X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam dzisiaj młodemu sandałki w ccc, rozmiar 22 z lasockiego, ale wydają mi się za duze. Wg miarki ze sklepu, to właśnie taki rozmiar ma Antek. Mniejsze wydawały mi się z kolei takie bardzo na styk. I teraz nie wiem... zamieniać na mniejsze czy zostawiać takie lekko luzne. Czy to nie m będzie mu przeszkadzalo? Kurcze, jak mu w domu zalozylam, żeby zobaczyć jak w nich lata to wrażenie takie jak by nie wygodne byly. Ale to może dlatego, że n owy but, lekko sztywny no i cit większy od poprzednich. W ogole mam wrazenie, że te buciki ccc, lasockiego kids mają jakąś inną numerację. Kupowalam w pepco pół roku temu dla młodego 22. To chyba nie kozliwe, żeby mu nic noga nie urosla. Kurde, mam problem z tymi butami.. nie chce za duzych, a mniejsze chyba za male. Dupa dupa dupa. ;)

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me, Tobie jest tak zimno, że nadal w takich skarpeciorach zasuwasz?
    Ja siedzę w koszulce i majtach, przy w pełni otwartym oknie :D

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe Lalenka pamiętaj, ze my z polnocy- tu zawsze zimniej niz w reszcie polski ;) ale fakt, ze ostatnio słonko grzeje pięknie :) tak! Ja jestem meeega zmarzlak! Kapie się we wrzątku;) poza tym mamy mieszkanie, które od strony salonu w ogóle się nie nagrzewa niestety. Jak Wy wszystkie umierałyście z przegrzania w pamiętne lato 2015 to ja tu miałam chill ;)

Nawet moj mąż, który nienawidzi jak jest za ciepło przychodzi do domku sie oziębić;)

Chabasse nie pomoge bo nie widzę ;( moj młody ma sandaly lekko za duzo a śmiga w nich pięknie. Moze to nie byc kwestia dlugosic sandala a jego szerokości lub twardości podeszwy np. Trudno powiedziec :( a na nr nie patrz- kazda firma inaczej...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, jaki hak do wózka?
    Chodzi mi o taki jak największy, zebym mogla sobie na nim powiesic np wiaderko. Uchwyt taki tradycyjny, nie jak w parasolkach i z rzepem, bo inaczej bedzie mi sie zsuwac.
    Anyone?
    http://allegro.pl/uchwyt-hak-haczyk-do-wozka-hit-i6676707067.html
    http://allegro.pl/hak-przypinka-do-wozka-na-organizer-torbe-i6805101663.html#imglayer

I jaki otulacz (jako wiosenny kocyk do przykrycia przed sloncem i wiaterkiem w cieple dni). Chyba Anitka kiedyś pokazywała taki fajny muślinowy w trójkąty...

EDIT: dobra, z otulaczem zaszalałam, ale nie będę wozić gwiazdy pod byle szmatą hahaha XD
    http://allegro.pl/bambusowy-otulacz-muslinowy-120x120-camphora-i6822711839.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2017, 09:03

8pdp47e.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wielkie dzięki za zdjęcia ale jeszcze Cie chwilę pomęczę :-) chodzi mi o to jaką długość stopy ma Twój młodzieniec i jak to się ma do tych konkretnie butów. bo patrząc na rozmiarówkę muszę wziąć rozmiar 27, który odpowiada 16.7 cm a mój ma 16.5 cm. Myślę, że i tak będzie w nich luz. Większe to z kolei ponad 17 cm a tak to już nie będę szaleć :-) bo mi dzieć będzie się potykał :-)

Co do starań to można powiedzieć, że już się zdecydowaliśmy. Znając nasze szczęście zajmie nam to rok. Bardzo bym chciała aby zaskoczyło jeszcze w tym roku. Wiem, że będzie ciężko ale patrząc po sąsiadach, którzy mają jedno dziecko w wieku 7-8 lat i teraz pojawiły się maluszki to jest jakaś abstrakcja. Oni mieli już odchowane dzieci, które same się bawiły, spotykały z rówieśnikami, teraz powrót do pieluch, godzinnych karmień itp itd..Także wolę iść za ciosem :-)

Dżuls otulacz cudowny!! Ostatnio nawet kupiłam sobie espadryle w liście bo tak mi się ten motyw podoba :-)
    My mamy kilka otulaczy (aden anais whiz kid (też kocyk -kołderkę)- miłość mojego syna, maylily pada lemoniada, otulacze bamboo line) u nas są w ciągłym użyciu

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasze początki z hulajnoga :-) próbował się nawet odpychać :-)
    Ogólnie jest szał, wieczorem był foch bo musiał wrócić do domu :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2017, 07:53

la_lenka, 4me, chabasse, Dżuls lubią tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ja jestem meeega zmarzlak! Kapie się we wrzątku;)
    Mam tak samo! Małż był przerażony jak zobaczył/poczuł w jakiej wodzie się kąpię :-)

4me lubi tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka, cudny jest! Ale wygląda jakby był z rok starszy, już taki przedszkolak. Rzeczywiście musi być kawał chłopa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2017, 13:23

Anitka201 lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zakupów - o haku to pierwszy raz w ogóle słyszę. :P
    A otulacz - u nas nie potrzebny. Na spacerach nie śpi i tak, a w razie co mam fajną swoją chustkę na szyję, taką ala duża tetrówka, bawełnianą, białą w czarne serduszka, w razie czego służyła nam jako cieniutki kocyk.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie nie mialam niczego wyglednego, wiec zaszalalam, tym bardziej, ze kupilam od razu trn wiekszy 120x120, w razie czegi bedzie robil za przescieradelko :P a z hakami skonczylo sie na tym, ze wiekszosc to i tak zwykle karabinczyki, wiec po prostu zajumalam staremu dwa, wreszcie jakis pozytek z sprzetu wspinaczkowego poupychanego gdzies po katach. Wozek lali i wiaderko dyndaja sobie radosne na ramie wozka.

8pdp47e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka zmierzę wieczorem bo oczywiscie nie pamietam jaką moje dziecko ma stopę ;)

Hulajnoga??? Łał my próbujemy z rowerkiem odpychaczem trzy kolowym ale mamy taki, który jak sie odpychasz to młody zahacza nóżkami tylne kolka wiec slabo mu sie jeździ. I nie wiem, czy to przez to,czy moze po prostu nie robi mu to frajdy...

Próbowaliśmy tez na pukim odpychaczu dwukolowym ale za wcześnie jeszcze chyba na to- mię moze utrzymać równowagi. Wydaje mi sie, ze hulajnoga to jeszcze wyższy poziom? Strasznie mi brakuje czegoś na dwór dla niego do jezdzenia- narazie dwa odpychacze troche różne sprawdzone i nic nie podpasowało:/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zmierzyłam nożkę i wyszło 13,5xm. Zmierzyłam również buciki i tam wyszło 14cm. Dziwne jednak jak zakładam na nożkę buciki to wygląda jakby był że dwa cm większy. Zrobię fotkę jak wstanie to wam pokażę.
    Antka, no faktycznie, chłop jak dąb. I też pomyślałam że wygląda na rok starszego. Mój to jeszcze taki bobas. Nózia mała, wzrostem też nie grzeszy(jakieś 83cm), nie mówi za wiele. A jakby nie było zaraz skończy 2 latka.. Omg. O hulajnodze i rowerach to jeszcze nie ma mowy. On woli jak się go wsadz w jakieś jeździki. Wczoraj dorwal od kolegi taki wózek do pchania, jakby tacka ale niższa. I pół dnia z nią gania. Żałuję że jak by w Lidlu to nie kupiłam.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Wczoraj dorwal od kolegi taki wózek do pchania, jakby tacka ale niższa. I pół dnia z nią gania. Żałuję że jak by w Lidlu to nie kupiłam.
    A ten wózek z Ikea? (Łucja go nie polubiła, woli swój "róźiowy", ale mi się wydawał fajny).
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30283578/

Ja hulajnogi na razie nie planuję, mieliśmy problem z asymetrią więc jak najdłużej staram się unikać wszystkiego co może wspierać jednostronność.

Na odpychaczu trzykołowym Łucja też zaczepia nóżkami o tył. I ogólnie chce jechać 30 sekund. Nic nie biorę, czekam na laufrad, ale to raczej przyszły rok. Teraz to bieganie na pierwszym miejscu.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, właśnie o coś takiego chodzi, dzięki la lenka, na Ciebie to zawsze można liczyć :) Nie sądziłam, że to tyle kosztuje, ale chyba się skuszę. Młody dostał kiedyś rowerek biegowy, ale stoi i sie kurzy, bo nie dosięga do ziemi i mam wrażenie, że jeszcze długo nie dosięgnie. Też na razie bieganina to główna atrakcja.
    A w ogóle jak sie przerzuciliśmy na jedną drzemkę to troche jak strzał w kolano, bo teraz śpi po 2 i 3 godziny. A ja się nudzę, a dzień ucieka. Wyjście o 15 to już nie to samo. Chyba zaraz go obudzę..

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Nie sądziłam, że to tyle kosztuje, ale chyba się skuszę.
    To dość nieśmiertelne, spokojnie można kupić używane. Mogę ewentualnie zapytać czy siostra nie sprzedała już swojego, miał być dla Łucji ale moja właśnie pogardziła.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ dzieci są różne. Nasz ma podobny wózek to robił furorę przez chwilę jak mial 13 miesięcy ;) Teraz to jak juz to wyciągnie to po to, by go wozić a to masakra dla mnie na tej wysokości ;)

Chabasee nie grzesz!! Wiesz ile matek by dalo wszystko za 2-3h spokoju w ciągu dnia?

My tak mieliśmy i zawsze w weekend w te godziny odpoczywalismy czekając ze wszystkimi wyjściami aż się obudzi- ale dobrze nam z tym bylo strasznie ;) teraz świadomie burzymy niestety młodemu ta rutynę bo to co najlepsze - spacery ze znajomymi, grille, zabawy z innymi dziecmi- są właśnie w tym czasie. I po prostu albo on spi w wózku a my mamy spokój na spacerze albo spi pozniej- trudno. Jednak nigdy nie po 17! bo wieczory są dla rodziców ;) idzie lato ne dasz rady tak zawsze dać mu spac ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2017, 20:05

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    c43b331164804a46med.jpg
    tak wygląda stopa w buciki mojego dziecka. Mnie się wydaje za duzy, ale może tak ma byc?

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne, LA Lenka. Zapytaj. Bardzo chętnie nabędę. To na razie nie idę do Ikei.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • 4me Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chabasee no wygląda na za duży :( my też mamy ciut za duże ale juz oddać nie mogę bo kupowałam z dwa miesiące temu z mysla, ze na pewno mu tyle noga urośnie ;)
    Nie wiem czy idzie za tym jakies inne ryzyko niz wywrotka? Jakies wady ortopedyczne? Jesli nie to wszystko zalezy czy Twój maly to czuje tzn umie w tym normalnie chodzic- ja sobie wyobrażam, ze bym nie umiała ;)

No i druga kwestia czy mu lata nozka w srodku- jesli tak to tez odpada :(

Nasze sa ciut za duże ale tak po domu chodził normalnie i noga wypełnia szczelnie caly sandalek...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka zmierzyłam i buty rozmiar 24 to wg nich 14,8cm. Moj młody ma noge 13,9cm i mniej więcej to sie zgadza- niestety o tyle sa za duże. Mysle, ze ty powinnaś brac 27 przy rozmiarze stopy jaka ma Twój młody. 0,2 cm to niewiele i ile nie beda na niego za szerokie to powinny dobrze trzymać. W ostateczności to HM zawsze można oddać.

A tak btw jesli chodzi o sportowe buty to podobają mi sie wlasnie nike bo maja fajne spokojne kolory. Niestety nike maja jakas dziwna numeracje 23,5 a pozniej juz 25 i nijak nam nie pasują :( są tez fajne neoprenowe sandaly nike ale wlasnie ta rozmiarowka je zdyskwalifikowala ;)

Tym sposobem młody skończył z adidasami w kolorze niebiesko zielonym i do niczego mu nie pasuja ;) ale trudno super dobrze mu lezaly na nodze wiec rozsądek wziął górę! A ze wygląda jak maly dresiarz?! Zamykam oczy i mie widzę ;)

Anitka201 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 3343 3344 3345 3346 3347 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ