X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3w1 czyli wozek spacerówka i fotelik?
    Niektórzy ida na taniosc i nie patrzą na to co najważniejsze czyli bezpieczeństwo, siostra z wózka tez mogła spacerowke zrobić ale wyobraźcie sobie jaki wozek ciężki z wiekszym dzieciem, jak skonczyl 3lata to kupila spacerowke normalna lekką.

A wiecie co jest najgorsze jak dziecko z wozka wyrasta hahaha to ze idziecie na zakupy i musicie je dzwigac same hehe

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuje chustować. Zobaczymy jak mi to wyjdzie, ale wygoda byłaby dużo większa.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję się jak wampir, moje myśli krążą tylko wokół zupy pomidorowej, i musiałam iść do sklepu, kupiłam wszystkie składniki, zrobiłam :( wyszła paskudna jak zawsze, ale dziecku smakuje wiec jem

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Podpowiedzcie, co jadacie na śniadania? Ja rano zjadam jabłko i potem masakra, zupełnie mi się nie chce nic konkretniejszego. Czasem Corn Flakes zjem, ale to nie za zdrowe na dłuższą metę.
    Inspiracji mi trzeba!

Ja ostatnio na śniadanko jem na zmianie tosty z serem twarogowym i oliwkami lub kisiel

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!
    A zrzucilam na meza szukanie wozka i fotelika. On ma z tego wiele radosci i czyta opinie i dzieli sie ze mna ;) Czuje sie potrzebny.

On ma obawe, ze jak pojawi sie dziecko to odsune sie od niego. Caly czas mu tlumacze, ze to nie do konca, ze z nim spedze reszte zycia, a dziecko wychowujemy tylko do pewnego momentu, pozniej sie usamodzielni. Czy wasi panowie tez maja takie obawy?

Staraczka23 lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    3w1 czyli wozek spacerówka i fotelik?
    Niektórzy ida na taniosc i nie patrzą na to co najważniejsze czyli bezpieczeństwo, siostra z wózka tez mogła spacerowke zrobić ale wyobraźcie sobie jaki wozek ciężki z wiekszym dzieciem, jak skonczyl 3lata to kupila spacerowke normalna lekką.

A wiecie co jest najgorsze jak dziecko z wozka wyrasta hahaha to ze idziecie na zakupy i musicie je dzwigac same hehe

haha widać że nie miałaś doczynienia z dziecmi :P ja jako niania powiem Ci że żaden problem i nikt Ci nie każe dzieciaka nosić, możesz je wsadzić do wózka na zakupy, albo zakupy za rączkę robić, dawać zadania, by coś znalazło co nam jest potrzebne,

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ja planuje chustować. Zobaczymy jak mi to wyjdzie, ale wygoda byłaby dużo większa.

Nie planuje chustkować

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Dzien dobry!
    A zrzucilam na meza szukanie wozka i fotelika. On ma z tego wiele radosci i czyta opinie i dzieli sie ze mna ;) Czuje sie potrzebny.

On ma obawe, ze jak pojawi sie dziecko to odsune sie od niego. Caly czas mu tlumacze, ze to nie do konca, ze z nim spedze reszte zycia, a dziecko wychowujemy tylko do pewnego momentu, pozniej sie usamodzielni. Czy wasi panowie tez maja takie obawy?
    Moj juz mowil ze sie odsunelam od niego a nie moja wina ze wygodniej mi na prawym boku spac tylem do niego :D
    mowilam ze to on sie odsuwa wraca z pracy je obiad i wlacza laptopa zeby grac nic z niem nie rozmawiam ostatnio.

Piesio legnal na moim brzuchu zaczelo bulgotac to podniosl glowe i zaczal tak smiesznie nasluchiwac hehe

Misi@, Lady Savage, Carolline lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Dzien dobry!

Nie :) Mój Rafcio angażuje się bardzo, chodzi na USG nawet leki i witaminki mi kupuje, co prawda nie leci do sklepu na każdą moją zachciankę :) ale wszystko chce robić razem :) dla dzidziusia, a od kiedy zobaczył go/ ją na USG to jeszcze bardziej stał się tatusiem :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie trochę przeraża wiązanie chusty, ale może się przekonam :) popytam koleżanki które chustowały czy im się to sprawdziło :) na razie spotkałam się z opinią że bardzo ciężko zawiązać to samemu...

Mój mąż nie uważa że dziecko które się urodzi nas od siebie odsunie, te 2 które straciliśmy nas nie odsunęły to czemu te miało by? Tak naprawdę moim zdaniem dziecko zbliża i przenosi związek na zupełnie inny poziom, ale zobaczymy jak to będzie :) ja na pewno nie planuję mojemu mężczyźnie odpuszczać obowiązków, będzie robił przy dziecku wszystko, może poza karmieniem cyckiem :D

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM wrote:
    Hehe nie tylko kobietę :D jak poczytasz o testach fotelików to ich też ma za idiotów :D ogólnie fakt że ma cięty język, ale ja poniekąd rozumiem jego irytację, bo jak w kółko tłumaczysz rzeczy które dla Ciebie są oczywiste to się wkurzasz :P Sama po sobie wiem, że nie zdawałam sobie sprawy z tego że zakup fotelika powinien być dostosowany pod samochód, że 3w1 to zły pomysł i że baza jest taka ważna...
    Ja na pewno kupie bezpieczny fotelik- nie mam isofixa wiec musze sie wczytać rowniez w temat baz. Wezme pod uwagę jego opinie, poszukam jeszcze jakiegoś dobrego źródła w necie i dodatkowo dobrego sklepu w moim miescie.
    Co do wozka- mam nadzieje, ze dostane od siostry. Jesli nie to dla mnie najważniejsza ergonomia. Jesli bedzie opcja montażu wcześniej wybranego fotelika to skorzystam :)
    W miescie wozisz dziecko w aucie w miare krotko. Jak będę sama jechac, dziecko mi zaśnie a ja musze jeszcze zrobić szybkie zakupy to klops.... Jak masz taki wózek i fotelik- przekladasz dzieci i robisz szybkie zakupy- czuje, ze daje to wieksza niezależność ;) do galerii handlowej nie mam zamiaru z dzieckiem w foteliku biegac ;)
    Przyszlo mi tez na myśl, ze taki wózek aiw przydaje jesli masz windę w bloku- wkladam fotelik na wózek, hop do windy i pozniej do auta- o ile mniej dźwigania :) takie foteliki z dzieckiem potrafią byc meeega ciężkie :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM wrote:
    Mnie trochę przeraża wiązanie chusty, ale może się przekonam :) popytam koleżanki które chustowały czy im się to sprawdziło :) na razie spotkałam się z opinią że bardzo ciężko zawiązać to samemu...
    Bardzo ciężko to jest znieść wózek z ostatniego piętra, bez windy. ;)
    Ja myślę, że skoro tyle kobiet chustuje, to nie jest to coś czego nie dałoby się nauczyć. :P Patrzyłam, że u mnie nawet w szkole rodzenia jest nauka wiązania chusty. W razie co kupię sobie indywidualne warsztaty z jakąś chustową ekspertką. :)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Podpowiedzcie, co jadacie na śniadania? Ja rano zjadam jabłko i potem masakra, zupełnie mi się nie chce nic konkretniejszego. Czasem Corn Flakes zjem, ale to nie za zdrowe na dłuższą metę.
    Inspiracji mi trzeba!
    La_lenka ja polecam jogurt grecki z musli i miodem- cud.
    Oprócz tego- omlety mozna je zrobić ze wszystkim na co masz ochotę- na slodko na slono... A omlet sam w sobie jest lekki.
    Ewentualnie jak bez chleba to mozzarela z pomidorami albo z chlebem grzanki z serem z snadwich'a lub piekarnika- to juz mniej zdrowe ale pyszne ;)
    Ja tez często robie jajka z ... piekarnika :)) są pyszne mam przepis z makecookingeasier.pl

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ja myślę, że skoro tyle kobiet chustuje, to nie jest to coś czego nie dałoby się nauczyć. :P Patrzyłam, że u mnie nawet w szkole rodzenia jest nauka wiązania chusty. W razie co kupię sobie indywidualne warsztaty z jakąś chustową ekspertką. :)
    No z tym nie bedw dyskutować- przykichane ;) ale czasem w takich blokach sa wozkarnie- zadbane i zamykane to ratuje, niektóre mamy ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me jak np do marketu to dziecko w foteliku mozna do sklepowego wozka włożyć :)

• 4me Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie mozna- dlatego 3w 1 fajnie miec ale to nie najważniejsze:)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:

Ja uważam że dużo praktyczniejszy jest wózek, i do chustki się nie przekonam, ja non stop jestem na uczelni, i mam propozycję tam zostać w jedynym zakładzie i nie wyobrażam sobie, dziecka na brzuchu na chustce, torbę z rzeczami dla dziecka na jedno ramę i na drugie ramię mojej torebki z książkami, wolę to wszystko wpakować na wózek lub pod, wygodniej, albo zakupy rób ;/ z dzieckiem w chustce, może co innego mamy które mają prawo jazdy i samochód, ja nie mam i dla mnie dużo wygodniejszy będzie wózek

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie, w starym bloku, nie ma nic. I klatka schodowa taka maleńka, że nawet na moment nie ma gdzie wózka postawić. Pocieszam się, że czas "głębokiego wózka" to w sumie krótko - postaram się załatwić chusta, a z niedużą spacerówką to już sobie chyba dam radę...

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    U mnie, w starym bloku, nie ma nic. I klatka schodowa taka maleńka, że nawet na moment nie ma gdzie wózka postawić. Pocieszam się, że czas "głębokiego wózka" to w sumie krótko - postaram się załatwić chusta, a z niedużą spacerówką to już sobie chyba dam radę...
    A do piwnicy nie da rady?

• eM Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka a nie możesz wózka gdzieś w piwnicy trzymać? Ja taki miałam plan, ale teraz mieszkamy już w szeregowcu więc nie będzie trzeba :)

4me sure, montaż fotelika na wózku to moim zdaniem konieczność. Ale że ja nie mam jeszcze nic i żadnych perspektyw na to by cokolwiek dostać to na najpierw wybiorę fotelik, a potem dostosuje wózek. Ja mam to szczęście że wózek może być i wielki i ciężki, bo ja go nosić nigdzie nie będę. Jedyny mój problem to że fotelik trzeba będzie dostosować do 2 różnych aut...

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
‹‹ 323 324 325 326 327 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ