SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana dopiero wstałam wczoraj też poszłam szybko spać teraz lepiej zobaczymy co przyniesie dzień i wieczór :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2015, 09:27

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokucza wam czkawka? Ja od jakiś 2tyg nie mam dnia żeby się nie czkalo :D

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie póki cm nie dokucza czkawka przynajmniej mi :-)

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 15:29

l22nhdge5b933eoh.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co nie i oby nie dokuczaly bo chodzę do dentysty jak boli jedynie :-) ale mojej mamie jak w ciąży była przy siostrze najmłodszej 3 dziecko to strasznie się posypały zeby tak opowiadała

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aldona dziewczyny też już narzekaly czekają do 2 trymestru i idą na leczenie, u mnie tylko z dziąseł krew leci przy myciu Ale w kalendarzu pisali że tak może być bo większe ukrwienie jest a pozatym ząbki zdrowe :)

• 4me Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Dzien dobry :)

Czkawka mi nie dokucza, ale zęby :( Nie wiem czy to zbieg okoliczności, że akurat w ciąży zaczęły mnie boleć? Wiem, że ciąża osłabia zęby, ale tak szybko?
    Byłam w czwartek u dentysty , i zaczął mi leczenie kanałowe dwóch zębów. Oczywiście bez znieczulenia, aby nic maleństwu się nie stało. od tej pory spokój na razie. Odpukać- ale bólu nie czuje. Następna wizyta we wtorek. W czasie ciąży leczenie zębów kanałowo jest refundowane przez NFZ- jedyna pocieszająca rzecz.

Też Wam zęby dokuczają?

Hej. Tak ja mam mega problem z zębami. Nie możemy jednak namierzyć czy to zab 6 czy 8 sie wyżyna bo jak mnie boli to pól szczeki a bez zdjęcia RTG sie nie da. Jak po raz drugi mnie bolalo to poszłam nawet do drugiego dentysty, żeby,miec pewność, ze pierwszy mial racje i uslyszalam dokladnie to samo. Narazie plukam żeby specjalnym płynem z apteki jak nie pomoze to będziemy rozwiercac 6 ale to troche bez sensu bo to wrozenie z fusów bez zdjecia. Skąd twój lekarz wie, które kanaly leczyć bez zdjecia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2015, 10:22

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    Sigma śliczne ciuszki, ja mam wielką chęć coś kupić, ale wstrzymuje się do czasu poznania płci.
    skabarka fajne legginsy, powoli też rozglądam się za ciążowymi ubraniami.
    Jeżeli chodzi o zęby to nie mam problemów i oby tak zostało bo panicznie boję się dentysty. Nie chodzi o ból, ale sam ten zapach i dźwięki maszyn... dlatego staram się chodzić systematycznie na przeglądy, żeby nic nie wymagało poważnej interwencji.

sRUqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie jestem w trakcie szukania płaszcza tego z polaru byle do kwietnia ponosić bo nie będę chodziła w zimowym a kurtki już ledwo dopinam nawet ostatnio zjadłam obiad chciałam z psem iść i w zimowym ciężko szło zapiac :D pasek już odłożyłam do szafy chociaż tak ładnie talię podkreślał haha sąsiadka mnie zaczepila wczoraj pytała jak zdrówko i nabaknela że promienieje i chyba mam stan błogosławiony strzał w 10tke :D

• 4me Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez nie lubię ale wczoraj mnie taki przystojny Pan dentysta obslugiwal, ze aż milo ;) szkoda tylko, ze tak z rozdziawioną paszcza musialam przed nim siedziec. Najlepsze jest to, ze skoro za bardzo nie pomógł narazie to i kasy nie wziął- jak milo.
    Ja jakos straciłam zaufanie do NFZ głównie to właśnie przez ginekologów z NFZ. W ciąży, wydaje kase i płaczę ;) ale chodzę prywatnie. Choc mam abonament do różnych swissmed'ow itp to tez nie korzystam z ginka tylko zupełnie prywatnie i widzę niestety roznice :(

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poranne ważenie wskazało dziś minus 1kg czyli w sumie już 3 kg mniej od zajścia w ciążę. Nawet mi się to podoba, chociaż nie spodziewałam się takiego kierunku przy ciąży leżącej, bez mdłości i wymiotów :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry dziewczyny :) u mnie poranek na szczęście bez mdłości, ale za to wczorajszy wieczór to była masakra, strasznie mnie męczyło, zwykle mam na odwrót meczy mnie rano, a później odpuszcza. Ale wydaje mi się że to już końcówka, bo coraz rzadziej się to zdarza. Miłego dzionka Wam życzę :)

• bento Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka zazdroszczę, u mnie też ciąża leżąca, ale niestety na wadze przybieram.

sRUqp2.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Ginekologa na NFZ wczoraj pisałam z koleżanką również poszła od tego co ja jestem, skubany na NFZ nie mówił jaką ma płeć a na drugi dzień przyszła i powiedzaial że będzie syn nawet na usg jej nie wziął :/
    powiedziała że wolala iść na gorszy sprzęt niż u niego bo on przed ciążą jest fajny a jak ktoś w ciąży to cham się robi jak by skaze miał więc i ja rezygnuje z niego.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka uważaj żeby ze zdwojoną siłą nie przybrać jak już wstaniesz hehe

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh a ja dopiero wstałam :-) z urodzin wróciliśmy o 4 rano do tego rozwozilam znajomych. Sprawa jest dziwna bo nasze dziecko jest chyba mocno rozrywkowe bo zawsze jak wychodzimy wieczorem na czuje się wyśmienicie mogę wrócić do domu w nocy :-) a jak jesteśmy w domu to oczy kleją mi się juz o 10 i do tego dochodzą mdłości :-)

agniesja lubi tę wiadomość

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 14 tygodniu (4 miesiąc) i drugi trymestr:D Jest wspaniale:)

bento, Staraczka23, Misi@, agniesja, kasig, agatka196, Lady Savage, aldonaa, chabasse, eM, Dżuls, skabarka, easymum lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Witam się w 14 tygodniu (4 miesiąc) i drugi trymestr:D Jest wspaniale:)
    Gratulacje teraz z górki będzie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka zazdroszcze ;) ja juz zaczynam nabierać kształtów . w poniedziałek wchodzi na wagę i wówczas sie okaże. Jak naradzie nie tylam, ale widzę ze brzuszek rośnie ;)
    Ja od wczoraj wieczorem mam mdłości, chociaż teraz jeszcze SA znosne. Ide za chwile na spacer po zakupy ;p może przejdzie nam ;)

Nancy gratuluje ;)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi właśnie nawet brzuch nie rośnie, jaki był taki jest. Choć czuję, że robi się taki twardszy pod spodem, ale dużo jeszcze brakuje żeby był ciążowo widoczny, na razie nadal wygląda na zwykłą oponkę.
    Podglądam sobie wątek sierpniówek i tam niektóre dziewczyny, w ciąży starszej o jakieś 3 tygodnie niż ja, to już mają prawdziwe piłeczki. Trochę już się nie mogę doczekać takiego widzialnego znaku ciąży, na razie na pocieszenie mam tylko krechę na brzuchu. ;)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 386 387 388 389 390 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ