Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No o moim to nie musze wspominac, że zjada wszystko i wszędzie i zawsze. Tak jak u 4me, jadl by do pęknięcia żołądka chyba. Z tego względu staram się gotować zdrowo, czyli jak najmniej smazonego, no chyba ze jajecznica, placki czy nalesniki.. raczej gotowane miesko i warzywa, na deser ki są jogurty naturalne, bieluch z owockami i do tego przeważnie amarantus ekspandowqny i czasem bezcukrowy biszkopt wkruszony. Niestety problem mam z kolacjami.. z reguły kanapki, bo nie wiem co innego wymyslac. Owsianke jada prawie codzień na sniadanie, z owockami. Pije wyłącznie wode. Grzeszę czasem i dam kawałek ciasta jeśli upieke a klka razy tez sklepowe. Batonow czy danonkow moje dziecko nie zna, ale na bank chętnie by wciagnelo. Ale nie gotuje mu osobno, po prostu zjadam to co zostanie po Antku. A jesli mam chęć na cis typowo niezdrowe to robie jak spi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 11:37

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle chciałam wam pokazać pierwsza kłótnię mojego Antka z kolegą. Możecie pierwsze kilka sekund pominac, najciekawsze jest po chwili..

https://www.youtube.com/watch?v=MZBzE0u5i54

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 11:46

la_lenka, 4me lubią tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • 4me Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepepe bo nie zalapalam dlaczego nie chcesz by młody pil z butelki?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I karmienie go na noc kaszka moze cos zmieniać ale nie musi. Jak chodzi spac np o 20 to do 5 jest w końcu 9 godzin- moze po prostu mu wystarcza.... Moze tak ma i musisz sie z ta 5 pogodzić, albo jesli bardzo Ci to przeszkadza to przeanalizować ile spi w ciagu dnia łącznie i moze zrobić tygodniowa próbę z kaszka na wieczor...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse, to na pewno dobry link?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    A w ogóle chciałam wam pokazać pierwsza kłótnię mojego Antka z kolegą. Możecie pierwsze kilka sekund pominac, najciekawsze jest po chwili..

Chyba nie ten film :D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe.. sorrki, poprwione

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Dżuls, a z czym podajesz kaszę bulgur? Kuszą mnie różne kasze na sklepowych półkach, ale nie wiem z czym to się je :D W sumie z racji tego, że moj mężowy w wiecznych rozjazdach, to obiad dla nas robię ok 3 razy w tyg, więc kucharka ze mnie marna.. stąd osobne gotowanie dla młodej, bo najczęściej lubimy sobie zrobić domowe tortille z kurczakiem i warzywami. Zjadłabym w sumie jakieś takie duszone mięsko, ale nie wiem jak się za to zabrać :/
    Kaszę bulgur po prostu gotuję na osolonej wodzie, dorzucam trochę masła i tyle, u mnie kasze wjeżdżają na stół w formie zapychacza, zamiast ziemniaków, bo zdrowiej/szybciej/wygodniej itd. Inne kasze albo się rozgotowują, albo gotują strasznie długo, ta jest taka w sam raz. Teraz jest taaaki wybór kasz, że każdy znajdzie coś dla siebie. Mąż nienawidził kasz, bo jadł w zasadzie tylko gryczaną paloną, znalazłam niepaloną i jakoś polubił. Ja uwielbiam pęczak, ale jest upierdliwy w robieniu. Znalazłam bulgur i jakoś wszystkim podeszła, bo jest na tyle drobna, że może robić z ziemniaki, ale na tyle gruba, że można ją polać sosem i zjeść jako gulasz. Można też dodać jakieś hinduskie przyprawy, albo podsmażyć.

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe w temacie kłócenia się maluchów, to Mania już rozstawia starszaka po kątach. Ostatnio jak bawił się jej wózkiem, to najpierw mu go wyrwała, a potem machała paluchem na "nie nie nie" tupiąc nóżką w dodatku. Z kolei dziś rano niszczyła mu raz po raz jakąś budowlę z klocków i za którymś razem mody po prostu był szybszy i zdążył budowlę zabrać, wtedy Mania poszła po taką gumową piłkę z kolcami i z całej siły, obiema rączkami rzuciła nią w brata. Zbój i chuligan.

8pdp47e.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Pepepe bo nie zalapalam dlaczego nie chcesz by młody pil z butelki?

Bo nigdy nie pil. Jak go odstawilam jak mial 13 mcy to nie wiedzialam jak dac inaczej to mleko zeby bylo wygodnie i tak juz zostalo. Teraz jak probuje podac inaczej (kubek/bidon) to odmawia.

• PePePe Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    I karmienie go na noc kaszka moze cos zmieniać ale nie musi. Jak chodzi spac np o 20 to do 5 jest w końcu 9 godzin- moze po prostu mu wystarcza.... Moze tak ma i musisz sie z ta 5 pogodzić, albo jesli bardzo Ci to przeszkadza to przeanalizować ile spi w ciagu dnia łącznie i moze zrobić tygodniowa próbę z kaszka na wieczor...

Ale on dostaje kolacje, np. kaszke, ryz z warzywami, kanapke, parowke. I pozniej, do lozeczka, dostaje butelke, po wypiciu ktorej zasypia. Spi w dzien roznie,bo chodzi do zlobka. Raz spi godzine, raz 2,5h. Zalezy od okolicznosci wokol. Spac chodzi 19:30/20. Sa dni,ze po wypiciu mleka o 5 zasypia i spi do 7:30,ale ostatnio jest ich coraz mniej i sa coraz rzadziej.

• PePePe Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu wczoraj jakis starszak chcial zabrac zabawke i ... Maly go ugryzl...

Dżuls lubi tę wiadomość

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oeeeezuuuuu La_lenka ale mi narobiłaś smaku na te tortille... planowałam dziś zrobić naleśniki, żeby tylko nie wystawiać tyłka na dwór, ale chyba zagonię starego po placki i mięcho...

Pytanie z innej beczki skierowane do mam bardziej ogarniętych dekoratorsko ode mnie:
    czy warto się skusić na jakąś fajna tapetę, czy raczej to będzie taki saigon przy zakładaniu i zdejmowaniu (bo stary zapewne uniesie się honorem i postanowi zrobić to wszystko sam), że jednak nie warto i lepiej machnąć ścianę jakąś farbą? Bardzo się syfią? Planuję obłożyć dzieciakom ścianę przy łóżku fajną tapetą i zakładając, że za jakiś czas będą na niej lądowały np śmierdzące giry starszaka, to jestem ciekawa ile taka tapeta może pociągnąć i czy w ogóle warto się w to pakować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 12:16

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls, przemyśl tapetę, perfekcyjny drapak dla kotów :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Dżuls, przemyśl tapetę, perfekcyjny drapak dla kotów :P
    Hmmm mówisz...? Kurde, jak bym wiedziała, to od razu machnęłabym sobie pasek gdzieś za drzwiami, może oszczędziłyby kanapę :D ;)
    Tak na serio, to miejsce byłoby takie, że może koty by tej tapety nie tknęły, ale boje się tego upierdliwego ściągania, bo ja z tych, co lubi sobie przemalować ściany co 2-3 lata i jakbym chciała to ściągnąć, bo np. nie zdałoby egzaminu, to wolałabym żeby to było w miarę bezproblemowe i nie zostawiało śladów...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 14:30

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse, piękne uśmiałam się strasznie. Zwłaszcza ta "kradzież" po cichu i rzut na koniec. Łucja przyszła jak oglądałam, zajrzała mi przez ramię, popatrzyła na kłótnie z taką zamyśloną miną, stwierdziła "kaka" (kwakwa) i poszła się bawić. Widać uznała, że przedmiot sprzeczki nie wart zachodu. :D :D :D

Co do kasz, to moja uwielbia, jemy bardzo często. I właśnie palona gryczana to jeden z hitów, pęczak też.

Tortille robię małej nie z gotowych placków tylko w naleśniku (takim bez mleka - jajko, woda, mąka).

Co do drapaka to bardzo polecam ten http://www.bitiba.pl/shop/sklep_dla_kota/drapak_dla_kota/maty_do_drapania/maty_do_drapania/551353 Moi mają taki duży na ścianie, ale jak tylko taki kupie, to jest hit nad hity, ogólnie mebli nie drapią, czasem dywan się zdarzy - ale jak mają ten tekturowy to nawet dywan z nim przegrywa.

Uff, chyba wszystko nadrobiłam co chciałam napisać :P

chabasse lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:

Hahaha oddanie popisowe :D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas dzisiaj hit nad hity. Matka przejrzała zapasy kuchenne i się nazbierało dużo resztek kasz, soczewicy itp. takich ciut po terminie. Więc dziś była zabawa w przesypywanie - pełen szał tylko trzeba było pilnować żeby nie zostało skonsumowane :P

4liTx4Fm.jpg
    uEvXoKmm.jpg
    LRoRxmAm.jpg

Oczywiście tuż po zabawie odkurzenie całego pokoju, ale było warto :)

Kassie, 4me, chabasse, Natka88, karolcia87, Dżuls lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudna Łucja.. i zazdroszczę takich zabaw. U nas by nie przeszlo, młody na bank od razu by jadł. Kiedys dałam mu do przesypywania płatki kukurydziane, to tylko czekał jak się odwrocę, żeby zaraz do pysia zaladowac. A oczywiście nawet jak patrzyłam to i tak udało mu się kilka wciągnąć. Zrobił to tak zrecznie, że w szoku bylam.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle mam pytanie.. do wszystkich. Ile cm mają już wasze pociechy? Bo mój ponoć 80 cm i to jest 25 centyl. Kiedys był w 75 centylu, wiec dziwi mnie trochę ze tak się zatrzymal.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
‹‹ 3319 3320 3321 3322 3323 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ