Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja zamowilam Kaiser. Przyjdzie po weekendzie to bede wiedziala jak z funkcjonalnoscia. Obecnie mam taki nieodpinany na nogach, ale nie to jest moja "zmora". Nie ma otworow na pasy, ma tylko jeden i poki Maly byl maly i nie nosil puchowki to bylo ok. Teraz pasy wzynaja mu sie w ramiona i nie da sie ich poprowadzic gora.
-
Ja jeszcze kakao nie podawalam, a w jakiej postaci wy podawalyscie..? Tak po prostu w kubeczku do wypicia czy w jakiejś potrawie. Bo nie wiem.. mój pije tylko z bidonu przez slomke i tylko wodę. Może na początek lyzeczka mu podac..?
-
Mój też nie lubi kakao. Plul dalej niż widział
Ja się tylko zastanawiam nad jednym. Prawie wszystkie znajome chwała jak to ich dzieci od początku świetnie śpią, wszystko jedzą, same się bawią,a tu na forum prawie każde dziecko ma z czymś mniejszy lub większy problem. Ostatnio rozmawiałam ze znajoma na temat jedzenia i ona właśnie zachwalala jak to jen córka wszystko zjada ze smakiem. Ta mała niby potrafi zjeść sama 3 jajka popijając je właśnie kakao nosz kurcze ale ja tyle nie potrafię zmieścić , a co dopiero 1,5 roczne dziecko -
Ogólnie witam się po świętach. Jak zwykle całe święta w rozjazdach.
Co najlepsze,młodemu tak się spodobała tablica sensoryczna,ze ciągle przy niej siedzi. Żałuję że tak późno zdecydowaliśmy się na jej zrobienie. Do tego młody dostał wozek sprzątający i całą masę książek i różnych bibelotami.
Mi po świętach mimo ze siw nie objadalam przybyło ze 2 kg. Pora zabrać się za swoje ciało bo w czerwcu czeka nas wyjazd.
-
Ja tam sie z tym mlekiem tez za bardzo nie przejmuje. Młody wcina nabial w postaci serów, jogurtów, twarożków jak szalony. Mleko sztuczne tez ciągle pije więc nie zmuszam. To miała byc bardziej zabawa bo uwielbia uruchamiać ekspres i robic nam kawę to zrobiłam i jemu piankowe mleko.
Co do wagi- mi sie wydaje, ze duzo nie zjadłam ale brzuch mam jak w 5 miesiącu ciąży. Powiem Wam szczerze, ze nawet juz zrobiłam test ciążowy bo nie dość, ze brzuchol wielki to jeszcze wstręt na niektóre zapach, ze hej.... Na szczęście negatywny zwłaszcza, ze w święta wina na trawienie nikt nie żałował biorę tabletki to byloby dziwne ale nie jedna juz na tabletkach wpadla
A tak btw moje ciało wygląda gorzej niż po porodzie. Mam tak malo jędrną skórę i cellulit, ze ryczec mi sie chce jak na to patrze. Troche zwalam winę na tabletki wlasnie bo niestety tak na mnie działają i chyba wykoncze te dwa opakowania co mam w domu i odstawiam to... Ćwiczyć juz ćwiczę, słodyczy nie wpierdzielam a cellulit gorszy niz w ciąży, po ciąży i w ogóle kiedykolwiek...
-
Ja postanowiłam, ze w tym roku funduje sobie na urodziny jakas serię zabiegów na skore ud i tylka. To bedzie kosztowalo majątek i niby bez sensu przed druga ciaza ale jak ja sie rozbiore w lato to chyba wyskoczę przez balkon...
Moja skora osiągnęła juz taki poziom, ze nieobżeraniem sie i ćwiczeniem za wiele nie zdziałam. Jak odloze to po drugiej ciąży to juz w ogóle się nie zregeneruję...
Brzuch pikus- zgubie na ćwiczeniach, bede rozsądniej sie odżywiać. Mimo, ze wyskoczył dalej go mięśnie trzymają ale reszta... Mam meeega doła. Taki koniec roku
-
Nie przesadzam ale luzuje jesteśmy po sylwestrze. Młody się obudził na 15 min przed i byla taka rozpacz i trauma, ze aż mi żal serce sciska. I pomyśleć, ze zeszłego sylwestra przespal calusienkiego
Szczęśliwego Nowego Roku Dziewczyny!Anitka201, chabasse, Kassie, edysia5 lubią tę wiadomość