Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
PePePe wrote:A nie zglebialyscie tematu fotelika 9-36 kg? One maja 5cio punktowe pasy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 23:02
-
Właśnie Anitka mam te sam dylemat. Chciałam bardzo wytrzymać do 3 urodzin ale wygląda na to, że nie damy rady. Tak jak napisałam znalazłam jeden, w którym młody się mieścił i moooze! do tych 3 urodzin by sie dokulał ale akurat ten fotel nie pasował do naszego auta kompletnie. Więc kupilibyśmy kolejny fotelik za 1300 PLN na pół roku! Ale to jeszcze nic musielibyśmy jeszcze kupić nowy samochód
My już od świąt w związku z tą całą historia jeździmy przodem bo to w naszym foteliku dało młodemu jeszcze trochę więcej miejsca i już nie miałam wyjścia.
Zresztą nie dało rady go tam już normalnie włożyć. To było wrzucanie dziecko przy jego krzyknąć, że boli, że nie wygodnie itp itd.
Ja nie wiem jak tak dalej pójdzie to my 4 fotele na pewno zaliczymy albo będę musiała 4 latka wozić na zwykłym siedzeniu :-0
Dobra-przypomnialyscie mi temat-muszę się rozejrzeć za najlepszym co w tej sytuacji możemy kupić. Oprócz przesiadania się na autobus- chociaż nie wiem, czy to takie bezpieczne tez
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 23:08
-
Rozmiar buta 29 i ciuchów 110! Szok, ale wielkolud!
Moja córa ciuchy 98 nosi, czasem są jeszcze długawe, dużo 92 jeszcze pasuje. A buty zimowe ma 26 z grubą wkładką żeby trochę zmniejszyć, jakieś cieńsze to 25 zupełnie ok.
Serio obczajcie tego Diono Radian. Jako, że on dla amerykańskich dzieci jest nadwymiarowy. Może być montowany tyłem i przodem. Diono ma też inny model, już na pasy samochodowe, podobno od 4 lat - który w USA jest dla dzieci do 54kg! Więc dzieci z górnych centyli akurat.4me lubi tę wiadomość
-
O matko w 110 to moj by sie utopil. My nosimy 98-104. A spodnie z hm nawet 92 sa jeszcze dobre ale moj urwis ma krotsze od nogi niz reszte tulowia swoja droga i tak kazdy daje mu 4lata niewiem czemu skoro wzrostowo to tak sredniawo, moze po buzi wyglada jakos powazniej a jak slysza ze we wrzesniu dopiero 3 latka skonczy to robia wielkie oczy
Kurcze tyle napisalyscie a ja nie mam sily i weny doczytac do konca i cos naskrobac -
A ja mam pytanie.. Czy któraś z was robiła test nifty? W którejkolwiek ciąży. Ja planuje, ale nie wiem kiedy to najlepiej wykonać. Na ulotce i w klinice mówią, ze już od 10 tygodnia można ale mój gin NFZ mówi,ze lepiejbpoczekac gdziesvtak do 17.i teraz sama nie wiem. Jaka to w ogóle różnica.? Będzie dokładniejszy? Cena jest przecież ta sama w każdym tygodniu. Nie mała.
-
4me wrote:Lalenka Diono Radia 5? Jeśli dobrze patrzę to on ma tylko 2*adac. Wiem, że te gwiazdki to nie ostateczny wyznacznik ale jednak trochę to przeraża, że tylko dwie.
-
Chabasse tu link do jednego z wątku na belly: https://bellybestfriend.pl/forum/problemy-i-komplikacje/amniopunkcja-nifty-harmony-zeby-nie-zwariowac-czekajac-na-wynik,7201,410.html
Myśle ze czerwcowe 2018 wyczerpały limit nieszczęść na belly .
Także bądź dobrej myśli, wszystko musi być Ok
My podjęliśmy decyzje ze nie robimy pappa. Jeśli na 1 prenatalnych jakiś parametr wyszedł by nie taki jak trzeba mieliśmy zamiar robić panoramę lub właśnie nifty. Z tego co kojarzę to u nas dziewczyny robiły po 14-15 tygodniu.chabasse lubi tę wiadomość
-
la_lenka wrote:Poszukaj sobie filmiku z foteliki.info było tam trochę o tym, że został nieprawidłowi zmontowany itp.
Trafiłam też na to-nie pomoga mi to w i tak ciężkiej patowej sytuacji
https://m.youtube.com/watch?v=41j-tinOrkE
Nie pomoga też fakt że już musieliśmy przesadzić młodego przodem bo nie mieścił się w tym fotelu tyłem i były takie jazdy, że nie mogliśmy go nawet wsadzić do obecnego fotelika. A wiadomo jak raz zazna jazdy przodem to do jazdy tyłem już go raczej nie zachęca ponownieWiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2018, 19:42
-
No właśnie niby nie ma wskazań, ale jakoś się kurczę stresuję, ze w moim wieku to już należy wszystko sprawdzić. No zobaczę ... Mam jeszcze chwile na zastanowienie.
A co do fotelika... My mamy recaro zero1 I jaj jeździmy tyłem to nóżki już ledwo ledwo się mieszczą. Przodem niby lepiej,ale też nie idealnie. Nie wiem jak do 18 kg damy rade tym jeździć? Na wysokość jeszcze dużo zapasu. No i u nas nie ma problemu z jazdą tyłem nawet jeśli Antek zna już jazdę przodem. Czasem na krótkie trasy po mieście jak mąż jedzie z nim sam do babci np. To wozi przodem. Ale on chyba i tak woli tyłem. -
Chabasse to u Was takie kłótnie na forum sierpniowych? Biją na głowę kłótnie z naszych okresów ciążowych?
A tak na serio to zastanów się nad tym badaniem. Możesz zawsze zrobić prenatalne i jeśli coś cię zaniepokoi wtedy zawsze można zrobić nifty bo widełki czasowe są właśnie do późniejszych tygodni niż np pappa.
Trzymam za Was kciuki (również za Carolline) bo wiem jak stresującym okresem są te pierwsze prenatalne.
Przed nami połówkowe (we wtorek) i rów idź się stresuje. Oby wszystko było dobrze.chabasse lubi tę wiadomość