Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łucja cały czas 86/92 nosi. Ona się teraz bardzo "wyciągnęła" z grubości. Teraz widzę, że wcześniej to głównie ze względu na szerokość potrzebowała większego rozmiaru, długość rękawków to dopiero teraz dorosła. Obecnie doszła do tego, że nosi ubranka na swój wiek (18-24 miesiące), a nie jak wcześniej zawsze musiała mieć rozmiar/dwa więcej. Choć to też wiadomo, dużo od firmy zależy.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też się trochę wyciągnął, ale na szerokość i tak niekiedy ciuszki za małe i trzeba rozmiar większe brać. 92 przeważnie nosimy ale po mału kompletuję większe. Ha jednak lubię jak on ma luźno.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas spodnie z h&m czy reserved spokojnie pasują na 86. Fakt ze co firma to inna interpretacja rozmiaru :-) u nas zazwyczaj ubrania na długość przestają być dobre a na szerokość jeszcze dużo miejsca.

Ale mamy cudowna pogodę. Wczoraj ponad 20 stopni. Po pracy wyszłam z n młodym na plac zabaw i najchętniej by biegał w krótkim rękawku. Myślałam że wyjdę z siebie jak po powrocie z pracy młody bawił się z niania pod domem - ona w krótkim rękawka, a on w czapce i ciepłej kurtce. Kurde dziecku pot po tyłku leciał. Musiał mi najpierw ochłonąć.

Dzuls jak Twoja dieta?? Osiągnęła zwój cel? Wstaw jakieś foty :-)

• 4me Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej dziewczynki. Widzę, ze jakies foty mnie ominęły:(
    Anitka- super chłopak i cudny zestaw ubraniowy. Takie kolory lubimy najbardziej- aż czasem mam wyrzutu sumienia, ze moje dziecko nie ma wszystkiego- niebiesko, czerwono zielonego i ze robię jego życie mniej kolorowym ?! ;) ;) ;)

U nas dokladnie taka sama rozmiarowka. Wczoraj kupilam spodnie z zary 98, hm ma 92 a reserved nawet i 86 sie miesci i jest ok.

Btw zdziwilam się w zarze- wchodzę a tam koszulki na lato po 16 pln i spodnie po 35- standardowa cena, bez promocji czyli taniej niz np koszulki, które kupowałam w hm ;) tak jakby ktos planowal zakupy wiosenno letnie ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me tez mnie zdziwiły te ceny. Tylko nawrzucalam do koszyka tyle ciuchów ze chyba musze z czegos zrezygnować.
    Co do kolorów to mamy też ubranka w innych kolorach ale to mniejszość :-) Myślę że te wszystkie pstrokate zabawki rekompensują braki w kolorach ubioru :-)

4me lubi tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też lubię dla małej ubranka w szarościach, czerni, bieli, granacie. Co najwyżej z jakimś akcentem. Potem tylko słyszę "a chłopiec cośtam", "a to dla chłopca" itd. :P

Ale się u mnie pogoda zepsuła, wiatr, deszcz. Oj, dziś zostajemy w domu, spaceru nie będzie. A rano jeszcze tak ładnie było. :(

4me lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wyszliśmy dzisiaj.. Zdążyłam za blok się schować i nastały egipskie ciemności. Hehe.. Spacer trwał 6 i pół minuty. Więcej ubierania i całej ceremonii niż ro warte.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • 4me Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wieje i chyba pada a moje chłopaki na spacerze!!!?! Chyba pogięło moje męża :/ dzwonie do niego a on, ze jeszcze nie wracają bo są ubrani odpowiednio na taka pogodę :/

Dzis widzialam jak moj młody truchtał w grupie na spacerze żłobkowym (za rączkę gasieniczki chodzą) Wygladal przeslodko, jak duzo chlop juz- bylam taka dumna! (do tej pory jezdzil wózkiem zawsze ze zlobka ;)
    Troche mi mina zrzedła jak godzinę i 15 min później znów ich zobaczyłam, ze jeszcze chodza- i ze on tak ponad godzinę karnie, grzecznie przy tej osmierniczce? I nie uciekal w inna stronę???? Nie mogłam uwierzyć ;) ale jednocześnie troche mi się go żal zrobilo- ze tak dulugo musi łazić przy tej gąsienicy po osiedlowych uliczkach :( matka wariatka....

P.S. W dzien bylo ladnie na szczęście bo by Panie uslyszaly ode mnie pare slow :)

P.S. 2 dzieciaki dzis w zlobku miały prawdziwy taetr dla dzieci i młody wysiedzial cale przeddtawienie i mu sie nawet podobalo :) smial sie podobno wtedy, gdy powinien i niestety nawet sie wystraszyl wtedy gdy powinien - tzn chyba bardziej niz powinien ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2017, 19:27

chabasse lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka - po tym, jak dobrnęłam do wymarzonych 65kg nastały święta i dieta poszła się czesać, więc wrzuciłam znów parę kg :) Ale nie czuję się z tym jakoś źle, powiem szczerze, że o ile fajnie było być ogólnie szczuplejszą, to na twarzy zrobiłam się tak szczurowata, że chyba już wolę się z tymi paroma kg na plusie :) Oprócz tego ja chyba niestety za bardzo kocham wieczorne winko, pizzę, sery, autentycznie mam dziką radochę z żarcia i szkoda by było się tego pozbawiać :D XD Ale przepisy z diety zachowałam, aj bym jednak chciała wrócić.
    Obkupiłam się dziś na wyprzedażach w H&M, wreszcie siebie, a nie dzieci.
    Mania nadal wciska się w ubranka 86/92, ale te z H&M, które ogólnie są większe i rozciągliwe :) Ale jak tak patrzę na jej rówieśniczki, to ona wygląda jak dwulatka, mimo że ogólnie szczupła, to jakaś taka większa się wydaje.

Anitka201 lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Btw, mówiłam, że jeszcze niedawno byłam na liście żłobkowej 3, a potem 15? To teraz jestem 18-ta. No żesz, mam nadzieję, że jednak się załapię.

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy u Was też taki dramat po zmianie czasu?
    Dziś moja padła o 21.30. I to ululana prawie na siłę. Rano śpi do 9. W nocy się budzi koło 3-4 i nie chce spać. Widać, że nie może się odnaleźć. Nie mam pomysłu jak ją "wrócić" na poprzednie tory. Próbowałam tak o kilka minut wcześniej kłaść, ale to kończy się tym, że się złości, płacze. I w ostatecznym rozrachunku zasypia później. :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me mój potrafi 1,5-2 godz chodzić na spacerze :-) ale fakt ze to jest od jakiś 2 tyg. Raz mieliśmy nawet taki incydent, że po 2 chodzonych spacerach na które zabral młodego małż,syn następnego dnia utykal. Myślę że się trochę przeciążyl.
    Dzuls gratuluje wyniku ;-) ja też kocham jeść. Mnie chyba na chwile obecna ratuje bieganie za młodym i bieganie jako pasja :-) jak co roku o tej porze zrezygnowałam z alkoholu i słodyczy ale powoli ciagoty wracają.
    LaLenka ode mnie nie usłyszysz nic na temat spania :-) ja uważam tak jak 4me ze to forum jest przeklęte :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 06:07

4me lubi tę wiadomość

• PePePe Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas spanie to jakas tragedia. Maly budzil sie o 5,to juz wiecie. Wczesnie zaczynalismy dzien. Jakos sie z tym pogodzilam. Od 2 tygodni budzi sie w nocy. Drze sie jakby go ktos z przyslowiowej skory obdzieral. Nie mozemy go uspokoic, nie mozemy nawiazac z nim kontaktu. Trwa to ok. 30 min. Pozniej jakos nawiazujemy kontakt i on ma wtedy szalencze pomysly, np. chce gotowac jajka o 5 rano. Oczywiscie nasze nie to jego histeria. Wszystko trwa ok. 2h, pozniej pada jakos, ale...najchetniej na pdlodze. Na panelach. Nie wiem co sie dzieje. Zaczynam rozwazac wezwanie egzorcysty.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    LaLenka ode mnie nie usłyszysz nic na temat spania :-) ja uważam tak jak 4me ze to forum jest przeklęte :-)
    :D :D :D

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls (ewentualnie jeśli jeszcze ktoś został z Warszawy, wybaczcie, ale mi z głowy wypadło) - gdzie jest jakiś dobry sklep z butami? Ale taki wow, że wchodzę i mam wybór z wielu firm, a nie 2 pary na krzyż. :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    :D :D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my się witamy po dłuższej przerwie :)
    Właśnie wróciliśmy z krótkich wakacji :)
    Dziś byłam ostatni dzień w starej pracy :)
    Pozdrawiamy :)

tb734z17s9scq0zt.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmalutka.. jakieś fotki poprosimy. Fajnie, że już wakacje zaliczyliscie. Mentalnie juz lato w glowach. My 1 czerwca wyjezdzamy, tez się już nie możemy doczekac. Jestem ciekawa jak młody spędzi swoje pierwsze świadome w miarę wakacje..;)

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • 4me Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalutka wrote:
    A my się witamy po dłuższej przerwie :)
    Właśnie wróciliśmy z krótkich wakacji :)
    Dziś byłam ostatni dzień w starej pracy :)
    Pozdrawiamy :)
    To pochwal sie gdzie tym razem Was wywialo, znowu Azja ? :)

Chabasee my tez w czerwcu na urlop- skreślam dni ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym razem tylko Włochy a dokładnie Sycylia.
    Było pięknie choć tylko tydzień..
    Teraz dużo nowych wyzwań i zmian..

c534a12dd966374fmed.jpg[IMG][/img]dced7f650921f7dfmed.jpg

e60c9ca822f8d98bmed.jpg

chabasse, 4me, la_lenka, Natka88, karolcia87, agatka196 lubią tę wiadomość

tb734z17s9scq0zt.png
‹‹ 3335 3336 3337 3338 3339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ