X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okulary mamy tez z hm. Chce wierzyć, ze maja filtry skoro tak piszą i podają nr ISO... Młody zlapal lekki film na okulary wiec może nie będzie ich sciagal. Ale pewnie skończy się na chronieniu oczu czapka z daszkiem.

Planowałam tez kupic lepsze bardziej sprawdzone okulary, dodatkowo z paskiem, zeby młody nie ściągam ale najzwyczajniej w świecie mi wyleciało :( a wyjezdzamy juz za kilka dni i pewnie nie zdążą dojść :/
    Jednak mysle, ze większość niz polowa dzieci okularów nie zaakceptuje i będzie je ściągać... Wiec moze najpierw warto sprawdzić lobuza z tanimi ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam o firmie beaba jesli chodzi o okulary... Strona przypadkowa

http://ladnebebe.pl/okularki-sloneczne-beaba/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wiem o które sandały Ci chodzi. Te z jakości premium? Bo tez się nad nimi zastanawiałem. A Twój maluch ma w nich stabilna stopę?

• 4me Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak te z Premium. Wiesz co musze przymierzyć mu, zeby Ci szczerze odpowiedzieć. Kupilam juz chyba z 2 miesiące temu i wtedy byly troche za dlugie. Nie oddalam bo ja nigdy nie wiem ile girka mu urosnie- rośnie mu zdecydowanie skokowo. Pomyślałam, ze najwyżej będzie na drugą czesc lata. Moj młody ma pulchna stópkę a Twój chyba chuda? Generalnie one mają na szerokość troche możliwości zmniejszenia bo maja ze trzy dziurki.Sprawdzę jutro po zlobku i dam Ci znac.
    Tylko, ze one zaczynają sie dopiero od rozmiaru 24... To duzy rozmiar w HM.

Anitka201 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ma bardzo szczupła stopę i tu nasz problem. U nas rozmiar 24 to nie problem bo młody nosi już 26 tzn stopa ma długość 16,5 cm

• 4me Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właściwie jak teraz tak pisze o tych sandalach to wpadłam na to, ze moze moga byc za duże i nie mamy butów na wyjazd- super ;)
    Oby nie- bo wówczas czekają nas jeszcze zakupy :/ ale dobrze, ze dzieki Wam sobie to uświadomiłam to mam jeszcze czas na reakcje ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Mój ma bardzo szczupła stopę i tu nasz problem. U nas rozmiar 24 to nie problem bo młody nosi już 26 tzn stopa ma długość 16,5 cm
    No to jutro wsadzę w nie młodego i Ci foto wysle plus wymiary ale wieczorem bo rano przed pracą to czasem nie zdążę młodego nawet zobaczyć :( ;(

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    O kurteczka! Łucja ma niecałe 15cm stopy i wydawało mi się ze to dużo. W Befado to wyszedł rozmiar 23.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łoj... mój kociak nosi jeszcze 21,22.. teraz kalosze na 23 musze wymienic. Albo ma małą stopkę, albo wciskam go w za male byty ałć.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse, a ile ma długości stopki? (fajnie mozna zmierzyć z wykorzystaniem pudełka - wstawiasz stopę do środka pudełka, tak żeby pięta dotykała i mierzysz dokąd sięgają paluszki)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    chabasse, a ile ma długości stopki? (fajnie mozna zmierzyć z wykorzystaniem pudełka - wstawiasz stopę do środka pudełka, tak żeby pięta dotykała i mierzysz dokąd sięgają paluszki)
    Ja tez tak mierzyłam młodemu. My mamy pudełko po trzewikach super fit i tam jest nawet miarka :-). Wiem ze w deichmann podczas każdej przymiarki do rozmiaru dostaje się taka plastikowa miarkę. Ona jest do rozm 26 lub 27 wiec dla nas na styk :-)
    Mówiłam ze mój to king kong :-)
    Ja dzisiaj mam wolne tzn rejestruje młodego do przychodni bo ma jakaś potworna wysypkę. Kilka dni podawałam wapno i fenistil ale mało to pomogło. Mam nadzieje ze to nie alergia na pyłki. Jest rozdrażniony, do tego czasami cieknie jemu z noska. Wczoraj po raz pierwszy przeżyliśmy taka awanturę w jego wydaniu ze mi dosłownie głowa spuchła. Małż w końcu zabrał go na rower. Gnom wył tak, ze wszyscy sąsiedzi patrzyli co się dzieje :-/ ciężki okres nas czeka

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    No to jutro wsadzę w nie młodego i Ci foto wysle plus wymiary ale wieczorem bo rano przed pracą to czasem nie zdążę młodego nawet zobaczyć :( ;(
    Bardzo Ci dziękuje :-)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Ja tez tak mierzyłam młodemu. My mamy pudełko po trzewikach super fit i tam jest nawet miarka :-). Wiem ze w deichmann podczas każdej przymiarki do rozmiaru dostaje się taka plastikowa miarkę. Ona jest do rozm 26 lub 27 wiec dla nas na styk :-)
    Ja kupiłam mojej taką miarkę na aliexpress Moja jest do 20cm długości stopy, ale są też takie całkiem dorosłe. Mojej wiercidupce tak szybciej się da zmierzyć niż rysując.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Alicja83 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej

ja tak dawno nie aktywna...

potpatruje was i widze ze rodzenstwa sie rodza

jakos ciezko zdecydowac mi sie na drugie dziecko, wlasnie zaczelo sie wszystko ukladac - praca, dom, przedzskole

jakie wy macie na to zdanie

pozdrowienia

ug37p07wjuiy1hl1.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh.. no ja mam takie zdanie, że bardzo bym chciala. Ale u mnie sytuacja jest jednocześnie jasna ale nie za dobra. Tzn.ja nie pracuję, a powinnam. Z drugiej strony czaś na dziecko goni, ale zrobić nie tak łatwo z pewnych wzgledow. Juz rok się staramy o rodzeństwo i ostatnio nawet o in vitro mysle. No ale kasa taka, że chyba nie przeskoczymy. Także ja mam takie zdanie, że pewnie nigdy nie jest odpowiedni moment, ale jak się chce to pewnie wszystko się pogodzi. Każdy jednak wie najlepiej czy jest gotowy czy nie.
    A stopę nie mierzylam... ale zmierzę jak się obudzi. Tylko co mi to da...? Czy na bucikach są rozmiary w cm.?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2017, 12:35

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Alicja83 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki za twoje zdanie chabasse ja tez nie naleze do tych ktore odrazu zachodza w ciaze na Ariane czekalam 3 lata

oh chyba zaduzo mysle

ug37p07wjuiy1hl1.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    A stopę nie mierzylam... ale zmierzę jak się obudzi. Tylko co mi to da...? Czy na bucikach są rozmiary w cm.?

Nooo, w rozmiarówce producenta prawie zawsze podawana jest długość wkładki w każdym rozmiarze (i bucik powinien być 0,5-1cm większy od stopy)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ciąży, ja mam ciągłe wahanie. Do września czekam, a potem? Nie wiem, może jeszcze jakiś czas się wstrzymam. Trochę się boję połączenia "przedszkole Łucji + noworodek". Jak na razie zupełnie sobie nie wyobrażam biegania za zupełnie nie słuchającą się mała z brzuchem.

Ale z drugiej strony nie mam pewności jak szybko mi się uda zajść :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My gdzies w ciagu kilku najbliższych miesięcy rozpoczynamy starania o rodzeństwo :) i tak długo czekałam biorąc pod uwagę moj wiek. A czy się boje? Na Maksa, czy będzie ciężej? na 200%. Takie życie ;) teraz przy jednym to jest lajcik- dopiero zobaczymy jak bedzie wesoło ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2017, 18:59

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka zmierzylam młodemu buty i pomimo tego, ze są jeszcze trochę za długie to na szerokość są w sam raz. Cala stopa wypełnia sandal. Ale pamiętaj, ze moj ma dość pulchne stopy i wysokie podbicie...
    Zmierzylam wewnetrzna/ środkowa stronę podeszwy i mniej więcej w połowie buta ma 6 cm szerokosci a na wysokości kostek od palców - tam gdzie stopa jest najszersza jakies 6,3cm. To przy rozmiarze 24.

P.S. Na zdjeciu wyglądają na duzo za duze- ale aż tak zle nie jest, chyba po prostu podwinął palce. Nawet młody w nich biegal po domu bez przeszkód.

2hcna0g.jpg

elcs5z.jpg

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 3342 3343 3344 3345 3346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ