Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
SweetCherryPie wrote:Mama ma ogromną nadzieję (w sumie wszyscy mają w mojej rodzinie) na dziewczynkę. Stara się kupować teraz rzeczy uniwersalne, ale się nie może doczekać kupowania sukieneczek i różowych dodatków
Widzę dwa takie same body mamy:) Ja też kupuję takie uniwersalne. Jak będzie dziewczynka, to przecież nie będę jej ubierać tylko w różowe rzeczy. Nawet nie lubię jak ubierają dziewuszki tylko na różowo. Dla mnie szarości, granaty, biele to również kolory dla dziewczynek. Ale chłopca bym nie ubrała w różowe rzeczy:P, dlatego nic nie kupuję w takich odcieniach. -
Moze zestawieniu te rzeczy są troche chlopiece ale każde z nich z osobna moze byc dla dziewczynki i bedzie bardzo ładnie. Ja strasznie nie lubię jak dziewczynki ubiera sie na różowo...
różowy strój, różowy pokoik, różowy wózek a później wyrasta rozowa ksiezniczka
Jesli u mnie będzie córcia to będzie chodzić w ulubionych kolorach mamy
Pewnie jak dostanie cos rozowego- nie wyrzucę ale polacze tak aby nie bylo tego za dużoWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 13:18
-
U nas to w sumie nie będzie pełen pokój, a kącik w naszej sypialni.
Na razie wiem na pewno dwie rzeczy - ściany będą jasno szare, a meble białe. Kusi mnie plus jeden kolor (np. żółty) ale biorąc pod uwagę jak kolorowe bywają rzeczy dziecięce to raczej dodatki po prostu tęcza.
Lubię takie stonowane, dopieszczone pokoiki ale znajac moj charakter to raczej na żywo dlugo by się tak nie utrzymało, więc postaram sie wyposrodkowac wyglad, funkcjonalność i moja skłonność do chaosu. -
nick nieaktualny4me wrote:Moze zestawieniu te rzeczy są troche chlopiece ale każde z nich z osobna moze byc dla dziewczynki i bedzie bardzo ładnie. Ja strasznie nie lubię jak dziewczynki ubiera sie na różowo...
różowy strój, różowy pokoik, różowy wózek a później wyrasta rozowa ksiezniczka
Jesli u mnie będzie córcia to będzie chodzić w ulubionych kolorach mamy
Pewnie jak dostanie cos rozowego- nie wyrzucę ale polacze tak aby nie bylo tego za dużo
-
Hej dziewczyny, jakoś mało się udzielam,ale czytam codziennie:) ale dzisiaj muszę się pochwalić
jestem już po prenatalnych , właśnie wróciłm i gęba mi się uśmiecha sama do siebie.Według OM byłam w 11w2d z terminem na 03-4.o9 ale dzisiaj moje cudo okazało sie starsze i jestem w 12w4d i termin na 25.08, małe skacze rusza się i jest zdrowe, wszystkie wymiary książkowe ma całe 5,4cm
przeziernosc 1,2mm
Oglądałam wasze fasolki i mnie skręcało z zazdrości że już widziałyście a mi się dłużyło do badania i nerwy mi skakały, ale warto było poczekać
SweetCherryPie, eM, agatka196, la_lenka, Dżuls, adzia, Misi@, skabarka, chabasse, wiaraczynicuda, easymum, Sigma, kasig lubią tę wiadomość
-
Pesteczka super bobo:) Ale wydaje mi się, że chyba lepiej patrzeć według OM, bo z usg za każdym razem pewnie będzie inaczej.
Jej ja w poniedziałek też zobaczę takie bobo:) Lekarz nie próbował zaglądać między nóżki?
Ale się najadłam barszczu czerwonego...pękam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 14:25
-
Nancy byłam tak zdenerwowana i podekscytowana że nie zapytałam czy widać bo cały czas skupiałam się na tym jak lekarz opisywał czy wszystko jest zdrowe
ale jak oglądał brzuchala i było dół widać to zdaje mi się że widdziałam " 3 nogę" pare razy
więc mam cichą nadzieję że 23 na następych badaniach już mi powiedzą płeć i że to będzie chłop
bo w sumie co tam mogło się mejtać jak nie ptaszysko
na pępowinę za krótkie i raczej ne te miejsce a ewidentnie był patyczek ehhh
Misi@, easymum lubią tę wiadomość
-
Misi@ wrote:Hehe latwo mowic...moja siostra tez nie lubi rozowego, a jej corcia...kocha kucyki pony i wszystko co jest rozowe, no i pozamiatane. Mala nawet robi sobie korone i bawi sie ze jest ksiezniczka a mojego tate mianowala krolem :p
ale to nie znaczy, ze musze jej malować pokoik na różowo i ze bede jej kupować same różowe ciuchy. Ja jestem z tych niedobrych kobiet, które uważają, ze po urodzeniu dziecka dalej to ja jestem dorosla i nie chciałabym bym dziecko dyktowalo warunki w KAZDEJ sferze zycia
Nie wykluczam tez, ze teraz jestem mocna w gebie a później mi sie nie zmieni
Narazie mam takie przekonania
Ostatnio byliśmy z wielka grupa znajomych na spacerze z dość duza ilości dzieci- to byl koszmarod razu podzieliliśmy sie na dwa obozy- jeden, który pozwala by to dzieci rzadzily spacerem- przeszliśmy 400 m w godzinę
i drugi, który nie mogl na to patrzeć, ze to dzieci rządzą - dodam, ze w tej grupie byly tez osoby, które posiadają dzieci i to bardzo grzeczne
)
-
4me wrote:Dziewczyny nie przesadzajcie z ta plcia
najbardziej prawdopodobne jest poznanie plci dziecka po 16 tygodniu! Pewnie czasem zdarza sie to w 13 ale tor rzadkość... Co wiecej niektóre kobitki musza czekać nawet do 28 tygodnia...
Obecnie coraz częściej daje się wcześnie określić, zwłaszcza jeśli to byłby chłopak. W sumie nawet nie mam preferencji co bym wolała, ale ciekawość mnie zżera
-
nick nieaktualny4me wiesz ja chodze tylko w czerni to moj ulubiony kolor, alei tak kupilam w tym tygodniu siostrzenicy bluzeczke rozowa z pony, bo wiem, ze sprawi jej to wiele radosci;)
Mala ma 4 latka i jest niesamowita dziewczynka, ktora uwielbia pisac co prawda drukowanymi literami, ale bardzo dobrze jej to wychodzi. Czasem oczywiscie ma swoje za uszami, ale kton ie ma? Jednak zarowno ona jak i jejbrat sa grzeczni, aczkolwiek lubia sie bawic,skakac, biegac i dobrze bo sa zdrowi. WiedZa jednak, ze sa granice.
Siostrzeniec ma tyle energi, ze ma dodatkowe zajecia, hokej, judo, harcerstwo. Mysle, ze nie nalezy planowac za bardzo jak bedzie, bo i tak czas to zweryfikuje
Edit. Dzwonila do mnie kolezanka i mowila, ze ona o tym ze bedzie dziewczynka dowiedziala sie w 12 tygodniuWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 15:21
-
Dodałam nam do tego excela kolumnę na termin prenatalnych i ich wyniki
a do kolumny płeć możemy też spisywać nasze przeczucia ze znakiem zapytania
Przypominam adres: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1vaS4DaC3rysJH3Lq1xfBvbB7mBjMyks21YbnuCd_0Lg/edit#gid=0
Ja mam prenatalne w czwartek!!! Nie mogę się doczekać i też troszkę liczę że może dzidzia pokaże co ma między nogamiale najważniejsze żeby wyniki były dobre
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 16:02
Misi@, Dżuls, chabasse, kasig lubią tę wiadomość
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]