X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • adzia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozjaka wrote:
    Dżuls piszesz, że w tej ciąży czujesz się gorzej niż w pierwszej. Ja mam tak samo. Śmiejąc się mówię, że już za stara jestem na 2. ciąże. ( rodziłam w wieku 25 lat teraz 30).
    Kochana to ja już weteranaka jestem rodzilam mając 23 lata a teraz 35 ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 20:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

adzia lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    andzia a jak pierwsze dziecko zareagowało na wizję rodzeństwa?

• karolcia87 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też marzę o słoneczku i o tym żeby już zrzucić te ciężkie ciuchy kurtki, buty i założyć coś wiosennego :) super wyników na badaniach dziewczyny i miłego dnia :)

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 15:30

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 15:30

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie iza jest cała happy na wizję rodzeństwa. sama mówi, że jak będzie starsza to będzie mieć łóżko piętrowe z miejscem dla brata lub siostry, ale żeby to było możliwe musielibyśmy się przeprowadzić, co mam nadzieję nastąpi przed wrześniem. No ale wiadomo, każde dziecko jest inne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

easymum lubi tę wiadomość

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:16

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie radość na wieść, że pojawi się rodzeństwo :) Chociaż wiem, że będzie problem bo syn jest bardzo do mnie przywiązany, a wiadomo że noworodek wymaga bardzo dużo uwagi, plus zmęczenie... ale myślę, że damy radę w końcu nie będziemy pierwsi z 2 dzieci :)
    Trzymam kciuki za same dobre wieści z dzisiejszych wizyt.

sRUqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha przypomnialo mi sie jak siostra swojemu synkowi mowila ze bedzie dzidzia :D on teraz 8lat bedzie mial i tyle lat sam rozpieszczany ale w miare rozsądku powiedzial do mnie ze moge sama przychodzic bez dziecka a to wszystko przez partnera siostry bo w zartach mowil ze jak bedzie dziewczynka to najukochansza dla babci i dziadka i mlody troche sie zniechęcił ale juz jest dobrze bo w sumie siostra mowila ze dziecko bedzie we wrzesniu jak on bedzie w szkole a na kolejne wakacje beda mogli sie bawic, on tez sie zniechęcił tym ze kuzynki syn strasznie placzliwy i tak go dwnerwuje za kazdym razem jak ich odwiedzaja bo dzkeciak ciagle chce opa :D

A powiedzcie mamuśki mialyscie lub macie tzw garba? Bo przypomnialam sobie dwie osoby w ciazy takie wyprostowane chodzily a przed sie garbily i tak jak urodzily to wygladaja jak by deske mialy wlozona i ubylo im z wzrostu jakies 4cm

• justysss Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana:) wczoraj bylam na Kabarecie Młodych Panow...uśmiałam sie za wszystkie czasy. Dzisiaj chwila prawdy...17.30 badania prenatalne. Trzymajcie kciuki!!! Jak wrócę zdam relacje:) miłego dnia!!

Szymcio :)3jgxskjo9y0m1v90.png
    9vk503.jpg
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 hahaha ale mnie rozsmieszyłaś z tym garbem:) haha aż mi łzy poleciały :) Dzieki za dawke dobrego humoru:)

Eh..kolejny dzien zmagam sie z bólem zatok przyzebnych...niby wczoraj bolalo mniej albo tak juz sobie wmawiam a dzisiaj jakby od nowa...krople do nosa + infalacja z ziółkami z apteki...Boże oby pomogło...
    Nadrobiłam troszke wczesniejsze posty i co do luteiny to biore ją 16 dnia cyklu potem do 25 dnia cyklu...i od zrobienia testu ciazowego 3x1podjezykowo(takie mialam zalecenia od lekarza w razie jakby sie "udało")i nie krwawie wcale...na usg tez wszystko wzorcowo wyszlo....kosmówka ite sprawy mam nadzieje ze luteina przyczyni sie do prawidlowego przebiegu ciazy bede ja brala do 13 tc włacznie...boje sie o dzidzie wiec lekarz wiedzac o moich obawach i wczensiejszym poronieniu kazal brac ja profilaktycznie....
    Ostatnio miałam piekny sen..przysnil mi sie mój zmarły dziadek i powiedział ze mam sie nie martwic a wszystko bedzie dobrze i urodze szczesliwie mam nadzieje ze to dobry znak i ufac dziadkowi w 100%

Przepraszam ze sie tak rozpisalam i tyle watkow poruszylam ale wkoncu znalazlam chwilke aby podzielic sie tym wszystkim...moje pytanie czy ktoras brala od poczatku luteine podobnie jak ja?czy zostala przepisana wtedy gdy pojawily sie juz komplikacje?

Pozdrawiam i miłego dnia wszystkim ciezaróweczka :)

Lady Savage lubi tę wiadomość

74disg18xt1q3yyo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 20:47

• karolcia87 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej anula1990 aż mnie ciarki przeszły jak o dziadku napisałaś.
    ja też brałam od początku luteine takie zalecenie lekarza chyba bardziej profilaktycznie z racji krwiaka w pierwszej ciąży i jak widać teraz wszystko ok więc może w jakiś sposób się przyczyniło a może po prostu teraz już miało być wszystko dobrze :) ja biorę tylko 1 na noc dopochwowo

Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za rade :)
    Zapomnialam dodac ze ja biore luteine 3x1 podjezykowo 50...

74disg18xt1q3yyo.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a no i od 17 dnia cyklu brałam po owulacji :)

Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z przychodni. .. przepisuje się do innej. Dzisiaj trafiłam do tego samego lekarza co w czwartek i wyzwal mnie od symulantek i oszustek. Nie miałam siły się z nim kłócić bo łeb mi rozsadzalo z nosa leci wodospad i uszy oraz węzły chłonne strasznie bolą. Rozplakalam się w tym gabinecie pierwszy raz w życiu bo zawsze byłam wyszczekana. Myślicie ze go to ruszyło? Nie. Powiedział że to też na pokaz.

‹‹ 451 452 453 454 455 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ