Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
A u mnie przeziębienie. Dzwoniłam już do teścia żeby mi kupił sok malinowy. Żeby tylko gorączki nie było. Siedzę w domu i się nigdzie nie ruszam. A zaraził mnie na pewno mój brat z córką. Byłam u rodziców, bo odbierałam wyniki i oni też przyjechali, chociaż wiedzieli dzień wcześniej, że ja będę. Przyjechali chorzy, kichali, smarkali. Młoda jeszcze nie zatykała buzi i byłam wredną ciocią, która zwracała jej uwagę żeby się zatykała. Niby uciekałam od nich do innego pokoju ale nic to nie dało.
-
nick nieaktualnyHej!
Ale mnie zmogło na sen! Wczoraj całe popołudnie spałam, wstałam na kilka godzin i kolejnych 10 godzin snu zaliczyłam w nocy i dziś przed południem 
Widocznie tego potrzebowałam, ostatnio takie fale senności wracają, a już od kilku tygodni ich nie było - ciekawe
Za godzinę zaczynam zajęcia, więc lecę suszyć włosy i coś jeszcze przegryźć
-
Nancy87 wrote:Dziewczyny będzie dobrze:) Ci lekarze to chyba wszystkich tak straszą. Jakaś moda jest teraz na te prenatalne z pappa i co wizytę padają słowa down, edwards, pappa, amniopunkcja. Zobaczcie jakie zdrowe, piękne dzieci się urodziły na styczniówkach, lutówkach, a nawet część marcówek już się rozpakowało:) Swoją drogą już się nie mogę doczekać sierpnia i tych emocji hehe
Ja to się nie mogę doczekać 16 marca
by zobaczyć znowu beboka w brzucholu jak grasuje
-
Nancy87 wrote:Ale pooglądamy ładne dzidziusia:D Uwielbiam oglądać nasze szkraby. Już są takie duże w porównaniu do pierwszego zdjęcia.
Wczoraj przyszedł mi femibion Natal 2 PLUS- jakie to duże:p Też macie tabletka plus kapsułka? Dziwnie to zrobili, w tabletce mnóstwo witamin i osobno kapsułka z DHA i witaminą E.
Też tak mam
są wielkie to fakt,
-
agatka196 wrote:Nancy też mam tabletke plus kapsułke. I już za 2 dni zaczne brać je tylko się zastanawiam czy mam odstawić kwas foliowy?
Tak odstaw, bo w femibion jest już kwas foliowy, mnie kazała ginekolog odstawić kwas jak zacznę brać femibion -
agatka196 wrote:Nancy też mam tabletke plus kapsułke. I już za 2 dni zaczne brać je tylko się zastanawiam czy mam odstawić kwas foliowy?
Ja odstawiłam, bo tutaj też jest kwas foliowy. Zresztą już mnie mdliło zawsze po tym kwasie. Za ile kupiłaś witaminy? Ja zamawiałam z internetowej apteki (przesyłkę miałam za darmo, bo raz na jakiś czas rodzina i koleżanki robią zamówienie i mamy ponad 300 zł, w związku z tym przesyłka gratis) no i zapłaciłam 35 zł. -
Nancy87 wrote:A u mnie przeziębienie. Dzwoniłam już do teścia żeby mi kupił sok malinowy. Żeby tylko gorączki nie było. Siedzę w domu i się nigdzie nie ruszam. A zaraził mnie na pewno mój brat z córką. Byłam u rodziców, bo odbierałam wyniki i oni też przyjechali, chociaż wiedzieli dzień wcześniej, że ja będę. Przyjechali chorzy, kichali, smarkali. Młoda jeszcze nie zatykała buzi i byłam wredną ciocią, która zwracała jej uwagę żeby się zatykała. Niby uciekałam od nich do innego pokoju ale nic to nie dało.
Moja mama też do mnie przyjechała chora, z anginą ;/ pielęgniarka ;/ no ale cóż pojechali w niedzielę i dziś jest środa i na szczęście nic mnie jeszcze nie dopadło. -
nick nieaktualny
-
Lady Savage wrote:Tak odstaw, bo w femibion jest już kwas foliowy, mnie kazała ginekolog odstawić kwas jak zacznę brać femibion
Na szczęście kwasu nie przedawkuje się, bo nadmiar ucieka z naszym moczem:) Ale po co go tyle brać:p Ja w ogóle już biorę przeszło rok czasu ten kwas, to już patrzeć na niego nie mogę. Wcześniej brałam w razie ewentualnej ciąży:p Od dwóch lat się nie zabezpieczaliśmy, był stosunek przerywany i ginekolog zaleciła mi kwas foliowy. Mówiła, że w ogóle każda kobieta, która współżyje i jest w wieku rozrodczym to powinna brać. Na pewno nie zaszkodzi.
Misi@ lubi tę wiadomość
-
Ja do witamin biorę jeszcze osobno kwas, bo często gini uważają że tego nigdy za wiele. Np na prenatalnych lekarka zalecała aż dawkę 15mg a w witaminach jest koło 4mg....
Kurcze nie wiem czy jednostek nie pomieszałam, ale proporcje na pewno są ok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 13:34
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
nick nieaktualnyHej:) powiedzcie mi czy ktoras z Was tez tak ma ?
odebralam wlasnie wynik moczu i mam pH 8 miesiac temu mialma 6,5 a teraz az 8 nie wiem czemu...
bakterie dalej mam dosc liczne i na dodatek liczne fosforany bezpostaciowe a to wynik chyba zasadowego pH wlasnie nie wiem skad takie wyniki u mnie czy sie martwic? do lekarza ide w poniedzialek wiecie cos o tym dziewczyny???
-
Riko nano to był też mój typNancy87 wrote:Mi podoba się ten wózek riko nano. Widziałam też na żywo- ładny:) Ale nie wiem jak z jego funkcjonalnością, czy dużą ma gondole.
gondolkę ma sporo bo głównie na to patrzyłam, no i też rączkę można ustawić wysoko, co też bylo dla mnie ważne bo ja niziutka nie jestem, ale któraś z dziewczyn podpowiedziała mi jeszcze wózek bexa line, ma podobne parametry jak nico, a jest troszkę tańszy i chyba kolorystyka mi bardziej odpowiada. Ale waham się właśnie między tymi dwoma
-
nick nieaktualny
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

na własnym zakwasie