SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:10

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ja niedawno się obudziłam. Mnie też trzymały się tej nocy głupie sny a raczej zboczone, nie było by w tym nic złego gdyby nie fakt ze "głównymi aktorami" była babcia z dziadkiem :D

Też miałam zastrzyki w brzuch ale pigula pozwoliła w udo i to nie mi tylko mężowi bo ja mogę patrzeć na igle ale żeby tak sama wbijać to nie :)

• SweetCherryPie Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę na badania prenatalne i pappę - trzymajcie kciuki, bo ledwo co się psychicznie trzymam :D

agatka196, chabasse, Misi@, easymum, Luna1, kasig lubią tę wiadomość

in8vzdb.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:11

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet trzymam kciuki! :)

• eM Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za chwilę wezmę się za nadrabianie :) przepraszam że wczoraj nie wrzuciłam ale w końcu mąż wrócił dopiero po 22 i jakoś nie było siły :) więc wrzucam dziś serducho dzidzi z filmikiem. Serducho słychać tak między 17 a 30 sekundą, potem zgubiłam a że urządzenie trochę uśrednia pomiar to jeszcze wyświetlacz nie załapał ale nie słychać już puk puk. Ogólnie nie jest łatwo znaleźć i utrzymać słuchanie :)
    https://www.youtube.com/watch?v=0qlrZVrvfcU&feature=youtu.be[\url]

la_lenka, Sigma, Lady Savage, agatka196, Nancy87, aldonaa, kasig, Anitka201, Wonderland, adzia lubią tę wiadomość

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie rację dziewczyny, dzięki, musiały mi dziś hormony poszaleć, że z optymistki się zaczęłam zamartwiać. Też właśnie jem co dwie - 3 godziny, w ogóle owocami się nie mogę na jeść, przed ciążą jak miałam dietę to taki bananek, jabłko czy pomarańcza było ok, a teraz zjem i jestem po 30 min głodna, dlatego się martwiłam że pomimo takiego częstego i konkretnego żarełka ja nie tyję, ale moja mama mówi to samo, a mój facet to rano jak szedł do pracy i się dowiedział że smutam powiedział: że jestem tak wyjątkową kobietką że mnie żadne przepisy i inf belly nie łapią :) i humor mi się od razu poprawił :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SweetCherryPie wrote:
    Jadę na badania prenatalne i pappę - trzymajcie kciuki, bo ledwo co się psychicznie trzymam :D

Cherry będzie ok! Spróbuj na spokojnie do tego podejść, bo maluszka zestresujesz.

gg64rl68s121551a.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka .. ja już wróciłam z prenatalnych.. Jestem cała w euforii. Kurcze zaraz chyba odfrunę. Z maluszkiem wszystko dobrze, mierzy 7,3 cm, ma nóżki, rączki i ... coś między nóżkami :) Serducho, móżdzek, pęcherz i inne w normie. Przezierność 1,8/1,9 (kilka pomiarów było).Serducho 158 uderzeń/min. Kość nosowa 2,3mm. (a jak u was, bo chyba nikt nie podawał tego wymiaru?). A najlepsze jest to, że Pani dr. nie widziała krwiaka... hrrrrrrraaaaaaaaaa...!!! Noo i to na razie chyba tyle. Zdjęcie wrzucę później.. choć i tak nie są zbyt wyrażne.
    A.. po wyniki Pappa w poniedziałek o 17.. będą kolejne emołszyny.. uuff
    Czekam teraz na wieści od innych dzisiejszych wizytówek.. tj chyba skabarka i sweetcherrypie.. Powodzenia!!!!
    A.. i termin porodu zmienił się nieco.. wypada 1.09.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 10:57

la_lenka, Misi@, 4me, bento, agatka196, Lady Savage, eM, Sigma, Terazsięuda:-), aldonaa, easymum, kasig, pesteczka, sweety, Anitka201, Wonderland, adzia, Bruma lubią tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady od 14 tygodnia metabolizm przyspiesza i powinniśmy jeść o 300 kalori więcej ( czyli 2400 kalori na dzień), a od III trymestru aż o 500 więcej ( czyli 2600). Jedz śmiało :)

Ja też miałam ostatnio zły dzień to mąż mi powiedział, kochanie, chyba będzie chłopak, bo piekniejsz z dnia na dzień...oczywiście wiem, że kiepsko wyglądalam, nie umalowana, dopiero po wymiotach żolcią z bolącym żolądkiem. Ale poprawilo mi to humor :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 11:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Hejka .. ja już wróciłam z prenatalnych.. Jestem cała w euforii. Kurcze zaraz chyba odfrunę. Z maluszkiem wszystko dobrze, mierzy 7,3 cm, ma nóżki, rączki i ... coś między nóżkami :) Serducho, móżdzek, pęcherz i inne w normie. Przezierność 1,8/1,9 (kilka pomiarów było).Serducho 158 uderzeń/min. Kość nosowa 2,3mm. (a jak u was, bo chyba nikt nie podawał tego wymiaru?). A najlepsze jest to, że Pani dr. nie widziała krwiaka... hrrrrrrraaaaaaaaaa...!!! Noo i to na razie chyba tyle. Zdjęcie wrzucę później.. choć i tak nie są zbyt wyrażne.
    A.. po wyniki Pappa w poniedziałek o 17.. będą kolejne emołszyny.. uuff
    Czekam teraz na wieści od innych dzisiejszych wizytówek.. tj chyba skabarka i sweetcherrypie.. Powodzenia!!!!
    A.. i termin porodu zmienił się nieco.. wypada 1.09.
    Super wieści :) <3

chabasse lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chabasse gratuluje :) no i kolejna co pokonala krwiaka:D Ach dziewczyny ja tez musze w końcu należy nam sie za to leżenie przez tyyyyyyle czasu.
    Ja idę w czwartek za tydzień dopiero i mam nadzieje na równie dobre wiadomości:)

chabasse, Misi@ lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chabasse super wiadomości prawdopodobnie synek jak u nancy :)

Lady na początku ciąży spadek wagi mozliwy a co ty chcialas juz po kg na tydzień tyc? Hehe przecież dzidek wazy gramy, sa dziewczyny ktore ciesza sie ze chudna a potem jak zaczynają tyc to na potęgę :D
    mi tez ubyło kg nie martwie sie tym :)
    Em zaraz zobacze filmik :)
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty <3

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse, super! Widać ten termin 12t5d szczęśliwy do badań. ;)

Wymiarów kości nosowej nie wiem, w sumie nie pytałam - ważne było dla mnie potwierdzenie, że jest obecna.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli mamy kolejnego chłopaka :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    chabasse, super! Widać ten termin 12t5d szczęśliwy do badań. ;)
    No to oby tak było dalej. Też idę jak bede miała 12t5d :D

la_lenka lubi tę wiadomość

• bento Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SweetCherryPie Na pewno wszystko będzie dobrze, ja mam usg genetyczne w sobotę i też się stresuje...
    Chabasse Gratulacje
    Pisałyście o wózkach, ja mam już kilka typów. Podoba mi się x-lander xa, maxi cosi mura 4 i jeszcze baby design HUSKY(tylko kolory takie trochę ponure). Waga raczej nie ma znaczenia, najbardziej zależy mi na dużych kołach, godnoli i wygodnej spacerówce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 11:11

sRUqp2.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me... na pewno będzie dobrze.. ja starałm się myśleć pozytywnie i dzięki temu zaoszczędziłam maluszkowi stresów.. chociaż nie powiem przed wejściem do gabinetu.. to miałam trzęsiawkę.. ale mój Tomek był ze mną (jak zawsze zresztą.. kochane chłopisko) i razem stawiliśmy temu czoła.. A oczywiści enie muszę wspominać jaka duma w niego wstąpiła.. jak usłyszał, że chłopak chyba będzie..
    La_lenka.. chyba rzeczywiście dobry moment na badania.. albo nagroda za posłuszne leżenie.. ;)

la_lenka, 4me lubią tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • eM Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh :D nadrobiłam :P dziewczyny ja myślę że nie ma już co przywiązywać wagi do tych nowo wyznaczonych terminów porodu bo to już powoli jest niewiarygodne :) dzidzia się rozciąga, kuli i chyba każdej z nas termin z prenatalnych trochę się rozbiega z terminami z wcześniejszych usg. Mi wyszło 5dni wcześniej :D ale wydaje mi się że trzeba się trzymać tego co lekarz wyznaczył wcześniej :)

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak zawsze jest rozbieżność przed porodem 2tygodnie przed terminem i dwa po :) ja wiem ze wrzesien i to mi wystarczy :D

‹‹ 416 417 418 419 420 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ