WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me mnie ciąże strasznie stresuja i chciałabym już być po wszystkim i żeby dzidzia była zdrowa :-) ale jak sobie pomyślę że już nigdy miałabym nie być w ciąży to trochę mi smutno :-)
    Dzisiaj mam placzliwy dzień ale zwalam to na hormony :P

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tam u Was po świętach dziewczynki? Ile kg na wadze więcej? I nie mowie tylko o tych ciążowych ;) ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla spokoju sumienia nie zważyłam się ani przed ani po :P

4me, Carolline lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe, ja w sumie przed tez nie wiec juz nie ma co sprawdzać teraz :D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat +2 w ciagu 2tygodni :P ale to pewnie przez swieta bo sobie troche odpuscilam diete :-)
    Synek dostal od nas kuchenke do gotowania i jest szal :-)

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się jeszcze nie zwazylam, bo nie byłam w domu a jedynie mojej wadze ufam. Czuję jednak, ze jakieś 2 kg przybylo.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś w klimacie bardzo "imprezowym", Łucja z rana 38,2 stopnie, marudzi, pokłada się. Teraz padła na drzemke, czego normalnie już nie robi. Nie mam pojęcia o co chodzi, bo ani kataru na razie nie ma, ani kaszlu, pytam czy ją coś boli to nie. Chyba coś sie kluje, akurat na dzień wolny, ani lekarza złapać ani nic. Wrrr.

Ale i tak wam życzę dobrej zabawy, mam nadzieję, że u was spokojniej i spędzicie super Sylwestera!

4me lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rety Lalenka polubilam nie chcący. No to niewesolo u Was- oby sie uspokoiło i szukanie lekarza nie bylo potrzebne. Zwłaszcza, ze oni dzis maja ręce pelne roboty.

Nasz młody wlansie spi! O 17! Celowo bo wychodzimy na Sylwestra do znajomych, gdzie nie wiem czy ilość dzieci nie przekroczy ilości dorosłych- szaleńcy!

Wszystkiego dobrego na Nowy Rok Kochane. Dla wszystkich ciężarówek tez- oby minęło szybko i zdrowo a porod- pikus ;) tego Wam życzę :*

W sumie to polowa z nas ostatków chyba tu juz znowuż w ciąży? ;) ja niestety robiłam dzis test i nic- nawet cienia cieniów niw bylo :( jeszcze mam nadzieje, ze to po prostu za wcześnie na sprawdzanie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2018, 00:52

Carolline lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalenka zdrówka dla Was!

4me trzymam za Was kciuki! Mam nadzieje ze to tylko kwestia czasu i Ty zobaczysz 2 kreski.
    My siedzimy w domu. Mdlosci niestety nie przeszły wiec nie chce otoczenie i siebie męczyć moim stanem.
    Małżonek kupił mi bardzo dobre wytrawne wino 0% i musi mi to wystarczyć :-)
    Dziewczynki życzę Wam wszystkiego dobrego w Nowym Roku! Pomyślności i spełnienia wszystkich marzeń! Zdrowia u naszych maluchów i samych radosnych chwil ;-)

4me lubi tę wiadomość

• Kassie Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalenka zdrowka dla Łucji!
    4me wierze ze uda sie Wam napewno :-)
    My spedzamy sylwestra w domu. Synek dopiero idzie spac ale nie mialam serca klasc go wczesniej bo wyczynial cuda przy muzyce z tv :-D chociaz doczekal sie swojego ukochanego alvaro z sofia i despacito :-)

4me lubi tę wiadomość

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i wszystkiego dobrego dla Was dziewczyny! Szczesliwego Nowego Roku! :-)

chabasse, la_lenka lubią tę wiadomość

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwego nowego roku dla wszystkich!

chabasse, la_lenka, 4me lubią tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam dziewczyny? U nas rok się zaczął niezbyt. Łucja miała gorączkę, teraz ja podłapałam jakiś katar zatokowy. Pogoda iście niezimowa, ale u nas smog straszliwy, więc głównie w domu dostajemy kota.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas całkiem dobrze.. Oprócz tego, ze za szybko przybieram na wadze. Antolo już trochę chętniej chodzi do żłobka, wiec ja mam więcej luzu. A ponieważ ciągle chce mi się spać to bardzo mnie to cieszy.
    A z innej beczki.. Chciałam młodemu zrobić małą wymianę Arsenalu zabawek. Jakieś pierdoly, które to zaciekawiaą. Może macie jakieś pomysły? Klocki, puzzle u auta już mamy. W planach mam kolejny znikopis, bo ma u babci dwa i dość często to używa.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse, może pociąg z ikea (czy inny drewniany)? Są fajne akcesoria, zwrotnice. U nas to raczej niewypał, ale słyszałam bardzo pozytywne opinie.
    U nas do wyrzygu to samo wałkowane: zwierzątka, malutkie laleczki, gotowanie, książki, ciastolina. A już np. rysowanie idzie nam niezbyt, bo jest od razu wrzask "ja nie umiem!". Puzzle, układanki leżą, klocki używane nie do konstruowania czegoś, tylko jako stół/krzesła dla lalek. Bobasy, wózek, przytulanki - leży.

A poza tym, czy jest jeszcze dziecko które odmawia jazdy na biegówce? Tak, że nawet usiąść nie chce. Już nie mam pomysłu jak ją zachęcić. I już nie wiem czy się przekona na wiosnę czy mam szukać czegoś na 3/4 kołach?

chabasse lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jeszcze nie próbowałam na biegowy wsadzić Antka, ale jestem przekonana ze nie będzie zbyt chętny. Poczekam do wiosny...

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko mi doradzać w sprawie zabawek bo mój młody zupełnie przestał się nimi bawić ( !) na serio :-). Młody miłością bezgraniczna pokochał mikser :-) taki co się składa z misy, podstawki miksującej itp. W ciągu 3 tygodni uśmiercił jeden (a raczej ja bo chciałam go poskładać i stojak wypadł mi z rak wiec rozwalił się w drobny mak) i teraz w natarciu jest kolejny. Mąż widząc moja minę następnego dnia kupił bardzo podobny. Nie wiem komu zrobił większa niespodziankę.
    Moje dziecko pokochało czytanie wiec dużo czytamy. Bardzo mnie to cieszy.
    Nadal nie toleruje bajek w tv ale zainteresował się instrukcjami obsługi sprzętów AGD (typu prezentacje) puszczanych na youtubie. Ogląda z takim przejęciem, a my mamy z niego ubaw :-) dzięki niemu wybraliśmy już nawet irobota do odkurzania :-)

Carolline lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy rowerek biegowy ale młody nie chce na nim siadać. Trochę mnie to martwi bo byłam pewna ze szybko zaskoczy. Lepiej sobie radzi z hulajnoga ale tez bez szału.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli może Łucja nie tak do tyłu? Ale jak patrzyłam na placu na młodsze dzieciaki które śmigały, to nabierałam wrażenia, że już "powinna" chociaż próbować (raz chciała wsiąść, rowerek się przewrócił i już nie mam mowy o powtórce).

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nawet nie mamy rowerka jeszcze :p
    Co do zabawek u nas jest ostatnio szal na kuchnie z ikea i talerzyki, sztucce, jedzenie, play doh i piasek kinetyczny zawsze tez sie sprawdzaja, a teraz dostala jeszcze kolejke z duplo i ciagle ja wlacza. Wozek dla lalek cieszy sie tez mega powodzeniem, wozi nim i lalki i koparki :D
    Co

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
‹‹ 3372 3373 3374 3375 3376 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ