X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą wczoraj poznałam dziewczyne,która leżała na patologii ciązy(niestety tam mnie wczoraj połozyli z braku miejsc) która urodziła 23 lutego 2016 i ma termin na 5 stycznia 2017,a ja już myślałam ze ja jestem fenomenem :P

74disg18xt1q3yyo.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula, teraz będzie ciężko, ale potem my będziemy Ci zazdrościć. Dzieci w zbliżonym wieku, będą się razem bawić, w podobnym wieku przedszkole, szkoła, Ty na spokojnie zajmiesz się sobą, pracą itp. Takie rozwiązanie ma w rzeczywistości mnóstwo plusów. :)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula gratulacje! :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Anula, teraz będzie ciężko, ale potem my będziemy Ci zazdrościć. Dzieci w zbliżonym wieku, będą się razem bawić, w podobnym wieku przedszkole, szkoła, Ty na spokojnie zajmiesz się sobą, pracą itp. Takie rozwiązanie ma w rzeczywistości mnóstwo plusów. :)
    Święta racja, tylko jak sobie pomyślę o kolejnej ciąży to słabo mi się robi. Fajnie ze Anula ma to już za sobą.

• 4me Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do Was serie pytan! Ale zacznę od jednego. Na dworze juz zimno, nasze maluchy w większości (?) jeszcze samodzielnie nie chodzą. Moj nie chodzi- jak jestesmy na dworze musze go puścić na trawę, do piaskownicy itp. I tu sie pojawia problem! Jakie buty zakladacie dzieciom na takie eskapady? Jeszcze tydzień temu nie bylo problemu- gole stopy. Ale teraz nie mam pomysłu. Przy 14stopniach w skarpetkach go nie puszcze a w butach nie można! Macie jakies buty które sie nadają, cos sprawdzonego????

Pomóżcie bo ja juz zakładam mu w akcie desperacji zwykle buty, a ze coraz więcej łazi po dworze to na pewno to bez wpływu nie zostaje:/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie puszczam ani na trawę ani do piaskownicy (tu nie była jeszcze nigdy - w okolicy nie ma nic fajnego i tak). Spacer robimy w wózku czasem trochę nosidle.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabryśce się katar rozkręcił, w nocy co dwie godziny musiałam jej odciągać katarkiem, rano gile do pasa no i poszłam do pediatry. Gardło jest na pograniczu, lekko zaczerwienione więc wróciłam z siatą medykamentów. Na szczęście nasza lekarka najpierw rzuca środki bez recepty typu tantum verde, neosine, calcium, Bioaron c, byle uniknąć antybiotyku i chwała jej za to. Mam nadzieję, że nic się z tego poważnego nie rozwinie. Juz na samą myśl o odciąganiu jej nosa mam dość. Wierci się, płacze, nie daje rady jej samej utrzymać i ucelować do nosa. Ehhh a stary dopiero jutro wraca.

Anulka gratulacje! :* odpoczywaj

Powiem wam, że jak sobie pomyślę, że miałabym przy Gabrysi ogarnąć noworodka... Nie widzę tego. Moja kruszynka jest za mała i za bardzo mnie potrzebuje, myslę że nie jest gotowa by dzielić się mamą, je wiem jak miałabym jej wytłumaczyć, że teraz karmię maluszka i musi poczekać... Eee jeszcze z dwa lata :)

4 me wczoraj chciałam ją wsadzić na huśtawkę, bo na zabawę w piasku było za zimno i skończyło się wielką awanturą i płaczem. Ostatnio do piaskownicy puszczałam w niechodkach z H&M, bo na same skarpety za zimno, a butów nie będę jej ubierać dopóki nie chodzi.
    Ps. Moja sąsiadka ubiera córce paputki, bo musi się przyzwyczaić, tak jak przyzwyczaja ją do nocnika od 5 czy 6 mc życia ( dziewczynka starsza od Gabi o 2 tyg) Jak dla mnie to chore.

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze u mnie to nie ma zmiłuj. W wózku trochę wysiedzi ale później krzyki i wrzaski, ze chce wyjsc. Ostatnio mam patent, ze bawimy sie przy ławce, pod którą jest mnóstwo białych kamyczków i młody je podnosi i zrzuca i tak w kolko.
    To i tak lepsze niz piaskownica- dziecko nie dość, ze caaale w piachu to jeszcze ten piach tak brudzi, ze strach własne dziecko podnosić. Nienawidzę piaskownic :/ ale co mam zrobić jak on uwielbia? Szukam półśrodków jak lawka czy trawa.

Kurde nie wiem co z tymi butami robic. Nie mam żadnych fajnych niechodkow! Niefajnych tez nie ;) z Zuzu mi nie odpisali na pytanie wiec mnie wkurzyli- olewają klienta, bo wyslalam zapytanie przez ich formularz. Atipasy totalnie zniszczone po trzech tygodniach... Podejrzewam, ze z innymi niechodkami bedzie podobnie bo wszystkie z materiału. I badz tu madry. Nie pozwalają butów nosić a alternatyw niewiele.

A w takich sklepach typu Bartek itp sa jakies niechodki, ktos widział moze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 20:36

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula wielkie gratulacje i szybkiego powrotu do twoich chlopakow!

anula1990 lubi tę wiadomość

edysia5
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me paputki na wzór zazzu robi też firma titot wiec może tam spójrz na rozmiarowke.

4me lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeezu 4 godziny stałam przy garach. Mam obiady na kilka dni (gulasz,sosy do spaghetti, zupa itp) nawet nie chce mi się patrzeć w stronę kuchni.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me - jeśli on normalnie "używa" stóp, staje przy ławce na zewnątrz itp. to w ogóle nie miej skrupułów i kup mu już normalne buty.

U nas spacery są w wózku, trochę po sklepach łazimy, czasem idziemy na obiad Dziś np. poszłyśmy do takiego mini "centrum handlowego" i wsadziłam ją w taki bujak-wóz strażacki. Ale to normalnie w rajstopkach. Na placu zabaw to tylko ją przenoszę do huśtawki, bujaka itp. Jak było ciepło to siadałyśmy sobie w parku na kocyku i wtedy łaziła. Ale teraz ziemia mi się wydaje za zimna i nawet nie próbuję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 21:00

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do butów to są takie buty na chłodniejsze dni z firmy booties stonz ale to takie ala sniegowce . Niby buty zaliczane do całorocznych bo wyciąga się z nich ocieplana wkładkę no i są rekomendowane jako bezpieczne dla stopy.

4me lubi tę wiadomość

• moka89 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ekotuptusie albo paputki? Zastanawiam się czy małej nie zamówić, bo z tych z hm zaraz wyrośnie.
    Nie mam pojęcia czy w Bartku coś maja, ale w sumie patrząc po cenach butów z Bartka, to gdyby mieli niechodki to chyba szkoda za takie pieniądze do piaskownicy :P

4me lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka super te ekotuptusie :-) 4me chyba masz rozwiązany problem :-)

• moka89 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I cena dobra, bo zamówiłam młodej hand made za 80 zł i jeszcze rozmiar pomyliłam :/ a tu miałabym dwie pary. Muszę zmierzyć jej stopkę i chyba jakies zamówię. Przydałyby się też jakies botki, bo nie wiem kiedy Gabi wystartuje, a do leginsow przydałoby się coś cieplejszego :)

Eeeeejjjj... Dziewczyny... Chyba już czas, żeby schować letnie ciuszki co? :/ sukienki, krótkie spodenki... Ehhh jakoś tak szybko przeleciało to lato :/

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula gratulacje!

anula1990 lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Eeeeejjjj... Dziewczyny... Chyba już czas, żeby schować letnie ciuszki co? :/ sukienki, krótkie spodenki... Ehhh jakoś tak szybko przeleciało to lato :/
    Schować, jak schować. Trzeba by wyjąć te cieplejsze, których nada mam tyle co nic. :( A to co mam to za małe. Łucja miała chyba ostatnio jakiś skok wzrostu, bo wszystkie ciuchy kuse. Jeszcze chwilę temu 80 było akceptowalne, teraz 86 musi być, a i to czasem za małe.
    Próbowałam dziś w Pepco coś dorwać, podobno miały być fajne i tanie bluzy, ale mała nie chciała współpracować i w końcu nie znalazłam. Zostawię w weekend małą z mężem to może coś wyszukam.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dziewczyny bardzo dziekuje. Tak na szybko przejrzałam ekotuptusie i wydaje sie super a cena dwa razy nizsza. Ok Zazzu moze są bliższe stylistycznie mojemu sercu ale jak patrzę ile o kosztuje a wiem, ze młody to zedrze w kilka tygodni to naprawde żal tej kasy ;) jutro przejrzę resztę polecanych i cos wybiore- zwłaszcza, ze kapcie do zlobka tez potrzebne a to jednak sporo godzin dziennie bedzie w nich biegal.

La lenka tak on sam staje jak ma podparcie i biega przy szafkach, ławkach - myślisz, ze można normalne buty na te spacery? W sumie spędza w nich od 30 do 60 min dziennie tylko albo aż no ale nie chciałabym zaszkodzić. Kiedys fizjo mowila, ze lekko jedna stopkę krzyw do środka i ze mamy poprawiac- chociaż sama watpila w skuteczność poprawiania- ale teraz jak obserwuje to chyba sam z tego wyszedł.

P.S. Ja nie wiem ad bym brala te podpowiedzi gdyby nie to półumierające nam juz forum ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym dała buty i nawet bym nie mrugnęła. Przecież nie wciskasz mu na 24h na dobę. Stoi na nogach = może mieć buty (jak musi i byle dobre). W domu niech sobie ćwiczy na bosaka, ale na zewnątrz? Nie popadajmy w paranoję, na śniegu też dzieciaka postawić w materiałowych kapciuszkach, bo "nie chodzi"?

Luna1 lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 3261 3262 3263 3264 3265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ