X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania, Łucja cudowne! :-) po Mani widać,ze zbój :-)
    U nas młody mówi już na prawdę dużo. Np dzisiaj jakbwrocilam z pracy pokazuje na pieluchę i mówi "mama tam kupka" noni faktycznie zrobił kupkę :-) wykonuje wszelkie polecenia i próbuje nami dyrygować. Dzisiaj rano wola mnie "mama choć (tak wiem ze z błędem :-)) tutaj " po czym pokazał na nasze łóżko i powiedział "tam aaaa" i zasnął jeszcze ma godzinę w naszym łóżku . Codziennie wchodzą nam nowe słowa.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me dajesz mi nadzieję, że nie jest tak źle ;) Ale jak patrzę na dzieciaki na placu zabaw, takie rok z groszami i jak zasuwają, a moja pipcia tylko stoi i patrzy, albo mnie woła do każdej drobnostki, to mam czasem załamkę.

4me lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w temacie pieluszkowym to się nie możemy dogadać. Bo według Łucji to pielucha to jest "kupe", chusteczki to "kupe", nocnik "kupe", kibelek - "kupe". Ogólnie na wszystko co ma coś wspólnego z załatwianiem się/przewijaniem woła jednakowo.

I nigdy nie wiem jak pytam czy "chce/ma kupę/siku" to jej "tak" oznacza, że rzeczywiście potrzebuje czy np. pokazuje że ma pieluchę.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania klepiąc się po pieluszce woła "e-e" czyli kupa, ale zazwyczaj już po fakcie. Siku robi do kibelka, tzn. biegnie przez całe mieszkanie zdzierając z siebie pieluchę i ciągnie mnie za rękę do drzwi od łazienki, wysadzam ją na sedes, Mania siedzi chwilę, robi siku wrzucając w tym czasie do kibelka pół roki srajtaśmy. Ogólnie autoodpieluchowywanie trwa w najlepsze, nie wiem czy mam się czym chwalić, ale nie przyłożyłam do tego ręki, bo mi się zwyczajnie nie chciało, wydawała mi się ciągle za mała, ale dziecko najwyraźniej samo ogarnęło, że w tym zakresie nie ma co na matkę liczyć i samo o siebie zadbało :D

la_lenka, 4me lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, na zupełnie inny (a właściwie poprzedni) temat. W czym do piaskownicy (i to zarówno dziecię jak i mama) żeby nie wynosić ze sobą tony piasku?
    Dopóki chodziła w adidaskach to było ok, ale teraz sandałki/baleriny - dramat. Ja to samo, po każdym spacerze wysypuje z butów sporą kupkę piachu, a moje buty nadają się jedynie do porządnego prania.
    Myślicie, że wysokie trampki dla małej to będzie przegięcie? :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Well... Wychodzicie z placu zabaw, siadacie na laweczce i wysypujecie piach z butów, innej rady nie ma :) ja mam zwykłe trampki z decathlonu, wystarczy przetrzec gąbką i jak nowe. A reszta butów musi zdać "test pralki", czyszcze tak nawet crocsy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2017, 06:59

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, może crocsy to jest pomysł. Mi się tworzy dosłownie błotko w bucie, noga się poci i z piaskiem tworzy bajorko - w miarę nowe buty wyglądają jak wyciągnięte z kontenera pck.
    Ktoś (wybaczcie, nie pamiętam kto) wspominał o bardziej "plastikowych" sandałkach dla dziecka. Czyli jakie to?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z crocksów polecam te oryginalne, jednak ta pianka jest zupełnie inna, niż w nieorginalnych, jest mnóstwo używanych na OLX za nie duże pieniądze. Te podrabiane potrafią obcierać, mieć jakieś ostre krawędzie, no i jednak cholera wie co to za chińszczyzna i z czego to. A potem wrzucasz do pralki i wychodzą jak nówki sztuki.

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Ci, że ja mam dla siebie nieoryginalne... I już 5 rok chodzę, nadal jak nowe, prane, myte, łażone po dworze.
    Choć akt, nigdy nie wiadomo co się trafi, niektóre potrafią np. strasznie śmierdzieć.

Jeśli chodzi o takie crocso-klapki to mi oryginały nie pasują, bo są wyprofilowane w taki sposób, że musiałabym brać rozmiar większe i wtedy klapią. Dla Łucji to nie wiem, jeszcze nie mierzyła..
    Podobają mi się crocso-sandałki, może na takie coś popatrzę.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wspominałam o plastikach adidasa...o takich.

Wiadomo- maja swoje plusy i minusy. Plusy- wracasz z piaskownicy i wrzucasz je do wanny i po problemie- czyste i suche w minute i nie do zdarcia. Minus jeden wielki podstawowy- są plastikowe- wyobrażam sobie swoja noge w nich i mysle, ze super przyjemne to by nie bylo w upaly.

Nazywają sie adidas akwah 9k, do kupienia normalnie w deichmanie.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Mamusie... Dużo zdrówka, szczęścia i cierpliwości w tym cudownym dniu. Uwielbiam być mamą.

4me, Anitka201 lubią tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, też wszystkiego dobrego. Ja kocham moje dzieci nad życie, ale otwarcie powiem, że chyba nie jestem stworzona do macierzyństwa i to największy hardkor, na jaki się zdecydowałam.

chabasse, 4me, Anitka201 lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, wiele cierpliwości dla naszych nicponiów.

Ja dziś rano dostałam takiego cudownego przytulasa i buziaka, że aż mi się ciepło zrobiło na serduchu. Cudowny prezent, mimo, że nieświadomy.

Ja znowu powiem wam, że mimo, że moja maluda mnie czasem doprowadza do szału, to uwielbiam być mamą, to najlepsze co mnie w życiu spotkało. Gdybym mogła to urodziłabym se jeszcze ze 2-3 kolejnych :D

chabasse, Anitka201 lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 27 maja 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    040ae7c32e6945fbmed.jpg
    Oglądacie...? Pozdrowienia z Narodowego!!!

Anitka201 lubi tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 29 maja 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko dostalo sie do zlobka, papiero zlozone, chyba czas upic sie ze szczescia :D

la_lenka, karolcia87, chabasse, Anitka201 lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls super, gratulacje. W obecnych czasach to osiągnięcie "złapać" państwowy żłobek.

Ja za to wczoraj mało nie zabiłam mojego chłopa. Łucja źle spała, odsypiała rano - więc stwierdziłam, niech chodzi bez drzemki, położymy ją wcześniej na noc. A mój mąż przed 17 zamiast pobawić się z nią w coś wciągającego, żeby się przeciągnęła - posadził se ja na kolanach, usiadł przed komputerem i jeszcze miarowo robił kolankiem patataj. Przychodzę z praniem, dziecko siedzi oparte o tatusia i kufa śpi. Próbowaliśmy ją rozbudzić, ale gdzie tam, była tak zmęczona, że nawet ona z jej kiepskim snem w niestandardowych warunkach, lała się przez ręce. Obudziła się po pół godziny z rykiem, cały wieczór jęczący, usypianie po nocy. A miałam coś z roboty do zrobienia i o, dupa wyszła...

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :-)
    Dawno nas tu nie było. :-)
    U nas wszystko w porzadku, rośniemy jak na drożdżach i rozrabiamy na potęgę. Czasem zastanawiam się skąd te nasze cudaki biora te wszsystkie pomysły. Dzis np Olivia ubrała buty, opaske na głowę i zimowe rękawiczki poczym udała sie do wyjścia na dwór.
    Z mową powoli ruszamy. Mówi pojedyńcze słowa ale jeszcze nie próbuje ich łączyć. Rozumie wszystko co się do niej mówi i wykonuje polecenia.
    Z dnia na dzien odrzuciła jedną jedyną drzemkę nad czym strasznie ubolewam :-P
    Jezeli chodzi o sandałki to my kupiliśmy nike sunray i sa po prostu cudowne. Miekkie i wygodne do tego nóżka sie w nich nie poci.
    Pozdrawiamy

A to mój rudasek :-D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/75a7f8504dc9.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2e560735dc7b.jpg

chabasse, la_lenka, Dżuls, Anitka201 lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 29 maja 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls super, zazdroszczę. Ty pracujesz pewnie i dlatego się dostaliscie. Ja nie mam zatrudnienia i wg nich mogę się dzieckiem zajac. A pieniądze to nie wiem skąd mam brać. Chciałabym do pracy ale jak? Jedynie chałupnictwo hehe..
    Agatka, śliczna wiewioreczka; ) mój też rudawy. Ale pewnie zmieni mu się na ciemny, bo i ja i mąż jesteśmy szatynami.
    Antolo mi dzisiaj wymiotowal.. kurcze, nie wiem na wet po czym. Pierwszy raz się to zdarzyło i spanikowalam. Przeglodzilam go troszkę i jakoś się uspokoilo. Ale miałam stresa jak cholera. Bidulek, sam się wystraszył. Teraz spi i mam nadzieje, ze rano juz wsio będzie dobrze.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu chyba główną rolę zagrały punkty za rodzeństwo, ale faktycznie - jedynak i niepracująca mama raczej ma małe szanse. Niestety, taki nasz kraj piękny :/

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu, dziewczyny, od kiedy urodziłam Manię mam mega bolesną owulację i napady takiego głodu, że muszę pilnować, żeby z rozpędu nie pożreć rybek, kotełków i własnych dzieci. Normalnie stary nie nadąża z kupowaniem pizzy i kebabów, obiadu podwójna porcja przegryzana wszystkim co wpadnie w ręce. Oczywiście przy okazji syf syfa syfem pogania, twarz pełna bolących pryszczy. To normalne?? Tzn., czy tak bywa, czy raczej powinnam sobie zrobić jakieś badania na tę okoliczność?

8pdp47e.png
‹‹ 3346 3347 3348 3349 3350 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ