Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyja swoja pierwsza ciaze jako 20 latka przeszlam jakos tak spokojnie. Mimo wymiotow, kilku omdlen ( mam nadzieje ze to mnie tym razem ominie) i innych niedogodnosci to bylo calkiem milo.
Teraz 10 lat pozniej i 15 kg wiecej juz chyba tak fajnie nie bedzie. Mdlosci mnoe wykamczaja, a mam swiadomosc ze wymioty moga sie dopiero zaczac. Doszly do tego problemy z cukrem, jakas kiepska cytologia i ciagle mysli czy jest ok, obawa o fasola. Licze na to ze 2 trymestr okaze sie laskawszy i bedziemy czuc sie dobrze.
Zreszta ja tyle lat marzylam o drugim dziecku ze jestem w stanie duzo zniesc. -
nick nieaktualnyDżuls wrote:Czekam w takim razie na relację
Jak ja bym chciała, żeby tam robili usg na tych szkoleniach dla cukrzyków
W sumie to ja tezale nie nastawiam sie by nie byc rozczarowana. Napewno beda miec badac ginekologicznie bo to mi zapowiedziano.
Bylam dzisiaj i lekarza ( nie prowadzacego) gdyz mam kiepska cytologie i polpzne mnie do nie skierowaly. A ona jak zobaczyla wynik i wyliczyla tc to powiedziala ze ona stata sie nie grzebac przy szyjce i nie dawac lekow do skonczonego 12 tygodnia. Pierwszy raz sie z tym spotkalam. I wieksze zlo moze wyrzadzic jakos lek nic nie doleczona szyjka.
-
Nancy śliczne maleństwo, a najważniejsze, że zdrowe:) gratuluję!
Magnolia - szpital to nie takie złe rozwiązanie. Wiadomo, w domu najlepiej, ale tam przynajmniej pod stałą kontrolą. Więc spory stres Ci odpadnie. Siedząc w domu każda rzecz by Cię niepokoiła, a tam od razu spytasz lekarza i po nerwach.
PannaB - nie stresuj się na zapas, przecież nic tym nie pomożesz, a tylko zaszkodzisz maluszkowi. Bądź dobrej myśli, często kobiety nie wiedząc o ciąży pracują w szkodliwych warunkach a potem rodzą zdrowiutkie dzieci. Tak jak piszesz, pracujesz w biurze, pewnie największe stężenie jest przy samym druku, więc nie zamartwiaj się.
Co do farbowania włosów - mój gin powiedział, że można, byle farbą bez amoniaku i spytałam moją fryzjerkę, czy ma taką farbę i 10 dni temu zafarbowałam włosy. Dobre samopoczucie jeśli chodzi o wygląd też ma znaczenie dla maluszka. Szczęśliwa mama to zdrowe dziecko
U mnie lekkich nudności ciąg dalszy, lekko boli brzuch, dość mocno bolą i swędzą piersi, tak więc chyba wszystko ok.
Ja mam kolejne usg w piątek, już się nie mogę doczekać. ale na genetyczne to dopiero dostanę skierowanie. Ciekawe na kiedyMagnolia3 lubi tę wiadomość
-
anulka20 wrote:a w tej diagnostyce płaci się za badania czy za darmo robią i ile się płaci?
Jak masz skierowanie to za darmo, a jak nie to prywatnie. A ile, to zależy jakie badania. Możesz założyć sobie tam kartę stałego klienta i mieć 5% taniej przy badaniach i możliwość sprawdzenia wyników na internecie. -
nick nieaktualny