X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Może się odezwie Angela , a co do imienin urodzin itp jedynie ja z mężem mamy imieniny dzień po dniu :) no w maju nam się szykuje dużo wydatków bo 2 komunie i nasza pierwsza rocznica ślubu no i w czerwcu moja mama i tato maja urodziny a tak to tak masowo jak reszta to nie mamy w rodzinie :)

i dzień matki :P no u mnie też tak masowo, wesele, komunia, moje absolutorium, urodziny mojej mamy, dzień matki i urodziny drugiej babci

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które tabletki z DHA bierzecie i gdzie kupujecie? W aptekach tego jest tyle, że już nie ogarniam, a co apteka to inna cena...

8pdp47e.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka ja też po badaniach mi 3 fiolki pobrali :P a 8 badań było grupy krwi nie wyznaczałam bo mam oznaczoną :) i nawet długo nie czekałam może z 10 min :)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls poki co moge napisac ze mialam szybkie usg. Kobiety z pozniejsza ciaza mialy ktg a ja miala usg.

Dżuls lubi tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Chcialam zapytac kiedy najpóźniej mozna zrobic badania na toxoplazmoze i hiva? Teraz tak na początku czy mozna w polowie i czy to refundowane jest
    Jeżeli okaże się, że nie chorowalas na toxo to badanie należy powtórzyć minimum raz w każdym trymestrze.
    Hiv trzeba max do porodu, ale warto wcześniej. Co do refundacji to nie wiem, bo ja niestety chodzę prywatnie.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Dziewczyny, które tabletki z DHA bierzecie i gdzie kupujecie? W aptekach tego jest tyle, że już nie ogarniam, a co apteka to inna cena...
    Ja wczoraj zamówiłam sobie w aptece internetowej witaminy +dha z doppel herz aktiv mama i płaciłam za opakowanie 20zł w mojej stacjonarnej aptece te same witaminy kosztowały ponad 50 zł..

• eM Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Ja biorę vita miner prenatal + dha, cena spoko jak na zestaw witamin z dha a skład bardzo fajny :)

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Em a jak tam Twój brzusio? Nadal płaski czy już coś się odznaczasz? :-) bo u mnie zaczął być lekko widoczny (tzn zauważam tylko ja i małżon) nawet ci którzy wiedzą o ciąży uważają , że nadal jest płaski :-)

eM lubi tę wiadomość

• Angelaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny jestem juz , sorki że wczoraj się nie odezwałam ale bardzo późno wrociłam do domu , bylismy jeszcze u rodziców , z wiadomościami
    więc tak po wizycie u gina wszystko wporzadku jak narazie , tylko dowiedziałam się że u mnie biją dwa serduszka :) , jestem w takim szoku że dojść do siebie nie mogę , całą noc nie spałam , masakra

eM, Anitka201, kasig, nick nieaktualny, Nancy87, nick nieaktualny, Lady Savage, Magnolia3, Dżuls, chabasse, adzia, Carolline, Bruma, easymum lubią tę wiadomość

km5se6ydozmkg5fc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa zazdroszcze i gratuluje :-) super wiadomosci

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Jeżeli okaże się, że nie chorowalas na toxo to badanie należy powtórzyć minimum raz w każdym trymestrze.
    Hiv trzeba max do porodu, ale warto wcześniej. Co do refundacji to nie wiem, bo ja niestety chodzę prywatnie.
    Ja zapomnialam o tuch badaniach a jutro lekarza mam rano, dzisiaj wyniki odbieram u ogolnego z innych to zapytam jak refundacja z tymi, nie chorowalam chyba na toxo bo malo mam stycznosci z surowym miesem a jak kurczaka robic musze to w jednorazowych rekawiczkach tak mnie obrzydza dotykanie tego miesa a co dziwne mielone maz musi robic a tatar to zjem haha wiem ze tera Nie moge

• eM Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Em a jak tam Twój brzusio? Nadal płaski czy już coś się odznaczasz? :-) bo u mnie zaczął być lekko widoczny (tzn zauważam tylko ja i małżon) nawet ci którzy wiedzą o ciąży uważają , że nadal jest płaski :-)
    Coś tam lekko odstaje, ale nie za wiele jeszcze :) ja z domu się nie ruszam więc ciężko mi powiedzieć czy ktoś zauważy że odstaje :P mąż ostatnio powiedział że odstaje :D

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • 4me Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela no to gratulacje! Ja to jestem zdanie, ze lepiej odhaczyć dwa i miec spokój :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 10:27

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Terazsięuda:-) Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela gratulacje podwójnego szczęścia super że wszystko ok

oar8dqk316wccxxh.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie szczególnie wybrzusza wieczorem i tu nie chodzi o wzdęcia bo ich nie mam tylko brzuch jest wtedy większy a rano znowu płaski :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do toxo to ja nie przechodziłam więc co miesiąc mam robić badania :-( kurcze boję się toxo w ciąży bo miałam do czynienia z dzieckiem którego matka zachorowała w czasie ciąży i mały po roku walki o życie zmarł :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa wrote:
    czesc dziewczyny jestem juz , sorki że wczoraj się nie odezwałam ale bardzo późno wrociłam do domu , bylismy jeszcze u rodziców , z wiadomościami
    więc tak po wizycie u gina wszystko wporzadku jak narazie , tylko dowiedziałam się że u mnie biją dwa serduszka :) , jestem w takim szoku że dojść do siebie nie mogę , całą noc nie spałam , masakra
    No co ty bliźniaki? Jaak super to jestes pierwsza z mnoga ciąża gratuluję
    wcześniej lekarz nie mowil ze sa dwa serduszka?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    A co do toxo to ja nie przechodziłam więc co miesiąc mam robić badania :-( kurcze boję się toxo w ciąży bo miałam do czynienia z dzieckiem którego matka zachorowała w czasie ciąży i mały po roku walki o życie zmarł :-(
    Ojej to rzeczywiście :/

• Angelaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny , ale to dla mnie jak grom z jasnego nieba , nigdzie w rodznie ani mojej ani meza nie było bliźniaków , dlatego jestem w szoku masakra

km5se6ydozmkg5fc.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    A ja znam babkę, która w ciąży przechorowala toxo i ma zdrową córkę, obecnie już nastolatkę. Różne złe rzeczy sie mogą dziać, ale nawet zachorowanie jeszcze o niczym nie świadczy. Mimo wszystko wcale nie jest tak prosto żeby się zarazić - ja od zawsze jadłam niemyte owoce, grzebalam w ziemi, każdy obcy kot był do wyglaskania i toxo nie mam. Trzeba kontrolować i trzymać rękę na pulsie. :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 352 353 354 355 356 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ