X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 20:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie dlatego się waham. Teoretycznie mam taką dość delikatną, bez formaldehydu, ale kto wie. Głównie te opary mnie martwią plus potem zmywacz. Ja jestem z tych dmuchających na zimne, więc pewnie zrezygnuję. Bez pomalowanych paznokci da się żyć, na razie tylko króciutko obcinam.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:15

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls wspolczuje. Na Twoim miejscu pojecjalabym na chama do innego szpitala. Tak poprostu ze to tak nagle sie stalo, nie mowiac ze juz bylas. Chyba nie maja takich info w systemie. Gdzie bylas? ja jezdzilam kiedys na Inflancka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rowniez zrezygnkwalam z malowania paznokci baa i rzęsy też jedynie na noc nakladam olejek rycynowy a bez tuszu uzywam zalotki mimo ze moje rzęsy są długie i piękne :D
    olejek rycynowy tez mozna na paznokcie ale niewiem w jaki sposob bo mialam miekkie pazury jak w ciagu 3tyg rosly i obcinalam bo sie wyginaly a teraz sa mocne :)
    tez jutro na wage wejde mi jakos zeszlo 2kg a za kazdym razem boje sie wazyc bo czuje sie napuchnieta :)
    ide spac dobranoc

• ceska Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    ha, zeby to się tak dało ;) pamiętam, że końcówka jest najbardziej intensywna jeśli chodzi o nabieranie masy ;)
    Ja tez mam nadzieje nabtycie brzuchol wielki a na wadze tyle samo co przed ciaza.
    Nie wymiotowalam a chudne bo przeciez dziecko rosnie macica itp
    .

oar8skjod4lwslof.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się szykuje na badania i do lekarza. Chyba jest trochę lepiej. Co do malowania paznokci to dziewczyny nie przesadzajcie. Można malować tylko ważne aby lakier nie miał formaldehydu a zmywacz acetonu. Dlatego w ciąży nie są wskazane tzw hybrydy zmywa się je właśnie acetonem. Z reszta te paznokcie nawet jak malujemy systematycznie to robimy to tez na tydzień bo tyle spokojnie trzyma mi się lakier bez odprysniecia. Te informacje o szkodliwości msm od 2 koleżanek które sa kosmetologami.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka powodzenia u lekarza!

Musze Was dzis nadrobic:)
    Wczoraj bylam na zakupach i kupilam sobie kilka ciuszkow, alejeszcze nie ciazowe, choc wydaje mi sie, ze brzuszek jest wiekszy, a moze to bylo wieczorne wzdecie ;p

Kupilam tez rekawiczki dla dziecka, te po urodzeniu, nie wiem dlaczego, ale wkrecilam sobie, ze ich nie dostane...no to wczoraj kupilam dwie pary bialych lapek. Sa takie maciupkie, az maz sie rozczulil ;)

Milego dnia:)

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 15:30

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 15:30

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z 4 przeziębieniem w ciągu 2 mc. mam nadzieję, że to się w końcu skończy.

trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty. ja czekam na swoją do środy.

Dzużls przykro mi w związku z tym co musiałaś przejść. Niektórzy po prostu nie nadają się na stanowiska usług publicznych.

mi wczoraj udało się wyszperać spodnie w h&m. Swoją drogą wieszaki pełne rozmiarów 36-38 a 40 i wyżej pojedyncze egzemplarze.

• Terazsięuda:-) Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane. Ja dziś zaczynam wracać do żywych mam zapalenie mięśni miedzyzebrowych od lezenia i to jakaś masakra. Ale dziś wizyta popołudniu mam nadzieje ze choć krwiaka juz nie ma. Życzę wszystkim miłego dnia :-)

oar8dqk316wccxxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    ja ostatnio szukałam w Olsztynie to 36 było jak na lekarstwo :( i nic nie kupiłam ;-/
    Widocznie olsztynianki są szczuplejsze od leszczynianek ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls piszesz, że w tej ciąży czujesz się gorzej niż w pierwszej. Ja mam tak samo. Śmiejąc się mówię, że już za stara jestem na 2. ciąże. ( rodziłam w wieku 25 lat teraz 30).

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć z rana :)
    odkryłam coś czego sie obawialam jako śpiąca na wznak i na prawym boku, chcialam juz troche na lewym spac i co wstaje polamana to juz 4ty raz a dopiero dzisiaj zajarzylam czemu tak boli lewe ramie :/
    Wstalam patrzę kosza trawe i szok no przeciez alergie mam na nią jak ja wytrzymam wiosna gdzie wszedzie koszenie bedzie, znowu oczy mnie pieka i lzawia ale ze na psa lzawienie pomoglo przemycie rumiankiem to i ja sie skusze :)

Waga 79 wcale nke tyje waga w miejscu a wczoraj na noc wcinalam frytki hmm nie bede sie tym martwic bo chyba narazie nie ma co.

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:)

Dżuls współczuję Ci przejścia z tą "lekarką". Zabić to za mało.

Ja nadal chora. Wczoraj kupiłam już tabletki na gardło i krople do nosa- oczywiście wszystko dla kobiet karmiących i w ciąży.

Co do paznokci, to ja robię sobie hybrydę. Paznokieć jest martwy, także nic się nie dzieje i można robić w ciąży, tylko nie należy wdychać oparów, szczególnie przy ściąganiu, ale ja wtedy zakładam maseczkę.
    W ogóle jestem taki bladzioch okropny...Chciałabym już słoneczko i hamak:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
‹‹ 450 451 452 453 454 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ