SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w moim przypadku to budzenie się to nawet nie kwestia wstawania na siku bo staram się nie pić na noc, ale jakiegoś chyba takiego wewnętrznego niepokoju.. przynajmniej tak sobie to tłumaczę. Boję się chyba, że przewrócę się na brzuch i za bardzo będę go ugniatać sama nie wiem.

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • ceska Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Z kasa to juz w ogóle masakra. W tym tygodniu mam prenatalne + pappa- całość 400 pln. Wizyta u Endo 110, ewentualne badania jak nie załatwię skierowania kolejna 100. Wydam w tym tygodniu 600 pln pomimo, ze mam abonament, za który tez place :/ ale czego sie nie robi dla zdrowia dzidzi i własnego spokoju...

Ja powiem tak, do konca nie wiedzialam czy bede miala platne badania... , polecialam do lekarza rodzinnego by wydala zaswiadczenie ze mam naczyniaka na udzie, ogolnie to takich wad u plodu nie da sie zobaczyc na usg wiedz jedna nie wiadoma podzwonilam popytalam, pojechalam i weszlam na usg prenatalne, mowie na to jestem przygotowana 250 zl spokojnie na usg prenatalnym wyszlo wszystko wporzadku i super. Mowie sobie jak wyjdzie to nie robie testu poszlam do rejestracji a ona Pani Basiu Pani jeszcze na badania krwi odrazu cisnienie ni sie dzwiglo bo kolejne 250 zl .. mowie choleraa ale na samym koncu powiedziala ze nic wiecej i ze beda dzwonic z wynikami.
    Powiem szczerze poszukaj jakis chorob w rodzinie bardzo duzo przechodzi niby tylko wskazania takie jak w typ programie, ale ja mam wade wrodzona i przeszlo...
    Takze masz czas zeby pokombinowac i zaoszczedzic te pieniazki na cos innego..

oar8skjod4lwslof.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    A pappa robisz dlatego, ze chcesz czy masz jakieś specjalne wskazania?
    Zastanawiałam się też nad tym badaniem, ale uznałam że jeśli wszystko będzie w porządku na USG to nie będę go dodatkowo robiła...

Troszkę się przyznam stresuje tym USG, ale badanie będzie jednak dopiero 13.03, wiec jeszcze troszkę musze wytrzymać =)
    Hej. Po prostu chce je zrobić. Mój lekarz, u którego tego nie robię, mowi, ze te badania powinny być robione razem- wtedy maja największy sens. Po jednym i drugim badaniu odpowiedni program wylicza współczynniki dlatego komplet jest potrzebny.
    Ja zawsze wiedziałam, ze bede je robic i te kase odzalowalam juz dawno ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz sa pierwsze marcowki rozpakowane <3

• kataryna Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Ależ tu pędzicie z tematami :)
    Ja dzisiaj czuję się fatalnie, chyba jakieś problemy z drogami moczowymi.
    Wczoraj wzięłam 1tbl. urinal a dzisiaj rano przy pierwszym sikaniu myślałam że mi ktoś nóż wbija w prawy bok, potem zaczęło promieniować na cały dół, tak mega nisko. Kłucie okropne i przerwy w sikaniu - chyba nawet ze strachu. Ledwo doszłam do pokoju z wc - na wpół zgięta. Do tego bolą mnie plecy, sama już nie wiem czy nerki czy to z ciąży :( Może piasek mi schodzi? Albo już sama nie wiem :-/ Miał ktoś może coś podobnego?

0d1ydqk3uuyb0t1i.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei nie zasne, jak się czegos nie napije... wiec sama się przyczyniam to tych nocnych kursów =)

U mnie wiele znajomuch nie robiło tych testów, lekarze twierdzą ze jesli USG wychodzi ładne i nie powodów do niepokoju to pappa jest jednynie dodatkiem, który prawdę mówiąc i tak wskazuje jedynie prawdopodobieństwo, ale nie stwierdza stan rzeczy czy coś się faktycznie dzieje..
    Dlatego będę czekać na USG jeśli wyjdzie dobrze po prostu postaram się zaufać lekarzowi...

A teraz z innej beczki od dwóch dni bola mnie lędźwia, wcześniej też zdarzały mi się takie bóle - ponoć to ze względu na budowę miednicy, nic nie poradzę, musi co jakiś czas po boleć... może Wy macie jakieś sposoby na złagodzenie bólu?

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ceska wrote:
    Ja powiem tak, do konca nie wiedzialam czy bede miala platne badania... , polecialam do lekarza rodzinnego by wydala zaswiadczenie ze mam naczyniaka na udzie, ogolnie to takich wad u plodu nie da sie zobaczyc na usg wiedz jedna nie wiadoma ...
    Dzieki ceska juz o tym myslalam wlasnie po Twojej pierwszej opowieści. Nic mi do głowy nie przyszlo :( zreszta ja juz mam badania w tym tygodniu i powiem szczerze, ze nawet nie mam skierowania bo chodzę prywatnie więc nie bylo sensu, żeby mi dawal. Na dodatek ja musze leżeć wiec bieganie po nfz tez średni pomysl. Zwłaszcza, ze musialabym jeszcze znaleźć porządnego lekarza, który to robi bo uważa, ze taki ze słabym sprzętem albo jakis sfochowany pracujący za kare tylko moze zrobić wiecej szkody a czasu juz mam niewiele ;) trudno te 400 PLN poszlo, natomiast zdecydowanie bede kombinowac aby minimalizowac inne koszty Np badania przed Endo ;)

P.S. Tez pól nocy nie spalam. Nie zdarza mi się to często na razie ale raczej musimy się do tego przyzwyczajać ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kataryna wrote:
    Cześć dziewczyny,

Ależ tu pędzicie z tematami :)
    Ja dzisiaj czuję się fatalnie, chyba jakieś problemy z drogami moczowymi.
    Wczoraj wzięłam 1tbl. urinal a dzisiaj rano przy pierwszym sikaniu myślałam że mi ktoś nóż wbija w prawy bok, potem zaczęło promieniować na cały dół, tak mega nisko. Kłucie okropne i przerwy w sikaniu - chyba nawet ze strachu. Ledwo doszłam do pokoju z wc - na wpół zgięta. Do tego bolą mnie plecy, sama już nie wiem czy nerki czy to z ciąży :( Może piasek mi schodzi? Albo już sama nie wiem :-/ Miał ktoś może coś podobnego?

Uaa lepiej idz do lekarza. Moze to tylko zapalenie pęcherza. A mozna brać urinal w ciazy? :0

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie opis pasuje do mojego zapalenia sprzed 2lat bralam na bol nospe forte i pomagala oraz na sikanie furagine a procz tego jadlam zurawine i nasiadowke robilam ale musisz skonsultowac to z lekarzem bo jestes w ciazy ja z bolu plakalam

• kataryna Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Uaa lepiej idz do lekarza. Moze to tylko zapalenie pęcherza. A mozna brać urinal w ciazy? :0

Podobno można.
    We wtorek mam lekarza, mam nadzieję że dotrwam do tego czasu :D

0d1ydqk3uuyb0t1i.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Juz sa pierwsze marcowki rozpakowane <3

Jeszcze 6 miesiecy i my zaczniemy sie rozpakowywać :)

74disg18xt1q3yyo.png
  • kataryna Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Dokladnie opis pasuje do mojego zapalenia sprzed 2lat bralam na bol nospe forte i pomagala oraz na sikanie furagine a procz tego jadlam zurawine i nasiadowke robilam ale musisz skonsultowac to z lekarzem bo jestes w ciazy ja z bolu plakalam

Dzwoniłam kiedyś z tym do lekarza to powiedział, że furginy nie można brać na początku, a no spa średnio pomaga.
    No nic, robię herbatę z żurawiny a na deser fitolizyna, może minie :-/

Też jestem bliska płaczu, ciągle coś :-/

0d1ydqk3uuyb0t1i.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarynka to jeszcze trzy dni... jedz, pij zurawinke może chociaż troszkę zlagodzi, żeby jakos wytrzymać...

kataryna lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 wrote:
    Jeszcze 6 miesiecy i my zaczniemy sie rozpakowywać :)
    Jeju czas leci ja pamietam jak zaczynalysmy to styczniowe konczyly :)

Kataryna pytalas będąc w ciazy czy ogolnie o furagine? Ja dostalam odrazu bo poszlam do ogolnego, nie zawsze da sie wszystkim dogodzić na mnie dzialalo chyba tak sie wilam z tym ponad tydzień

• kataryna Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Katarynka to jeszcze trzy dni... jedz, pij zurawinke może chociaż troszkę zlagodzi, żeby jakos wytrzymać...

Nie mam wyjścia :(

Wiem że sama sobie jestem winna, bardzo mało piję. Zmuszam się i noszę już wszędzie wodę ze sobą, robię soki ale mimo to 1,5l nie wypijam :(

Jak to się mówi, cierp ciało jak się chciało ( albo bardziej nie chciało)

0d1ydqk3uuyb0t1i.png
  • kataryna Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Jeju czas leci ja pamietam jak zaczynalysmy to styczniowe konczyly :)

Kataryna pytalas będąc w ciazy czy ogolnie o furagine? Ja dostalam odrazu bo poszlam do ogolnego, nie zawsze da sie wszystkim dogodzić na mnie dzialalo chyba tak sie wilam z tym ponad tydzień

Będąc w ciąży pytałam, powiedział że nie mogę brać. Chyba każdy przypadek inny, pewnie wszystko zależy od przebiegu ciąży.

0d1ydqk3uuyb0t1i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moze miec związek z 1 trymestrem dlatego nie wolno, no nic musisz zapytac a poki co kuruj sie zurawinka :)

kataryna lubi tę wiadomość

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:) Ja nadal zakatarzona. Nie wiem kiedy mi to przejdzie. Już cały nos mnie boli, a na dodatek taka osłabiona jestem.
    Wczoraj pierwszy raz słyszałam bobo stetoskopem, tak tam buszował hehe. Mogłam leżeć i słuchać go i słuchać:D Na pewno nie były to jelita. Od dłuższego czasu się przysłuchiwałam i tylko słyszałam właśnie przelewanie w jelitach, a wczoraj takie stukanie:)

easymum lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 20:42

Czarna_88, agatka196, agatka196, aldonaa, Carolline, eM, chabasse, Luna1, adzia lubią tę wiadomość

• ceska Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Dzieki ceska juz o tym myslalam wlasnie po Twojej pierwszej opowieści. Nic mi do głowy nie przyszlo :( zreszta ja juz mam badania w tym tygodniu i powiem szczerze, ze nawet nie mam skierowania bo chodzę prywatnie więc nie bylo sensu, żeby mi dawal. Na dodatek ja musze leżeć wiec bieganie po nfz tez średni pomysl. Zwłaszcza, ze musialabym jeszcze znaleźć porządnego lekarza, który to robi bo uważa, ze taki ze słabym sprzętem albo jakis sfochowany pracujący za kare tylko moze zrobić wiecej szkody a czasu juz mam niewiele ;) trudno te 400 PLN poszlo, natomiast zdecydowanie bede kombinowac aby minimalizowac inne koszty Np badania przed Endo ;)

P.S. Tez pól nocy nie spalam. Nie zdarza mi się to często na razie ale raczej musimy się do tego przyzwyczajać ;)
    Tylko ja mialam skierowanie z prywatnego gabinetu i na nfz przeszlo spokojnie:)

oar8skjod4lwslof.png
‹‹ 445 446 447 448 449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ