Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak na razie wyglada, że większość z różnych powodów jeszcze nie zaszczepionych. Ja zapisałam Antolka na 12.10. I chyba 'rży tym zostane, o potwornie boje się nadchodzącego sezonu chorobowego. Mam trauma z zeszłego roku, kiedy to katar przez dwa miesiące się lał z noska. Eehh.. to chyba już ostatnie szczepienie przed dłuższą przerwa. Potem to chyba za parę lat..
-
Ja tez czekam jeszcze ok 3 tyg bo tomek byl chory i mial antybiotyk. Jak nic po drodze nie zlapie to mysle tak po 20 pazdziernika szczepimy do tego dololze ostatynie pneumokoki. A jak bedzir mial 16-18 miesiecy to jeszcze ostatnia 6w1.
U nas tez zeby daja czadu w dwa tygoddnie wszystkie cztery czworki wyszly i widze ze dolne dwojki juz tez prawie sa na wierzchu. Eh... Byle przetrwacedysia5 -
My się zaszczepiłyśmy we wtorek i od środy gorączka i furczenie ale nie wiem czy to że sobą wiązać. Jest już trochę lepiej. Kolejna wizyta ok 17mc.
Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia -
Ozdoby z partybudzik
Szczepienie- my juz powinniśmy ale niestety maly przeziębiony. Nie wiem czy nie bedzie z tego jakiegoś antybiotyk nawetwiec narazie czekam ze szczepieniem póki sie nie wykuruje. Gdyby nie choroba to juz bym szczepila.
Malutka gdzie lecicie na wakacje?
-
Co do VitD to ja młodemu oznaczalam przy okazji testow alergicznych i miał niedobór, więc dostaje codzie nie z tym że co 2-gi dzień 2kaps.
Planujemy leciec do Azji.. jeszcze biletów nie mamy- dziś chce kupić
Moje dziecko od wczoraj bez cycka. A że pić modyfikowanego nie chce to dostaje je w kaszce
No i młody zaczął chodzić
Tyle się dzieje!! -
Jedna kapsulka D+DHA dziennie.
Lenka, biedna jestes. Jak nie przeziebienie to migrena. Ale musisz dac rade. Dzielna jestes.
U nas usypianie znow staje sie dramatem. Ale mysle, ze ma to zwiazek z zebami.
Podjelam decyzje o odstawieniu Malego. Jak zacznie chodzic. -
Witam się po przerwie
Widziałam, że ostatnio na tapecie był temat butów. My zakupiliśmy pierwsze buciki i szczerze mówiąc cieszę się, że nie kupiłam ich przez internet. Okazało się, że młody ma bardzo szczupła/ wąską stopę i pasuje na niego jedna marka dziecięcych butów (super fit) - wyłącznie buty wiązane. U nas rzepy odpadają bo nawet te fit-owskie nie utrzymały stópki w ryzach. W pozostałych latała jemu noga
W końcu udało nam się kupić wózek. I tu też typowaliśmy na cybex balios m. Dobrze, że obejrzeliśmy go na żywo bo takiej tandety dawno nie trzymałam w rękach. Nam był potrzebny ciężki wózek na pompowanych kołach więc zdecydowaliśmy się na x ladera xmove (urodą nie powala ale jest mega wygodny).
-
Anitka201 wrote:U nas mój ból głowy zawsze synchronizuje się z płaczliwym dniem młodego.. Mieszanka wybuchowa.
Co do mleka - to po zakończeniu karmienia mleko gdzieś tam w środku jeszcze się "czai" długo. Kilka miesięcy, a sporadycznie nawet lat. Pilnuj żebyś nie dostała zapalenia, w razie bólu to jak przy nawale - ściągnąć odrobinę, ibuprom, kapucha itp. Leków lepiej uniknąć, bo nie są za fajne, często dają brzydkie efekty uboczne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 12:29