SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 20:42

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:15

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • ceska Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dal smierowanie i do konkretnej kliniki kazal dzwonic gdzie ma umowe spisaną. Dokładnie w Katowicach u Sadkowskiego, i z tego co pytalam kazde skierowanie przechodzi, od kazdego prywatnego, ja zawsze pytek straszny jestem i ciekawska :p
    Dla mnie to wgl poraszka dlaczego trzeba placic za to by siw dowiedziec czy dziecko nie jest chore..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 11:36

oar8skjod4lwslof.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:15

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z wami w 14 tygodniu(13 t +0) i zaczynamy II trymestr :) pospałam z mężem do 10.30 dzisiaj na obiad mąż robi tortille :) i ciasto bo musimy wykorzystać jajka mamy ok 40 a mogą niektóre się zepsuć :) Dalej zakatarzona i gardło boli i osłabiona. Ja łykam żuravit lekarz mi kazał, kupiłam sok żurawinowy i jeszcze jutro kupię żurawinę i muszę powtórzyć badania moczu bo wyszły mi bakterie.

eM, chabasse lubią tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Nwncy a w którym miejscu szukasz? Ja codziennie słucham i coś słyszę tylko z jednej strony, ale nie wiem czy to to.
    Jutro mam prenatalne to przypatrze gdzie on jeździ ta głowica.

Ja znalazłam bobo (no tak mi się wydaje, że to bobuś, może jelit słucham i się rozczulam hehe) koło pępka po prawej stronie. W grudniu byłam u ginekologa i mówiła mi, że mam owulację z prawego jajnika, później w ciąży usg dopochwowe też z prawej strony grzebała no i na prenatalnych też tylko po prawej jeżdziła.

agatka196 lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo musze zacząć witaminy brać ja kompletnie się nie znam jakie kupić jakie potrzebne wiem że ten temat był ale może doradzicie mi .

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka ja Ci współczuje jak ci nie pomagają cukierki, a wczoraj i przed wczoraj zrobiłam próbę odłożenia cukierków rano i skończyło się to paskudnym bólem głowy, jednak muszę spałaszować coś słodkiego zaraz jak wstanę

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny strasznie wam współczuję tych chorób, trzymajcie się i zdrowiejcie szybko! U mnie chwilowo lepiej, przeziębienie właściwie przeszło, wyniki ok, więc żadnych infekcji nie mam. Samopoczucie też dziś całkiem niezłe. Jedyne z czym się ciągle zmagam to wzdęcia i zaparcia, już nie mam pomysłu co jeszcze mogłabym jeść żeby pomagało i nie wywoływało bólu brzucha przy okazji. :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La lenka ja też się z tym zmagam jem wszystko dużo błonnika pije dużo wody itp i nic jedynie co jak ok 5 dni nie chodzę do wc to czopek glicerynowy pomaga 1gramowy.

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka a próbowałas np platkow owsianych ( zwykłych) ugotowanych albo na wodzie albo na mleku ryżowym i do tego wkrojone suszone śliwki? Na czczo dobrze jest wypic letnia wodę z cytryną.

• bento Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 19:45

sRUqp2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi nawet to co wypisałaś bento nie pomaga :D wypróbowałam :)

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczyny z 'rana' dopiero co z mężem wstaliśmy po jego imprezie urodzinowej, znajomi siedzieli do 4 :D no i tym pozytywnym akcentem zaczęliśmy 2 trymestr ciąży :D tak strasznie się cieszę :D a była u nas wczoraj taka urocza mała dziewczynka <3

kasig, bento, agatka196, chabasse, adzia, skabarka lubią tę wiadomość

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawie codziennie jem na śniadanie owsianke z owocami (między innymi właśnie śliwkami). Na czczo pije ciepłą wodę z cytryna. Piję kisielek z siemienia lnianego. Jem dużo warzyw, ostatnio chrupie surowe marchewki w ramach przekąski. Jem wyłącznie chleb razowy, kasze, makarony razowe itd. Piję minimum dwa litry wody.
    Niby do łazienki chodzę tak co drugi dzień, ale jest mi bardzo ciężko się załatwić i ciągle mam uczucie niepełnego wyróżnienia i wzdetego brzucha. To tak nierównomiernie przychodzi, kilka dni jest ok, potem kilka dni znowu źle. Może jak zacznę regularnie spacerować to się poprawi, na razie chodzę głównie po domu, bo schody za bardzo mnie męczą i robi mi się słabo - jednak prawie dwa miesiące leżenia prawie plackiem to nie takie hop siup :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Staraczka ja Ci współczuje jak ci nie pomagają cukierki, a wczoraj i przed wczoraj zrobiłam próbę odłożenia cukierków rano i skończyło się to paskudnym bólem głowy, jednak muszę spałaszować coś słodkiego zaraz jak wstanę
    Pomogly na chwile wieczorem albo i nie bo zasnelam :D dzisiaj przeszlo :)

Nancy moze cos byc z zabobonami kurde ja ciagle o nich :D
    ostatnio bulgotalo mi w brzuchu mama znowu ze glodna jestem ze mam jesc mowie SLUCHAJ GLODNA NIE JESTEM A TE BULGOTY MAM CIAGLE PO PRAWEJ STRONIE i co mamuska znowu zabobon rzucila ze jak prawa strona to na dziewczynke lewa na chlopaka :D i masz z usg dziewczynke sluchasz z prawej strony moze cos w tym jest i mowisz ze z prawej owulacja, ja tez mialam z prawego jajnika bo lewego usuneli teraz mam większą nadzieje na dziewczynke :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płeć zależy od tego, jaki chromosom zawiera plemnik, który połączył się z komórką jajową, a nie od strony owulacji czy implantacji. Płeć dziecka nie ma NIC wspólnego z komórką jajową - ona ma zawsze X, bo i skąd miałaby mieć męskiego Y.

Ja też zaczynam 2 trymestr dzisiaj wg BBF. Bo wg innych kalkulatorów dopiero za tydzień - jakoś się rozjeżdżają te dane. BBF chyba wyznacza II trymestr o tydzień za wcześnie.

Carolline, Anitka201, chabasse, kapturnica, skabarka lubią tę wiadomość

• bento Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie zabobonów :) Ja w pierwszej ciąży nie wiedziałam co to mdłości, czułam się rewelacyjnie i urodziłam chłopca, a teraz męczą mnie mdłości od początku i to takie przez cały dzień, z usg prawdopodobnie dziewuszka... więc coś w tym jest.. :)

sRUqp2.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ba zaparcia mi osobiscie pomogla herbatka z rumianku i kopru włoskiego w proporcjach 1-1.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie już spotkałam z teorią, że II trymestr zaczyna się od 13 tygodnia (czyli jakby w ogóle tydzień wcześniej). Sama już zupełnie nie wiem. Teraz wszystkie programy i strony jakie mam, pokazują już teraz II trymestr i 4 miesiąc, wiec chyba nie będę dalej drazyc.

bento wrote:
    Odnośnie zabobonów :) Ja w pierwszej ciąży nie wiedziałam co to mdłości, czułam się rewelacyjnie i urodziłam chłopca, a teraz męczą mnie mdłości od początku i to takie przez cały dzień, z usg prawdopodobnie dziewuszka... więc coś w tym jest.. :)
    Moja siostra w obu ciazach miała jednakowo małe mdłości, prawie wcale - ma córkę i syna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 13:22

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 446 447 448 449 450 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ