X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    A jak z garderobą wiosenną? Bo u nas jakoś tak na luzie, w sumie większość rzeczy która była jesienna (z podwinięciem rękawków i luzem) teraz jest akurat. Więc poza butami i jakimiś drobiazgami to szafa nieźle wyposażona (zwłaszcza w t duże rzeczy typu kurtki itd).
    Mi Mania po prostu dorosła, do tego co jesienią było za małe, więc już nic nie kupuję, i tak mam dostawy ubranek od teściowej albo od siostry. Jedyne co dokupiłam to taki w miarę elegancki granatowy, pikowany płaszczyk na polarku i lakierki, bo potrzebowałam na imprezkę rodzinną. Dostałam trzy wory pięknych ubranek po siostrzenicy, do spania zakłada t-shirty po starszaku, legginsy. Butów mam jeszcze strasznie dużo po dzieciakach z rodziny, bo te małe zazwyczaj nie zdążą się z niszczyć, a młode już wyrasta.
    Ale nosimy się z hippisowskim szykiem, że tak to nazwę, eklektycznie :D :D :D
    Mam piękne haftowane dzwony, do tego jakaś fajna bluzka, płaszczyk, czapeczka i wsio :)
    Dostałam od siostry od cholery ciuszków GAP z kolekcji St Petersburg (bą tą pierdą), ale są absolutnie w moim stylu <3 Sukienki, płaszczyki, dzwony <3 <3 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2017, 14:12

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie planuję ją jak najwięcej ubierać w sukienki, bo mam tego od cholery :D

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokaż płaszczyk. Tez o takim myślę, ale na allegro ceny dochodzą do jakichś szalonych kwot. A w sumie nie potrzeba, mamy granatowa kurtkę z Pepco, taka z kokardkami itp. więc do sukienki się nada. A u nas taka elegancja to raczej od święta.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Pokaż płaszczyk. Tez o takim myślę, ale na allegro ceny dochodzą do jakichś szalonych kwot. A w sumie nie potrzeba, mamy granatowa kurtkę z Pepco, taka z kokardkami itp. więc do sukienki się nada. A u nas taka elegancja to raczej od święta.
    W temacie ciuchów dla siebie i dziecka już od dawna OLX przebija wszystko. Ja upolowałąm granatowy cool club za 50 zł, właściwie nówka sztuka.
    http://allegro.pl/pikowany-plaszczyk-cool-club-122-i6750753237.html dokładnie taki :)
    Mogłam jej kupić jakiś bardziej elegancki, wełniany, ale założyłaby go raz, a tak to będzie nosić na co dzień, z praniem tego nie ma problemu.

Z zabawek jeszcze mi się przypomniało, że młoda miała ostatnio fazę na takie drewniane pudełka wkładane jedno w drugie. Mam taki zestaw 10 pudełek i młoda świetnie sobie z nimi radzi, czasem zostaje jej tylko jedno i jest zonk :D Można jeszcze zrobić z tego wieżę, ale na to jeszcze nie wpadła :D
    https://www.mamissima.pl/swieta_roczniaka_2014/djeco_-_pudelka_do_ukladania_pojazdy.html
    o takie, tyko ja mam starsze po siostrzenicy, więc mają inny wzór.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2017, 14:24

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny, ale ja jednak myślę o czymś trochę innym, np. takim http://allegro.pl/plaszczyk-wiosenny-dla-dziewczynki-plaszczyki-86-i5993788526.html
    Tylko, Łucja ma na teraz - kurteczkę co chodzi teraz (z odpinaną podpinką), softshella, cieniutką przeciwdeszczową, polar na podszewce i tą elegancką pepcową. Kiedy da radę to założyć :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bardzo fajne, na początku chciałam kupić coś podobnego, ale uznałam, że jednak jak dla mnie za mało uniwersalne, żeby wydać aż stówę :D Ja szukałam czegoś, w czym pochodzi też na co dzień.
    Młoda m kilka kurtek po starszaku, ale trochę wymijają się porami roku, oprócz tego są w stanie raczej "na działkę", ma jakieś super niepraktyczne i po prostu brzydkie kurtki od babci z Włoch (falbany, rozkloszowane, odkryte nerki, za wąskie w ramionkach itd), sporo wiatrówek i typowych przeciwdeszczowych, wiec musiałam kupić jakiś jeden, w miarę uniwersalny i jednocześnie wyględny płaszczyk :)

8pdp47e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dupko sluza dalej do rozwalania. Szalu na nie nie ma bo stoją juz od świąt wiec sie opatrzyly. Za to ostatnio młody zbudował ze dwa razy kawałek kontrukcji z połączonych ze sobą klocków - ależ byla radość- głównie rodzicow, ze w końcu nie rozwala ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas duplo są najlepszą zabawka jaka młody miał do tej pory. I nawet ostatnio weszłam do sklepu z zabawkami (mieszkam w małej miejscowosci) i ceny duplo były takie jak na allegro :-) najlepsze ze on buduje całkiem fajne konstrukcje :-) wiadomo na chwile obecna im wyższe tym lepsze ale zdarza się że zbuduje pociąg (uwielbia pociagi). Jakiś czas temu zauważyłam że on dobiera konkretne kolory klocków. To zauważyła tez moja siostra. Raz siedziałam z małżem i obserwowaliśmy jak z całego kosza wyciąga konkretny czerwony klocek (całą wieże ułożył w jednym kolorze).

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My b powoli kompletujemy wiosenna garderobę. Mamy już przejściowa kurtkę, adidasy a reszta czeka w koszyku do zamówienia online. Jakoś nie mam ochoty na chodzenie po sklepach. My mieliśmy mało do kupienia na jesień. W sumie od nikogo w spadku nie dostajemy ciuchów ale nam to na rękę. Przynajmniej młody ma ich mało, a wszystkie nam się podobają :-)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Z zabawek jeszcze mi się przypomniało, że młoda miała ostatnio fazę na takie drewniane pudełka wkładane jedno w drugie. Mam taki zestaw 10 pudełek i młoda świetnie sobie z nimi radzi, czasem zostaje jej tylko jedno i jest zonk :D Można jeszcze zrobić z tego wieżę, ale na to jeszcze nie wpadła :D
    https://www.mamissima.pl/swieta_roczniaka_2014/djeco_-_pudelka_do_ukladania_pojazdy.html
    o takie, tyko ja mam starsze po siostrzenicy, więc mają inny wzór.
    Prawie jak "różowa wieża" montessori :D

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Prawie jak "różowa wieża" montessori :D
    Aż sprawdziłam sobie co to jest :D
    Ale zabawka fajna, rośnie razem z dzieckiem, a potem robi za pudełka na milion drobiażdżków :)
    Pomału robi się wiosennie, dzieciaki mimo gila szaleją na podwórku i Maniek sobie super radzi między 3,4,5-latkami :D Raz zagadałam się z jedną z mam, szukam wzrokiem Mani, a ta stroi w grupie dzieciaków i każde częstuje ją swoim wafelkiem XD Umie się dziewczyna zakręcić hehehe. Chyba niebawem uruchomimy biegaczyk, pogoda coraz fajniejsza.

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łucja dziś obudziła się o 3.30 i nie spala do 6.
    A potem usnęła i spała do 10. Nie wiem jak dzisiejszy dzień będzie, chyba bez drzemki i jakieś wcześniejsze spanie, albo może na krótką drzemkę w wózku padnie. Pogoda super, my też niestety nadal z katarem, ale spacer trzeba zaliczyć.

Dżuls, dziś mi się śniło, że byłam u Ciebie nocować i w środku nocy nas wywaliłaś w piżamach, jak się okazało, że Łucja ma katar :D

4me, wczoraj byłam w Tesco - i na pewno mają bodziaki, białe, rozmiar 2-3 lata, pamiętam, że miałaś problem ze swoim wielkoludem. Ale chyba tylko białe.

Trzymajcie za mnie kciuki, jak dziś nie przekręcę przez maszynkę mojego wyjącego dziecka to będzie cud.

4me lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Dżuls, dziś mi się śniło, że byłam u Ciebie nocować i w środku nocy nas wywaliłaś w piżamach, jak się okazało, że Łucja ma katar :D

Trzymajcie za mnie kciuki, jak dziś nie przekręcę przez maszynkę mojego wyjącego dziecka to będzie cud.
    UUUUHAAAHAHAHAHA instynktownie wyczuwasz mój szujowaty charakter :D :D :D XD
    Przekręcanie przez maszynkę made my day :D :D :D :D
    Czuję wiosnę, dziś wyszłyśmy o 10, wróciłyśmy po 15tej :P Wreszcie niedaleko mnie otworzyli ogromne PEPCO przez jedną ścianę z Rossmannem, a drugą z Biedrą, do tego wszystko po drodze do Lidla, więc mam nowy spacerowy szlak :D
    Wiosenna stylówa Mańka XD Czy tylko mi się wydaje, czy moje dziecko ma lekko pobłażliwie-kpiący chuligański wyraz twarzy?
    lidp7eg5ybts_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2017, 20:26

Anitka201, agatka196, chabasse, 4me, la_lenka, karolcia87 lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls dawaj zdjęcia! Więcej zdjęć :-) Mania cudna :-)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudo Mania! Uśmiech łobuzerski jak najbardziej.
    Anitka, Ty też byś swojego kawalera pokazała. :)

Moje dziecko przeżyło w jednym kawałku, ale tylko dlatego, że padło jednak na drzemkę bez większego marudzenia, a potem poszłyśmy na spacer i wróciłyśmy już po obiedzie, kolacji - prosto w wannę i do spania. Cudna pogoda, oby tak się trzymało!
    A w ogóle macie jakieś obiadowe termosy do polecenia? Tak sobie myślę, że fajnie byłoby wychodzić od razu po drzemce, ale nie mogę się cały czas w knajpie stołować, bo zbankrutuję. ;)

Chciałam sobie kupić poszewki w Biedrze, ale jak zwykle kiedy rzucają coś fajniejszego, nawet sztuki nie było. :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Le_lenka dzieki za cynka. Sprawdzę u nas :)

My mamy termos skiphop- kilka godzin zawsze trzyma ale nie używam jakos super często wiec w sumie nie wiem ile h potrafi utrzymać cieplo.
    Mogę zrobic testy jakby co ;) :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaLenka w wolnej chwili coś wstawię :-)
    My mamy termos obiadowy z firmy esbit,pojemność 0.5 litra, cudo :-) eksploatowany jest konkretnie bo małż w zimoe brał sobie w nim ciepły posiłek do pracy. Często pakuje tam jakaś owsianke lub zupę młodemu i świetnie się spisuje (długo trzyma,zapachy nie przechodza).

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usuwam zdjęcia z widoczna twarzą :-)
    Zostawiam jedno :-)

92b28020ef467322med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2017, 22:18

Dżuls, la_lenka, karolcia87, chabasse, 4me, agatka196 lubią tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka, o kurcze, jaki już wielkolud. Zadziwia mnie to w każdej chwili, jakie te nasze dzieciaki są duże!

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, to fakt ale mój mały jest bardzo wysoki. Nie wiem tylko jak to jest ze mój młody nosi 92 (zara 98) a Wasze dzieci już pewnie pędzą na 98.
    Ogólnie on wykłada jak 2,5 rocze dziecko a i tak potrafi być wyższy.

‹‹ 3334 3335 3336 3337 3338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ