Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Podzwoń, myślę że jeszcze ktoś Cię gdzieś wciśnieLady Savage wrote:;/ kurdę to ja żałuję że nie zrobiłam ;/ mój mnie tak nastraszył że szok ;/ poddzwonie zaraz do prywaciarzy może któryś dałby radę mnie w tym tyg zgarnąć.
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
nick nieaktualnyA kanałowe to slyszalam ze baardzo boli, moja mama tak chodzi mowi zęby chce wstawic umowilam ją do babki i ta jak jej zaczela gadac ze to zrobic to wyrwac ze zanim wstawi to musi wyleczyć, moja mama doslownie uciekla a teraz mysli ze pojdzie prywatnie to lekarz bez leczenia wstawi jej koronke czy coseM wrote:No ja nie mam tak kolorowo, ja choruję na bruksizm i choć mocno go opanowałam swoją ciężką pracą to nigdy nie będę całkowicie wolna. Niestety skutkiem ubocznym są ubytki w zębach, gdybym o nie nie dbała to bym chyba była już mocno szczerbata. A tak wszystkie ząbki mam
chyba każdy był już rozwiercony ale jest
z 2-3 po kanałówce i tyle 
-
Staraczka23 wrote:Lady czyli juz w sierpniu bedziesz chodzic jak na szpilkach hehe, jeju super by bylo urodzic 30/31 sierpnia tata by sie ucieszyl bo ma 31 swoje 50urodziny

na szpilkach to może nie
bo nie lubię, ale po schodach tak
haha, u mnie wszyscy z sierpnia, mój kuzyn 9, moj brat 17, mój chłopak 15, moja babcia 12,
-
Eeee bez przesadyStaraczka23 wrote:A kanałowe to slyszalam ze baardzo boli, moja mama tak chodzi mowi zęby chce wstawic umowilam ją do babki i ta jak jej zaczela gadac ze to zrobic to wyrwac ze zanim wstawi to musi wyleczyć, moja mama doslownie uciekla a teraz mysli ze pojdzie prywatnie to lekarz bez leczenia wstawi jej koronke czy cos
ponoć strasznie boli to jak ząb jest już zaropiały i trza wyrwać, bo wtedy to znieczulenie nie działa... Kanałowe jest albo pod znieczuleniem, albo ząb jest truty więc nie jest to jakiś ekstremalny ból... Ja niestety koronkę też mam, jeden z zębów w których miałam czyszczone kanały inaczej się tego nie zrobi. Wina trochę mojej siostry bo tak mnie popchnęła że jedynkę sobie ukruszyłam ciut i trochę dentystki bo zamiast ją odbudować to mi strzeliła kanałówkę i ząb martwy już tak nie rośnie jak inne i po czasie było to widać więc zrobiłam koronkę.
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
nick nieaktualnyHej. Co do kanalowego nie ma reguly. Moj mial robione i mowil ze nic a noc go nie bolalo.
Ja nie lubie jak jest taki natlok urodzin i imienin w jednym miesiacu. My mamy taki kwiecien. Ja, corka i tesc mamy urodziny do tego tesc i maz imieniny. A ze w rodzinie meza wszystkie swieta sa celebrowane, to po 2 tyg sluchania kto teraz ma swoje swieto ja czuje sie wykonczona i na przekur mowie, ze urodzin nie obchodzeWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 08:27
-
nick nieaktualnyOna jak szla wyrwac to nie wiedziala kiedy bylo po haha takie znieczulenie dobre

Z tym zębem martwym to on jak by kolor zmienia? Z przodu mam tez skruszonego i juz dawno zauwazylam ze w tym miejscu ciut jak by zielonkawy byl
Lady ach ja uwielbialam szpilki ale juz od 5lat nie nosze chyba z wygody jakiejs a teraz jak juz ubiore to czuje sie jak zyrafa, z sierpnia to ja mam 4ex od 18 do 21 maja urodziny
ze znajomych mam duzo osob z maja tak jak jak ja, w listopadzie to siostra mama i dwie babcie hehe w kwietniu siostrzenjec i maz a teraz to kwiecien bedzie imprezowy ojj
5 na chrzciny i akurat wypada wielkanoc, 17 siostrzenca urodziny,26 męża, 29 rocznica slubu rodzicow i 30 kuzyna wychodzi za maz a potem majowka hehe -
nick nieaktualnyHaha facet sie nie przyzna do bóluMozjaka wrote:Hej. Co do kanalowego nie ma reguly. Moj mial robione i mowil ze nic a noc go nie bolalo.
Ja nie lubie jak jest taki natlok urodzin i imienin w jednym miesiacu. My mamy taki kwiecien. Ja, corka i tesc mamy urodziny do tego tesc i maz imieniny. A ze w rodzinie meza wszystkie swieta sa celebrowane, to po 2 tyg sluchania kto teraz ma swoje swieto ja czuje sie wykonczona i na przekur mowie, ze urodzin nie obchodze
To ja sie ciesze bardzo ze tylko w tym roku mam tyle imprez w sumie 2 doszly bo chrzciny i wesele
-
nick nieaktualnyA ja myslalam ze juz podczas usg lekarz wie kiedy owulacja byla bo tak dokładnie co do dnia mowiDżuls wrote:Ja, tak jak mówiłam, urodziłam prawie miesiac wcześniej, ale ciąża była uznana za donoszoną, bo dziecko było w pełni rozwinięte, płuca też, duże itd. Mi lekarz kazał wytrzymać przynajmniej do 36go tygodnia, gdy rozwiną się do końca płuca (inaczej daje siętakie zastrzyki na przyśpieszenie dojrzewania pęcherzyków płucnych), i potem powiedział, że mogę rodzić
Te terminy są orientacyjne, bo nigdy nie wiadomo, kiedy było owulacja, oprócz tego dziecko rozwija się trochę w swoim tempie, moje wg usg było zawsze trochęstarsze, niż wypadało z terminu
Grunt, żeby w dniu porodu wszystko było już na swoim miejscu i rozwinięte 

-
nick nieaktualnyStaraczka23 wrote:Haha facet sie nie przyzna do bólu

To ja sie ciesze bardzo ze tylko w tym roku mam tyle imprez w sumie 2 doszly bo chrzciny i wesele
Wiesz ja rozumiem chrzciny, wesela, urodziny. Ale u nich kazde pierdniecie jest celebrowane. I lecisz z prezentem zarowno z okazji urodzin jak i imienin. A sproboj zapomniec zadzwonic z zyczeniami w danym dniu to obraza majestatu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 08:42
-
nick nieaktualny
-
No jak nie ma ropy i korzenie nie są porozrastane na wszystkie strony świata to wyrywanie nie boliStaraczka23 wrote:Ona jak szla wyrwac to nie wiedziala kiedy bylo po haha takie znieczulenie dobre

Z tym zębem martwym to on jak by kolor zmienia? Z przodu mam tez skruszonego i juz dawno zauwazylam ze w tym miejscu ciut jak by zielonkawy byl
więc czemu kanałówka miała by boleć?
boli wiercenie w zębie zwłaszcza jak ząb jest już podrażniony i nie ma się znieczulenia
a ja w sumie rzadko mam znieczulenie bo nie lubię 
Tak martwy ząb zmienia kolor, ale zielonkawy??? Mój był po prostu trochę ciemniejszy niż reszta...Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
nick nieaktualnyTacy tradycyjni? Ja nie pamietam urodzin ciotek wujkow ewentualnie chrzestnych to tak ale zawsze podpytam mamy czy dobra dataMozjaka wrote:Wiesz ja rozumiem chrzciny, wesela, urodziny. Ale u nich kazde pierdniecie jest celebrowane. I lecisz z prezentem zarowno z okazji urodzin jak i imienin. A sproboj zapomniec zadzwonic z zyczeniami w danym dniu to obraza majestatu.

rodzice czy dziadkowoe no to tez wiadomo nalezalo by zadzwonic czy isc do nich rodzenstwo tez ale wujki ciotki bez sensu, a w imieniny haha ja niewiem kto kiedy ma pamietam imieniny mamy bo 8marca ma hahaha -
nick nieaktualnyNo moj ma taki odcien zieleni czy szarosci chyba zalezy od dnia a jest ukruszony na samym koncu i językiem wyczuwam ale widoczne to nie jesteM wrote:No jak nie ma ropy i korzenie nie są porozrastane na wszystkie strony świata to wyrywanie nie boli
więc czemu kanałówka miała by boleć?
boli wiercenie w zębie zwłaszcza jak ząb jest już podrażniony i nie ma się znieczulenia
a ja w sumie rzadko mam znieczulenie bo nie lubię 
Tak martwy ząb zmienia kolor, ale zielonkawy??? Mój był po prostu trochę ciemniejszy niż reszta... -
nick nieaktualnyA rozumiem czyli jak mialam na wizycie np 7tydzien +4 i pojde z mysla ze mam 9+1 to moze wyjsc ze jest to 8+6 tak?Dżuls wrote:To podawanie dokładnego wieku dziecka podczas usg, to chyba nie bierze się stąd, że lekarz wyznacza dokładny dzień owulacji, tylko to są uśrednione dane statystyczne na zasadzie "dziecko jest takie, jakie powinno być (powiedzmy) 10 tygodnia i 5 dnia ciąży", które potem jakoś wylicza komputer. Nie wiem, czy jak się weźmie kilka kolejnych usg i wiek ciąży podany przez gina, to odległość czasowa między usg będzie odpowiadała wzrostowi dziecka, czyli że jak zrobisz kolejne usg 14 dni póżniej, to dziecko wg usg będzie równo 14 dni starsze
Ale ja się nie znam, mogę się przecież mylić, ginem nie jestem, tak mi się tylko zdaje, że to tak działa 
U mnie gin cofnal o 3dni podczas usg
ja temp mierzelylam na ovu wiesz i jak ovu polazalo 25 grudnia tak przesunelo na 27 wedlug temp -
Kanałówka nie boliStaraczka23 wrote:A kanałowe to slyszalam ze baardzo boli, moja mama tak chodzi mowi zęby chce wstawic umowilam ją do babki i ta jak jej zaczela gadac ze to zrobic to wyrwac ze zanim wstawi to musi wyleczyć, moja mama doslownie uciekla a teraz mysli ze pojdzie prywatnie to lekarz bez leczenia wstawi jej koronke czy cos
dentysta daje ci znieczulenie i po kłopocie
ja przed ciążą intensywnie wzięłam się za swoje zęby i miałam poprawianą kanałówkę i dopełnianie zęba (kiedyś jadłam powidła i trafiłam zębem na kawałek pestki i ząb po kanałówce mi się złamał). Nie powiem bo obecnie kanałówka robiona pod mikroskopem (a taka mam sens) jest cholernie droga i jednorazowo spędzałam na fotelu jakieś 3 godziny.. W zeszłym roku trochę mnie to kosztowało ale na szczęście wyrobiłam się przed ciążą i teraz jest spokój
-
nick nieaktualny
-
No ja miałam już robione kanałowe leczenie kilka razy bolał zab jak był zatruwany a tak to nie co do wiercenia jak robiłam zęby nigdy w życiu nie miałam znieczulenia po za jednym w zeszłym roku pierwszy raz mi się zęby pokruszyły no ale nie idę do dentysty ponieważ nie lubię i na NFZ dobrych nie ma chodzę dopiero jak mnie boli
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH