Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!! Oby był jeszcze lepszy niż poprzedni
U nas młody wyjątkowo przespał ponad 3h ciągiem więc moglismy w spokoju posiedziec przed tv, nawet fajerwerki go nie obudziły za to jak polozylismy sie kolo 1 to juz niestety zaczal sie budzic a po 7 juz pobudkaAnitka201, chabasse, edysia5 lubią tę wiadomość
-
Anitka201, edysia5, 4me, chabasse lubią tę wiadomość
-
la_lenka wrote:
-
Ja sie boje tu napisać.... Bo to forum jest przeklęte;) moj chwile przed pierwszymi urodzinami przestał jesc w nocy i w tym samym czasie dotarlo do niego, ze noc jest od spania wiadomo czasem sie obudzi bo ząb, brzuch, pies sąsiadów albo cokolwiek innego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2017, 18:31
-
A juz myslalam, ze moje dziecko jakies inne jest. Budzi sie kazdej nocy. Finalnie udaje mi sie go spacyfikowac bez mleka, ale to trwa nawet i godzine. A jak maz go bierze, co ostatnio zdarza sie duzo czesciej, bo moje dziecko chyba przestalo mnie lubic, od razu zada mleka, pokazujac kazda czynnosc jaka ma maz zrobic i mowiac przy tym "amam".
-
Moja ma teraz bardzo fazę przytulania. Ostatnio zasypia prawie tylko wtulona we mnie pleckami, z głową na moim ramieniu. Ale żeby nie było za miło, to znowu podczas zasypiania jest protest, wycie, szarpanie się. I właściwie muszę ją przez siłę przytrzymać taką przytuloną, bo inaczej nie zaśnie tylko się będzie przewalać po łóżku i coraz gorzej płakać. A już przez pewien czas było nieźle, nie wiem co ten dzieciak ma z tym spaniem, ale nie jest łatwa.
Poza tym zaczęła się tak fajnie przytulać, podchodzi do mojej nogi i ją obejmuje, tak samo mnie za szyję, przytula buzię + buziak, przytula wszystkie zabawki. Przesłodka jest z tym
-
Maly tez tak ma. Od pazdziernika tuli wszystkie misie, przytula do nas. Jak spytam czy mnie kocha to rzuca sie na mnie. A jak przytula to tylko glowe opiera i robi "mhmhmmm". Ale zasypia sam. Nigdy nie dalo sie z nim tak zeby polozyl sie obok, przytulil. Nigdy tez nie spalismy razem.
Pierwszy raz na powaznie chorujemy- zapalenie ucha. -
U nas z zasypianiem jest różnie. Czasem pada na nos i zasypia jeszcze na przewijaku, czasem się trochę awanturuje i chce się poprzytulać, a czasami leży sam w pokoiku i się bawi i nawet nie wiemy kiedy odpada.
W nocy się jako tako nie budzi, czasem wstaję by dać mu pić, ale ogólnie ma picie w łóżeczku i często sam sobie temat ogarnie
Czasem stęka jak mu się łóżeczko skończy
A nie je w nocy od 8mca.
Ej palnijcie mnie w łeb.
Do dziecka, pracy, dyżurów i studiów dołożyłam sobie doktorat.
Normalnie sama siebie nie poznaje. -
Nadrobiłam te kilka stron, ale pewnie połowę zapomniałam co chciałam napisać, bo mi się wolno to wszystko ładuje
Co do śpiworka.. nie najpierw chcę Wam życzyć szczęśliwego Nowego Roku, spełnienia wszelkich marzeń i realizacji zamierzonych celów. Zdrówka dla Was i Waszych rodzin kochane :*
No, więc co do śpiworka do wozka to w czołgu mam z bubaland taki ala owcza wełna w środku, miałam go upchanego w gondoli w poprzedniej zimie, a teraz służy nam w spacerówce. W spacerówce snap mam śpiworek od Magda śpiworki z Fb. Oba ciepłe, ale ten drugi ma w dolnej części poliester na brudne buty, choc moja mała jeszcze tam nie dosięga.
Kakao - zrobiłam raz mleko z łyżeczką gorzkiego prawdziwego kakao i moje dziecię się otrząsało. Nie lubi
Czy je w nocy? Je. Pobudka na mleko i zmianę pieluszki
Sylwestra spędziliśmy u znajomych na domówce, gdzie była jeszcze dziewczynka 3 tyg. starsza od Gabrysi i roczny chłopczyk. Zrobiłam mlodej późną popołudniową drzemkę i dała radę do 23. Powiem Wam, że powrót do domu o 23 i wskoczenie w piżamkę to była najlepsza decyzja -
A ja mam do Was pytanie. Czy wasze dzieciaki też tak dużo gadają? I nawet nie chodzi mi o prawdziwe słowa, ale o sam fakt gadania po kosmiciemu. Mam czasem wrażenie, że moja jak tylko oczy otworzy to nawija, gada, opowiada, ostatnio nawet śpiewa. I ja już nie wiem czy to taki wiek czy mi się trafił taki gadatliwy egzemplarz. Jeśli to drugie to z lekkim przerażeniem myślę o czasie aż zacznie normalnie rozmawiać.
-
Moj tez tak nawija. Budzi sie rano i dyskutuje caly poranek póki my sie nie zwleczemy, co brzmi śmiesznie bo spi sam w pokoju (btw czasem jak nikt nie reaguje to dyskusja tak go meczy, ze znowuż zasypia a później w ciagu dnia tez nawija
I tez się- do mnie, do misia, pieska itp- tuli strasznie od jakiegoś czasu. Niestety u nas od czasu pierwszej choroby a i uwielbia jak mu się szepcze do uszka - spróbujcie kiedysWiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 22:38
-
O to to to.. mojemu ostatnio babcia szepcze do uszka, jak go bardzo kocha, a On cały uśmiechnięty i się tak jeszcze bardziej przymila. No po prostu widok lukrem ociekajacy. Oboje to lubią...
Mój śpi całe noce od dawna dawna. Nie je w nocy mniej więcej odkad skończył roczek.. moze ciut pozniej, chociaż wiadomo, zdarzało mu się pociągnąć cycka czasem w ocy. Odkąd nie kp, to czasem na wodę się obudzi, ale rzadko. No i przytulanki tez juz ma, i tuli. Na gwiazdkę dostał świnkę i jako jedyna nie ląduje za lozeczkiem kiedy usypia. Kocha ją.