Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Lady, ale ja nie nastawiam się na zdobywanie świata z dzieckiem na ręku, tylko na spacerek wokół domu dla złapania świeżego powietrza. Trzeba mi będzie dzieciaka w chuście i może niewielkiego plecaczka na najpotrzebniejsze rzeczy. Nie zapominajmy, że zaraz będzie zima, nie sądzę, że mnie to motywowalo do maratonów.
Codzienne zakupy od lat i tak robi mój mąż, myślę, że u mnie chusta ma duże szanse stać się strzałem w dziesiątkę.
W piwnicy też raczej ciężko z wózkiem, mamy ja głęboko i niewygodnie i tez po schodach, plus jest zapuszczona do granic, raczej wolałabym nie trzymać tam niczego dziecięcego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 11:00
-
Mnie do chusty przekonuje to, że właśnie jak by się wybrać na spacerek zimą to mamy większą kontrolę nad dzieckiem, bo dzidzia nie powinna spać jak na dworze zimno...Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
eM wrote:Mnie do chusty przekonuje to, że właśnie jak by się wybrać na spacerek zimą to mamy większą kontrolę nad dzieckiem, bo dzidzia nie powinna spać jak na dworze zimno...
-
nick nieaktualnyHehe od wczoraj temat przewodni wozek dzisiaj dolaczyl fotelik
Ja sie tak nie wypowiadam bo nie ogladam jeszcze, chyba zaczne jak pierwszy trymestr skoncze
No to wy tutaj sobie wymieniajcie opinie a ja poczytam później, poki co ide do wanny
Milego popołudnia życzę -
I mi się podobają wózki coś tego typu http://allegro.pl/wozki-dzieciece-retro-3w1-duze-kola-16cali-gratisy-i5071720292.html i tego http://allegro.pl/wozek-kamil-nowosc-karex-gratisy-raty-i4987535916.html i taki fotelik na 5 lat
http://allegro.pl/fotelik-samochodowy-caretero-scope-0-25-kg-gratisy-i5045879631.html
-
No na pewno bezpieczne inaczej chyba by nie sprzedawali zastanawiam się bo moja siostra fotelik musiała kupować po 3 miesiącach więc chyba wolałabym kupić fotelik na 5 lat od razu niż zaraz wydawać kolejne pieniądze my niestety dużo kasy nie mamy
bo 1 pensja z kredytem na głowie i dlatego chcę by było od razu na dłużej
-
nick nieaktualnyLady S. Moj tez sie cieszy i bardzo angazuje i glosno nie mowi o tym,ze sie boi. To ja wczoraj nawiazalam do tego tematu i zauwazylam,ze sie troche tym martwi. Mysle,ze to przez jego rodzicow. Bo jego mama poza dziecmi swiata niewidzi i jak sie dzieci urodzily to mimo, ze tata tez sie nimi opiekowal, to ona zajela sie tylko nimi.
Ja bym chciala chuste, nawet mam po siostrze tylko, ze rozowa :p
Mysle, zew domku tez wygodnie sie bedzie w ten sposob przytulacdodzidzi
Umylam dzis okna i mam bole brzucha, a maz dzis i jutro na zawodach...ech byle do wtorku do wizyty.nie przyznam siemezowido tych okien, bo sie nasslucham
Ale ja tak nie znosze brudnych okien, myje co dwa tyg, a juz nie mylam miesiac... -
anulka20 wrote:No na pewno bezpieczne inaczej chyba by nie sprzedawali zastanawiam się bo moja siostra fotelik musiała kupować po 3 miesiącach więc chyba wolałabym kupić fotelik na 5 lat od razu niż zaraz wydawać kolejne pieniądze my niestety dużo kasy nie mamy
bo 1 pensja z kredytem na głowie i dlatego chcę by było od razu na dłużej
to że fotelik jest dopuszczony do sprzedaży nie znaczy że jest bezpieczny. Na rynku jest niestety sporo fotelików które o zgrozo przy drobnej kolizji doprowadzą do tego że twoje dziecko będzie bez głowy... Dziecko do 2 rż. czy nawet 2.5 powinno jeździć tyłem do kierunku jazdy a niestety żaden fotelik za 250zł nie wytrzyma wagi 2 letniego dziecka przy wypadku gdy zamontowany jest tyłem do kierunku jazdy. A niestety dziecko ma za słabe mięśnie szyi i zamontowanie go przodem do kierunku jazdy może skończyć się tragicznie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 12:02
4me lubi tę wiadomość
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Lady Savage wrote:Hmm a 3w1 to nie jest czasem, gondola + spacerówka + nosidełko a nie fotelik ?Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
tylko są foteliki z certyfikatem gdzie oglądałam program że takie trzeba kupować i one są bezpieczne a takie nosidełko też możesz zamontować przodem i tyłem do kierunku jazdy. Nie mówię że taki za 200 chcę kupić ale chcę kupić od 0-25 kg by był na dłużej a nie wózek 3w1 i kupować znowu za 3-4 miesiące fotelik już normalny.
-
anulka20 wrote:tylko są foteliki z certyfikatem gdzie oglądałam program że takie trzeba kupować i one są bezpieczne a takie nosidełko też możesz zamontować przodem i tyłem do kierunku jazdy. Nie mówię że taki za 200 chcę kupić ale chcę kupić od 0-25 kg by był na dłużej a nie wózek 3w1 i kupować znowu za 3-4 miesiące fotelik już normalny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 12:58
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Dzień dobry wszystkim.. ja na razie o wózku nie myślę ale fajnie że macie już swoje typy i opinie. Na pewno bedą pomocne w swoim czasie:) A mnie dziś wg belly mija okres najwiekszego zagrożenia utraty ciąży a ja niestety cała w strachu, bo o ile ostatnio nie miałam żadnych plamień i we wtorek na wizycie ginka też już w środku nic nie widziała tak wczoraj zobaczyłam zaplamioną wkładkę jak jeszcze do tej pory nie miałam:( na razie staram się nie panikować, bo plamienie jest brązowe i lezę w wyrku i biorę dupka i lutkę... ale na wtorek umówiłam się prywatnie na usg bo z moją ginką na nfz zobaczę się dopiero za 5 tygodni.. tak więc czekam cierpliwie leżąc znowu pkackiem.. ymm...