X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chyba powtórzy się sytuacja sprzed roku. Nie będziemy się za bardzo skupiać na zabawkach, bo też ma ich dużo i miejsca robi się mało. Swojego wlasnego pokoiku nie ma Antek, tam jest też nasza sypialnia. Może za rok zrobimy mu pokoik. Poza tym zabawki są raczej na chwilę. Oprócz pchaczy, nie ma parcia na inne zabawki. Klocki lubi,ale ma... Póki nie ma świadomości, z ę to urodziny i czas prezentów, będę z tego korzystać ile się da. Ewentualnie coś symbolicznie, jeśli ktoś będzie chciał coś sprezentowac.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kupuję według potrzeb. Ale, teściowa zwłaszcza, musi mieć prezent, na wypasie - wolałabym powiedzieć coś konkretnego, bo znowu kupi jakąś nieprzydatną głupotę. :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tak po glowie chodzi hulajnoga ale taka z trzema kółeczkami oczywiście. Młody zaczepia inne dzieci na podwórku i chce pożyczyć od nich ;) srednio sobie radzi, zeby nie napisać, ze w ogóle narazie ale moze właśnie na dwa latka przyjdzie pora. Oprócz tego nie mam żadnych innych pomysłów wiec pewnie kazdy przyniesie co bedzie chcial- aczkolwiek mi nie zalezy na zabawkach a wręcz nawet nie lubię jak dostaje tyle na raz. Tylko, ze gościom byloby przykro gdyby sami nie mogli od razu dać wiec jakos trzeba to przeżyć ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :-)
    Ostatnio zastanawiałem się co młodemu by się przydało bo zaczęły się urodziny rówieśników młodego wiec jesteśmy zapraszani (!!) ostatnio jednym z prezentów jaki daliśmy koleżance Filipa był zestaw drewnianych warzyw/owoców na magnes z deska do krojenia. To wszystko można było kroić drewnianym nożykiem :-) powiem Wam ze dzieciakom mega się to podobało. My mamy rowerek biegowy i hulajnogę i coś tam młody próbuje ale myśle ze dopiero na jesień będzie idealne :-) na razie szaleje w piaskownicy/basenie/zjeżdżalni itp itd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2017, 21:44

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    ostatnio jednym z prezentów jaki daliśmy koleżance Filipa był zestaw drewnianych warzyw/owoców na magnes z deska do krojenia. To wszystko można było kroić drewnianym nożykiem :-) powiem Wam ze dzieciakom mega się to podobało.
    Mamy dwa zestawy (z tym, że na rzep nie magnes). Rzeczywiście fajne, no ale... jest. Moja na serio wszystko ma :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój teraz przechodzi chyba jakiś skok, wiec grzecznie do września poczekam. Może akurat przyjdzie pora na coś,czego dzisiaj jeszcze nie m ogarnia. Tez myslalam o hulajnidze albo jakimś jezdzidelku, ale na chwile obecna to nie widzę tego. Na pewno na wakacje kupimy mu jakiś bajer ogrodowy i pewnie to będzie w ramach wczesnego prezentu... jakaś zjeżdżalnia, basenik czy inne fiku miku ;) również po to, by się dzeciak u babci nie nudzil.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • 4me Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciiiisza! Moze ktos zagląda - na pewno ;)
    Dziewczyny co robicie na dzien ojca dla tatuśków- weny nie brak tak jak czasu ale może jakis pomysł wyda mi sie na tyle szybki, ze sie zmobilizuje ;)

Chciałabym cos temu tacie od młodego wymyśleć bo jest ekstra tata ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się właśnie pakujemy o wieczorem ruszamy na wakacje! :-) cieszę się jak głupia :-)
    Bierzemy ze sobą moja młodsza siostrę, która młody po prostu uwielbia i myśle żeby na dzień ojca zabrać wieczorkiem małża na jakaś fajna kolacje. My na codzień staramy się organizować sobie wspólny czas (o ile to możliwe) :-)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba tylko kartkę z małą zrobię. Plus może jakieś lody.

Ja nie dostałam na dzień matki (ponownie) nic, nawet życzeń. Jak się próbowałam upomnieć to usłyszałam, że przecież on nie jest moim dzieckiem... Zapytałam czy uważa, że w takim razie Łucja sama powinna iść do sklepu?
    I jakoś tak nie mam weny na cokolwiek konkretnego. :/

Pomimo, że wiem, że mąż kocha małą bardzo, to mam jednak trochę zastrzeżeń do jego "bycia tatą". Przede wszystkim o to, że jest go potwornie mało w życiu córki. Jak nie praca to zmęczony, jak jest dłużej to szybko traci cierpliwość że ona na nim "wisi". No i brak mu pomysłów "co z tym dzieckiem robić". Albo czyta jej książki (nic nowego, ona każdemu każe sobie czytać) albo np. siadają przy biurku przed komputerem. Wyjście na plac zabaw - nie ma mowy, sam z nią nie pójdzie. Strasznie mi przykro jak patrzę na placu, zwłaszcza wieczorami, większość dzieciaków szaleje z tatusiami - biegają, zjeżdżają, rowerki, huśtawki. A u nas wszystko ja, matka "samotna" :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka nie dziwię sie, ze sie cieszysz. Tez bym sie cieszyła jak głupia :D niestety dlugi urlop w tym roku juz za nami ale jeszcze sie pocieszam krótszymi i blizszymi wypadami w letnie weekendy :)

Super wyjazdu Wam życzę. Przede wszystkim bez chorób bo pogoda to raczej gwarantowana :)

Moj mąż mowi, ze mógłby rzucić prace i siedziec z młodym w domu- tak oszalał na jego punkcie ;)

Lalenka no w takim wypadku to rzeczywiście - laurka wystarczy. Zwłaszcza zatem brak prezentu na dzien mamy ;) (p.s. Ja tez nie dostał, tlumaczyl sie za to mocno ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2017, 20:32

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam się tak bardzo podobało nad morzem, że za 2 tygodnie znowu jedziemy... Taki spontan nie spontan. Trochę się boję upałów i niestety znowu wypadnie mi @ na sam wyjazd. Ja to mam tak całe życie. Wszystkie fajne chwilę przeżywam razem z @.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na dzień ojca też nic nie kombinowalam. Daliśmy sobie wszyscy po buziaczku i tyle. Ale mój mąż wie, że doceniam wszystko co robi. Synus pewnie tez ;)

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • 4me Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w końcu poprzyklejałam od młodego dla taty karteczki z różnymi wyznaniami i ich powiedzonkami ;) w najdziwniejsze miejsca- do buta, pod myszkę, w laptopie i tak tata przez dwie godziny z rana znajdował je w najdziwniejszych miejscach ;) a młody odbil tacie w zlobku w laurce swoja stopę :D ;) zawsze cos ;)

la_lenka lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej.. co tam mamusie? Na urlopach wszyscy? U nas wszystko dobrze, a nawet lepiej. Młody się trochę rozgadal, zachowanie na spacerku tez się poprawilo. Juz umie iść chodnikiem, przez ulicę (malutka osiedlowa) daje się przeprowadzić za rączkę. Na placu zabaw jedyna atrakcją jest piaskownica. A tak poza tym to kocha swoją taczkę/wózek z ikei. Dzieki la lenka. Nie rusza się bez niej nigdzie. Musze ja taszczyc na każdy spacer. W wózku tez z nią siedzi. No miłość bezgraniczna. Ludzie zaczepiają go na każdym kroku, że tak ślicznie pcha swoją zabaweczkę. A on rozdaje usmiechy. Z jedzeniem nadal mamy tragedie. Chciałby non stop. Ja juz nie wiem co robic. Na bilansie dwulatka poruszę ten temat z lekarzem, jeśli nie pomoże to udam się do psychologa albo jakiegoś dietetyka. Podejrzewam, że w przychodni to oleją mnie i wezmą za wariatke, że narzekam, że dziecko ładnie je. No zobaczymy...

la_lenka lubi tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Barbie24 Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podglądam Was, też jestem mamą wrześniowego synka z 2015 roku :) Przewinął się temat drugich urodzinek.Będziecie organizować imprezy z tej okazji czy raczej minimalistycznie: tort + kawa dla dziadków?

• chabasse Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas raczej skromnie. Biba była na pierwszych urodzinkach, następna myse, że przy okazji 3 lub 5. Tak sobie wymyslilam. No chyba, że synuś postanowi inaczej. A pewnie postanowi ;)

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • 4me Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dlugo póki dziecko mnie samo nie poprosi o wielkie przyjęcie uodzinowe bedzie miał urodziny z najbliższymi kuzynami w domu. Przerażają mnie te spedy całych przedszkoli, setki prezentów i konkurs na najlepsze urodziny dla dziecka ;) :/

jak najdłużej bede sie przed tym bronić, co nie znaczy, ze nie polegnę juz przy czwartych urodzinach ;) ;) ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hellou!
    U nas po staremu ;)
    Lada moment wyjeżdżam do rodziny na małe "wakacje". Bez chłopa, tylko ja z małą. Oj, pierwszy raz od daaawna, ciekawe jak to będzie :D

I już prawie mamy wszystkie ząbki mleczne, jeśli dobrze widzę to choć odrobinkę przebite są już wszystkie trzy pozostałe 5. Mam nadzieję, że z miesiąc-dwa i będzie po sprawie.

Moja ma nadal fazę na gadanie, ludzie mnie zaczepiają ile ona ma lat, że tak nawija :D
    No i ostatnio zyskała samoświadomość. Stanęła przed lustrem. Popukała się palcem w brzuch. I stwierdziła: "Ućcia. Tu jest" <3

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, nadrobiłam. U nas na urodziny będzie taki sam skład jak zwykle - dziadkowie + chrzestni z dzieciakami. Co nam daje i tak 15 osób - na moje mieszkanie z zawalonym pokojem - to jest i tak mega wyzwanie.
    Będzie obiad (zupa + drugie), sałatki i/albo tort + ciasto.
    W sumie jeszcze nie zdecydowałam. Łucja śpi jakoś pomiędzy 12-15 (nie, że 3 h, tylko o różnych porach zdarza jej się zasnąć), więc najlepiej byłoby na 15 prosić, co daje porę bardziej ciastową. Ale znowu moja rodzina długo dojeżdża i ciężko kogoś po 2h samochodem opędzić kawką, zwłaszcza, że będzie jeszcze tyle samo wracać :/ Chyba żebym jej nie kładła na drzemkę (zdarza jej się czasem, ale wtedy o 17-18 wpada w turbo histerię).
    Może ciasto + lekka kolacja?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Barbie24 Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie stres ogarnia na samą myśl o organizowaniu imprezy.Roczek zrobiliśmy w lokalu, ale nie będę co roku ludzi do restauracji zapraszać.U nas minimalna ilość osób to 18, nie ma z kogo zrezygnować, a niestety ogarnięcie jedzenia dla tylu osób to już wyzwanie, przynajmniej dla mnie.Sam tort podać przy takiej liczbie to trochę za mało mi się wydaje.Także chyba czeka mnie stanie przy garach :/

‹‹ 3350 3351 3352 3353 3354 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ