X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me bardO dziękuje :-) ja mam już w planach te sandałki z nike :-) dpbchorwacji przydadzą się idealnie jako buty do wody bo maja lekko zabudowany nosek :-) my jesteśmy mega zadowoleni z tych czarnych adidasów nike. Idealnie dopasowane, zginają się na 1/3 i młody je uwielbia. Ciężko było z numerem bo teraz młody nosi z nich 26 i są na styk. W zanadrzu mamy siateczkowe buty adidasa. Te dobrano nam za duże.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2017, 21:04

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody znowu dał nam popalić...niedawno wróciłam z biegania bo to taka moja odskocznia. Teraz przyjemny wieczór przy liście radiowej trójki z malzem i butelka wina :-)

• 4me Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego wieczoru! Ja ide odgrzebywać letnie rzeczy bo za kilka dni wyjazd a ja dalej chodzę w butach do kostki :D ;D

Anitka201 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Jasne, LA Lenka. Zapytaj. Bardzo chętnie nabędę. To na razie nie idę do Ikei.
    Napisałam na priv.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki, odpisalam.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    c43b331164804a46med.jpg
    tak wygląda stopa w buciki mojego dziecka. Mnie się wydaje za duzy, ale może tak ma byc?
    Na 100% za duży.
    My dziś pojechaliśmy do CCC i kupiliśmy sandałki, niezbyt piękne, ale jedyne które były miękkie i fajnie leżały na stopie. I żeby było ciekawiej - potrzebowaliśmy rozmiaru 22 (a normalnie Łucja nosi 23-24).

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, będę zwracala. Wczoraj kupiłam mu kolejne w ccc i takie na styk. Pewnie za dwa tygodnie z nich wyrosnie, ale na dzisiaj są super. Może jeszcze wczasy zdąży w n ich przelatac. Kupiłam tez jedne w rayu, taka taniocha za 40 zl, ale ładnie na nogę wchodza, młody nie grymasi, i chodzi w nich całkiem niezle. Mam nadzieje, ze krzywdy mu nie zrobię.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • 4me Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o sandaly to my zostajemy z tymi z hm. Młodych w nich biegal przez weekend i zero problemów. Ale znalazłam ich wade- to delikatna skóra i zdecydowanie nie nadają sie do piaskownicy - nie wytrzymałyby takej ilości mycia. W związku z tym kupiliśmy jeszcze jedn tyopowo plastikowe na basen i do piaskownicy i będzie git.

W sumie temat butów na lato- uważam za zamknięty. Moze przydalyby sie jakies lekkie siateczkowe adidasy ale mamy tez trampki wiec narazie odpuszczam.

P.S. W pepco byly calkiem sensowne i do tego ladne sandaly za cale 26 pln. Jakby ktos szukal, zwłaszcza jako wycieruchy do piaskownicy to są w sam raz ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    P.S. W pepco byly calkiem sensowne i do tego ladne sandaly za cale 26 pln. Jakby ktos szukal, zwłaszcza jako wycieruchy do piaskownicy to są w sam raz ;)
    A jakie mniej więcej? Kupiłabym jeszcze jedne, bo u nas masakra, moja brudzi się jak szalona. Wczoraj grzebała w ziemi przed kościołem, sandałki od razu do mycia, nogi czarne jak górnik.

A poza tym - dajecie dzieciakom skarpetki pod takie buty? Ja mam takie nogi, że sama wiecznie w skarpetkach, nie wiem czy małej mogę zaryzykować... Nie obetrze się?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2017, 15:10

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, byłam, widziałam, wiem które. Baaardzo fajne, miękkie, rzeczywiście. Ale tak jak w adidaskach 24 już maławe tak tu 23 było jeszcze z centymetr za długie. A 22 w moim Pepco nie mieli. :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze... To muszę zobaczyć. Tylko, że w moim pepco to zawsze brakuje towaru i nie wiem czy w ogóle znajdę takie. Poza tym już nakupowalam tych butów, że kolejne tylko będą stały i się kurzylo. Heh.. Nigdy nie wiem ile czego nakupowac żeby wystarczylo.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jest jeszcze mało, bo ja mam hopla z przerzutką. Większość bucików mamy różowe, takie się trafiły. A jak np. dziś mała miała czerwone guziczki w sukience, to miałam straszny dylemat co jej założyć żeby pasowało. Jeszcze muszę coś bardziej neutralnego kupić.

chabasse, obstawiam, że na Twojego nie będzie rozmiaru, nie masz co żałować. 22 to był najmniejszy według metki - a to byłby dobry na moją o długości stopy 15cm.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie byly u nas. Ja nie lubię tych wszystkich kolorów, zwłaszcza buty lubię jak sa neutralne by nie bylo problemów z dobieraniem. Sprawialy jednak wrażenie naprawde dobrych i kosztowały grosze. Niestety ja juz pare razy próbowałam kupic jakies buty w nasze pepco i co probuje to nie ma rozmiaru 23 a tylo ten z tego sklepu nam pasuje. To jest chyba jakis porzadany rozmiar w nasze miescie :/ ;)

9ux9vb.jpg

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My narazie bez skarpetek. Byliśmy dwa razy w tych skórzanych i wszystko ok. Zobaczymy jak będzie z plastikami... Ze noga bedzie mu się pocić to pewna alez drugiej strony ta noga zawsze będzie w wodzie albo w piachu w tych sandałach.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas był inny kolor, szaro-limonkowy.
    A dla dziewczynki tradycyjnie, wszelkie odcienie różu.
    W żadnym kolorze nie było 22 :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam, widziałam... I faktycznie fajne. Były nawet 22 szare zielone. Ale co z tego jak wielkie dla mojego bobasa. Kupiłam do wody takie za 15 zeta, nie klejone tylko szyte podeszwy. Do latania za liche ale na piasek może się sprawdza.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • 4me Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta u nas tez byly szaro limonkowe- oczywiscie 23 brak :/ ale juz babcia dzis zostala wysłana do innego pepco to jak beda kupi. Doszłam do wniosku, ze i tak sie jeszcze przydadzą do piaskownicy ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Alicja83 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wracajac do tematu rodzenstwa to tak jal Anitka pisze , tez nieche miec roznicy wiekowej miedzy dziecmi okolo 8 lat

sama mam siostre mlodsza o 6 lat i dopiero dzis jak obie jestesmy dorosle to mamy cos wspolnego a tak kazda miala wlasne zycie,

ja szkola ona przedszkole , ja studia ona matura , ja maz ona pierwsza milosc

a sama wiem ze byc w ciazy to u mnie nie takie proste

ug37p07wjuiy1hl1.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę ze nadal temat butów na tapecie :-) my zdecydowaliśmy się na h&m skórzane i nike sunray protect. Zastanawiam się nad kolorystyka nike :-) ja bym oczywiście brała czarne ale małż kreci nosem ze chociaż sandały może mieć np z elementami limonki. Muszę sprawdzić jak one wypadają rozmiarowo bo podobno są trochę zawyżone .

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja83 wrote:
    sama mam siostre mlodsza o 6 lat i dopiero dzis jak obie jestesmy dorosle to mamy cos wspolnego a tak kazda miala wlasne zycie,

Mam z siostrą 5 lat różnicy i od dzieciństwa, i teraz też, kontakt zawsze super. Mimo różnicy wieku, zawsze miałyśmy nasz własny język, lubiłyśmy razem spędzać czas.

A u dzieci mojej siostry jest trochę ponad 3 lata i zupełnie "nie klika". Może to też kwestia, że inna płeć, ale dzieciaki mało są sobą zainteresowane (a to już duże dzieciaki, starsza już nastolatka - i tak było od początku).

Znam też rodzinę gdzie była starsza siostra i bliźniaczki. I para do zabaw/kumplowania to była ta starsza + jedna z bliźniaczek - a nie dziewczynki w tym samym wieku.

Nie ma idealnej różnicy wieku, nie ma żadnej pewności, że do XXlat różnicy dzieci będą dla siebie bliskie, a po nie. Tu wchodzi dużo więcej czynników, zwłaszcza charaktery dzieci - a na to wpływ mamy znikomy.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 3344 3345 3346 3347 3348 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ