X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!! Oby był jeszcze lepszy niż poprzedni :-)
    U nas młody wyjątkowo przespał ponad 3h ciągiem więc moglismy w spokoju posiedziec przed tv, nawet fajerwerki go nie obudziły :-) za to jak polozylismy sie kolo 1 to juz niestety zaczal sie budzic a po 7 juz pobudka :-(

Anitka201, chabasse, edysia5 lubią tę wiadomość

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z najlepszymi życzeniami na nowy rok ;)

https://www.youtube.com/watch?v=ORq6O5x0zOQ

Anitka201, edysia5, 4me, chabasse lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Z najlepszymi życzeniami na nowy rok ;)

https://www.youtube.com/watch?v=ORq6O5x0zOQ

:D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajecie dzieciakom w nocy jesc? I czy Wasze dzieciaki przesypiaja cala noc?

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cycka daję :P Chyba, nie wybudzam się na tyle żeby dobrze pamiętać ;)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dokładnie tak jak La_lenka

la_lenka lubi tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie boje tu napisać.... Bo to forum jest przeklęte;) moj chwile przed pierwszymi urodzinami przestał jesc w nocy i w tym samym czasie dotarlo do niego, ze noc jest od spania ;) wiadomo czasem sie obudzi bo ząb, brzuch, pies sąsiadów albo cokolwiek innego ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2017, 18:31

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • bellaVi Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas co noc 2 pobudki, jedna na mleko mm (100ml) druga na ciepła wodę lub herbatę.... Od jej urodzenia zdarzyło się 3 razy ze przespała całą noc. Kiepski wynik, czekam na lepsze czasy.

• PePePe Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A juz myslalam, ze moje dziecko jakies inne jest. Budzi sie kazdej nocy. Finalnie udaje mi sie go spacyfikowac bez mleka, ale to trwa nawet i godzine. A jak maz go bierze, co ostatnio zdarza sie duzo czesciej, bo moje dziecko chyba przestalo mnie lubic, od razu zada mleka, pokazujac kazda czynnosc jaka ma maz zrobic i mowiac przy tym "amam".

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też je w nocy. Na jedzenie budzi sie raz. Ogólnie budzi się częściej. Ciekawe kiedy te pobodki się skończą. .

• ela Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia przesypia całą noc, a jeśli się obudzi to wtulamy się w siebie i śpimy dalej.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko nigdy nie zasnelo wtulone we mnie...

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ma teraz bardzo fazę przytulania. Ostatnio zasypia prawie tylko wtulona we mnie pleckami, z głową na moim ramieniu. Ale żeby nie było za miło, to znowu podczas zasypiania jest protest, wycie, szarpanie się. I właściwie muszę ją przez siłę przytrzymać taką przytuloną, bo inaczej nie zaśnie tylko się będzie przewalać po łóżku i coraz gorzej płakać. A już przez pewien czas było nieźle, nie wiem co ten dzieciak ma z tym spaniem, ale nie jest łatwa. :/

Poza tym zaczęła się tak fajnie przytulać, podchodzi do mojej nogi i ją obejmuje, tak samo mnie za szyję, przytula buzię + buziak, przytula wszystkie zabawki. Przesłodka jest z tym <3

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maly tez tak ma. Od pazdziernika tuli wszystkie misie, przytula do nas. Jak spytam czy mnie kocha to rzuca sie na mnie. A jak przytula to tylko glowe opiera i robi "mhmhmmm". Ale zasypia sam. Nigdy nie dalo sie z nim tak zeby polozyl sie obok, przytulil. Nigdy tez nie spalismy razem.
    Pierwszy raz na powaznie chorujemy- zapalenie ucha.

• mmalutka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z zasypianiem jest różnie. Czasem pada na nos i zasypia jeszcze na przewijaku, czasem się trochę awanturuje i chce się poprzytulać, a czasami leży sam w pokoiku i się bawi i nawet nie wiemy kiedy odpada.
    W nocy się jako tako nie budzi, czasem wstaję by dać mu pić, ale ogólnie ma picie w łóżeczku i często sam sobie temat ogarnie :D
    Czasem stęka jak mu się łóżeczko skończy :P
    A nie je w nocy od 8mca.

Ej palnijcie mnie w łeb.
    Do dziecka, pracy, dyżurów i studiów dołożyłam sobie doktorat.
    Normalnie sama siebie nie poznaje.

tb734z17s9scq0zt.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam te kilka stron, ale pewnie połowę zapomniałam co chciałam napisać, bo mi się wolno to wszystko ładuje :/

Co do śpiworka.. nie najpierw chcę Wam życzyć szczęśliwego Nowego Roku, spełnienia wszelkich marzeń i realizacji zamierzonych celów. Zdrówka dla Was i Waszych rodzin kochane :*

No, więc co do śpiworka do wozka to w czołgu mam z bubaland taki ala owcza wełna w środku, miałam go upchanego w gondoli w poprzedniej zimie, a teraz służy nam w spacerówce. W spacerówce snap mam śpiworek od Magda śpiworki z Fb. Oba ciepłe, ale ten drugi ma w dolnej części poliester na brudne buty, choc moja mała jeszcze tam nie dosięga.

Kakao - zrobiłam raz mleko z łyżeczką gorzkiego prawdziwego kakao i moje dziecię się otrząsało. Nie lubi :)

Czy je w nocy? Je. Pobudka na mleko i zmianę pieluszki

Sylwestra spędziliśmy u znajomych na domówce, gdzie była jeszcze dziewczynka 3 tyg. starsza od Gabrysi i roczny chłopczyk. Zrobiłam mlodej późną popołudniową drzemkę i dała radę do 23. Powiem Wam, że powrót do domu o 23 i wskoczenie w piżamkę to była najlepsza decyzja :D

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam do Was pytanie. Czy wasze dzieciaki też tak dużo gadają? I nawet nie chodzi mi o prawdziwe słowa, ale o sam fakt gadania po kosmiciemu. Mam czasem wrażenie, że moja jak tylko oczy otworzy to nawija, gada, opowiada, ostatnio nawet śpiewa. I ja już nie wiem czy to taki wiek czy mi się trafił taki gadatliwy egzemplarz. Jeśli to drugie to z lekkim przerażeniem myślę o czasie aż zacznie normalnie rozmawiać. ;)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez tak nawija. Budzi sie rano i dyskutuje caly poranek póki my sie nie zwleczemy, co brzmi śmiesznie bo spi sam w pokoju (btw czasem jak nikt nie reaguje to dyskusja tak go meczy, ze znowuż zasypia ;) a później w ciagu dnia tez nawija ;)

I tez się- do mnie, do misia, pieska itp- tuli strasznie od jakiegoś czasu. Niestety u nas od czasu pierwszej choroby :( a i uwielbia jak mu się szepcze do uszka - spróbujcie kiedys ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 22:38

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to to to.. mojemu ostatnio babcia szepcze do uszka, jak go bardzo kocha, a On cały uśmiechnięty i się tak jeszcze bardziej przymila. No po prostu widok lukrem ociekajacy. Oboje to lubią... ;)
    Mój śpi całe noce od dawna dawna. Nie je w nocy mniej więcej odkad skończył roczek.. moze ciut pozniej, chociaż wiadomo, zdarzało mu się pociągnąć cycka czasem w ocy. Odkąd nie kp, to czasem na wodę się obudzi, ale rzadko. No i przytulanki tez juz ma, i tuli. Na gwiazdkę dostał świnkę i jako jedyna nie ląduje za lozeczkiem kiedy usypia. Kocha ją.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • 4me Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my właśnie skręcamy meble młodego! Chociaż to zwykla Ikea to cieszymy sie bardziej niz on ;) w końcu z niemowlaka jestcjuz juniorem i zdecydowanie trzeba przystosować pokój na nowo- mam nadzieje, ze tym razem wystarczy na dluzej ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 3306 3307 3308 3309 3310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ