SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Może się odezwie Angela , a co do imienin urodzin itp jedynie ja z mężem mamy imieniny dzień po dniu :) no w maju nam się szykuje dużo wydatków bo 2 komunie i nasza pierwsza rocznica ślubu no i w czerwcu moja mama i tato maja urodziny a tak to tak masowo jak reszta to nie mamy w rodzinie :)

i dzień matki :P no u mnie też tak masowo, wesele, komunia, moje absolutorium, urodziny mojej mamy, dzień matki i urodziny drugiej babci

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które tabletki z DHA bierzecie i gdzie kupujecie? W aptekach tego jest tyle, że już nie ogarniam, a co apteka to inna cena...

8pdp47e.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka ja też po badaniach mi 3 fiolki pobrali :P a 8 badań było grupy krwi nie wyznaczałam bo mam oznaczoną :) i nawet długo nie czekałam może z 10 min :)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls poki co moge napisac ze mialam szybkie usg. Kobiety z pozniejsza ciaza mialy ktg a ja miala usg.

Dżuls lubi tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Chcialam zapytac kiedy najpóźniej mozna zrobic badania na toxoplazmoze i hiva? Teraz tak na początku czy mozna w polowie i czy to refundowane jest
    Jeżeli okaże się, że nie chorowalas na toxo to badanie należy powtórzyć minimum raz w każdym trymestrze.
    Hiv trzeba max do porodu, ale warto wcześniej. Co do refundacji to nie wiem, bo ja niestety chodzę prywatnie.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Dziewczyny, które tabletki z DHA bierzecie i gdzie kupujecie? W aptekach tego jest tyle, że już nie ogarniam, a co apteka to inna cena...
    Ja wczoraj zamówiłam sobie w aptece internetowej witaminy +dha z doppel herz aktiv mama i płaciłam za opakowanie 20zł w mojej stacjonarnej aptece te same witaminy kosztowały ponad 50 zł..

• eM Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Ja biorę vita miner prenatal + dha, cena spoko jak na zestaw witamin z dha a skład bardzo fajny :)

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Em a jak tam Twój brzusio? Nadal płaski czy już coś się odznaczasz? :-) bo u mnie zaczął być lekko widoczny (tzn zauważam tylko ja i małżon) nawet ci którzy wiedzą o ciąży uważają , że nadal jest płaski :-)

eM lubi tę wiadomość

• Angelaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny jestem juz , sorki że wczoraj się nie odezwałam ale bardzo późno wrociłam do domu , bylismy jeszcze u rodziców , z wiadomościami
    więc tak po wizycie u gina wszystko wporzadku jak narazie , tylko dowiedziałam się że u mnie biją dwa serduszka :) , jestem w takim szoku że dojść do siebie nie mogę , całą noc nie spałam , masakra

eM, Anitka201, kasig, Misi@, Nancy87, skabarka, Lady Savage, Magnolia3, Dżuls, chabasse, adzia, Carolline, Bruma, easymum lubią tę wiadomość

km5se6ydozmkg5fc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa zazdroszcze i gratuluje :-) super wiadomosci

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Jeżeli okaże się, że nie chorowalas na toxo to badanie należy powtórzyć minimum raz w każdym trymestrze.
    Hiv trzeba max do porodu, ale warto wcześniej. Co do refundacji to nie wiem, bo ja niestety chodzę prywatnie.
    Ja zapomnialam o tuch badaniach a jutro lekarza mam rano, dzisiaj wyniki odbieram u ogolnego z innych to zapytam jak refundacja z tymi, nie chorowalam chyba na toxo bo malo mam stycznosci z surowym miesem a jak kurczaka robic musze to w jednorazowych rekawiczkach tak mnie obrzydza dotykanie tego miesa a co dziwne mielone maz musi robic a tatar to zjem haha wiem ze tera Nie moge

• eM Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Em a jak tam Twój brzusio? Nadal płaski czy już coś się odznaczasz? :-) bo u mnie zaczął być lekko widoczny (tzn zauważam tylko ja i małżon) nawet ci którzy wiedzą o ciąży uważają , że nadal jest płaski :-)
    Coś tam lekko odstaje, ale nie za wiele jeszcze :) ja z domu się nie ruszam więc ciężko mi powiedzieć czy ktoś zauważy że odstaje :P mąż ostatnio powiedział że odstaje :D

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • 4me Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela no to gratulacje! Ja to jestem zdanie, ze lepiej odhaczyć dwa i miec spokój :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 10:27

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Terazsięuda:-) Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela gratulacje podwójnego szczęścia super że wszystko ok

oar8dqk316wccxxh.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie szczególnie wybrzusza wieczorem i tu nie chodzi o wzdęcia bo ich nie mam tylko brzuch jest wtedy większy a rano znowu płaski :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do toxo to ja nie przechodziłam więc co miesiąc mam robić badania :-( kurcze boję się toxo w ciąży bo miałam do czynienia z dzieckiem którego matka zachorowała w czasie ciąży i mały po roku walki o życie zmarł :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa wrote:
    czesc dziewczyny jestem juz , sorki że wczoraj się nie odezwałam ale bardzo późno wrociłam do domu , bylismy jeszcze u rodziców , z wiadomościami
    więc tak po wizycie u gina wszystko wporzadku jak narazie , tylko dowiedziałam się że u mnie biją dwa serduszka :) , jestem w takim szoku że dojść do siebie nie mogę , całą noc nie spałam , masakra
    No co ty bliźniaki? Jaak super to jestes pierwsza z mnoga ciąża gratuluję
    wcześniej lekarz nie mowil ze sa dwa serduszka?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    A co do toxo to ja nie przechodziłam więc co miesiąc mam robić badania :-( kurcze boję się toxo w ciąży bo miałam do czynienia z dzieckiem którego matka zachorowała w czasie ciąży i mały po roku walki o życie zmarł :-(
    Ojej to rzeczywiście :/

• Angelaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny , ale to dla mnie jak grom z jasnego nieba , nigdzie w rodznie ani mojej ani meza nie było bliźniaków , dlatego jestem w szoku masakra

km5se6ydozmkg5fc.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    A ja znam babkę, która w ciąży przechorowala toxo i ma zdrową córkę, obecnie już nastolatkę. Różne złe rzeczy sie mogą dziać, ale nawet zachorowanie jeszcze o niczym nie świadczy. Mimo wszystko wcale nie jest tak prosto żeby się zarazić - ja od zawsze jadłam niemyte owoce, grzebalam w ziemi, każdy obcy kot był do wyglaskania i toxo nie mam. Trzeba kontrolować i trzymać rękę na pulsie. :)

Sigma lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 352 353 354 355 356 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ