X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    a mnie najbardziej zastanawia skąd się u licha biorą te cholerne krwiaki? coraz więcej dziewczyn się z tym boryka o co w tym wszystkim chodzi na miłość boską!
    Dzuls tez pytala i w tym samym dniu lekarz powiedzial ze ma, chodzi o ukrwienie.

Em ja biore od początku vitaminer prenatal jak sie skoncza to dha kupie, zawsze bralam witaminy z tej firmy z wlosami robia cuda :)

• chabasse Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co.. tak sobie teraz pomyślałam, ze u mnie ten krwiak moze byc nastepstwem jakiegos mikrouszkodzenia wnetrza macicy, bo w tym cyklu, w ktorym zaszlam mialam robione sono hsg a to sie robi wkladacjac przez szyjke taki jakby cewnik, ktorym podaje sie kontrast. Pamietam, ze bylo troche bolu i moze wtedy powstaly jakies krwiaki..hmm. sama nie wiem

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    La lenka..Nom.. niefajnie mi z tym.. a mecze sie tez okrutnie, nawet jak dluzej przez telefon rozmawiam to lapie zadyszke. Wszystko byloby nawet do zniesienia gdyby nie to, ze za 3 tygodnie mam slub i nie wiem co to bedzie. Nie mam nic.. wlosy z odrostami, +pare kilo na wadze, do tego goscie juz pozapraszani.. ehh wszystko na raz. Nie mam nawet jak sie w minimalnym stopniu uszykowac do tego wszystkiego.
    Ja pamiętam jaka ja byłam wykończona przed swoim weselem, ile spraw było do załatwienia, a nie byłam wtedy w ciąży...Więc domyślam się co czujesz, bo u mnie samopoczucie takie sobie i jak pomyśle sobie, ze jeszcze miałabym myśleć o weselu o zgrozo! Wystarczy mi remont, którego też nie znoszę!
    Ale 3 tygodnie to całkiem sporo czasu i przecież nie jest powiedziane, że musisz wyglądać na zaniedbaną!Umów się do kosmetyczki i pofarbuj włosy!

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    Anitka kup sobie mucofluid do nosa, rozrzedza wszystko i odtyka zatoki, do tego wodę morska, rób sobie inhalacje woda sól i soda, posmaruj sobie czoło maścią wik, mi to wszystko dala wczoraj lekarka i pomogło, dostałam tez antybiotyk ale nie wzięłam, dziś czuje poprawę a tez już ryczałam z bezsilności, apap brałam na gorączkę i ból glowy,brzuch tez mi jakos zmalal i na wadze 2 kg mniej :/
    Dziękuję, cieszę się że u ciebie już lepiej. Mam nadzieje ze i ja w końcu dobrze się poczuje. A ile tabl apapu dziennie bralas?

• chabasse Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jasne.. bardzo chetnie pojde do kosmetyczki. Problem w tym, czy nie bede musiala lezec skoro znowu mam plamienia. Od 5 stycznia nawet z mamą sie nie widzialam, bo jest daleko i nie bardzo moze do mnie przyjechac. Ja tez uziemiona.
    Poza tym farbowanie mnie tez troche przeraza, bo ja po pierwsze na zapachy ostre jestem wrazliwa, a wlosy mam rozjasniane z ciemnych na blond wiec nie wiem czy istnieja rozjasniacze bez zapachu i zrących substancji. Poza tym siedzenie dwie godziny u fryzjera hmm.. nie wiem.. jak ginka pozwoli to pojde. Na szczescie to nie wesele a slub cywilny z malą imprezka w lokalu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 19:47

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 20:43

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Wiecie co.. tak sobie teraz pomyślałam, ze u mnie ten krwiak moze byc nastepstwem jakiegos mikrouszkodzenia wnetrza macicy, bo w tym cyklu, w ktorym zaszlam mialam robione sono hsg a to sie robi wkladacjac przez szyjke taki jakby cewnik, ktorym podaje sie kontrast. Pamietam, ze bylo troche bolu i moze wtedy powstaly jakies krwiaki..hmm. sama nie wiem
    Ja teoretycznie miałam laparoskopię. Tyle, że to tylko takie zwykłe ludzkie tłumaczenie i usilne szukanie przyczyn. ;) A fakty są takie, że krwiaki się po prostu pojawiały i pojawiają. Nie wiadomo dokładnie dlaczego. Teraz prowadzenie ciąży wygląda inaczej, usg od pierwszych tygodni, często, dokładniejsze. Kiedyś było tłumaczenie, że krwawienie z wysiłku, w terminie miesiączki itd., bo nie było możliwości dokładnego zbadania czy to aby nie malutki krwiak. A przecież można mieć różne objawy, nie zawsze to musi być krwotok. Nawet teraz lekarz mi tłumaczył, że krwiak może być akurat niewidoczny na usg, bo macica się tak ułoży.

Po raz kolejny przywołam moją siostrę - była dużo młodsza niż ja jestem teraz, nie miała żadnych problemów z zajściem, zaciążyła zupełnie naturalnie, a jednak krwiak też się pojawił. W kolejnej ciąży za to nie było nic. Ot, tak się zdarza, należy się cieszyć, że na szczęście w przeważającym procencie przypadków wszystko się kończy ok. :)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    No jasne.. bardzo chetnie pojde do kosmetyczki. Problem w tym, czy nie bede musiala lezec skoro znowu mam plamienia. Od 5 stycznia nawet z mamą sie nie widzialam, bo jest daleko i nie bardzo moze do mnie przyjechac. Ja tez uziemiona.
    Poza tym farbowanie mnie tez troche przeraza, bo ja po pierwsze na zapachy ostre jestem wrazliwa, a wlosy mam rozjasniane z ciemnych na blond wiec nie wiem czy istnieja rozjasniacze bez zapachu i zrących substancji. Poza tym siedzenie dwie godziny u fryzjera hmm.. nie wiem.. jak ginka pozwoli to pojde. Na szczescie to nie wesele a slub cywilny z malą imprezka w lokalu.
    a bierzesz luteinę?przepraszam, że dopytuje a pewnie już o tym pisałaś, ale nie mam siły ani czasu śledzić na bieżąco wątku, tylko jestem bardziej sporadycznie, samopoczucie takie sobie, zmęczenie no i remont :/
    Jesteś już w 14tc do ślubu jeszcze 3 tyg. więc myślę, że ta niechęć do zapachów powinna już ustąpić..Ja na pewno będę farbowała włosy, na razie też mam odrost, jeszcze z 2-3 tyg wytrzymam, ale tak nie wyobrażam sobie żeby dalej chodzić w odrostach, choćbym miała sama sobie pofarbować te włosy!

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse, może uda Ci się załatwić żeby jakaś fryzjerka przyszła do Ciebie do domu?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane potrzebuje pomocy...
    co mogę wziąć przeciw bolowego poza apapem?

Tak mnie strasznie boli kość ogonowa, ze lewdo siadam i wstaje... =(
    Az się martwię czy to ja pewno normalne...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 20:28

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka tak biore luteine i duphaston.. A co do wlosow.. to wlasnie tez sobie nie wyobrazam chodzic z takimi odrostami, zwlaszcza na slub. Myslalam o fryzjerce do domu ale w sumie jaka to roznica i tak i tak trzeba swoje odsidziec. Mysle czy na razie sobie tylko u gory glowy nie zrobic.. tak zeby nie bylo widac odrostow. Jutro moze podejde do najblizszego fryzjera i zapytam co mi radzi..

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 15:29

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 20:43

• 4me Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls no masz racje od seksu to sie raczej nie stali ;) ale nie wiem czy ci pisalysmy ale teraz razem z leżeniem oczywiscie ban na wspolzycie do odwolania :(

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka u mnie też +1kg, od tego tygodnia powinnyśmy tyć 0,5 tygodniowo :D

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się juro zważę, bo ostatnio zapomniałam :P Ale ciuchy nadal ok, więc chyba nie będzie źle. ;)
    4me wrote:
    Dzuls no masz racje od seksu to sie raczej nie stali ;) ale nie wiem czy ci pisalysmy ale teraz razem z leżeniem oczywiscie ban na wspolzycie do odwolania :(
    I na seks i na orgazm też :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 21:08

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja farbuje włosy od zawsze i za tydzień/ dwa tez idę.
    Nie wiem jak z rozjaśniaczem bo to gorsza chemia ale w ostateczności mozesz sobie jakis ładny kolor położyć.
    Chabasee ślub to jednak ważny moment. Zmobilizuj sie i zadbaj o siebie bo jak sama nie bedzoesz z siebie zadowolona do do konca zycia na zdjęcia nie bedzoesz mogla patrzeć ;) a to byloby raczej smutne ;)
    My mielismy na ten rok w planach dzidzie i zmianę mieszkania z remontem. Nie ogarnalibysmy jeszcze ślubu a nawet jesli to czuje, ze srednis bylaby z tego przyjemność. Stad mamy plan na lato 2016 ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 21:09

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:15

chabasse lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy nie farbowałam włosów, więc nie mam problemu :P (na szczęście jeszcze nie siwieję).
    Za to zastanawiam się nad pomalowaniem paznokci odżywką, ale się trochę waham. Przez nicnierobienie w łóżku stan paznokci mi się poprawił i chciałabym je zabezpieczyć, bo jak teraz zacznę normalnie coś robić, to zaraz mi się znowu posypią. :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 15:29

8pdp47e.png
‹‹ 449 450 451 452 453 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ