Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale super. Mały cudny, dekoracja ekstra i jeszcze ściana czad. No zachwycona jestem!
A przy okazji tablica rewelacyjna. Napisz coś więcej, gdzie kupiona, za ile. Bo coraz częściej myślę, że może kupić zamiast się prosić o pomoc w wykonaniu...
A ja dziś zepsułam nam plan dnia.
Po ciężkiej nocy nie mogłam się tak długo zwlec z łóżka, że Łucja w końcu wróciła do mnie i znowu zasnęła. Wstałyśmy przed 11... Nie wiem jak wyjdzie drzemka, czy w ogóle... chyba będzie ciekawie. Na razie zbieramy się na spacer. -
LeLenka dziekuje
Tablica kupiona tu:
https://www.facebook.com/Tablica-manipulacyjna-Zuzu-450877365105004/
Nie wiem ile ta dokładnie kosztowała bo to prezent od dziadków i chrzestnej- składkowy. Taka podostawowa to 250 a tu chyba ze trzy elementy więcej są.
Jak ja sobie pomyślałam ile miałabym zapłacić za dzwonek, światełko, włącznik do światła, całą puszkę farby a nawet dwie, bo oprócz turkusowej jeszcze biała to ode chciało mi się robienia. Zwłaszcza, że czas też jest cenya tak przynajmniej był pomysł na prezent.
U nas nasz idealny plan dnia, o który bardzo dbamy i tak zaraz legnie w gruzach. Młody w tym tygodniu w złobku od 9 do drzemki i obiadu zostaje czyli tak na około 3, 3,5h. Już widzę (na kamerze, ze nie spi tyle co w domu bo go hałasy budzą, drzemki ma też o innej godzinie, ze już nie wspomnę o obiedzie... no ale trudno, taka rzeczywistości- teraz po prostu trzeba będzie powoli dążyć do jednej drzemki tak jak reszta dzieci w złobku i dostosować nowy plan dnia pod żłobek właśnie. Mam wraca do pracy, synka dopadło dorosłe życie
-
No ja się cały czas waham. Dużo takich klamotow mam, więc cenowo nie byłoby źle. Ale ja sama wszystkiego nie potrafię zamontować, moj mąż ma 2 lewe ręce do tego, a prosić ojca czy kogoś to kłopot.
Sama nie wiem. Ogólnie miałam pomysł żeby zamontować to na drewnianym kuferku (który mam), każda ścianka inna tematyka (np. klamerki, suwaki, guziczki na jednym boku; na drugim haczyki, zawiasy itp.)
Ale czas leci, a nadal nie zrobione. Tylko, że obecnie takie 2,5 stowy to tez mi ciężko wyjąć (poprawili nam szafe i dokupilismy dodatkowe wyposażenie przy okazji - kasa wstępnie nieplanowana a poszłaaa).
Zrobisz dokładniejsze (większe) zdjęcie dla inspiracji co tam zamontowane? Nie mogę się tutaj wszystkie domyślić. -
Jak ktos ma w domu troche takich bibelotów to rzeczywiście chyba warto spróbować samemu! Lelenka pomysl z kuferkiem fajny a najwyżej bedzie bez światełka!
Jak zjem obiad zrobię zbliżenie
Anitka taaak! Na 92! my juz w sumie innych bodziakow nie kupujemy. Za to bluzy i spodnie nosi 86, w 92 sie topi. Ciekawe co z niego wyrosnie- oby nie kaczuszka na krótkich nóżkachWiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 15:05
-
Jesli chodzi o rozmiary to hitem jest kamizelka puchowa na jesień. Kupiłam z dwa miesiące temu używana ze smyka na 86 niestety okazała sie za wąska i sie nie zapina na brzuchu jak jest jeszcze sweter pod spodem- a wiadomo, ze zawsze będzie.
Nauczona na błędach pojechalam do HM i kupiłam kolejna tym razem 92 - nie dość, ze wieksza to jeszcze ten rozmiar z HM zawsze na nas dobry. Wracam do domu- zonk- nie zapina sie! No to pojechalam wymienić a ze rozmiar większy (98?) byl tak samo większy to ostatecznie moj syn ma kamizelkę na rozmiar 110! Co jest chyba odpowiednikiem- 2-3 lat! I jak odpięłam kaptur to naprawde wygląda w miare ok! Troche w wózku mu przeszkadza kolo buzi ale cóż to jedyna, ktora sie na nim zapinała! I chociaż czasem żartobliwie nazywam go grubaskiem to nie wiem o co chodzi z tymi rozmiarami bo tak naprawde to chyba aż taki gruby nie jest ???? albo ja juz straciłam caly obiektywizm
-
Zbliżenie
Z tego co mozesz nie rozpoznawać:
- trzy paski rzepy
- kolko (takie np pod szafkę, skrzynkę itp)
- pojemnik z odkrecanym wiekiem, w ktorym jest kreda i gabka
- malutka portmonetka z odpinanym zamkiem
- przycisk dzwonka i glosnik od niego troche dalej
- guziki na sznureczkach, które jak ciągniesz chowają sie z drugiej strony
- zamek do klucza (takie brzydkie metalowe:) klucz wisi na sznurówce;)
- kalkulator otwierany
- klamerki
- dzwonek od roweru
- kontakt z wtyczka (to akurat jest średnia zabawka
- drzwiczki na skobel
- drzwiczki na kłódkę (zakładam, ze to level pro
Itd...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 19:30
Natka88, chabasse, Anitka201, la_lenka lubią tę wiadomość
-
Na zdjęciu wygląda zupełnie normalnie, tak akurat.
Ubranka to jest zupełnie ciekawa kwestia.
Łucja raczej też nosi większe body, a reszta krótsza. Ale ma spodenki z jednej firmy, które są na 2-3 lata i są zupełnie dobre. Jak nie znam firmy to kupuję ubranka na oko, a nie na rozmiar, wtedy jest większe prawdopodobieństwo że trafię -
Załaduj tutaj https://naforum.zapodaj.net/ najlepiej wybierając wielkość 500x500
po dodaniu skopiuj link spod pola "BBCode (do wstawienia na forum, wyświetla miniaturkę)" -
wisieninka_89 wrote:Dziki 4me czyli jednak grubsza musze, a tabloca świetna i moje kolorki:-)
Ta ma akurat wymiary 30x60 ale są też większe. -
Co do ubrań to my też mamy bluzy na 2-3 lata,które są teraz idealne. Mamy 2 pikowane bezrekawniki jeden na 74 z reserved (oni maja jakaś ogromną rozmiarowke) a drugi właśnie jakiś duży rozmiar.
Hitem są body z reserved które młody nosił w styczniu..i teraz tez są dobre. Mam wrażenie ze rosną razem z nimWiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 18:17
-
Ja dla siebie też raczej bym nie wzięła, ale mała to trochę inne klimaty. Zwłaszcza na takim bardzo kameralnym i "luźnym" spotkaniu u teściów. W zeszłym roku miała sukienkę ala pani mikołajowa, w tym roku będzie granatowy sweterek z pingwinem
-
Malemu to bym kupiła gdyby znalazła taki tani bo to wiadomo, ze na raz
ale ja dalej w swojej okolicy żadnego godnego uwagi lumpka nie znalazłam- albo rzeczy brzydkie albo ceny jak na wyprzedaży w sieciowkach
Padaaaam! Nie wiem co się ostatnio ze mną dzieje ale wieczorami strasznie bola mnie nogi. Az mam wrażenie przez ten bol, ze cos mnie rozkłada...
Idę dzis wczesniej spać, poczytam książkę - bo jak wrócę do pracy to pewnie znowu bedzie przestój czytelniczy- ta bagatela ma 800 stron! Moze zdążę przed końcem października