X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odroczyłam szczepienie, bo Gabrysia jescze całkiem nie pozbyła się przeziębienia, także czekam :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak na razie wyglada, że większość z różnych powodów jeszcze nie zaszczepionych. Ja zapisałam Antolka na 12.10. I chyba 'rży tym zostane, o potwornie boje się nadchodzącego sezonu chorobowego. Mam trauma z zeszłego roku, kiedy to katar przez dwa miesiące się lał z noska. Eehh.. to chyba już ostatnie szczepienie przed dłuższą przerwa. Potem to chyba za parę lat..

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze ostatnie pneumokoki.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czekam jeszcze ok 3 tyg bo tomek byl chory i mial antybiotyk. Jak nic po drodze nie zlapie to mysle tak po 20 pazdziernika szczepimy do tego dololze ostatynie pneumokoki. A jak bedzir mial 16-18 miesiecy to jeszcze ostatnia 6w1.
    U nas tez zeby daja czadu w dwa tygoddnie wszystkie cztery czworki wyszly i widze ze dolne dwojki juz tez prawie sa na wierzchu. Eh... Byle przetrwac

edysia5
  • ela Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się zaszczepiłyśmy we wtorek i od środy gorączka i furczenie ale nie wiem czy to że sobą wiązać. Jest już trochę lepiej. Kolejna wizyta ok 17mc.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • 4me Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ozdoby z partybudzik

Szczepienie- my juz powinniśmy ale niestety maly przeziębiony. Nie wiem czy nie bedzie z tego jakiegoś antybiotyk nawet :( wiec narazie czekam ze szczepieniem póki sie nie wykuruje. Gdyby nie choroba to juz bym szczepila.

Malutka gdzie lecicie na wakacje? :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaka dawkę wit D dajecie teraz dzieciom???

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do VitD to ja młodemu oznaczalam przy okazji testow alergicznych i miał niedobór, więc dostaje codzie nie z tym że co 2-gi dzień 2kaps.

Planujemy leciec do Azji.. jeszcze biletów nie mamy- dziś chce kupić :)

Moje dziecko od wczoraj bez cycka. A że pić modyfikowanego nie chce to dostaje je w kaszce ;)

No i młody zaczął chodzić :D

Tyle się dzieje!!

tb734z17s9scq0zt.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 krople Vigantolu. Przed szczepieniami zamierzam jej zrobić pakiet badań i poziom D przy okazji.

Ja mam dziś migrenę, nie wiem jak przetrwam ten dzień :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna kapsulka D+DHA dziennie.

Lenka, biedna jestes. Jak nie przeziebienie to migrena. Ale musisz dac rade. Dzielna jestes.

U nas usypianie znow staje sie dramatem. Ale mysle, ze ma to zwiazek z zebami.

Podjelam decyzje o odstawieniu Malego. Jak zacznie chodzic.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PePePe wrote:
    Lenka, biedna jestes. Jak nie przeziebienie to migrena. Ale musisz dac rade. Dzielna jestes.
    Mój mąż zawsze twierdzi, że ja to jedna wielka awaria :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, ze on jest bezawaryjny :)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po przerwie :-)
    Widziałam, że ostatnio na tapecie był temat butów. My zakupiliśmy pierwsze buciki i szczerze mówiąc cieszę się, że nie kupiłam ich przez internet. Okazało się, że młody ma bardzo szczupła/ wąską stopę i pasuje na niego jedna marka dziecięcych butów (super fit) - wyłącznie buty wiązane. U nas rzepy odpadają bo nawet te fit-owskie nie utrzymały stópki w ryzach. W pozostałych latała jemu noga :-/
    W końcu udało nam się kupić wózek. I tu też typowaliśmy na cybex balios m. Dobrze, że obejrzeliśmy go na żywo bo takiej tandety dawno nie trzymałam w rękach. Nam był potrzebny ciężki wózek na pompowanych kołach więc zdecydowaliśmy się na x ladera xmove (urodą nie powala ale jest mega wygodny).

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalenka współczuję migreny, ja miewałam migreny ciągnące się dniami czasami nawet tygodniami. Teraz sporadycznie boli mnie głowa. U nas mój ból głowy zawsze synchronizuje się z płaczliwym dniem młodego.. Mieszanka wybuchowa.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i u nas nastąpiło odstawienie od piersi. Od kilku dni nie karmię. W sumie młody sam się odstawił. Zastanawiam się czy coś tam się jeszcze zbiera bo nie brałam żadnych tabletek. Piersi mam miękkie na razie nic nie boli.

• moka89 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie miałam w planach kupować attipasow ale zobaczyłam je będąc w rossmannie i za namową męża wzięliśmy :) fajne są :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    U nas mój ból głowy zawsze synchronizuje się z płaczliwym dniem młodego.. Mieszanka wybuchowa.
    Hehe, to wiadomo. Moja meteopatka jak mamusia - z tym, że mame na zmianę pogody boli głowa, a ona ma dzień jęczenia. Na szczęście trochę mi ulżyło, ona śpi i jakoś do przodu.

Co do mleka - to po zakończeniu karmienia mleko gdzieś tam w środku jeszcze się "czai" długo. Kilka miesięcy, a sporadycznie nawet lat. Pilnuj żebyś nie dostała zapalenia, w razie bólu to jak przy nawale - ściągnąć odrobinę, ibuprom, kapucha itp. Leków lepiej uniknąć, bo nie są za fajne, często dają brzydkie efekty uboczne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 12:29

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalenka dzięki :-) liczę się z tym, że może być różnie.

Co do migreny to polecam musujące tabletki Solpadeine. U mnie spisały się bardzo dobrze. Brałam przy na prawdę mocnych bólach głowy.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko czy to przy karmieniu można? :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Tylko czy to przy karmieniu można? :/
    No tak o tym nie pomyślałam. Przy karmieniu nie brałam. Ogólnie przy karmieniu unikałam leków.

‹‹ 3267 3268 3269 3270 3271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ