SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka jedzie tam rano..to jakaś masakra co tam się dzieje w weekendy. Czasami kolejki są do parkingu po 2 stronie ulicy.

• mmalutka Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety nie jedziemy sami, więc dopiero we Wro będziemy ok 12.30. Ale mamy już bilety kupione przez internet.. a resztę zobaczymy jak będzie..

tb734z17s9scq0zt.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa to spoko bo ogólnie ta kolejka to do kas :-) w oceanarium tez spora pielgrzymka ale jakoś to idzie :-)

• 4me Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Takie coś mi dziś się rzuciło przed oczy http://moncziczi.pl/index.php?strona=szukaj&fraza=paputki
    Ooo bardzo podobne do ekotuptusi a jednak ciut tańsze. My kupimy chyba szare wilczki z ekotuptusi :D

Wlasnie skonczylam dekorować salon na jutrzejsze urodziny młodego. Szkoda tylko, ze goście nam sie wykruszają. Z 17 zaproszonych zostało juz 11 bo kuzyni młodego pochorowani na calego :( i to niestety tacy, których lubi :(

Ale... rok temu o tej porze mowilam do męża, żebyśmy sie lepiej kładli spac bo cos czuję, ze te skurcze co 8 min to nie moje wymysl ;) i trzeba się choć troche zdrzemnąć- no i po drugiej w nocy jechaliśmy do szpitala ;) ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calkiem fajne elefanten dla naszych dzieciaków na jasien/ zimę (?)

https://m.deichmann.com/PL/pl/shop/marki/elefanten/00006001377381/p%C3%B3%C5%82buty*dzieci%C4%99ce.prod?

A tu jeszcze artykul- jest duzo różnych firm wiec moze i cos w rozsądnych cenach sie znajdzie, aczkolwiek nie mam wielkich nadziei ;)

http://znaczkijakrobaczki.pl/2013/12/pierwsze-buty-dla-dziecka-jak-wybrac.html

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Jestem majowkowa mama. Kiedy Wy wsadzilyscie dzieciaczki w spacerowke? Jak juz dobrze siedzialy czy wczesniej? Drugie moje pytanie, kiedy rozszerzylyscie diete? Jaki rozm ciyszkow aktualnie nosza Wasze dzieci? Koszulki body , rozm czapki?Bede wdzieczna za odp.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tola my do spacerowki przesiedlismy się koło 6 miesiąca (skończonego ). Młody wtedy nie siedział jakoś bardzo stabilnie. My obecnie nosimy rozmiar 80-86 wszystko zależy od firmy. Mój ma dużą głowę (nosimy 48-50)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me u nas tez wygrywają wilczki :-) z tych polecanych przez LaLenke tez są ładne szare z pieskami, zebra itp ale chyba weźmiemy ekotuptusie bo jednak na ciemniejszych mało widać przybrudzenia.

4me lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jakos na początku 6 miesiąca bo młody przestał mi sie mieścić do gondoli. Jednak ZAWSZE na najbardziej rozłożonej pozycji. Jesli Twoje dziecko mieści się w gondoli to ja bym je ta jeszcze zostawiła bo nie jest tajemnica, ze lepiej oszczędzać kręgosłup maluszka.
    My głównie nosimy 86, na pewno juz nie 80, a zdarzy sie juz 92 ale to raczej bodziaki bo mój ma dlugi tułów.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My do spacerówki tez wsiedliśmy po miesiącu, ale to dlatego, że się już w gondoli nie mieścił.
    A bodziaki to nawet czasem 68 zapinamy, ale u nas krotszy tułów i długie szkitki. Bo spodnie, dresy to jiz 80/86 ;)
    A diete rozszerzalam po 5 mcu :)

tb734z17s9scq0zt.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja długo zwlekałam z przełożeniem, ale gdzieś tak na początku 7 miesiąca nie było szans zmieścić w gondoli. Dopóki nie usiadła jeździła na płasko.
    Co do diety, to my odczekałyśmy przykazane 6 miesięcy, potem trochę papek na smak, a dalej już coraz więcej BLW. Teraz moja je sama już wszystko, coraz lepiej radzi sobie ze sztućcami. Trochę pomagam z np. zupą, ale ogólnie super - ja jestem bardzo zadowolona, jem ciepły obiad, a obok mała sama sobie radzi.
    Ubranka - 86 są idealne, ale czasem się zaplącze jakieś 80 albo 92 co pasuje. Czapkę nie wiem, kupiłam po prostu mierząc.

anula1990 wrote:
    hejka :) o ile jutro bedzie wszystko dobrze to rano wychodzimy do domku ...jupi :))mam nadzieje ze uda sie bo tak tęsknie za moim małym księciem :(
    Anula, a znajdzie się dla nas jakieś zdjęcie Twoich skarbów?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:

Dziewczyny poratujcie linkiem do tego dywanu z Allegro
    Tego mojego w trójkąty? http://etapety.pl/dywan-canvas-trojkaty-ivory-szary-p-14752.html
    I jeszcze to samo z dodatkiem czarnego
    http://allegro.pl/nowoczesny-dywan-szary-120x170-geometryczny-i6516858313.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2016, 12:10

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Czesc dziewczyny. Jestem majowkowa mama. Kiedy Wy wsadzilyscie dzieciaczki w spacerowke? Jak juz dobrze siedzialy czy wczesniej? Drugie moje pytanie, kiedy rozszerzylyscie diete? Jaki rozm ciyszkow aktualnie nosza Wasze dzieci? Koszulki body , rozm czapki?Bede wdzieczna za odp.
    Do spacerówki przysiedliśmy się dokładnie w Wielkanoc czyli po 6 miesiącu życia, Gabrysia sama nie siedziała, więc jeździła w spacerówce rozkładanej na płasko, w kwietniu kupowaliśmy lżejsza spacerówkę żeby łatwo mi było zapakować się do auta i w niej jeździła na wpollezaco (wózek ma oparcie regulowane na pasku), dietę rozszerzalysmy ok 5,5 miesiąca z zalecenia pediatry bo miała niedobory żelaza, ciuszki aktualnie wchodzimy w 80, z Lidla 74/80 są jeszcze duże (kupiłam wlasnie piękne sukienki dresowe :)) w pasie niektóre spodnie 80 są luźne, niektóre 74 jeszcze spokojnie ponosi :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj pierwsze samodzielne kroczki :-) na razie wygląda to tak ze młody stoi bez podparcia, robi 3-4 kroki i nadal stoi :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2016, 18:57

4me, edysia5, la_lenka, chabasse, Natka88 lubią tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje! Ja sie nie mogę doczekać;)

Anitka201 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka, rewelacja, gratuluję!

Też już czekam, ale mojej nadal dużo brakuje do stania.

Anitka201 lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaLenka on bez podparcia (dosłownie na chwile) stawał od 2-3 dni. Dzisiaj rano tez bal się puścić, a wieczorem wykonywał takie ewolucje z pchaczem ( operowal jedna ręką i nagle podnosił do góry pchacz, przestawial i zapylał innym kierunku) :-)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może i moja mnie któregoś dnia nagle zaskoczy. :D
    Na razie pójdzie z pchaczem, czasem się zapomni i puści ale to nadal takie niestabilne, że mam wrażenie, że to jeszcze potrwa. Ogólnie średnio się rwie, na czterech szybciej.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ktoras z was robiła tablice sensoryczna, chcialam sie zapytac jakiej grubosci jest ta plyta mdf ktora uzyliscie? Stacjonarnie moge kupic tylko jakas ogromną ktorej nie ma jak przewiezc wiec musze zamowic a sa rozne grubosci i nie mam pojecia ktora wziac:-(

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się po weekendzie. Za nami urodzinowa imprezka. Część gości na wakacjach, część się rozchorowała więc za dwa tygodnie czekają nas poprawiny.

Tymczasem mój roczniak pozdrawia!

Wisienka- u nas młody dostał tablicę w prezencie ma 1,5cm grubości.

o taka- sprawdza się, młody zachwycony!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2016, 15:01

la_lenka, chabasse, Anitka201, Dżuls, edysia5, Natka88, karolcia87, Kassie lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 3263 3264 3265 3266 3267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ