SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Luna1 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A oto moje wczorajsze łowy dla dziecka i dla mamy w secondhandzie- za grosze ;)
    77e1165843406835med.jpg
    2ca6a226230e15a1med.jpg
    c7ba1ceefc9fc32dmed.jpg

chabasse, eM, la_lenka, kasig, adzia, Lady Savage, easymum, Wonderland, skabarka lubią tę wiadomość

Kubuś bl9c3e5e2cvzpimq.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dzisiaj swoją bazę w sypialni :-) przeziębienie lekko postępuje. Wczoraj dostałam od mojej dietetyczki zalecenia aby brać probiotyk finclub, wapno i witaminę c. Do tego plukanie gardła i powinno być lepiej. Jakoś do lekarza 1 kontaktu nie mam zaufania bo oni u nas raczej testują leki na pacjentach.

• chabasse Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany rany... jak tu dziś tłumno z samiutkiego rana..:) dzien dobry wszystkim.
    Luna cudne ciuszki.. Ja na razie mam jeno ubranko, jakies body czy jak to sie nazywa.. kupione w pepco. Ehhh niech no tylko wyzdrowieję..:p

Luna1 lubi tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do lodów to je uwielbiam :) praktyczne każde :-) ale ja przed ciąża żadnymi słodyczami nie pogardzilam.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własne weszłam na wagę i znowu mi polecialo ponad pół kg. Ciekawe to chyba przez powrót mdłości i przeziębienie.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Hmm, jak Ci to wytłumaczyć, mierze się w tym miejscu w którym dietetyczna mnie zawsze mierzyła, musisz wyczuć kość miednicy i mierzysz tam gdzie ona jest
    Hmm, ale tam nie mam brzucha... Po kościach miednicy to sobie mogę zmierzyć obwód bioder. Kurcze, no nie umiem poprawnie, nie wiem który wymiar uwzględniać, żeby to był poprawny pomiar ciazowego brzucha. :( Chyba będę dalej tylko po dopinaniu w spodnie patrzeć. ;)

A poza tym... ktoś dziś idzie na wizytę, czy tylko ja?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:) Ja też wstałam z lekkim bólem gardła i zatkanym nosem. Mam nadzieje, że to z nocnego płaczu, bo się z moim pokłóciłam. Na razie brzuch ok, nic nie boli.
    Miłego dnia Wam życzę:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka u mnie np najbardziej wypukły brzuch jest w okolicach pępka. No może tak 2-3 cm pod pępkiem :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :)
    wczoraj dostałam ciuszki są mega tylko różowe :D
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0ec4338badcb.jpg

eM, Lady Savage, chabasse lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/97f16e6400be.jpg
    trochę nie wyraźnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest jeszcze taki granatowy rogal dmuchany jak balonik :D
    dresy później pokaże już ciążowe bo mają panel są super

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam już dwie reklamówki ciuszków:D Nawet nie chce mi się tego wszystkiego rozkładać i robić zdjęcia:)
    Lenka powodzenia na wizycie:) Znowu czeka Cię przepustka hehe

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Nancy te dostałam w rramach wymiany dlatego pokazałam bo póki co się wstrzymuje :)

• kasig Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :) śliczne te Wasze ciuszki, u mnie na razie bardzo skromnie w tym temacie, ale po prenatalnych na pewno ruszę na łowy :)

Luna1 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze wam tych zakupow. Ja chyba w weekend pojade do tesciowej i przytargam ciuszki po izie. Zrobie przeglad i wywale te brzydsze. A tak z zakupami czekam na wyplate i badanie prenatalne czyli do 4. Im blizej tym bardziej sie matwie. Poza dodatkowymi kg i brzuchem nie czuje sie ciazowo.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Dzien dobry!
    Lady nie lubisz lodow a pracujesz w macu?
    Przeciez tam sa najlepszejsze lody na swiecie ;) zwlaszcza te z polewa karmelowa...pycha <3

Ja dzis czuje sie lepiej ;) a w czwartek za tydzien badania prenetalne, juz nie moge sie doczekac ;)
    Milego dnia dziewczynki, bez boli i mdlosci ;)

:P a co to ma wspólnego XD po za tym praca w mc była koniecznością :P a nie przyjemnością :P

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozaika w sensie do kosza wywalac? Lepiej oddać komuś ;)

Dostałam przed chwilą świetną wiadomość od kuzynki :D
    zapytała czy będę chciała odkupić od niej wózek jeśli będzie dziewczynka bo ma różowy, wiecie nie było by w tym nic dziwnego gdyby nie fakt ze wzięła go za ok 1500 i specjalnie taki drogi bo babcia zaoferowała ze odda jej pieniądze za niego i wyszło tak że babcia za wózek płaciła a ona chce mi go opylic za 900zł :D
    Dodam że z tym wózkiem babcia przez pół roku nie spala bo kuzynka wzięła na niego kredyt i się upominala o pieniędze :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 09:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    :P a co to ma wspólnego XD po za tym praca w mc była koniecznością :P a nie przyjemnością :P
    Ja pracowalam w mcu na poczatku pierwszych studiow, co prawda krotko, ale te lody zawsze po zakonczonej pracy jadlam ;) to byla jedyna rzecz, kt uwielbialm i tak mi zostalo :)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Lenka powodzenia na wizycie:) Znowu czeka Cię przepustka hehe
    Haha, to prawda. Pewnie znowu dostanę zakwasów w łydkach. :P
    I tym razem to być może będzie nawet ciut "dłuższy" spacer. Jeśli u doktora wszystko będzie ok, to planuję wejść do Rossmanna (fakt faktem gabinet doktora jest tuż nad Rossmannem, więc za wiele się nie nachodzę). Ale po prostu pełna ekscytacja, wyjść do ludzi, zrobić zakupy - wielkie wow!

Misi@, easymum, Wonderland, skabarka lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La_lenka to zycze powodzenia i przyjemnosci :)

‹‹ 407 408 409 410 411 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ