Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
anulka20 wrote:Może się odezwie Angela , a co do imienin urodzin itp jedynie ja z mężem mamy imieniny dzień po dniu
no w maju nam się szykuje dużo wydatków bo 2 komunie i nasza pierwsza rocznica ślubu no i w czerwcu moja mama i tato maja urodziny a tak to tak masowo jak reszta to nie mamy w rodzinie 
i dzień matki
no u mnie też tak masowo, wesele, komunia, moje absolutorium, urodziny mojej mamy, dzień matki i urodziny drugiej babci
-
nick nieaktualny
-
Jeżeli okaże się, że nie chorowalas na toxo to badanie należy powtórzyć minimum raz w każdym trymestrze.Staraczka23 wrote:Chcialam zapytac kiedy najpóźniej mozna zrobic badania na toxoplazmoze i hiva? Teraz tak na początku czy mozna w polowie i czy to refundowane jest
Hiv trzeba max do porodu, ale warto wcześniej. Co do refundacji to nie wiem, bo ja niestety chodzę prywatnie. -
Ja wczoraj zamówiłam sobie w aptece internetowej witaminy +dha z doppel herz aktiv mama i płaciłam za opakowanie 20zł w mojej stacjonarnej aptece te same witaminy kosztowały ponad 50 zł..Dżuls wrote:Dziewczyny, które tabletki z DHA bierzecie i gdzie kupujecie? W aptekach tego jest tyle, że już nie ogarniam, a co apteka to inna cena...
-
Ja biorę vita miner prenatal + dha, cena spoko jak na zestaw witamin z dha a skład bardzo fajnyDżuls wrote:Dziewczyny, które tabletki z DHA bierzecie i gdzie kupujecie? W aptekach tego jest tyle, że już nie ogarniam, a co apteka to inna cena...
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
czesc dziewczyny jestem juz , sorki że wczoraj się nie odezwałam ale bardzo późno wrociłam do domu , bylismy jeszcze u rodziców , z wiadomościami
więc tak po wizycie u gina wszystko wporzadku jak narazie , tylko dowiedziałam się że u mnie biją dwa serduszka
, jestem w takim szoku że dojść do siebie nie mogę , całą noc nie spałam , masakra
eM, Anitka201, kasig, Misi@, Nancy87, skabarka, Lady Savage, Magnolia3, Dżuls, chabasse, adzia, Carolline, Bruma, easymum lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa zapomnialam o tuch badaniach a jutro lekarza mam rano, dzisiaj wyniki odbieram u ogolnego z innych to zapytam jak refundacja z tymi, nie chorowalam chyba na toxo bo malo mam stycznosci z surowym miesem a jak kurczaka robic musze to w jednorazowych rekawiczkach tak mnie obrzydza dotykanie tego miesa a co dziwne mielone maz musi robic a tatar to zjem haha wiem ze tera Nie mogela_lenka wrote:Jeżeli okaże się, że nie chorowalas na toxo to badanie należy powtórzyć minimum raz w każdym trymestrze.
Hiv trzeba max do porodu, ale warto wcześniej. Co do refundacji to nie wiem, bo ja niestety chodzę prywatnie. -
Coś tam lekko odstaje, ale nie za wiele jeszczeAnitka201 wrote:Em a jak tam Twój brzusio? Nadal płaski czy już coś się odznaczasz?
bo u mnie zaczął być lekko widoczny (tzn zauważam tylko ja i małżon) nawet ci którzy wiedzą o ciąży uważają , że nadal jest płaski 
ja z domu się nie ruszam więc ciężko mi powiedzieć czy ktoś zauważy że odstaje
mąż ostatnio powiedział że odstaje
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
nick nieaktualnyNo co ty bliźniaki? Jaak super to jestes pierwsza z mnoga ciąża gratulujęAngelaa wrote:czesc dziewczyny jestem juz , sorki że wczoraj się nie odezwałam ale bardzo późno wrociłam do domu , bylismy jeszcze u rodziców , z wiadomościami
więc tak po wizycie u gina wszystko wporzadku jak narazie , tylko dowiedziałam się że u mnie biją dwa serduszka
, jestem w takim szoku że dojść do siebie nie mogę , całą noc nie spałam , masakra
wcześniej lekarz nie mowil ze sa dwa serduszka? -
nick nieaktualnyOjej to rzeczywiścieAnitka201 wrote:A co do toxo to ja nie przechodziłam więc co miesiąc mam robić badania
kurcze boję się toxo w ciąży bo miałam do czynienia z dzieckiem którego matka zachorowała w czasie ciąży i mały po roku walki o życie zmarł 

-
A ja znam babkę, która w ciąży przechorowala toxo i ma zdrową córkę, obecnie już nastolatkę. Różne złe rzeczy sie mogą dziać, ale nawet zachorowanie jeszcze o niczym nie świadczy. Mimo wszystko wcale nie jest tak prosto żeby się zarazić - ja od zawsze jadłam niemyte owoce, grzebalam w ziemi, każdy obcy kot był do wyglaskania i toxo nie mam. Trzeba kontrolować i trzymać rękę na pulsie.Anitka201 wrote:A co do toxo to ja nie przechodziłam więc co miesiąc mam robić badania
kurcze boję się toxo w ciąży bo miałam do czynienia z dzieckiem którego matka zachorowała w czasie ciąży i mały po roku walki o życie zmarł 
Sigma lubi tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH