X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odroczyłam szczepienie, bo Gabrysia jescze całkiem nie pozbyła się przeziębienia, także czekam :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak na razie wyglada, że większość z różnych powodów jeszcze nie zaszczepionych. Ja zapisałam Antolka na 12.10. I chyba 'rży tym zostane, o potwornie boje się nadchodzącego sezonu chorobowego. Mam trauma z zeszłego roku, kiedy to katar przez dwa miesiące się lał z noska. Eehh.. to chyba już ostatnie szczepienie przed dłuższą przerwa. Potem to chyba za parę lat..

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze ostatnie pneumokoki.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czekam jeszcze ok 3 tyg bo tomek byl chory i mial antybiotyk. Jak nic po drodze nie zlapie to mysle tak po 20 pazdziernika szczepimy do tego dololze ostatynie pneumokoki. A jak bedzir mial 16-18 miesiecy to jeszcze ostatnia 6w1.
    U nas tez zeby daja czadu w dwa tygoddnie wszystkie cztery czworki wyszly i widze ze dolne dwojki juz tez prawie sa na wierzchu. Eh... Byle przetrwac

edysia5
  • ela Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się zaszczepiłyśmy we wtorek i od środy gorączka i furczenie ale nie wiem czy to że sobą wiązać. Jest już trochę lepiej. Kolejna wizyta ok 17mc.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • 4me Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ozdoby z partybudzik

Szczepienie- my juz powinniśmy ale niestety maly przeziębiony. Nie wiem czy nie bedzie z tego jakiegoś antybiotyk nawet :( wiec narazie czekam ze szczepieniem póki sie nie wykuruje. Gdyby nie choroba to juz bym szczepila.

Malutka gdzie lecicie na wakacje? :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaka dawkę wit D dajecie teraz dzieciom???

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do VitD to ja młodemu oznaczalam przy okazji testow alergicznych i miał niedobór, więc dostaje codzie nie z tym że co 2-gi dzień 2kaps.

Planujemy leciec do Azji.. jeszcze biletów nie mamy- dziś chce kupić :)

Moje dziecko od wczoraj bez cycka. A że pić modyfikowanego nie chce to dostaje je w kaszce ;)

No i młody zaczął chodzić :D

Tyle się dzieje!!

tb734z17s9scq0zt.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 krople Vigantolu. Przed szczepieniami zamierzam jej zrobić pakiet badań i poziom D przy okazji.

Ja mam dziś migrenę, nie wiem jak przetrwam ten dzień :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna kapsulka D+DHA dziennie.

Lenka, biedna jestes. Jak nie przeziebienie to migrena. Ale musisz dac rade. Dzielna jestes.

U nas usypianie znow staje sie dramatem. Ale mysle, ze ma to zwiazek z zebami.

Podjelam decyzje o odstawieniu Malego. Jak zacznie chodzic.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PePePe wrote:
    Lenka, biedna jestes. Jak nie przeziebienie to migrena. Ale musisz dac rade. Dzielna jestes.
    Mój mąż zawsze twierdzi, że ja to jedna wielka awaria :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, ze on jest bezawaryjny :)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po przerwie :-)
    Widziałam, że ostatnio na tapecie był temat butów. My zakupiliśmy pierwsze buciki i szczerze mówiąc cieszę się, że nie kupiłam ich przez internet. Okazało się, że młody ma bardzo szczupła/ wąską stopę i pasuje na niego jedna marka dziecięcych butów (super fit) - wyłącznie buty wiązane. U nas rzepy odpadają bo nawet te fit-owskie nie utrzymały stópki w ryzach. W pozostałych latała jemu noga :-/
    W końcu udało nam się kupić wózek. I tu też typowaliśmy na cybex balios m. Dobrze, że obejrzeliśmy go na żywo bo takiej tandety dawno nie trzymałam w rękach. Nam był potrzebny ciężki wózek na pompowanych kołach więc zdecydowaliśmy się na x ladera xmove (urodą nie powala ale jest mega wygodny).

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalenka współczuję migreny, ja miewałam migreny ciągnące się dniami czasami nawet tygodniami. Teraz sporadycznie boli mnie głowa. U nas mój ból głowy zawsze synchronizuje się z płaczliwym dniem młodego.. Mieszanka wybuchowa.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i u nas nastąpiło odstawienie od piersi. Od kilku dni nie karmię. W sumie młody sam się odstawił. Zastanawiam się czy coś tam się jeszcze zbiera bo nie brałam żadnych tabletek. Piersi mam miękkie na razie nic nie boli.

• moka89 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie miałam w planach kupować attipasow ale zobaczyłam je będąc w rossmannie i za namową męża wzięliśmy :) fajne są :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    U nas mój ból głowy zawsze synchronizuje się z płaczliwym dniem młodego.. Mieszanka wybuchowa.
    Hehe, to wiadomo. Moja meteopatka jak mamusia - z tym, że mame na zmianę pogody boli głowa, a ona ma dzień jęczenia. Na szczęście trochę mi ulżyło, ona śpi i jakoś do przodu.

Co do mleka - to po zakończeniu karmienia mleko gdzieś tam w środku jeszcze się "czai" długo. Kilka miesięcy, a sporadycznie nawet lat. Pilnuj żebyś nie dostała zapalenia, w razie bólu to jak przy nawale - ściągnąć odrobinę, ibuprom, kapucha itp. Leków lepiej uniknąć, bo nie są za fajne, często dają brzydkie efekty uboczne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 12:29

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalenka dzięki :-) liczę się z tym, że może być różnie.

Co do migreny to polecam musujące tabletki Solpadeine. U mnie spisały się bardzo dobrze. Brałam przy na prawdę mocnych bólach głowy.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko czy to przy karmieniu można? :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Tylko czy to przy karmieniu można? :/
    No tak o tym nie pomyślałam. Przy karmieniu nie brałam. Ogólnie przy karmieniu unikałam leków.

‹‹ 3267 3268 3269 3270 3271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ