Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDzień dobry, ja niedawno się obudziłam. Mnie też trzymały się tej nocy głupie sny a raczej zboczone, nie było by w tym nic złego gdyby nie fakt ze "głównymi aktorami" była babcia z dziadkiem

Też miałam zastrzyki w brzuch ale pigula pozwoliła w udo i to nie mi tylko mężowi bo ja mogę patrzeć na igle ale żeby tak sama wbijać to nie
-
nick nieaktualny
-
Za chwilę wezmę się za nadrabianie
przepraszam że wczoraj nie wrzuciłam ale w końcu mąż wrócił dopiero po 22 i jakoś nie było siły
więc wrzucam dziś serducho dzidzi z filmikiem. Serducho słychać tak między 17 a 30 sekundą, potem zgubiłam a że urządzenie trochę uśrednia pomiar to jeszcze wyświetlacz nie załapał ale nie słychać już puk puk. Ogólnie nie jest łatwo znaleźć i utrzymać słuchanie 
https://www.youtube.com/watch?v=0qlrZVrvfcU&feature=youtu.be[\url]
la_lenka, Sigma, Lady Savage, agatka196, Nancy87, aldonaa, kasig, Anitka201, Wonderland, adzia lubią tę wiadomość
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
Macie rację dziewczyny, dzięki, musiały mi dziś hormony poszaleć, że z optymistki się zaczęłam zamartwiać. Też właśnie jem co dwie - 3 godziny, w ogóle owocami się nie mogę na jeść, przed ciążą jak miałam dietę to taki bananek, jabłko czy pomarańcza było ok, a teraz zjem i jestem po 30 min głodna, dlatego się martwiłam że pomimo takiego częstego i konkretnego żarełka ja nie tyję, ale moja mama mówi to samo, a mój facet to rano jak szedł do pracy i się dowiedział że smutam powiedział: że jestem tak wyjątkową kobietką że mnie żadne przepisy i inf belly nie łapią
i humor mi się od razu poprawił
-
Hejka .. ja już wróciłam z prenatalnych.. Jestem cała w euforii. Kurcze zaraz chyba odfrunę. Z maluszkiem wszystko dobrze, mierzy 7,3 cm, ma nóżki, rączki i ... coś między nóżkami
Serducho, móżdzek, pęcherz i inne w normie. Przezierność 1,8/1,9 (kilka pomiarów było).Serducho 158 uderzeń/min. Kość nosowa 2,3mm. (a jak u was, bo chyba nikt nie podawał tego wymiaru?). A najlepsze jest to, że Pani dr. nie widziała krwiaka... hrrrrrrraaaaaaaaaa...!!! Noo i to na razie chyba tyle. Zdjęcie wrzucę później.. choć i tak nie są zbyt wyrażne.
A.. po wyniki Pappa w poniedziałek o 17.. będą kolejne emołszyny.. uuff
Czekam teraz na wieści od innych dzisiejszych wizytówek.. tj chyba skabarka i sweetcherrypie.. Powodzenia!!!!
A.. i termin porodu zmienił się nieco.. wypada 1.09.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 10:57
la_lenka, Misi@, 4me, bento, agatka196, Lady Savage, eM, Sigma, Terazsięuda:-), aldonaa, easymum, kasig, pesteczka, sweety, Anitka201, Wonderland, adzia, Bruma lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLady od 14 tygodnia metabolizm przyspiesza i powinniśmy jeść o 300 kalori więcej ( czyli 2400 kalori na dzień), a od III trymestru aż o 500 więcej ( czyli 2600). Jedz śmiało

Ja też miałam ostatnio zły dzień to mąż mi powiedział, kochanie, chyba będzie chłopak, bo piekniejsz z dnia na dzień...oczywiście wiem, że kiepsko wyglądalam, nie umalowana, dopiero po wymiotach żolcią z bolącym żolądkiem. Ale poprawilo mi to humor
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 11:00
-
nick nieaktualnySuper wieścichabasse wrote:Hejka .. ja już wróciłam z prenatalnych.. Jestem cała w euforii. Kurcze zaraz chyba odfrunę. Z maluszkiem wszystko dobrze, mierzy 7,3 cm, ma nóżki, rączki i ... coś między nóżkami
Serducho, móżdzek, pęcherz i inne w normie. Przezierność 1,8/1,9 (kilka pomiarów było).Serducho 158 uderzeń/min. Kość nosowa 2,3mm. (a jak u was, bo chyba nikt nie podawał tego wymiaru?). A najlepsze jest to, że Pani dr. nie widziała krwiaka... hrrrrrrraaaaaaaaaa...!!! Noo i to na razie chyba tyle. Zdjęcie wrzucę później.. choć i tak nie są zbyt wyrażne.
A.. po wyniki Pappa w poniedziałek o 17.. będą kolejne emołszyny.. uuff
Czekam teraz na wieści od innych dzisiejszych wizytówek.. tj chyba skabarka i sweetcherrypie.. Powodzenia!!!!
A.. i termin porodu zmienił się nieco.. wypada 1.09.
chabasse lubi tę wiadomość
-
Chabasse gratuluje
no i kolejna co pokonala krwiaka:D Ach dziewczyny ja tez musze w końcu należy nam sie za to leżenie przez tyyyyyyle czasu.
Ja idę w czwartek za tydzień dopiero i mam nadzieje na równie dobre wiadomości:)
chabasse, Misi@ lubią tę wiadomość

-
nick nieaktualnyChabasse super wiadomości prawdopodobnie synek jak u nancy

Lady na początku ciąży spadek wagi mozliwy a co ty chcialas juz po kg na tydzień tyc? Hehe przecież dzidek wazy gramy, sa dziewczyny ktore ciesza sie ze chudna a potem jak zaczynają tyc to na potęgę
mi tez ubyło kg nie martwie sie tym
Em zaraz zobacze filmik
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
-
nick nieaktualny
-
SweetCherryPie Na pewno wszystko będzie dobrze, ja mam usg genetyczne w sobotę i też się stresuje...
Chabasse Gratulacje
Pisałyście o wózkach, ja mam już kilka typów. Podoba mi się x-lander xa, maxi cosi mura 4 i jeszcze baby design HUSKY(tylko kolory takie trochę ponure). Waga raczej nie ma znaczenia, najbardziej zależy mi na dużych kołach, godnoli i wygodnej spacerówce.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 11:11
-
4me... na pewno będzie dobrze.. ja starałm się myśleć pozytywnie i dzięki temu zaoszczędziłam maluszkowi stresów.. chociaż nie powiem przed wejściem do gabinetu.. to miałam trzęsiawkę.. ale mój Tomek był ze mną (jak zawsze zresztą.. kochane chłopisko) i razem stawiliśmy temu czoła.. A oczywiści enie muszę wspominać jaka duma w niego wstąpiła.. jak usłyszał, że chłopak chyba będzie..
La_lenka.. chyba rzeczywiście dobry moment na badania.. albo nagroda za posłuszne leżenie..
la_lenka, 4me lubią tę wiadomość
-
Eh
nadrobiłam
dziewczyny ja myślę że nie ma już co przywiązywać wagi do tych nowo wyznaczonych terminów porodu bo to już powoli jest niewiarygodne
dzidzia się rozciąga, kuli i chyba każdej z nas termin z prenatalnych trochę się rozbiega z terminami z wcześniejszych usg. Mi wyszło 5dni wcześniej
ale wydaje mi się że trzeba się trzymać tego co lekarz wyznaczył wcześniej
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
nick nieaktualny
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH