X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super.. Włochy.. Bardzo bym chciała tam pojechać. Mieliśmy do Portugalii lecieć ale mąż się uparł, że Kołobrzeg.. Ech. On to jest zakochany w polskim morzu. Może we wrześniu się uda go namówić. Zwłaszcza,że siostra jego tam nas zaprasza to za nocleg wydatki odpadają.

la_lenka lubi tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • 4me Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka cudne zdjęcia. Wlochy- tez bardzo dobrze :D jeszcze nas tam nie bylo- nie wiem czemu ale jakos skutecznie udaje nam się omijać ten kierunek;)

Chabasee jak bym miała szwagierka, siostrę lub kogolwiek w Portugali to dwa razy by mi nie trzeba bylo mówić. Spakowalabym młodego i bez męża poleciała ;)

Piekna pogoda w calej Polsce to wszyscy na dworze pewnie siedza ;) moj młody wczoraj 5h zaliczył na spacer tylko kolo domu więc niezły wynik :)

Dzis juz po, młody spi a ja sie zaczynam uczyć na egzamin, który mam dzis. Mam cale 40 min- moze zdążę:D :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 21:49

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me, powodzenia. Oczywiście wiemy, że za liczysz... :)
    My wczoraj chcrzcilismy młodego i było super pod każdym względem. W kościele zachowywał się wzorowo.. A nawet lepiej. Odwrócił się do wszystkich wiernych i zaczął ich jakby pozdrawiac stojąc na ławeczce. Śmiechu było co nie miara. Pogoda wspaniała, goście w komplecie, żarcie super w restauracji i "zabawa" do 19. Wszyscy zadowoleni, młody obcalowany, wypieszczony... Jednym słowem super. Dzisiaj chyba na dłuższy spacerek się wybierzemy, bo zbliżają się chyba chłodne dni...

4me, la_lenka, Anitka201 lubią tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse, prosimy o zdjęcia! <3

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będą będą.. mój braciszek musi mi przeslac. Nie mam w tej chwili ani jednego. Mysle, że do wieczora będę coś miala.

la_lenka lubi tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kurcze... Coś się braciszkowk nie spieszy. Czekam cierpliwie ale on zarobiony mocno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 10:45

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wasze dzieci jedzą surówki i warzywa? Moj nie znosi surówek, warzywa je tylko wybrane. Co innego w placuszkach- w tych przemyce każde warzywo. Martwi mnie to trochę.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łucja bezproblemowo - warzywa kanapkowe, sałatę, marchewkę, buraki, brokuły, sałatka z czerwonej kapusty - właściwie wszystko choć trochę zje. Oczywiście nie zawsze, ale ogólnie je ładnie. Czasem to w ogóle zaczyna od warzyw. O i zupy warzywne uwielbia. Nie chce jeść zieleniny typu natka, szczypiorek pokrojony - pokazuje paluchem i yyyy aż nie wyłowię :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój nie tnie surowego pomidora, nie zje ogórka (jedynie kiszonego) sałata tez jest be. Uwielbiał buraki a obecnie jak tylko zobaczy coś czerwonego od razu pokazuje że nie lubi. Zje brokuła, marchew (uwielbia) i parę innych warzyw.
    Ogólnie młody się ostatnio "rozgadal". Wczoraj rozmawiałam z koleżanką i młody na koniec powiedział "papa ciocia, ita (Anita) oć tu (chodź tu) :-)
    jak kopie piłkę krzyczy "gooooll" :-) dużo wyrazów u nas ostatnio się pojawiło :-)

• Kassie Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jesli chodzi o jedzenie jakicholwiek warzyw to jest bardzo cienko.. kiedys lubil brokula-teraz nim pluje.. ostatnio z risotto wyjadal tylko kukurydze, nawet ryzu nie chcial. U nas tylko owoce sa na topie i ewentualnie frytki, pizza, tosty by jadl a to wiadomo ze nie do konca zdrowe :-/

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łooo.. No ja nie muszę chyba mówić, że mój warzywa jadłby w każdej ilości i postaci, podobnie zresztą jak wszystko inne. Nadal mam niestety problem z jedzenie, bo on mógłby na okrągło jeść. Ja chyba do jakiegoś psychologa powinnam z tym się udać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 10:51

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chabasse mimo wszystko zazdroszczę. Mój najczęściej ma tak ze tydzień pięknie je, kolejny grymasi i tylko rozwala to co ma na talerzu.

• Kassie Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zazdroszcze mimo wszystko. U nas byl taki etap, ze potrafil jesc z nami obiady, miesko, jakies warzywko a teraz nawet i z miesem jest problem :/
    Dzisiaj mielismy miec szczepienie ale wczoraj przy usypianiu maly mi zwymiotowal 2 razy :-( a potem zasnal i po godzinie spania znowu zwymiotowal.. ale od tamtej pory nic sie nie dzieje i zachowuje sie normalnie wiec niewiem co to bylo..

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Chabasse mimo wszystko zazdroszczę. Mój najczęściej ma tak ze tydzień pięknie je, kolejny grymasi i tylko rozwala to co ma na talerzu.
    Według mnie to jest normalne. ;) Rośnie, wesoły, wyniki dobre to znaczy, że jest oki.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny.. jak zawsze punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Uwierzcie mi, że to na prawdę jest problem, kiedy musze enty raz odmówić mojemu dziecku jedzenia. To się kłóci z moim postrzeganiem opieki nad dzieckiem. Powinnam mu dawać wszystko, czego potrzebuje.. zwłaszcza tak podstawowa potrzeba jak jedzenie powinna byc zaspokajana.. Tymczasem ja 5 razy dziennie mam awantury przed i po jedzeniu. Przed.. bo On chce już teraz , natychmiast, Po... wiadomo.. chce jeszcze. Ja nie wiem jak to będzie, kiedy On już będzie umiał sam sobie sięgnąć po jedzenie.. Boję się. I jak słyszę, że mam się cieszyć, że on tak chętnie i ładnie wszystko zjada to aż mnie trzęsie. Słowo.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do fotek z chrztu.. Kurde, sorry, ale brat się coś opieprza i nie odzywa sie w tej sprawie. Mam jakieś bardzo nijakie kilka fotek na karcie z aparatu męża, bo ktoś tam cos cyknął. I mogę ewentualnie takie na razie wrzucić, ale to tylko z imprezy są. z kościoła nie mam. Postaram sie jeszcze dzisiaj..

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chabasse i tu się zgodzę. Wiadomo teraz masz wpływ na to co i ile on je. Później może być gorzej. Z drugiej strony mówi się o dobrych nawykach żywieniowych :-)

• chabasse Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak.. dobre nawyki, super. Daję mu to co uważam, za najlepsze. Słodyczy zero, do picia woda, 80 procent to warzywa i owoce chyba, wszystko gotowane, baaardzo rzadko smażone. Tylko, że ja mam wrzażenie, że jemu to wisi.. aby jeśc. Cokolwiek mu do ręki lub na talerzyk położyć to zje.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok.. spróbujemy
    tu ogólnie na sali.. gdzies tam widać Antka i mnie
    [img][/img]e987b68f1a022a85med.jpg
    tu Antolek i dwie dziewczynki na kocyku z zabawkami.
    [img][/img]0e9020d2050156dcmed.jpg
    [img][/img]9489cdd7c03214d2med.jpg
    A tu chciał na rączki, hehe.
    [img][/img]49c60465c2981aa9med.jpg

la_lenka, Anitka201, 4me, agatka196, karolcia87 lubią tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to jest komplecik, który mial Antolek na sobie..
    3348e8d265e47a90med.jpg
    zdjęcie z neta..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2017, 22:30

agatka196, karolcia87 lubią tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
‹‹ 3336 3337 3338 3339 3340 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ