X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anima wrote:
    Dokladnie mam sie zglosic na 10 :-) ciekawe co wymysla
    Czekam w takim razie na relację :D Jak ja bym chciała, żeby tam robili usg na tych szkoleniach dla cukrzyków :P

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja swoja pierwsza ciaze jako 20 latka przeszlam jakos tak spokojnie. Mimo wymiotow, kilku omdlen ( mam nadzieje ze to mnie tym razem ominie) i innych niedogodnosci to bylo calkiem milo.
    Teraz 10 lat pozniej i 15 kg wiecej juz chyba tak fajnie nie bedzie. Mdlosci mnoe wykamczaja, a mam swiadomosc ze wymioty moga sie dopiero zaczac. Doszly do tego problemy z cukrem, jakas kiepska cytologia i ciagle mysli czy jest ok, obawa o fasola. Licze na to ze 2 trymestr okaze sie laskawszy i bedziemy czuc sie dobrze.
    Zreszta ja tyle lat marzylam o drugim dziecku ze jestem w stanie duzo zniesc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Czekam w takim razie na relację :D Jak ja bym chciała, żeby tam robili usg na tych szkoleniach dla cukrzyków :P

W sumie to ja tez :-) ale nie nastawiam sie by nie byc rozczarowana. Napewno beda miec badac ginekologicznie bo to mi zapowiedziano.

Bylam dzisiaj i lekarza ( nie prowadzacego) gdyz mam kiepska cytologie i polpzne mnie do nie skierowaly. A ona jak zobaczyla wynik i wyliczyla tc to powiedziala ze ona stata sie nie grzebac przy szyjce i nie dawac lekow do skonczonego 12 tygodnia. Pierwszy raz sie z tym spotkalam. I wieksze zlo moze wyrzadzic jakos lek nic nie doleczona szyjka.

• bento Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie Wrześniówki,

Ja również mam termin na wrzesień i bardzo chętnie przyłącze się do Waszego grona.

kasig, agatka196, easymum, Kasiarzynka, chabasse, 4me, Magnolia3, eM, adzia lubią tę wiadomość

sRUqp2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:55

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy śliczne maleństwo, a najważniejsze, że zdrowe:) gratuluję!

Magnolia - szpital to nie takie złe rozwiązanie. Wiadomo, w domu najlepiej, ale tam przynajmniej pod stałą kontrolą. Więc spory stres Ci odpadnie. Siedząc w domu każda rzecz by Cię niepokoiła, a tam od razu spytasz lekarza i po nerwach.

PannaB - nie stresuj się na zapas, przecież nic tym nie pomożesz, a tylko zaszkodzisz maluszkowi. Bądź dobrej myśli, często kobiety nie wiedząc o ciąży pracują w szkodliwych warunkach a potem rodzą zdrowiutkie dzieci. Tak jak piszesz, pracujesz w biurze, pewnie największe stężenie jest przy samym druku, więc nie zamartwiaj się.

Co do farbowania włosów - mój gin powiedział, że można, byle farbą bez amoniaku i spytałam moją fryzjerkę, czy ma taką farbę i 10 dni temu zafarbowałam włosy. Dobre samopoczucie jeśli chodzi o wygląd też ma znaczenie dla maluszka. Szczęśliwa mama to zdrowe dziecko :)

U mnie lekkich nudności ciąg dalszy, lekko boli brzuch, dość mocno bolą i swędzą piersi, tak więc chyba wszystko ok.

Ja mam kolejne usg w piątek, już się nie mogę doczekać. ale na genetyczne to dopiero dostanę skierowanie. Ciekawe na kiedy

Magnolia3 lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 15:23

8pdp47e.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy szkoda :( to jednak nie miniemy się :D

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Madzia2309 Nowa

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem pierwszy raz w ciąży, cała sytuacja jest więc dla mnie całkowicie nowa.Na początku marca mam mieć usg 3d- bardzo jestem ciekawa, co będzie tam widać, i czego dowiem się o Dzidziusiu.

Madzia2309
  • bento Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwszą ciążę przeszłam bezproblemowo i właściwie bez uciążliwych objawów.
    Czułam się dobrze i do dnia porodu cały czas byłam w ruchu. Teraz męczą mnie straszne mdłości, a do tego pojawił się krwiak...

sRUqp2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w tej diagnostyce płaci się za badania czy za darmo robią i ile się płaci?

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a orientujecie się jaki jest koszt tego testu pappa z krwi?

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    a w tej diagnostyce płaci się za badania czy za darmo robią i ile się płaci?

Jak masz skierowanie to za darmo, a jak nie to prywatnie. A ile, to zależy jakie badania. Możesz założyć sobie tam kartę stałego klienta i mieć 5% taniej przy badaniach i możliwość sprawdzenia wyników na internecie.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale skierowanie musi być ogólnie na badania czy akurat do tego laboratorium?

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie na badania z nfz.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy o dobrze wiedzieć :) bo to ode mnie 3 min od domu spacerem :) zresztą szpital samochodem 3 minuty :)

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólne wystarczy

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Dziewczyny, a orientujecie się jaki jest koszt tego testu pappa z krwi?
    ja za test bede płacić ok 400 zł. Ale nie wiem ile kosztuje sam test

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czemu ale niewydolności szyjki mnie już teraz strasznie przeraża. Najchętniej bym chciała żeby mi profilaktycznie założyli od razu szew ;)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:55

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
‹‹ 348 349 350 351 352 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ