X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadlam sie pochwalic, w grudniu rodzimy :)

chabasse, la_lenka, Anitka201, 4me, mmalutka, Natka88, karolcia87 lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok.. mam fotki od brata, ale to jutro zajmę się wstawianie na forum. Dzisiaj już nie dam rady..

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chabasse jaki on ładny! :-) kurcze chyba tylko mój maluch został taki łysy? ? :-) tzn jest jakiś postęp bo coś tam ostatnio widać :-)
    Świetny Twój maluch :-)

My walczymy z przeziębieniem. Pierwsze od roku..cała jesień i zimę młody przeszedł bez przeziębienia i rozwalilo go na wiosne.

chabasse lubi tę wiadomość

• chabasse Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy bardzo. Ale nie dopisałem, bo to ostatnie zdjęcie ze strojem to nie mój Antek. To fotka z netu. Chciałam tylko zestaw w całej krasie pokazać. :)

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    kurcze chyba tylko mój maluch został taki łysy? ? :-) tzn jest jakiś postęp bo coś tam ostatnio widać :-)
    Łucja też ma szczerze mówiąc jeszcze mizerne te włosiny. Zwłaszcza biorąc pod uwagę jakie ja/mąż mamy kudły. Taką tylko grubszą wiązkę przez środek, a reszta to puch, króciutki i taki ledwo, ledwo. Do tego strasznie jasne, więc dopiero po zmoczeniu widać, że te włosy tam są. Ale powoli się ruszają, widzę, że po skroniach jej coś tam drgnęło.

chabasse, świetny synek. <3 A jak się już fajnie bawi z koleżankami :D Fajnie, ma dzieciaki zbliżone wiekiem, u mnie w rodzinie to 12 i 8 lat :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaLenka widziałam Łucję na zdjęciu i ona ma już widoczne włoski :-) Młody na żywo ma wręcz białe i dopiero na zdjęciu lekko się przyciemniają :-) ale cudów się nie spodziewam ja do 2 roku życia byłam praktycznie łysa :-)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    LaLenka widziałam Łucję na zdjęciu i ona ma już widoczne włoski :-) Młody na żywo ma wręcz białe i dopiero na zdjęciu lekko się przyciemniają :-) ale cudów się nie spodziewam ja do 2 roku życia byłam praktycznie łysa :-)
    Hehe, no może. Po prostu ja znowu jestem nie przyzwyczajona że dzieci tak długo nie mają włosków. Ja miałam włosy od urodzenia (na fotce mam miesiąc i tydzień)
    lCDKvXTm.jpg
    a tym zdjęciu mam 2,5 roku (czarno białe i w czapce, ale jakiś tam kosmyk widać).
    xOW9xmql.jpg

Córka mojej siostry na 2 latka miała urocze loczki do karku, grzyweczkę. Jakoś nie wierzę, żeby moje dziecko tak dogoniło :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2017, 21:18

chabasse, Anitka201 lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmocniej przepraszam za jakośc zdjęć, ale nie miałam na to wpływu. Miało być lustrzanką a było telefonem.. hmm, ubolewam.
    3bb5f23b4af52da1med.jpg
    tu się modlił..
    5f774c01ed30e9ebmed.jpg
    d8a04fe854323379med.jpg
    tu pozdrawiał.
    e146a1e37c6aaa87med.jpg
    a tu juz z szatka..
    c3956c1ba0d0a9camed.jpg

la_lenka, 4me, Anitka201 lubią tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La lenka.. Ładna jak laleczka. Faktycznie miałaś piękne włoski.. i ten pierścioneczek, sweet. Zazdroszczę, bo ja to mam 5 na krzyż i chyba Antolo ma po mnie.

la_lenka lubi tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse, ale pięknie się modlił <3
    Pozdrawianie też super, musiało być wesoło. :D

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny.. Czy są tu jeszcze dzieciaczki, które śpią 2 razy dziennie? Mój tak śpi i w sumie dobrze, ale ciekawi mnie czy to wyjątek czy jeszcze reguła? :)

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Dziewczyny.. Czy są tu jeszcze dzieciaczki, które śpią 2 razy dziennie? Mój tak śpi i w sumie dobrze, ale ciekawi mnie czy to wyjątek czy jeszcze reguła? :)

Moj spi raz od 13 mca zycia. Zawsze o tej samej porze,mniej wiecej 1,5-2h.

• chabasse Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam, że śpi dwa razy..? I że to dobrze? No to dzisiaj tylko raz.. Wcześniej 2 godziny jekow i stekow.. I zero spania. Wrr.. Mam go dzisiaj po kokardę :p Dobrze, że właśnie zasypia

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój śpi raz. Tak jest mniej więcej od 14 miesiąca? Juz nie pamiętam. My ze względu na ciężkie noce zaczęliśmy skracać dzienna drzemkę do max 1h 15 -30 min. No ale u nas wszystko kręciło się wokół spania :-)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jeszcze przed urodzinami były pierwsze dni z jedną drzemką. Przez pewien czas było raz jedna drzemka, raz dwie, zależy jak wcześnie wstała z nocy.

A ja dziś się wkurzyłam. Byłam z małą w piaskownicy. Obok babcia z wnukiem, jakaś tak trochę asekuracyjna była, ciągle a czy mu zimno, a czy czapka, a nie zapiąć, a wiatr. No i przychodzi kolejna mama z synem - dzieciak w czapce i grubej chustce pod szyją. Więc babcia od razu, "ojej, a mój nie ma chustki!" Na co mama tego "nowego" radośnie, "a nie, bo on jest chory to dlatego".
    Acha. :/ Czym prędzej zebrałam małą i poszłyśmy sobie. Święta zaraz, tylko mi u niej gila po pas brakuje.
    I ja rozumiem, pogoda piękna, aż szkoda z dzieckiem nie wyjść. Ale czy koniecznie z chorym trzeba leźć w skupisko dzieci? Ja z Łucją chorą (jak już nie miała gorączki) też wychodziłam, ale to spacerowałyśmy po bocznych ścieżkach, trochę po lesie gdzie mogła sobie pobiegać, a nie na place zabaw. I potem się dziwić skąd choroby co chwila :/

Poza tym, przywołuje do porządku, odzywać się trochę, bo wiatr nam po wątku hula!

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny rozgladalyscie się za okularami przeciwsłonecznych na lato? Brać z filtrami i polaryzacja czy samymi filtrami? Okulista twierdzi ze takim dzieciom nie powinno się zakładać z polaryzacja.

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    U nas całkiem niedawno się przestawil Wiktor na jedną drzemkę i to w różnej godzinie. W zależności o której wstanie.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Dziewczyny rozgladalyscie się za okularami przeciwsłonecznych na lato? Brać z filtrami i polaryzacja czy samymi filtrami? Okulista twierdzi ze takim dzieciom nie powinno się zakładać z polaryzacja.
    Ja jeszcze nie, obawiam się czy moja w ogóle zechce coś mieć na nosie. Kusi mnie kupić najpierw jakieś tanie w pepco, choćby w domu przetestować. Bo wydam stówę, a ta pogardzi :/

Ale ogólnie słyszałam, że BABIATORS są fajne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2017, 13:58

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Przychodzę z taką nowiną :)
    Otóż oznajmiamy, ze od wczoraj, od godziny 20, Lila jest starszą siostrą :) Silami natury wyparlam 4400 gramowego i 60 cmowego Ignacego :) jak to na mnie przystalo, do szpitala przyjechalam równą godzinę przed porodem, czyli o 19 :P
    Trzeciego dziecka chyba nie chcę, bo mogę mieć problem, zeby w ogole do samochodu zdarzyć :P
    Pozdrawiamy i sciskamy Was mocno :)

la_lenka, chabasse, Anitka201, Natka88, agatka196, mmalutka, karolcia87, Kassie, Wonderland lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja Cie... To fantastyczna wiadomość. Bardzo się cieszę. Pokażesz nam swoje szczęście? Ja już 10 miesięcy się staram i nic nie wychodzi. Ale ciągle nam nadzieję.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
‹‹ 3337 3338 3339 3340 3341 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ