X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:10

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ja niedawno się obudziłam. Mnie też trzymały się tej nocy głupie sny a raczej zboczone, nie było by w tym nic złego gdyby nie fakt ze "głównymi aktorami" była babcia z dziadkiem :D

Też miałam zastrzyki w brzuch ale pigula pozwoliła w udo i to nie mi tylko mężowi bo ja mogę patrzeć na igle ale żeby tak sama wbijać to nie :)

• SweetCherryPie Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę na badania prenatalne i pappę - trzymajcie kciuki, bo ledwo co się psychicznie trzymam :D

agatka196, chabasse, nick nieaktualny, easymum, Luna1, kasig lubią tę wiadomość

in8vzdb.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:11

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet trzymam kciuki! :)

• eM Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za chwilę wezmę się za nadrabianie :) przepraszam że wczoraj nie wrzuciłam ale w końcu mąż wrócił dopiero po 22 i jakoś nie było siły :) więc wrzucam dziś serducho dzidzi z filmikiem. Serducho słychać tak między 17 a 30 sekundą, potem zgubiłam a że urządzenie trochę uśrednia pomiar to jeszcze wyświetlacz nie załapał ale nie słychać już puk puk. Ogólnie nie jest łatwo znaleźć i utrzymać słuchanie :)
    https://www.youtube.com/watch?v=0qlrZVrvfcU&feature=youtu.be[\url]

la_lenka, nick nieaktualny, Lady Savage, agatka196, Nancy87, aldonaa, kasig, Anitka201, Wonderland, adzia lubią tę wiadomość

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie rację dziewczyny, dzięki, musiały mi dziś hormony poszaleć, że z optymistki się zaczęłam zamartwiać. Też właśnie jem co dwie - 3 godziny, w ogóle owocami się nie mogę na jeść, przed ciążą jak miałam dietę to taki bananek, jabłko czy pomarańcza było ok, a teraz zjem i jestem po 30 min głodna, dlatego się martwiłam że pomimo takiego częstego i konkretnego żarełka ja nie tyję, ale moja mama mówi to samo, a mój facet to rano jak szedł do pracy i się dowiedział że smutam powiedział: że jestem tak wyjątkową kobietką że mnie żadne przepisy i inf belly nie łapią :) i humor mi się od razu poprawił :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SweetCherryPie wrote:
    Jadę na badania prenatalne i pappę - trzymajcie kciuki, bo ledwo co się psychicznie trzymam :D

Cherry będzie ok! Spróbuj na spokojnie do tego podejść, bo maluszka zestresujesz.

gg64rl68s121551a.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka .. ja już wróciłam z prenatalnych.. Jestem cała w euforii. Kurcze zaraz chyba odfrunę. Z maluszkiem wszystko dobrze, mierzy 7,3 cm, ma nóżki, rączki i ... coś między nóżkami :) Serducho, móżdzek, pęcherz i inne w normie. Przezierność 1,8/1,9 (kilka pomiarów było).Serducho 158 uderzeń/min. Kość nosowa 2,3mm. (a jak u was, bo chyba nikt nie podawał tego wymiaru?). A najlepsze jest to, że Pani dr. nie widziała krwiaka... hrrrrrrraaaaaaaaaa...!!! Noo i to na razie chyba tyle. Zdjęcie wrzucę później.. choć i tak nie są zbyt wyrażne.
    A.. po wyniki Pappa w poniedziałek o 17.. będą kolejne emołszyny.. uuff
    Czekam teraz na wieści od innych dzisiejszych wizytówek.. tj chyba skabarka i sweetcherrypie.. Powodzenia!!!!
    A.. i termin porodu zmienił się nieco.. wypada 1.09.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 10:57

la_lenka, nick nieaktualny, 4me, bento, agatka196, Lady Savage, eM, nick nieaktualny, Terazsięuda:-), aldonaa, easymum, kasig, nick nieaktualny, sweety, Anitka201, Wonderland, adzia, Bruma lubią tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady od 14 tygodnia metabolizm przyspiesza i powinniśmy jeść o 300 kalori więcej ( czyli 2400 kalori na dzień), a od III trymestru aż o 500 więcej ( czyli 2600). Jedz śmiało :)

Ja też miałam ostatnio zły dzień to mąż mi powiedział, kochanie, chyba będzie chłopak, bo piekniejsz z dnia na dzień...oczywiście wiem, że kiepsko wyglądalam, nie umalowana, dopiero po wymiotach żolcią z bolącym żolądkiem. Ale poprawilo mi to humor :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 11:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Hejka .. ja już wróciłam z prenatalnych.. Jestem cała w euforii. Kurcze zaraz chyba odfrunę. Z maluszkiem wszystko dobrze, mierzy 7,3 cm, ma nóżki, rączki i ... coś między nóżkami :) Serducho, móżdzek, pęcherz i inne w normie. Przezierność 1,8/1,9 (kilka pomiarów było).Serducho 158 uderzeń/min. Kość nosowa 2,3mm. (a jak u was, bo chyba nikt nie podawał tego wymiaru?). A najlepsze jest to, że Pani dr. nie widziała krwiaka... hrrrrrrraaaaaaaaaa...!!! Noo i to na razie chyba tyle. Zdjęcie wrzucę później.. choć i tak nie są zbyt wyrażne.
    A.. po wyniki Pappa w poniedziałek o 17.. będą kolejne emołszyny.. uuff
    Czekam teraz na wieści od innych dzisiejszych wizytówek.. tj chyba skabarka i sweetcherrypie.. Powodzenia!!!!
    A.. i termin porodu zmienił się nieco.. wypada 1.09.
    Super wieści :) <3

chabasse lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chabasse gratuluje :) no i kolejna co pokonala krwiaka:D Ach dziewczyny ja tez musze w końcu należy nam sie za to leżenie przez tyyyyyyle czasu.
    Ja idę w czwartek za tydzień dopiero i mam nadzieje na równie dobre wiadomości:)

chabasse, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chabasse super wiadomości prawdopodobnie synek jak u nancy :)

Lady na początku ciąży spadek wagi mozliwy a co ty chcialas juz po kg na tydzień tyc? Hehe przecież dzidek wazy gramy, sa dziewczyny ktore ciesza sie ze chudna a potem jak zaczynają tyc to na potęgę :D
    mi tez ubyło kg nie martwie sie tym :)
    Em zaraz zobacze filmik :)
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty <3

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse, super! Widać ten termin 12t5d szczęśliwy do badań. ;)

Wymiarów kości nosowej nie wiem, w sumie nie pytałam - ważne było dla mnie potwierdzenie, że jest obecna.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli mamy kolejnego chłopaka :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    chabasse, super! Widać ten termin 12t5d szczęśliwy do badań. ;)
    No to oby tak było dalej. Też idę jak bede miała 12t5d :D

la_lenka lubi tę wiadomość

• bento Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SweetCherryPie Na pewno wszystko będzie dobrze, ja mam usg genetyczne w sobotę i też się stresuje...
    Chabasse Gratulacje
    Pisałyście o wózkach, ja mam już kilka typów. Podoba mi się x-lander xa, maxi cosi mura 4 i jeszcze baby design HUSKY(tylko kolory takie trochę ponure). Waga raczej nie ma znaczenia, najbardziej zależy mi na dużych kołach, godnoli i wygodnej spacerówce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 11:11

sRUqp2.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me... na pewno będzie dobrze.. ja starałm się myśleć pozytywnie i dzięki temu zaoszczędziłam maluszkowi stresów.. chociaż nie powiem przed wejściem do gabinetu.. to miałam trzęsiawkę.. ale mój Tomek był ze mną (jak zawsze zresztą.. kochane chłopisko) i razem stawiliśmy temu czoła.. A oczywiści enie muszę wspominać jaka duma w niego wstąpiła.. jak usłyszał, że chłopak chyba będzie..
    La_lenka.. chyba rzeczywiście dobry moment na badania.. albo nagroda za posłuszne leżenie.. ;)

la_lenka, 4me lubią tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • eM Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh :D nadrobiłam :P dziewczyny ja myślę że nie ma już co przywiązywać wagi do tych nowo wyznaczonych terminów porodu bo to już powoli jest niewiarygodne :) dzidzia się rozciąga, kuli i chyba każdej z nas termin z prenatalnych trochę się rozbiega z terminami z wcześniejszych usg. Mi wyszło 5dni wcześniej :D ale wydaje mi się że trzeba się trzymać tego co lekarz wyznaczył wcześniej :)

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak zawsze jest rozbieżność przed porodem 2tygodnie przed terminem i dwa po :) ja wiem ze wrzesien i to mi wystarczy :D

‹‹ 416 417 418 419 420 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ