SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 15:42

l22nhdge5b933eoh.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Aldona problem z Endo jest taki, ze na nfz czeka sie dobrych kilka tygodni :/ a ja tyle nie chce czekać.
    Zapisalam sie na znanylekarz juz na te srode- niestety prywatnie za 110 pln :/ przed tym zrobie sobie tez prywatnie aktualne tsh, ft4 i ft3 bo bez tego z fusów mi nie wywróży i szkoda kasy za wizytę.
    Spróbuje jeszcze w pn zadzwonic moze gdzies na mój abonament uda mi sie wbić w sensownym terminie:/
    Dziewczyny wiecie ile kosztują prywatnie badania z krwi tsh, ft4 i ft3 ???

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 15:42

l22nhdge5b933eoh.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś robiłam prywatnie w Diagnostyce i za TSH płaciłam jakos niecałe 30 zł, reszty nie pamiętam... ja robie wszystko na abonament.

Może masz możliwość iść wczesniej do internisty, z tego co mi wiadomo jak internista da Ci skierowanie na badania i zrobisz je w laboratorium przychodni to masz za darmo - zawsze to pieniądze zaoszczędzone =)
    Tez kiedyś tak robilam i nie bylo problemu z uzyskaniem skierowania od internisty =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry pomysł z tym internistą, szczególnie w ciąży spokojnie powinien dać skierowanie. Pewnie akurat na wizytę się zaoszczędzi.

gg64rl68s121551a.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że nie powinno być problemu... a zaoszczędzona kasę lepiej przeznaczyć na coś innego, jeszcze nie raz będą wydatki =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• 4me Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki. Wlasnie mam plan by spróbować z internista ale wizytę u Endo mam w środę o 14 wiec badania musialabym zrobić w poniedziałek rano :/ chyba, ze znajdę takie aby w jeden dzien byl wynik ale to często zalezy od rodzaju badania... No nic pokombinuje w poniedziałek...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z kasa to juz w ogóle masakra. W tym tygodniu mam prenatalne + pappa- całość 400 pln. Wizyta u Endo 110, ewentualne badania jak nie załatwię skierowania kolejna 100. Wydam w tym tygodniu 600 pln pomimo, ze mam abonament, za który tez place :/ ale czego sie nie robi dla zdrowia dzidzi i własnego spokoju...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me spróbuj poprosić interniste, żebyś na skierowaniu zaznaczyła czy tez napisala, ze wyniki sa potrzebne na cito... będą za kilka godzin=)

Chociaż ja dziś robilam badania ok. 10 i wyniki miałam juz o godzinie 18... wiec ogólnie bardzo szybko, nie woem czy to ze względu na ciążę, czy od tak po prostu.. tez spodziewałam się, ze będą jakoś najwcześniej w poniedziałek pod wieczór.

Jak masz jakiegoś w miarę interniste to proponuje powiedzieć wprost jak wygląda sytuacja =)

4me lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Z kasa to juz w ogóle masakra. W tym tygodniu mam prenatalne + pappa- całość 400 pln. Wizyta u Endo 110, ewentualne badania jak nie załatwię skierowania kolejna 100. Wydam w tym tygodniu 600 pln pomimo, ze mam abonament, za który tez place :/ ale czego sie nie robi dla zdrowia dzidzi i własnego spokoju...

A pappa robisz dlatego, ze chcesz czy masz jakieś specjalne wskazania?
    Zastanawiałam się też nad tym badaniem, ale uznałam że jeśli wszystko będzie w porządku na USG to nie będę go dodatkowo robiła...

Troszkę się przyznam stresuje tym USG, ale badanie będzie jednak dopiero 13.03, wiec jeszcze troszkę musze wytrzymać =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :) jak samopoczucie :) ja zauważyłam wczoraj, że moje złe samopoczucie zwiastuje deszcz :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage Coś w tym musi być, ja wczoraj miałam super dzień i dziś od rana słoneczko za oknem.
    Dziewczyny jak u Was ze spaniem? Nie chodzi mi nawet o nocne wizyty w toalecie, ale po prostu budzę się kilka razy w nocy bez powodu i ogólnie jakoś źle mi się śpi.

sRUqp2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Lady Savage Coś w tym musi być, ja wczoraj miałam super dzień i dziś od rana słoneczko za oknem.
    Dziewczyny jak u Was ze spaniem? Nie chodzi mi nawet o nocne wizyty w toalecie, ale po prostu budzę się kilka razy w nocy bez powodu i ogólnie jakoś źle mi się śpi.

Bento ja mam tak samo, nie wspomnę o tym że ostatnio jakaś obolała się budzę jakbym na kamieniach spała

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 19:45

sRUqp2.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry...
    U mnie pogoda byle jaka chociaż humor ostatnio dopisuje :) a co do spania to niestety też mam problemy i ciągle mi niewygodnie.. mi się wydaje że to kwestia łóżka i zwiększonej jakiejs wrazliwości w ciąży.. przynajmniej u mnie. Też się chyba skuszę na jakąś fajną poduchę, bo z czasem to chyba bedzie tylko gorzej..

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na już nie wyrabiam. Z dnia na dzień czuje się gorzej. Od początku przeziębienia bolała mnie głowa ale teraz to juz jest tak mocny ból że nawet apap nie pomaga. Do tego ból uszu, oczu (sa napuchnięte od lzawienia) katar i gardło. Czy to moga byc zatoki? Nigdy na to nie chorowalam. Mam doła dzisiaj się poplakalam z bezsilności. Nie wiem czy z dzieckiem jest ok bo zrobiłam się zupelnie płaska do tego od wtorku polecialo mi kolejne 1,5 kg :-(

• karolcia87 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anitka201 spokojnie pewnie stres tak wpływa na twój organizm, nie przejmuj się zbytnio i jak masz możliwość idź do lekarza nie lekceważ takich bóli.
    co do spania ja od początku jak się dowiedziałam o ciąży nie potrafię przespać całej nocy, budzę się kręce w łóżku i jest mi nie wygodnie cały czas, też myślę żeby kupić poduchę może coś pomoże

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie z rana :)

Anitka mnie od kilku dni glowe rozsadza Lady miala od mamy sposob cukierki czekoladowe lub 2łyżeczki cukru, cukier nie pomogl a wczoraj kupilam cukierki lodowe na noc ulzylo teraz znowu boli ktos pisal zeby namoczyc recznik lub cos i zamrozic i taki oklad przykladac moja szmatka czeka na kumulacje :D oczy tez mi lzawia i pieka :/

Odnośnie tarczycy to lekarze maja zdanie, jedni uwazaja ze tsh skacze i trzeba pilnowac tylko ft4 a inni ze ft i TSH, ja zaszlam majac 2,75 , wynik dostal lekarz i zapisal dawke 66,6 a bralam 50 , teraz na wizycie zapisal 75 mimo ze nie dalam nowych wynikow, teraz biore 66,6

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry =)

Doskonale Was rozumiem ze spaniem, nie dość ze kładąc się nie mogę znaleźć zadnek wygodnej dla mnie pozycji to jeszcze budzę się kilka razy na wizyty w toalecie =)
    Takie uroki ciąży =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Dzień dobry =)

Doskonale Was rozumiem ze spaniem, nie dość ze kładąc się nie mogę znaleźć zadnek wygodnej dla mnie pozycji to jeszcze budzę się kilka razy na wizyty w toalecie =)
    Takie uroki ciąży =)
    A ja poskromilam te wizyty i czasami wstaje :D
    min godzine przed spaniem nie pije nic a jak ide do lozka to zachaczam wc nawet jak mi sie nie chce tylko rano haha to juz biegne do wc :D

‹‹ 444 445 446 447 448 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ