Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
4me, a co czytasz? Ja zasysam ostatnio w temacie czytelnictwa, od porodu przeczytałam dosłownie kilka książek. Większość głównie wtedy jak mała była malutka i mogłam czytać podczas karmienia (i nikt mi nie wyrywał).
Łucja od wczoraj oprotestowała jedzenie. Je cycka, ewentualnie miękkie owoce. Niech te zęby w końcu wyjdą, bo już oszaleję
Pogoda dziś ładna, więc jakiś spacer by się przydał, ale mam taki bałagan w domu, że najchętniej bym olała spacery tyko się wzięła za sprzątanie. Tylko pogody szkoda, trzeba się jednak będzie ruszyć
-
Witamy
Ja w temacie książek jestem strasznie do tyłu. Jedyny czas gdy mogę czytać to tylko przed snem, wtedy też czytam forum, przeglądam wiadomości.. ale to też w telefonie. Na czytanie książek chyba muszę jeszcze poczekać..
Lila już całkiem nieźle chodzi. Zrobiła się odważna i próbuje coraz większe odległości pokonywać. Super to wygląda, robię dużo zdjęć i nagrywam filmiki żeby za jakiś czas przypomnieć sobie jakie to było słodkie, jak robiła pierwsze samodzielne kroki. Chwila moment i będzie biegać
-
LaLenka Shantaram- czytałaś? Ma dobre opinie, duzo osob sie nią "podnieca" to stwierdziłam, ze trzeba przeczytać. Dopiero zaczelam, jestem na 35 stronie wiec nie wiele mogę powiedzieć ale narazie mi sie podoba i chce mi sie czytać dalej- zaraz się za nią zabieram
-
Nie czytałam, ale to chyba trochę nie moje klimaty.
Ogólnie nie mogę sobie przypomnieć co ja przeczytałam ostatnie... zgroza, muszę się poprawić!
Łucja obudziła się już 3 raz.Smaruję jej żelem ząbki, ale tego nie znosi, zaciska i odwraca buzię. Już myślę, że może dać coś przeciwbólowego - przy ząbkowaniu lepszy paracetamol czy ibuprom?
W nocy budzi się podobnie, w dzień marudzi... ja już ledwo ciągnęAle już na 100% ma 3 nowe zęby, 3 kolejne są już o krok, albo i już trochę przebite i jeszcze dwa ciut dalej, ale też wyczuwam pod palcem. Mój krokodyl
Jutro idziemy na zajęcia muzykalne, ciekawe czy usiedzi choć chwilę na dupce -
Lalenka ją bym dała ibuprom, po pierwsze działa przeciwzapalnie, po drugie dłużej. Mi się wydaje, że te żele mało dają , więcej maluch zliże i połknie lub wypluje niż zostanie na dziąsłach.
Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia -
Ja tez przestałam w sumie używać dentinox. Wydaje mi się, że to pic na wodę, fotomontaż. Przy bolesnym ząbkowaniu nie waham się używać Ibuprofenu. Kiedyś pani farmaceutka poleciła mi dawać wlasnie lek na Ibuprofenie, bo to działa na stan zapalny, paracetamol sobie w tym nie poradzi - i to się u nas sprawdza
-
4me wrote:My na przykład dajemy paracetamol- jednak to mniejsze "zlo" dla organizmu a u nas wystarczało i dzialal. Młody zawsze po tym odplywal w nocy
Kurcze, trafiłam dziś w outlecie takie kapciuszki (nic wypaśnego, gładki różowy welurek). Myślałam że beda akurat na spacery do wózka. Rozmiar niby 12-18 miesięcy, jakieś 12,5-13cm długości i są takie na styk, nawet bym powiedziała że małe. Niby grosze kosztowały, ale i tak rozczarowana jestem, już myślałam że coś fajnego wyhaczylam. -
Ooo to nowość dla mnie z tym paracetamolem. Pytanie czy gorszy niz ibuprofen ?
Ja dzis młodemu mierzyłam stopę i w miesiac z 10,9 urosla do 12,5- czy to w ogóle możliwe????
Dzis wieczorem siadam i kupuje mu niechodki z ekotuptusi, bo cos czuje, ze atipasy to juz zaraz beda za male.
-
moka89 wrote:Gabi ma ok 11 cm
zamówiłam jej 3 pary na aliexpress
jedne podobne do tych co mamy z H&M, botki z frędzlami na jesień i na zimę brązowe ugg'i
już się nie mogę doczekać, za trzy pary zapłaciłam 50 zł
Moka a masz gdzies linka do Uggi? I frędzli?? PliisssssWiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 21:27
-
6colors Newborn Baby Girl Boy Kids Prewalker baby moccasin Solid Fringe Shoes Infant Toddler Soft Soled Anti-slip Boots 0-1Year
http://s.aliexpress.com/QriAF7ba
2016 Warm Pink Winter Boot Baby Girl Newborn Shoes Baby Moccasins With Fur Soft Soled Baby Shoes Newborn Baby Kids Boys Booties
http://s.aliexpress.com/NZRj2yMf
Ugg'i wzięłam rozmiar 4, a te z frędzlami 3. Zobaczymy jakie bedąza tą cenę warto zaryzykować
botki w sumie już można zakładać bo jednak na same skarpety to słabo
a nie będę jej kupować butów skoro nie chodzi i nie wiem kiedy zacznie. A jak zacznie zaraz to i tak moze w takich pośmigać, do wozka czy do auta się przydadzą
-
la_lenka wrote:A ja zamówiłam spodnie, na allegro. Sobie!
13 miesięcy mi zajęło, żeby w końcu kupić coś sobie nie małej. Nie no, po prostu wow, brawa dla mnienaprawde NIC sobie jeszcze nie kupiłaś oprócz tych spodni ? :-0
Tobie ktos powinien detoks od malej zrobic
Ja to za każdym razem jak mam chandrę to mysle co by tu sobie kupic na poprawienie nastroju. Fakt nie szaleje tak jak kiedyś ale to bardziej wynika z tego, ze ja chodzę po sklepach i NIC mi sie nie podoba - chyba mi sie gust zmienił od tej ciąży albo straciłam jakas umiejętność ubierania siea niedługo wracam do pracy- i właśnie musze znalezc czas na jakies zakupy, bo ostatnie pracowe ciuchy to ja mam sprzed dwóch lat
pozniej to juz wszystko aby wygodne kupowałam
-
Nie no, kupowałam sobie bluzki do karmieni, staniki z klik-klakiem, ciuchy na chrzciny żeby było łatwo karmić itp.
Tylko, że to trochę nie ta kategoria "funu".
Raz próbowałam kupić spodnie, ale mi anulowali, bo się okazało, że się rozmiar wyprzedał, a raz przyszły spodnie z HM, ale się okazały paskudne i odesłałam.
Teraz kupiłam tak całkiem bez wyższego celu - spodobały mi się, to kupiłam. Choć to też nic specjalnego, zwykłe gacie do latania z wózkiem. Jeszcze nie przyszły, może się okazać, że znowu skucha
Ciuchów pracowych i tak nie posiadam (bo moja praca nie wymaga), i tak zawsze w wygodnych buszuję. Ale teraz to już jakieś dno osiągnęłam, popatrzyłam ostatnio na siebie w witrynie i widok mnie zasmucił. Muszę coś z tym zrobić - choć po takich dniach, nocach i wieczorach jak ostatnio, nie mam zupełnie sił ani chęci na cokolwiek.
A detoks by się przyda, to fakt. Tylko co zrobić skoro nie ma jak? Kiedyś się w końcu wyprowadzi na swoje, nie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 22:58