Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Mi dal smierowanie i do konkretnej kliniki kazal dzwonic gdzie ma umowe spisaną. Dokładnie w Katowicach u Sadkowskiego, i z tego co pytalam kazde skierowanie przechodzi, od kazdego prywatnego, ja zawsze pytek straszny jestem i ciekawska :p
Dla mnie to wgl poraszka dlaczego trzeba placic za to by siw dowiedziec czy dziecko nie jest chore..Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 11:36

-
Witam się z wami w 14 tygodniu(13 t +0) i zaczynamy II trymestr
pospałam z mężem do 10.30 dzisiaj na obiad mąż robi tortille
i ciasto bo musimy wykorzystać jajka mamy ok 40 a mogą niektóre się zepsuć
Dalej zakatarzona i gardło boli i osłabiona. Ja łykam żuravit lekarz mi kazał, kupiłam sok żurawinowy i jeszcze jutro kupię żurawinę i muszę powtórzyć badania moczu bo wyszły mi bakterie.
eM, chabasse lubią tę wiadomość
-
agatka196 wrote:Nwncy a w którym miejscu szukasz? Ja codziennie słucham i coś słyszę tylko z jednej strony, ale nie wiem czy to to.
Jutro mam prenatalne to przypatrze gdzie on jeździ ta głowica.
Ja znalazłam bobo (no tak mi się wydaje, że to bobuś, może jelit słucham i się rozczulam hehe) koło pępka po prawej stronie. W grudniu byłam u ginekologa i mówiła mi, że mam owulację z prawego jajnika, później w ciąży usg dopochwowe też z prawej strony grzebała no i na prenatalnych też tylko po prawej jeżdziła.
agatka196 lubi tę wiadomość
-
Staraczka ja Ci współczuje jak ci nie pomagają cukierki, a wczoraj i przed wczoraj zrobiłam próbę odłożenia cukierków rano i skończyło się to paskudnym bólem głowy, jednak muszę spałaszować coś słodkiego zaraz jak wstanę
-
Dziewczyny strasznie wam współczuję tych chorób, trzymajcie się i zdrowiejcie szybko! U mnie chwilowo lepiej, przeziębienie właściwie przeszło, wyniki ok, więc żadnych infekcji nie mam. Samopoczucie też dziś całkiem niezłe. Jedyne z czym się ciągle zmagam to wzdęcia i zaparcia, już nie mam pomysłu co jeszcze mogłabym jeść żeby pomagało i nie wywoływało bólu brzucha przy okazji.
-
Witam się dziewczyny z 'rana' dopiero co z mężem wstaliśmy po jego imprezie urodzinowej, znajomi siedzieli do 4
no i tym pozytywnym akcentem zaczęliśmy 2 trymestr ciąży
tak strasznie się cieszę
a była u nas wczoraj taka urocza mała dziewczynka
kasig, bento, agatka196, chabasse, adzia, skabarka lubią tę wiadomość
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
Prawie codziennie jem na śniadanie owsianke z owocami (między innymi właśnie śliwkami). Na czczo pije ciepłą wodę z cytryna. Piję kisielek z siemienia lnianego. Jem dużo warzyw, ostatnio chrupie surowe marchewki w ramach przekąski. Jem wyłącznie chleb razowy, kasze, makarony razowe itd. Piję minimum dwa litry wody.
Niby do łazienki chodzę tak co drugi dzień, ale jest mi bardzo ciężko się załatwić i ciągle mam uczucie niepełnego wyróżnienia i wzdetego brzucha. To tak nierównomiernie przychodzi, kilka dni jest ok, potem kilka dni znowu źle. Może jak zacznę regularnie spacerować to się poprawi, na razie chodzę głównie po domu, bo schody za bardzo mnie męczą i robi mi się słabo - jednak prawie dwa miesiące leżenia prawie plackiem to nie takie hop siup
-
nick nieaktualnyPomogly na chwile wieczorem albo i nie bo zasnelamLady Savage wrote:Staraczka ja Ci współczuje jak ci nie pomagają cukierki, a wczoraj i przed wczoraj zrobiłam próbę odłożenia cukierków rano i skończyło się to paskudnym bólem głowy, jednak muszę spałaszować coś słodkiego zaraz jak wstanę
dzisiaj przeszlo 
Nancy moze cos byc z zabobonami kurde ja ciagle o nich
ostatnio bulgotalo mi w brzuchu mama znowu ze glodna jestem ze mam jesc mowie SLUCHAJ GLODNA NIE JESTEM A TE BULGOTY MAM CIAGLE PO PRAWEJ STRONIE i co mamuska znowu zabobon rzucila ze jak prawa strona to na dziewczynke lewa na chlopaka
i masz z usg dziewczynke sluchasz z prawej strony moze cos w tym jest i mowisz ze z prawej owulacja, ja tez mialam z prawego jajnika bo lewego usuneli teraz mam większą nadzieje na dziewczynke
-
nick nieaktualnyPłeć zależy od tego, jaki chromosom zawiera plemnik, który połączył się z komórką jajową, a nie od strony owulacji czy implantacji. Płeć dziecka nie ma NIC wspólnego z komórką jajową - ona ma zawsze X, bo i skąd miałaby mieć męskiego Y.
Ja też zaczynam 2 trymestr dzisiaj wg BBF. Bo wg innych kalkulatorów dopiero za tydzień - jakoś się rozjeżdżają te dane. BBF chyba wyznacza II trymestr o tydzień za wcześnie.
Carolline, Anitka201, chabasse, kapturnica, skabarka lubią tę wiadomość
-
Ja sie już spotkałam z teorią, że II trymestr zaczyna się od 13 tygodnia (czyli jakby w ogóle tydzień wcześniej). Sama już zupełnie nie wiem. Teraz wszystkie programy i strony jakie mam, pokazują już teraz II trymestr i 4 miesiąc, wiec chyba nie będę dalej drazyc.
Moja siostra w obu ciazach miała jednakowo małe mdłości, prawie wcale - ma córkę i syna.bento wrote:Odnośnie zabobonów
Ja w pierwszej ciąży nie wiedziałam co to mdłości, czułam się rewelacyjnie i urodziłam chłopca, a teraz męczą mnie mdłości od początku i to takie przez cały dzień, z usg prawdopodobnie dziewuszka... więc coś w tym jest.. 
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 13:22
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH