X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze.. to chyba mi neta ucięło.. przeoczylam wpis PePepe o zabiegu. Trzymaj się dzielnie i nie stresu się na zapas. Młody będzie na pewno zaopiekowany, w końcu dziadkowie najbardziej kochają swoje wnuki. A co to za zabieg jeśli można zapytac? Znieczulenie.. jej.. brzmi powaznie,ale ogolNe czy jakieś miejscowe.? I jak długo masz być bez Małego?

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bede miec usuwana torbiel. Nie wiem czy w znieczuleniu jak do cc (czego nie chce) czy w pelnej narkozie. W szpitalu mam byc do srody jak wszystko bedzie ok. Strasznie ciezko bylo mi dzis zostawic Malego... A dziadkowie... Ci moze i kochaja wnuka, ale maja zupelnie inne zasady postepowania z nim- od snu, poprzez zabawe, karmienie, i na ubieraniu konczac...

• chabasse Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajj.. do cc tez nie wspominam za dobrze. Mam nadzieje, ze dostaniesz pełną, najlepiej jakąś wziewna czy cos, żeby nie kuli za duzo. Do środy to nie dlugo, ale wiem.. bez dzieciątka będzie trudniej. Niemniej jednak najważniejsze Twoje zdrowie i jak mus to mus. Może dziadkowie przyjmą Twoje zasady na ten czas, a nawet jak nie to przecież krzywda mu się nie stanie. No w każdym razie życzę żeby wszystko poszło po Twojej mysli, i żebyś szybko wróciła do formy po zabiegu.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki. Jakos musimy dac rade. I wiem, ze on pewnie poradzi sobie lepiej niz ja. Ja postaram sie mimo wszystko odpoczac. Bo coz mi zostalo.

chabasse lubi tę wiadomość

• moka89 Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepepe trzymaj się, trzymam kciuki :)

Za nami kiepskie nocki. Z piątku na sobotę młoda zrobiła nam imprezę i nie spała od 1.30 do 5 rano! Wzięłam ją do nas do lozka, to właziła raz na mnie raz na męża, wiercila się i nie chciała spać. W końcu poszliśmy do salonu, to księżniczka obrażona, że mama wturlała się pod koc, a ona ma się sama bawić. W końcu prawie zasnęła na siedząco i jakoś dostaliśmy do 8. Dzisiaj natomiast wstawałam tryliard razy, chyba nam 3 idą, bo wytłumaczenia innego nie mam.

Co do jutrzejszego święta, to jeszcze się waham co zrobić, chyba i tak nie wystoimy w miejscu całej mszy. Pewnie pójdziemy spacerem, pozapalać znicze na grobach moich dziadków i pradziadków

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepepe trzymam kciuki za udany zabieg!

My mamy bagatela 6!!! cmentarzy do odwiedzenia. Rozkładamy to na dwa dni i damy radę. W zeszłym roku nie byliśmy bo młody byl za maly. W tym roku jednaj to juz by byla wymowka wiec idziemy :) no chyba, ze będzie caly dzien lać to pojade sama.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dzisiaj doła wielkiego jak rów marianski... Jak się okazało mój mąż podczas 5 dniowej laby od nas nie zrobił właściwie nic w domu, oprócz pobieżnego posprzatania przed moim przyjazdem.. a miał zrobić wiecej.. to, czego nie mogl, bo nie miał czasu przy dziecku lub był zbyt zmeczony. Do tego wczoraj go coś w plecach połamało i w ogóle wszystko teraz na mojej glowie.. A żeby tego było mało zrobiłam dzisiaj test ciążowy i niestety negatyw.. buuu.. a to już 36 dzień cyklu bez @.. tak więc jestem w permanentnym przedokresiu i wszystko widzę w czarnych barwach. Eeehhj.. dupa dupa dupa...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2016, 10:25

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • RYBKA76 Koleżanka

Wysłany: 31 października 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pisalam do Was kilka miesiecy temu w sprawie mojego Synka Stasia, ktory za kilka dni skonczy rok... Wtedy martwilam sie o jego rozwoj spoleczny/ intelektualny i niestety nadal mam powody do zmartwien i chcialam z Wami skonsultowac...

Stas chodzi od niedawna i ogolnie rozwoj ruchowy OK.
    Ale niestety NIC nie mowi... Po swojemu cos tam nieraz gada "acio, apa apa, ba, be", ale nie mowi zadnych slow i niczego, co by mialo jakies znaczenie. To znaczy, nie mowi "mama, tata, baba" czy cokolwiek innego...

Jesli chodzi o gesty to czasami zrobi papa, ale bardzo zadko i nie wiem, ale wydaje mi sie, ze nie wie co to znaczy :( Nie chce bic brawo, przybijac piatki, kompletnie nie ma zainteresowania gestami.

Jezeli chodzi o wspolne pole uwagi, to moim zdaniem tez slabo. Jak sie czyms bawi, to nie mozna go oderwac, nie reaguje na imie nawet powtarzane 100 razy (ale czasami wydaje mi sie, ze reaguje...).

Oczywiscie, nikt serio tych moich obaw nie traktuje :((( Powiedzcie mi prosze, czy jest choc jedno dziecko na podobnym poziomie rozwoju, ktorego mama sie nie martwi?

Powiedzcie mi prosze, jak bylo z Waszymi pociechami w okolicach roczku?

Pozdrawiam i z gory dziekuje.

• wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze doradzic ci raczej jic nie moge bo po prostu brak mi wiedzy do kiedy dzieci maja maksymalny czas na osiagniecie pewnych umiejetnisci. w orzhpadku chodzenia jest to podobni 18 miesiecy moze z mowa i reakcjami tez sa wieksze widelki ale tego nie wiem niestety:(

jedyne co moge to napisac jak zachowuje sie syn w okolicy roczku ktory skonczyl wczoraj

papa robi juz jakis czas, bie wie jeszcze ze to znaczy ze sie kogos zegna tylkona zasadzie zrovienia tego o co prosze tzn mowke zrob papa i wtedy robi, nie wazne czy ma do kogo czy nie
    mowi dzdziada i tata bardziej swiadomie, mama tylko jak cos potrzebuje albo dzieje mu sie krzywda np sie uderzy no i na babcie nie mowi baba nawet proszony, czasami mowi na nia tez dziadzia albo po swojemu

mowi co robi piesek kotek i swina. np piesek to takie uu, a kotek ła ale za kazdym razem jest tobto samk tzn piesek to zawsze uu a kotek ła,

no ale np jeszcze nie chodzimy, tylko przy mebelkach

no to u nas tak to wyglada

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój do tej pory ma nadal niewiele umiejętności.. robi papa ( ale tez chyba nie wie co to znaczy), mówi mama, baba a resztę po swojemu.. powie jak robi krówka (mbwwww.. ;) ), bije brawo.. to właściwie tyle. Nie chodzi i na razie się nie zapowiada, mimo iż przy meblach juz ość dlugo.. Na swoje imie tez raz zareaguje a raz nie. I mimo to nie martwię się.. na razie. Każdy ma swoje tempo i na każde dziecko przyjdzie czas. No... wiadomo, że jak za długo nie mówi czy nie chodzi to trzeba sprawdzic, ale w tym wieku to jeszcze wszystko jest mozliwe.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie :-) ja jakos na spokojnie do tego podchodze :-) dlugo czekalismy az maly usiadzie, bo az 10 miesiecy a potem wszystko nadrobil w tak szybkim tempie, ze nagle zaczal sie wspinac, raczkowac, stawac i chodzic przy meblach :-) mysle ze z mowieniem i z takimi swiadomymi gestami ma jeszcze baaardzo duzo czasu :-) a mowi malo, za to bardzo uwaznie slucha i duzo rozumie jak do niego mowie :-)

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogole to strasznie mnie wnerwia jak cale otoczenie pyta czy juz chodzi, ze na Mikolaja juz bedzie chodzic, albo zeby kupil sobie juz nozki. Zacznie chodzic w swoim czasie i tyle, nie wiem czemu kazdy takie cisnienie ma na to :-) moja mama kazdemu tylko mowi ze zaczyna juz pomalu chodzic, no ale ze "nie podeptal roczku, no trudno". Strasznie mnie to rusza.

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli Rybka nie przesadza w swoim opisie to ja jednak bym szukala odpowiedzi u lekarza, psychologa itp. Jednak jest ryzyko czyli szansa, ze Rybka przesadza i sprzedaje nam to w takich niekolorowych barwach ;)

Forum kaput? Ile zyc ma takie forum? 7 jak kot ? ;) juz pare razy nam umieralo i ruszalo. Czy o tym razem? :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie stworzyłyśmy już 100% rodziny i czasu brak,a jak czas jest to siłów nie ma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2016, 21:14

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o RYBKĘ... po pierwsze to czy masz powody do obaw, powinien stwierdzić jakiś spec. Po drugie, jeśli miałabym takie obawy, to właśnie do spec bym się udala. Po trzecie, co to znaczy, że nikt tych obaw nie bierze na powaznie.... tzn kto nie bierze? Jeśli spec.. to idź do innego, a jeśli forumowe srodowisko, to jak miały by to traktowac, w sensie co znaczy powaznie, przecież chyba nikt się z ciebie nie smieje. Co najwyżej wyobrażam sobie, że mówią mniej więcej to co my, że każdy ma inne tempo rozwoju, że nasze dzieci mimo jednego wieku mają różnie rozwinięte zdolności itp... Tak wiec, zamiast się zastanawiac.. juz od tak długiego czasu udaj się do speca. Powinien rozwiać twoje watpliwosci, a w razie konieczności pokieruje waszym postepowaniem. Ja tez się nieraz zastanawiam nad różnymi spr. dotyczącymi synka, ale jeśli coś mnie zbyt długo niepokoi idę właśnie do speca. Heh.. wiem.. słowo spec to light motive mojej wypowiedzi. Jest to zabieg celowy.. Jesli zbyt obcesowo zabrzmiał mój post to przeraszam.. nie chciałam nikogo urazic, zbagatelizowac, wywołać wojny nuklearnej ani innych strat..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2016, 21:38

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejjj.. no chyba na prawdę wątek umiera... buuu

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem, podczytuję podczas karmienia, tylko miałam gościa, potem długi weekend i nie mam kiedy pisać. Ale się ogarnę wkrótce i wrócę. ;)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się za bardzo nie chce udzielać bo ostatnio dopadaja mnie stany depresyjne. Dawno się tak parszywie nie czulam. Chyba pora zrobić jakieś badania bo długo tak nie pociągnę. Dochodzi do tego ze nie mam ochoty/siły zajmować się młodym, drażni mnie. Ostatnio wymyślam sobie dodatkową robotę poza domem i młody ciągle jest na głowie małza.. Ehh do dupy z tym.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, Anitka. Chyba w tym wieku po prostu jakiś kryzys wypada, bo ja też narzekałam, że coraz trudniej mi się zajmować małą. Ostatnio jest jakby już lepiej, więc nie traćmy nadziei. ;)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Alicja83 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka i la lenka nie jestescie same . ja mialam taki stan do pieerwszego roku zcia mojej cory. od kad zaczela chodzic i jesc to co my jest lepiej. wrocilam do pracy Ariana chodzi do zlobka i jest mi lepiej. Siedzenie w domu i dziecko, zakupy, obiad i tylko dwie godziny wieczorem z mezem dobijalo mnie . teraz jest lepiej

ug37p07wjuiy1hl1.png
‹‹ 3289 3290 3291 3292 3293 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ