X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Poproszę o lineczkę.. z góry dziękuję :)

La lenka.. do tych tablic malowanych wodą..
    http://allegro.pl/znikopis-tablica-wodna-mata-do-pisania-pisak-roz-i6562689223.html - jeszcze tego nie mam, nie wiem czy na żywo fajne.

A taki kupuje koniecznie
    http://allegro.pl/pociag-drewniany-wagoniki-klocki-i5761106293.html

pierwsze z brzegu linki, żeby pokazać o czym mowa, pewnie da się znaleźć np. w lepszej cenie.

W sumie to nawet nie musi być pociąg, po prostu chcę coś takiego z patyczkiem na który można by nakładać - bo mała bardzo lubi teraz takie zabawy.
    http://allegro.pl/sorter-ukladanka-logiczno-zrecznosciowa-drewniana-i5797018502.html

http://allegro.pl/sorter-ukladanka-logiczno-zrecznosciowa-drewniana-i5923907908.html

http://allegro.pl/sorter-ukladanka-logiczno-zrecznosciowa-drewniana-i5905315139.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 21:17

chabasse lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo... mata wodna super sprawa i nawet nie droga. Jedynie mogę się doczepic, że to znika po pewnym czasie... Wolałabym sama zdecydować czy zostawić maluje czy zmyc.. i kiedy. Ale i tak może być fajna zabawa. Co do sorterow.. kurcze.. te pociągi mnie osobiście napawają niepokojem. Te kołki wystające wyglądają niebezpiecznie, mój synuś zaraz by sobie to chyba gdzieś nadział.. Chociaż może się myle. Z kolei te ostatnie sortery mają grubsze drążki i juz lepiej wygladaja. Ja mam klasyczna wieże drewniana z jednym kołkiem i nakładany kółkami. Antolek nawet się tym bawi czasem ale szału jakiegoś nie bylo. Może jeszcze przyjdzie.. zobaczymy.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas właśnie jest szał. Nawet na łyżeczkę nakłada te kółka. Wkłada też do środka np. orkisz ekspandowany do słomki :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie ma szalu na nic. Nie ma zabawki, ktora moje dziecko zajeloby sie dluzej niz 2 min... Nawet rozkrecenie calej rolki papieru toaletowego zajmuje mu mniej czasu. Czasami to sie zastanawiam czy on nie jest nadpobudliwy

• wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la lenka my mamy taki pociag a nawet 2 bo sie zdublowql prezent na roczku i tak jak chbasse pisala te bolczyki sa bardzo cienkie i delikatne, wogole klocki w tych zabawkach (przynajmniej w tych po 20zl bo widzialam duzo drozsze i tam moga byc wieksze) sa malutkie. syn narazie jest w stanie zalozyc klocek z jednym i czasami z 2 bolcami ale daje ku to do zabawy tylko jak jestem w stanie go pilnowac bo dla takiego malucha raczej jest za delikatny. ogolnie jako zabawka bardzo fajna sprawa. moze te drozsze pociagi sa stabilniejsze wiec z tegi co wrzucilas tez wzielabym ktorys z tych dwoch ostatnich albo poszukala drozszwgo stabilniejszego jesli ma byc do samodzielnej zabawy

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png

Wysłany: 4 listopada 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la lenka a jeszce zapytam. chyba wasza mala "wykrecala" nozki do srodka. co z tym robiliscie? wlasnie zobaczylam ze syn wykreca jedno nozke do srodka i nie wiem czy jak zacznie dobrze chodzic to sie unormuzrobiy cos z tym jednak wczesniej zrobic

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam powiedziano, że to jeszcze w normie fizjologicznej. Dopóki się uczy to jest ok. Fizjo pokazała nam kilka "ćwiczeń", masaży, żeby rozciągać ścięgna w stopie, żeby małej było łatwiej.
    Ogólnie zawsze warto pokazać fizjoterapeucie, jeśli dziecko coś robi źle.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :) Lila przesyla Wam pozdrowienia :) jesli jeszcze nas pamietacie.
    u nas raz lepiej raz gorzej, ja wrocilam juz do pracy i ciagle ciezko mi sie w tym wszystkim odnalezc :(

Lila ma juz 16 zabkow, zjada wszystko,biega, gada po swojemu i jest malym lobuzem :)

a99d52ae059af70emed.jpg

la_lenka, chabasse, 4me, karolcia87, Anitka201, moka89, edysia5, Natka88 lubią tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach, ale cudna!

Zębata jak i moja. Tylko mój leń to ma jeszcze daleko do chodzenia :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No fakt.. cudna jest. I jaki piękny outfit. W moim stylu...
    aA w ogóle ostatnio usłyszałam takie opinie od młodej mamy na temat chodzenia, że jeśli dziecko chodzi już przy mebelkach lub samo dwa kroczki, od mamy do taty np. ale boi się puścić na całego, to dobrze kupić buciki, bo ponoć kostka usztywniona da dziecku większą pewnośc i poczucie bezpieczeństwa i zacznie chodzic. Powiem szczerze, że zdumialo mnie to troszke, bo myslalam, że najlepiej dziecku jest na boso. A ta opinia to yla wygłoszone przez jakąś specjalistę w temacie. I się zastanawiam czy buciki rzeczywiście nie kupic, a nóż się sprawdzi...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 22:30

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak, ubranko jak mała modelka.
    Moja by to uświniła w 5 minut :P

A ja dziś kupiłam śpiworek do wózka, średnio ładny (taki zwykły, szaro-czerwono-czarny) ale w nosie, za grosze był. Używacie już czy czekacie na prawdziwe zimno?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To taka stara szkoła z tymi usztywnionymi butami, teraz nie zalecana. Może i rzeczywiście dziecku będzie szybciej "łatwiej", ale czy lepiej? Ja wolę żeby była gotowa sama z siebie, bez wspomagacza, wtedy będę pewna, że cały układ kostny, stópki itp. są gotowe na chodzenie.
    Zawitkowski sporo na ten temat się wypowiadał. I ja może nie przepadam za "komercyjnością" faceta, ale uważam, że mądrze mówi.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliczna dziewczynka i super wdzianko :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy śpiworek zimowy już. Po pierwsze dlatego, ze jak młody jest w żłobku to nie chce sie martwic, ze go np za lekko ubraly na spacer i zmaraznie. Po drugie dlatego, ze ja bede unikać rajstop tak dluuuugo jak sie da! Boszz jakie to niewygodne w zakładaniu i po sobie wiem, ze w noszeniu tez ;)
    U nas juz strasznie zimno, 3 stopnie mi ciągle mrugają w aucie a dzis to juz rekord - rano bylo 1,5 brrrrrr.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, ja też nie lubię jej rajstop zakładać. Wiadomo, dziewczynka, więc czasem nie ma wyjścia. Ale ona ciągnie, złości się że nie daje rady ich sobie zdjąć jak skarpetek. No, a zakładanie też nie lepsze, wierzga jak młody źrebak, utrafić nóżkę to cud. :P

U nas zawsze i wszędzie legginsy królują. No ale zastanawiam się czy legginsy + śpiwór to będzie ok, trochę się obawiam co jeśli bym ją miała w takim stroju wyjąć...

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w śpiworku jezdzimy... niby wersja zimowa, ale tak na prawdę to raczej jesienna. Zakładam spodenki dresowe i ciepłe skarki. Na razie rajstopki nie używamy i chyba nie marznie młody. Mam jeszcze jeden śpiworek ciut cieplejszych ale tego trzymam na wypadek mrozów i konieczności wyjścia w takowe. Rajstopki u nas nie są jakimś wielkim problemem, młody da sobie założyć i nawet nosi ale też wolę ich unikac. Bardziej martwię się o raczki... rękawiczki parzą mojego syna. Nie wiem, chyba mu przykleję ;)

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • 4me Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    O, ja też nie lubię jej rajstop zakładać. Wiadomo, dziewczynka, więc czasem nie ma wyjścia. Ale ona ciągnie, złości się że nie daje rady ich sobie zdjąć jak skarpetek. No, a zakładanie też nie lepsze, wierzga jak młody źrebak, utrafić nóżkę to cud. :P

U nas zawsze i wszędzie legginsy królują. No ale zastanawiam się czy legginsy + śpiwór to będzie ok, trochę się obawiam co jeśli bym ją miała w takim stroju wyjąć...
    A legginsy plus dresy? Ja bym młodemu z chęcią kalesony kupila zamiast rajstop :) pewnie nie znajdę, to moze mu babskie leginsy pod spod kupie ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png

Wysłany: 5 listopada 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tweraz sa i leginsy dla chlopcow:-)

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czym się różnią legginsy dla chłopców od legginsów dla dziewczynek? :P
    Moja ma granatowe, szare, czarne - jakby je założyć chłopakowi to co by się stało? ;)

Ogólnie legginsy + ciepłe dresowe spodnie, spoko, ale to już bez dodatkowego śpiwora. A znowu nosić dodatkowe spodnie i ubierać na środku ulicy trochę mało wygodne. Muszę to przemyśleć.

My dziś próbowaliśmy kupić małej buty. Ja wiem, że nie chodzi, ale ciężko ją w skarpetkach postawić w sklepie czy przychodni, i chociaż jedne dyżurne by się przydały. Samo mierzenie podobało jej się niesamowicie. Tupała sobie w tych bucikach i zaśmiewała się w głos. Ale w sumie tylko jedna para była "niezła" - ale mi się wydawały jednak za sztywne (jakieś Bartka) i nie wzięliśmy. Znacie jakiś dobrze zaopatrzony sklep z bucikami w Warszawie?

Za to kupiłam jej skarpety z gumą, takie ala attipasy, może się zda na tymczasowe rozwiązanie.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    A czym się różnią legginsy dla chłopców od legginsów dla dziewczynek? :P
    Moja ma granatowe, szare, czarne - jakby je założyć chłopakowi to co by się stało? ;)

Ogólnie legginsy + ciepłe dresowe spodnie, spoko, ale to już bez dodatkowego śpiwora. A znowu nosić dodatkowe spodnie i ubierać na środku ulicy trochę mało wygodne. Muszę to przemyśleć.

My dziś próbowaliśmy kupić małej buty. Ja wiem, że nie chodzi, ale ciężko ją w skarpetkach postawić w sklepie czy przychodni, i chociaż jedne dyżurne by się przydały. Samo mierzenie podobało jej się niesamowicie. Tupała sobie w tych bucikach i zaśmiewała się w głos. Ale w sumie tylko jedna para była "niezła" - ale mi się wydawały jednak za sztywne (jakieś Bartka) i nie wzięliśmy. Znacie jakiś dobrze zaopatrzony sklep z bucikami w Warszawie?

Za to kupiłam jej skarpety z gumą, takie ala attipasy, może się zda na tymczasowe rozwiązanie.

Lenka, my mamy ten sam problem butowy. Kupilismy Elefanten w Deichmanie. Takie ocieplane trzewiki. Jakby zaczal chodzic to beda w sam raz. Jak beda potrzebne na zime sniegowce to sie kupi sniegowce.

‹‹ 3291 3292 3293 3294 3295 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ