X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka, jesli Cie to pocieszy to porod 4400 g chlopa to czysty lajcik przy wczesniejszym. Wiec już teraz życzę Ci takiego jak przyjdzie na niego czas.
    Kilka zdjęć moich serduszek <3 powiem tylko tyle. Jest pieknie <3

Edit. Grrrr.... znow mi zdjecia poobracalo!!

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/104938d12d2c.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ac2a4e065eb0.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bbba1b5b02d5.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2017, 17:10

la_lenka, Natka88, Anitka201, agatka196, chabasse, karolcia87, 4me lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fantastyczne maluchy... !!! Rodzeństwo to jednak świetna sprawa. Niech się zdrowo chowają..

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale cudeńka. <3

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwaliłam się,ze Hela będzie miała braciszka a tu niespodzianka- dziś na USG pokazała się śliczna dziewczynka ;)

la_lenka, Dżuls, chabasse lubią tę wiadomość

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś już ma piątki, czy to tylko moje dziecko takie hej do przodu z ząbkami? Wczoraj zauważyłam prawy dolny biały czubeczek, ale i wszystkie pozostałe też się szykują, są już bardzo pod wierzchem.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojego na dole po prawej coś się dzieje, ale pewności nie mam czy to rzeczywiście ząbek. Chociaż biorąc pod uwagę, że pierwsze dolne jedyneczxi wyszły w 4 miesiącu życia, całkiem możliwe, że piąteczek pójdą szybko.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja nawet trójek jeszcze żadnych nie ma

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Wracam do żywych a przynajmniej taka mam nadzieje ;) bo teoretycznie miało byc lepiej od weekendu a tu wolnego czasu dalej nie ma- mam nadzieje, ze to wychodzenie z zaległości domowych :) chyba przecenilam swoje sily- ostatnio tyralam na dwa etaty bo praca i jeszcze kurs zajmował mi tyle co drugi normalny etat- chodziłam spac o 2, wstawalam przed 6 i do pracy na caly dzien, wracalam, obrabialam młodego i znowuż praca do 2... Masakra- dziecko mnie nie poznaje, mąż przeklina równouprawnienie ;) :D

Ale teraz przed nami Majowka a za miesiac urlop :) co prawda logistycznie wszystko logistycznie trzeba opracować wiec narazie o wolnych wieczorach mogę zapomniec- ale przynajmniej mam nadzieje na sen od 23!

Ileż mam nam sie tu ponownie wysypało - gratulacje!

P.S. Jestem chora trzy miesiące z rzędu. Jutro badania- ileż mozna... A ostatnia wizyta totalnie pozbawila mnie nadzieji w temacie lekarzy :/ miałam wrażenie, ze to ja mowie kolesiowi co za badania ma mi zlecić a jak mnie osłuchiwał to prawie jak nastolatek, który zobaczył starszą babke w staniku :D nie wiem czy taki niesmialy, czy stanik brzydki czy cycki juz slabe ;) ;) :D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalenka u nas się ewidentne pchają . Od 2 miesięcy ślini się na potęgę a ostatnio cały czas trzyma raczki głęboko w buźce .

4 me cieszę się ze się odzywasz. Już się o Was martwiłam .

• 4me Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milo, ze ktos o nas tu myśli! Jestem ciągle jestem! Miałam chwilową niemoc ;)

la_lenka lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ta niemoc trwa już drugi miesiąc. Jak już myślę, że się z czegoś wyleczyłam, to okazuje się, że jednak nie, albo łapię coś nowego od dzieciakó. Kilka ładnych dni parę tygodni temu już napawało mnie nadzieją na nadejście wiosny, a teraz znów tak zimno, że mi się chyba po prostu organizm buntuje.

La_lenka - dopiero teraz doczytałam Twoje pytanie odn. butów dla malucha - nie mam zielonego pojęcia, gdzie teraz się kupuje, w sensie nie polecę nic zaskakującego, dla maluchów mam mam wszystkie spadkowe po rodzinie, a starszakowi kupuję w decathlonie albo Smyku (kapcie szkolne), ew. u pana handlującego od 30-tu lat Bartkami pod halą Marymoncką, bo potrafi wymierzyć dobrze stópkę i doradzić, ale ma coraz mniejszy wybór bo go zżarła konkurencja w supermarketach.
    Jedyne co mogę doradzić, to i fizjoterapeutka i pan spod hali bardzo polecają buty firmy Befado ("Bartki to już nie to co kiedyś"), bo porządne, odpowiednio wyprofilowane i bardzo trwałe, podobno nawet Niemcy je masowo kupują, a to polska firma. Starszak miał kapcie tej firmy i rzeczywiście, zanim je zajechał to zdążył z nich wyrosnąć.

Co do zębów, to młoda ma wszystkie do czwórek włącznie, nie czuję pod palcem, żeby coś więcej szło, chociaż ostatnio jest tragedia z myciem górnych zębów, więc może jednak coś będzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 13:09

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oprócz tego pochwalę się, że pomału pokonuję moją fobię przed samodzielną jazdą samochodem (w sierpniu mija rok od zrobienia prawka, heh) i zawożę dziecko na basen, pokonując CAŁE trzy skręty w lewo :D . Wiem, że dla większości z Was to zakrawa o upośledzenie, ale ja na serio mam lęk przed samodzielną jazdą autem porównywalny z czyjąś fobią przed dentystą albo lataniem samolotem.

Anitka201 lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Oprócz tego pochwalę się, że pomału pokonuję moją fobię przed samodzielną jazdą samochodem (w sierpniu mija rok od zrobienia prawka, heh) i zawożę dziecko na basen, pokonując CAŁE trzy skręty w lewo :D . Wiem, że dla większości z Was to zakrawa o upośledzenie, ale ja na serio mam lęk przed samodzielną jazdą autem porównywalny z czyjąś fobią przed dentystą albo lataniem samolotem.
    Nie jeździłam już od... 10 lat? Coś koło tego. Zastanawiam się czy w ogóle dałabym radę się przełamać żeby wsiąść za kierownicę :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Nie jeździłam już od... 10 lat? Coś koło tego. Zastanawiam się czy w ogóle dałabym radę się przełamać żeby wsiąść za kierownicę :/
    Mnie stary wpycha za kierownicę kiedy tylko się da, ale ja po prostu tego nie czuję, byłam zupełnie szczęśliwa jeżdżąc ZTM, ale od czasów tych wszystkich zamachów to też nie czuję się jakoś pewnie, bo mieszkam w Warszawie i jak coś ma kiedyś u nas pier&olnąć, to właśnie tu. Raz nie wyrobiłam nerwowo, bo wsiadłam do metra i usiadłam na jedynym wolnym miejscu pośród grupy rozmodlonych młodych muzułmanów, i tak jak nic do nich nie mam, to jednak w Polsce jest to widok na tyle osobliwy, że trochę mnie ruszyło.
    Takie tam moje fobie i fobijki.... :P

8pdp47e.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki, jak majówka mija...? U nas całkiem nieźle. Jesteśmy na wsi. Młody rozpieszczany i szczesliwy. Pol dnia na dworze a chciałby więcej. Za każdym razem z płaczem do domu wchodzimy.. Hehe.. I drzemka też już tylko jedna. Za to nocki.. Cudo.. Po 10 12 godzin śpi. Piątku idą pełna parą, bo łapki po łokcie wkłada do buziaka. Na szczęście bez marudzenia wszystko przechodzi. A co u reszty...? Odzywajcie się. Wolne macie to coś naskrobcie. ;)

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I po majowce.. :-/ my spedzilismy te dni w domu, na poludniu pogoda i tak nie rozpieszczala wiec nie bylo sensu gdzies jechac :-) porozgladalismy sie za autem dla mnie, bo od poniedzialku zaczynam prace.. ciekawa jestem jak maly da sobie rade pol dnia beze mnie, na szczescie bedzie zostawal z moja mama :-) ale i tak juz mam stracha jak to bedzie..

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jakoś do d***, pochorowałam się sama nie wiem na co, zaglądam ale nie mam weny pisać. Zaliczyłam już sensacje żołądkowe, wymioty (nie jestem w ciąży :P), biegunkę, skurcze nogi, ból biodra, ból nerki. Co chwila coś mi się dzieje, mam wrażenie, że to wszystko jakoś ze sobą powiązane, ale nie mogę złapać dokładnej korelacji. Byłam u lekarza na nfz, ale to jakaś porażka, 89 połączeń do zapisu (serio!), 2h czekania, wizyta 3 minuty i żadna pomoc.

Spanie u nas bez zmian, z budzeniem i wściekaniem nad ranem, z łapami w buzi itd.

Za to małą zaliczyła ostatnio jakiś boom na mowę, mam wrażenie, że codziennie nowe słowa dochodzą. Zaczyna konstruować proste zdania, serio daje się z nią już dogadać :D

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam weekend minął na sportowo. Zaliczyliśmy wspólne treningi biegowe po naszym ulubionym parku :-)

Codziennie obowiązkowo zaliczamy długi spacer, którego głównym punktem dla młodego jest płac zabaw
    A tak poza tym mlody niesamowicie się rozgadał. Słowa łączy w zdania, już łatwo się z nim porozumieć. Dolne piątki są już na ostatniej rostej ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2017, 20:38

la_lenka, 4me lubią tę wiadomość

• chabasse Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajowo, że Wasze szkraby juz gadają. Mój jeszcze chyba daleko do składania zdan. Na tą chwilę to tylko mama i tata. Prócz tego naśladowanie zwierzątek i niektórych przyrządów tyPu zegarek czy samochod.. ale sugestywnie gestykuluje i nawet nieźle się porozumiewamy. Jednak nie mogę się doczekać aż zacznie tak słodko gledzic ;)

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Prócz tego naśladowanie zwierzątek i niektórych przyrządów tyPu zegarek czy samochod
    Naśladownictwo to też się "liczy" jako słowo. Tak samo wszystkie dziwne konstrukcje, jeżeli są powtarzalne i zawsze oznaczają to samo.

U nas takich stricte słów hiperpoprawnie to też nie ma jakoś niesamowicie dużo. Ale nawet jak powie "mama, a-a-aaa miau, miau" to bez problemu rozumiem, że mam śpiewać o kotkach :P

I co mnie cieszy strasznie opanowała piękne "tak". Dużo łatwiej kiedy można się o coś zapytać i się usłyszy wyraźnie "tak" albo "nie". ;)

Za to mała dziś tak wyrżnęła w podłogę, że mało zawału nie dostałam i w myślach już rozważałam czy pogotowie czy NPL. Guz urósł jak śliwka, ale zachowanie normalne, płacz krótko, żadnych objawów, więc tylko obserwujemy.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 3339 3340 3341 3342 3343 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ