SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa wrote:
    dzięki dziewczyny , ale to dla mnie jak grom z jasnego nieba , nigdzie w rodznie ani mojej ani meza nie było bliźniaków , dlatego jestem w szoku masakra
    U nas z kolei dziwiliśmy się, że nie ma bliźniaków bo mniej więcej co 2 pokolenie zarówno u męża ja i u mnie są. Więc nasze babcie/ prababcie miały bliźniaki, moja chrzestna i ogólnie w rodzinie trochę tych ciąż bliźniaczych było :-)

• kasig Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry dziewczyny :) Angelaa gratuluję dwójeczki :) ale super, zawsze chciałam mieć bliźnięta, chociaż pewnie też bym była w szoku:)

• Angelaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    U nas z kolei dziwiliśmy się, że nie ma bliźniaków bo mniej więcej co 2 pokolenie zarówno u męża ja i u mnie są. Więc nasze babcie/ prababcie miały bliźniaki, moja chrzestna i ogólnie w rodzinie trochę tych ciąż bliźniaczych było :-)

dziwne to takie , u was rodzinie były czesto a wy nie macie a u mnie nikogo nie było z blixniakami i proszę są ..

wczesnie na usg wcale nie było widać zadnego serduszka , dlatego w szok sie wbiłam jak mi lekarz puszcza z głośnika dwa serduszka heh
    szczeże to nie byłam na to przygotowana...

km5se6ydozmkg5fc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa gratuluje :)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    A ja znam babkę, która w ciąży przechorowala toxo i ma zdrową córkę, obecnie już nastolatkę. Różne złe rzeczy sie mogą dziać, ale nawet zachorowanie jeszcze o niczym nie świadczy. Mimo wszystko wcale nie jest tak prosto żeby się zarazić - ja od zawsze jadłam niemyte owoce, grzebalam w ziemi, każdy obcy kot był do wyglaskania i toxo nie mam. Trzeba kontrolować i trzymać rękę na pulsie. :)
    Wiesz ja jako dziecko też tak miałam ale jednak jak zobaczysz na własne oczy dziecko, które nie może zamknąć powiek, ma rozszczep podniebienia, tak strasznie ciężko oddycha i ma większość organów operowanych to jednak łatwo o tym nie zapominasz. Mój gin też ostrzega przed toxo. No ale pocieszające jest to o czym piszesz, że mimo zachorowania może być wszystko ok :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa wrote:
    dziwne to takie , u was rodzinie były czesto a wy nie macie a u mnie nikogo nie było z blixniakami i proszę są ..

wczesnie na usg wcale nie było widać zadnego serduszka , dlatego w szok sie wbiłam jak mi lekarz puszcza z głośnika dwa serduszka heh
    szczeże to nie byłam na to przygotowana...
    No my zawsze chcieliśmy 2 dzieci ale jak druga ciąża okaże się bliźniacza to też będzie ok :-)

• PannaB Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Nancy śliczne maleństwo, a najważniejsze, że zdrowe:) gratuluję!

Magnolia - szpital to nie takie złe rozwiązanie. Wiadomo, w domu najlepiej, ale tam przynajmniej pod stałą kontrolą. Więc spory stres Ci odpadnie. Siedząc w domu każda rzecz by Cię niepokoiła, a tam od razu spytasz lekarza i po nerwach.

PannaB - nie stresuj się na zapas, przecież nic tym nie pomożesz, a tylko zaszkodzisz maluszkowi. Bądź dobrej myśli, często kobiety nie wiedząc o ciąży pracują w szkodliwych warunkach a potem rodzą zdrowiutkie dzieci. Tak jak piszesz, pracujesz w biurze, pewnie największe stężenie jest przy samym druku, więc nie zamartwiaj się.

Co do farbowania włosów - mój gin powiedział, że można, byle farbą bez amoniaku i spytałam moją fryzjerkę, czy ma taką farbę i 10 dni temu zafarbowałam włosy. Dobre samopoczucie jeśli chodzi o wygląd też ma znaczenie dla maluszka. Szczęśliwa mama to zdrowe dziecko :)

U mnie lekkich nudności ciąg dalszy, lekko boli brzuch, dość mocno bolą i swędzą piersi, tak więc chyba wszystko ok.

Ja mam kolejne usg w piątek, już się nie mogę doczekać. ale na genetyczne to dopiero dostanę skierowanie. Ciekawe na kiedy

dzis juz troche przetrawilam wszystko i mi lepiej, glukoze zrobie, na bakterie mam leki a z praca-zobaczymy najwyzej pojde wczesniej na l4, narazie nic nie mowie, przy samym druku jest najwieksze to prawda, ale u nas sie unosza opary :/

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa gratuluje blizniaków :)))

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela gratulacje co do ciąż bliźniaczych lekarz mi powiedział że nie trzeba mieć w rodzinie bliźniaków by je mieć a moja znajoma w 8 tygodniu widziała jedno serduszko a w 12 poszła i okazało się że są dwa i chłopaki maja 4 latka :)druga miała tak samo i chłopcy skończyli roczek:)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Angelaa super wiadomość, gratulacje. Odnośnie toxo ja nie przechodziłam, pomimo że podobnie jak la_lenka niespecjalnie zwracałam uwagę na zagrożenia.
    Teraz jednak wzmożona ostrożność w tym temacie u mnie się pojawiła.

sRUqp2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego właśnie trzeba regularnie badać i w razie czego podać leki. :) Najgorzej jest jeśli sprawa jest niewykryta, zwłaszcza we wczesnej ciąży, bo im dzidziuś starszy tym zagrożenie dla niego mniejsze. Dodatkowo trzeba pamiętać, że upływa kilka tygodni od zarażenia matki do czasu jak zaraża się maluch, więc nawet wykrycie świeżego zakażenia u matki nadal daje czas na leczenie dziecka.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Angela gratulacje co do ciąż bliźniaczych lekarz mi powiedział że nie trzeba mieć w rodzinie bliźniaków by je mieć a moja znajoma w 8 tygodniu widziała jedno serduszko a w 12 poszła i okazało się że są dwa i chłopaki maja 4 latka :)druga miała tak samo i chłopcy skończyli roczek:)
    No właśnie tego szukala... Na moim usg w 6tyg jedno serduszko bilo a na zdjeciu w domu widze ze obok jest zarodek jak mialam na suwaku usg to magnolia mnie zaczepila wiec jutro chwila prawdy bedzie, a blizniakiem jest moj tata babcia i tak bardziej u niego najwięcej dwojeczek :D

Uciekam posiedziec u kolezanki i pozniej po wyniki milego dnia

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 22:58

• ceska Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam dwójeczke ząłamamałam się i została jednyneczka, powiedzieli miz e na usg prenatalnym okaze sie co się stało nakprawdopodobniej sie wchłoną

oar8skjod4lwslof.png
  • ceska Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    ale fajne newsy :D Angela gratuluję bliźniaków ;) mój mąż bardzo by chciał mieć bliźniaki, ja tam niekoniecznie ;) wolę teraz jedno i może za jakieś 3-4 lata kolejne ;)

kurde muszę się jutro zebrać na te wyniki tarczycowe ;-/ a ja taaaak nie lubie pobierania krwi :(

nie mam premium ale u ciebie podglądam taki sam dzien :P

oar8skjod4lwslof.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie, ja też zawsze marzyłam o bliźniakach, i u mnie dużo bliźniąt w rodzinie, no cóż nie trafiło się :P może z drugim marzeniem trafię :P

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, a to masz dwa pęchrzyki czy w jednym masz dwa serducha?

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady i jak dzwoniłaś po lekarzach żeby umówić się ba prenatalne? Ja jednak zrezygnowałam z pappa. USG wyszło super, a wynik pappa ewentualnie dałby mi tylko informację, że coś jest nie tak. No i szczerze powiem, że cena mnie zniechęciła- 250 zł.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela cudownie, ale niespodzianka:-) Wiecie ja chodze do gin. prywatnie, ale za badania nie place nawet zl.On ma umowe z laboratorium i to chyba on pokrywa koszty.A badania mialam wdzelakie.Na tokso nie chorowalam nigdy?, zadnych przeciwcial nie mam.

1usa8u69die0y60t.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Lady i jak dzwoniłaś po lekarzach żeby umówić się ba prenatalne? Ja jednak zrezygnowałam z pappa. USG wyszło super, a wynik pappa ewentualnie dałby mi tylko informację, że coś jest nie tak. No i szczerze powiem, że cena mnie zniechęciła- 250 zł.

Dzwoniłam do 3 mi najbliższych, z czego jedna baba w recepcji powiedziała że mają ginekologów, ;/ a ja na to ja się nie pytam czy u Państwo są ginekolodzy tylko czy robią badania prenatalne, na co ona stwierdziła że nie wie, i kazała mi zadzwonić o 14 bo ma wtedy być jej koleżanka która wie ;/ no szczęka mi opadła, 2 przychodnia otwarta od 15 a 3 zaśpiewała mi 230 zł za badanie prenatalne.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 353 354 355 356 357 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ