X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łucja cały czas 86/92 nosi. Ona się teraz bardzo "wyciągnęła" z grubości. Teraz widzę, że wcześniej to głównie ze względu na szerokość potrzebowała większego rozmiaru, długość rękawków to dopiero teraz dorosła. Obecnie doszła do tego, że nosi ubranka na swój wiek (18-24 miesiące), a nie jak wcześniej zawsze musiała mieć rozmiar/dwa więcej. Choć to też wiadomo, dużo od firmy zależy.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też się trochę wyciągnął, ale na szerokość i tak niekiedy ciuszki za małe i trzeba rozmiar większe brać. 92 przeważnie nosimy ale po mału kompletuję większe. Ha jednak lubię jak on ma luźno.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas spodnie z h&m czy reserved spokojnie pasują na 86. Fakt ze co firma to inna interpretacja rozmiaru :-) u nas zazwyczaj ubrania na długość przestają być dobre a na szerokość jeszcze dużo miejsca.

Ale mamy cudowna pogodę. Wczoraj ponad 20 stopni. Po pracy wyszłam z n młodym na plac zabaw i najchętniej by biegał w krótkim rękawku. Myślałam że wyjdę z siebie jak po powrocie z pracy młody bawił się z niania pod domem - ona w krótkim rękawka, a on w czapce i ciepłej kurtce. Kurde dziecku pot po tyłku leciał. Musiał mi najpierw ochłonąć.

Dzuls jak Twoja dieta?? Osiągnęła zwój cel? Wstaw jakieś foty :-)

• 4me Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej dziewczynki. Widzę, ze jakies foty mnie ominęły:(
    Anitka- super chłopak i cudny zestaw ubraniowy. Takie kolory lubimy najbardziej- aż czasem mam wyrzutu sumienia, ze moje dziecko nie ma wszystkiego- niebiesko, czerwono zielonego i ze robię jego życie mniej kolorowym ?! ;) ;) ;)

U nas dokladnie taka sama rozmiarowka. Wczoraj kupilam spodnie z zary 98, hm ma 92 a reserved nawet i 86 sie miesci i jest ok.

Btw zdziwilam się w zarze- wchodzę a tam koszulki na lato po 16 pln i spodnie po 35- standardowa cena, bez promocji czyli taniej niz np koszulki, które kupowałam w hm ;) tak jakby ktos planowal zakupy wiosenno letnie ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me tez mnie zdziwiły te ceny. Tylko nawrzucalam do koszyka tyle ciuchów ze chyba musze z czegos zrezygnować.
    Co do kolorów to mamy też ubranka w innych kolorach ale to mniejszość :-) Myślę że te wszystkie pstrokate zabawki rekompensują braki w kolorach ubioru :-)

4me lubi tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też lubię dla małej ubranka w szarościach, czerni, bieli, granacie. Co najwyżej z jakimś akcentem. Potem tylko słyszę "a chłopiec cośtam", "a to dla chłopca" itd. :P

Ale się u mnie pogoda zepsuła, wiatr, deszcz. Oj, dziś zostajemy w domu, spaceru nie będzie. A rano jeszcze tak ładnie było. :(

4me lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wyszliśmy dzisiaj.. Zdążyłam za blok się schować i nastały egipskie ciemności. Hehe.. Spacer trwał 6 i pół minuty. Więcej ubierania i całej ceremonii niż ro warte.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • 4me Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wieje i chyba pada a moje chłopaki na spacerze!!!?! Chyba pogięło moje męża :/ dzwonie do niego a on, ze jeszcze nie wracają bo są ubrani odpowiednio na taka pogodę :/

Dzis widzialam jak moj młody truchtał w grupie na spacerze żłobkowym (za rączkę gasieniczki chodzą) Wygladal przeslodko, jak duzo chlop juz- bylam taka dumna! (do tej pory jezdzil wózkiem zawsze ze zlobka ;)
    Troche mi mina zrzedła jak godzinę i 15 min później znów ich zobaczyłam, ze jeszcze chodza- i ze on tak ponad godzinę karnie, grzecznie przy tej osmierniczce? I nie uciekal w inna stronę???? Nie mogłam uwierzyć ;) ale jednocześnie troche mi się go żal zrobilo- ze tak dulugo musi łazić przy tej gąsienicy po osiedlowych uliczkach :( matka wariatka....

P.S. W dzien bylo ladnie na szczęście bo by Panie uslyszaly ode mnie pare slow :)

P.S. 2 dzieciaki dzis w zlobku miały prawdziwy taetr dla dzieci i młody wysiedzial cale przeddtawienie i mu sie nawet podobalo :) smial sie podobno wtedy, gdy powinien i niestety nawet sie wystraszyl wtedy gdy powinien - tzn chyba bardziej niz powinien ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2017, 19:27

chabasse lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka - po tym, jak dobrnęłam do wymarzonych 65kg nastały święta i dieta poszła się czesać, więc wrzuciłam znów parę kg :) Ale nie czuję się z tym jakoś źle, powiem szczerze, że o ile fajnie było być ogólnie szczuplejszą, to na twarzy zrobiłam się tak szczurowata, że chyba już wolę się z tymi paroma kg na plusie :) Oprócz tego ja chyba niestety za bardzo kocham wieczorne winko, pizzę, sery, autentycznie mam dziką radochę z żarcia i szkoda by było się tego pozbawiać :D XD Ale przepisy z diety zachowałam, aj bym jednak chciała wrócić.
    Obkupiłam się dziś na wyprzedażach w H&M, wreszcie siebie, a nie dzieci.
    Mania nadal wciska się w ubranka 86/92, ale te z H&M, które ogólnie są większe i rozciągliwe :) Ale jak tak patrzę na jej rówieśniczki, to ona wygląda jak dwulatka, mimo że ogólnie szczupła, to jakaś taka większa się wydaje.

Anitka201 lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Btw, mówiłam, że jeszcze niedawno byłam na liście żłobkowej 3, a potem 15? To teraz jestem 18-ta. No żesz, mam nadzieję, że jednak się załapię.

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy u Was też taki dramat po zmianie czasu?
    Dziś moja padła o 21.30. I to ululana prawie na siłę. Rano śpi do 9. W nocy się budzi koło 3-4 i nie chce spać. Widać, że nie może się odnaleźć. Nie mam pomysłu jak ją "wrócić" na poprzednie tory. Próbowałam tak o kilka minut wcześniej kłaść, ale to kończy się tym, że się złości, płacze. I w ostatecznym rozrachunku zasypia później. :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me mój potrafi 1,5-2 godz chodzić na spacerze :-) ale fakt ze to jest od jakiś 2 tyg. Raz mieliśmy nawet taki incydent, że po 2 chodzonych spacerach na które zabral młodego małż,syn następnego dnia utykal. Myślę że się trochę przeciążyl.
    Dzuls gratuluje wyniku ;-) ja też kocham jeść. Mnie chyba na chwile obecna ratuje bieganie za młodym i bieganie jako pasja :-) jak co roku o tej porze zrezygnowałam z alkoholu i słodyczy ale powoli ciagoty wracają.
    LaLenka ode mnie nie usłyszysz nic na temat spania :-) ja uważam tak jak 4me ze to forum jest przeklęte :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 06:07

4me lubi tę wiadomość

• PePePe Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas spanie to jakas tragedia. Maly budzil sie o 5,to juz wiecie. Wczesnie zaczynalismy dzien. Jakos sie z tym pogodzilam. Od 2 tygodni budzi sie w nocy. Drze sie jakby go ktos z przyslowiowej skory obdzieral. Nie mozemy go uspokoic, nie mozemy nawiazac z nim kontaktu. Trwa to ok. 30 min. Pozniej jakos nawiazujemy kontakt i on ma wtedy szalencze pomysly, np. chce gotowac jajka o 5 rano. Oczywiscie nasze nie to jego histeria. Wszystko trwa ok. 2h, pozniej pada jakos, ale...najchetniej na pdlodze. Na panelach. Nie wiem co sie dzieje. Zaczynam rozwazac wezwanie egzorcysty.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    LaLenka ode mnie nie usłyszysz nic na temat spania :-) ja uważam tak jak 4me ze to forum jest przeklęte :-)
    :D :D :D

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls (ewentualnie jeśli jeszcze ktoś został z Warszawy, wybaczcie, ale mi z głowy wypadło) - gdzie jest jakiś dobry sklep z butami? Ale taki wow, że wchodzę i mam wybór z wielu firm, a nie 2 pary na krzyż. :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    :D :D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my się witamy po dłuższej przerwie :)
    Właśnie wróciliśmy z krótkich wakacji :)
    Dziś byłam ostatni dzień w starej pracy :)
    Pozdrawiamy :)

tb734z17s9scq0zt.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmalutka.. jakieś fotki poprosimy. Fajnie, że już wakacje zaliczyliscie. Mentalnie juz lato w glowach. My 1 czerwca wyjezdzamy, tez się już nie możemy doczekac. Jestem ciekawa jak młody spędzi swoje pierwsze świadome w miarę wakacje..;)

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • 4me Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalutka wrote:
    A my się witamy po dłuższej przerwie :)
    Właśnie wróciliśmy z krótkich wakacji :)
    Dziś byłam ostatni dzień w starej pracy :)
    Pozdrawiamy :)
    To pochwal sie gdzie tym razem Was wywialo, znowu Azja ? :)

Chabasee my tez w czerwcu na urlop- skreślam dni ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym razem tylko Włochy a dokładnie Sycylia.
    Było pięknie choć tylko tydzień..
    Teraz dużo nowych wyzwań i zmian..

c534a12dd966374fmed.jpg[IMG][/img]dced7f650921f7dfmed.jpg

e60c9ca822f8d98bmed.jpg

chabasse, 4me, la_lenka, Natka88, karolcia87, agatka196 lubią tę wiadomość

tb734z17s9scq0zt.png
‹‹ 3335 3336 3337 3338 3339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ