X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuśki,gratuluję wam wszystkim z całego serca.Nie zamartwijcie się na zapas bo to tylko szkodzi a nie pomaga.Zdrówka dla was i babasków.Pozdrawiam (marcówka 2015)

kasig, kapturnica, Misi@, kasiuleks, Sigma lubią tę wiadomość

201503231678.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dzisiaj :)

Ide jutro rano na pierwszą betę i troche sie obawiam że będzie za niska bo nie mam za bardzo objawów ciąży. Nie mdli mnie, czuje sie generalnie bardzo dobrze. Jak czytam że Was mdli i tego jesc nie mozecie to Wam smierdzi to sie dziwnie czuje.. bo ja tak nie mam .. to moze właśnie mam za niską dlatego.. ?

• sweety Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć mamuśki :)

rany od rana tak mi wiruje w głowie..ledwo żyję :/ no tak to jeszcze nie miałam

witam się z nowymi :) w kupie siła,nasze kółko różańcowe się powiększa

lady86 to mamy obie jutro wizytę :)już nie mogę się doczekać..przebieram nóżkami z niecierpliwości

i zabieram mężula na wizytę.w pierwszej ciąży też ze mną zawsze był od samego początku do samego końca.tak też będzie tym razem

dobra,idę bo mnie już zamula ..;(

f2w3gzu3wxvbpbcu.png
    córeczka <3

dqpranliv50t8na5.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiaraczynicuda nie martw się na zapas, naprawdę nie warto, ja też nie mam praktycznie żadnych objawów ciążowych, zemdliło mnie raptem parę razy, ale staram się tym nie nakręcać i wierzę że będzie dobrze:)

wiaraczynicuda lubi tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też bez mdłości jak do tej pory, czasem jak jestem głodna to tak jestem na granicy. Niektóre zapachy mnie drażnią, ale to bardziej tak, że wydają mi sie nieprzyjemne, a nie że wzbiera mi się na mdłości.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • marti34 Znajoma

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem sparaliżowana strachem. Po jednym poronieniu w 8/9 tc i 3 biochemicznych (poronienia w 5tc) mam tylko czarne myśli. Beta stosunkowo niska do Waszych wiec mój strach jeszcze bardziej się powiększa. Miałam dużą wiarę, że będzie dobrze zanim spotkały mnie te nieszczęścia...choć z drugiej strony może limit złych wiadomości się wyczerpał?
    Jutro idę na drugą betę - jak przyrośnie - zacznę się cieszyć, a jak gin powie ze ciąża prawidłowa i zobaczę serce będę mega szczęśliwa. Narazie piję ziółka na uspokojenie :)

zem3sg18cmtr0oyr.png

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiaraczynicuda wrote:

Ide jutro rano na pierwszą betę i troche sie obawiam że będzie za niska bo nie mam za bardzo objawów ciąży. Nie mdli mnie, czuje sie generalnie bardzo dobrze. Jak czytam że Was mdli i tego jesc nie mozecie to Wam smierdzi to sie dziwnie czuje.. bo ja tak nie mam .. to moze właśnie mam za niską dlatego.. ?
    Dziewczyny spokojnie mnie w ciazy z synem nigdy nie rzygało a mdłości mogłam policzyc na palcach..Jedyne co mi dokuczało wtedy to ból piersi..Każda z nas jest inna 8) A na mdłości masz jeszcze czas ehhehe

Misi@, wiaraczynicuda, Dorka1979 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiaraczynicuda wrote:

kochana u mnie też objawów brak, jedynie co mnie trochę krzyż boli. A nasza ciąża jest w tym samym wieku więc spokojnie

wiaraczynicuda lubi tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica no mi narazie też tylko piersi i ciągłe pragnienie bardzo duzo pije i co za tym idzie to duzo sikam i to by bylo na tyle moich objawow

adzia uspokoilas mnie;)

dobrze że tu jestescie kobitki i mozna z Wami pogadać:)

zastanawiam sie tylko czy wyniki bede miala na drugi dzien czy na za 2 dni ale to sie dowiem dopiero jutro na miejscu :) jak bede miala wynik to bede musiala go z Wami skonsultowac bo nie znam sie na tych cyferkach a lekarz dopiero za tydzień :)

adzia, kapturnica lubią tę wiadomość

• martika Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti, 3mam mocno kciuki za jutrzejszą bete.

Co do zabierania męża na wizyty, to mój w poprzedniej ciąży był na wszystkich (poza jedną, bo nie mógł) i w tej będzie tak samo. Mało tego jak dowiedziałam się o ciąży to on zadzwonił do gina, powiedział co i jak i umówił nas na następną wizytę. Ja bardzo się cieszę, że on się tak interesuje i jest zaangażowany, a i on przez to bardziej czuje się tatusiem i jest szczęśliwy :)

Ja jeszcze nie powiedziałam nikomu o ciąży, wie tylko mąż i gin. Mam zamiar powiedzieć dopiero po genetycznym i to nie ze względu na zapeszanie, tylko moi rodzice bardzo by się denerwowali, mama szczególnie, ponieważ mamy trudne doświadczenia. A nie wyobrażam powiedzieć komuś innemu wcześniej niż najbliższej rodzinie więc dobre wieści będziemy rozgłaszać w marcu :)

Ja jutro jadę na bete i na wizytę do endo, pewnie zwiększy mi dawkę leków na tarczycę. Teraz spadam, dzisiaj miałam ciężki dzień, bo pogotowie zabrało babcie do szpitala. Przepraszam, że narazie jestem tak tylko z doskoku.

Misi@ lubi tę wiadomość

• Catyyy Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam wrześniówki, nie macie co się przejmować objawami...ja jestem w 21 tygodniu a do tej pory żadnych objawów ciążowych nie miałam :D jedynie po brzuszku widać rozwijającą się ciąże. początki bywają trudne, bo każda pragnie aby ciąża się utrzymała i zaufajcie, że z pozytywnym nastawieniem tak będzie :) Każda z nas ciężarówek jest inna i póki co to tylko bądźcie dobrych myśli. Pozdrawiam :)

Misi@, kasiuleks, adzia, kasig, kapturnica lubią tę wiadomość

relgh371atn0vk9b.png
  • kasiuleks Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny strasznie duzo piszecie a ja wieczorem pozniej musze nadrabiac :) Ehhh tak to jest jak brakuje czasu.

Co do zabierania meza do gina to ja zabieram :) We wczesniejszej ciazy tez byl ze mna :)

Tez bardzo sie cieszy i przezywa bo bardzo dlugo sie staralismy, wiec nie bede mu tego dobierala. Jesli chce byc ze mna na wizytach to niech bedzie :)

A u mnie wiedza moi rodzice i meza , oraz przyjaciolki. W pracy powiem po wizycie i jak mi gin da zaswiadczenie do pracy , ze w ciazy jestem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 21:50

adzia lubi tę wiadomość

h44e3e3kpp3ne81z.png
    03.08.11 - Aniolek 8tc cp
    22.01.15 - Aniolek 7tc
    19.06.15 - Aniolek - 5tc
    11.11.15 Aniolek - 6tc
    12.12.16 Aniołek - 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Ja może jeszcze raz o Usg dopochwowym . We wczesnej ciàży innego się nie wykonuje I nimby co apparat miałby uszkodzić ? Przecież dziecko jest w macicy !!! Od lat wykonywane jest ego typu USG I jeszcze nie słyszałam o przypadku uszkodzenia dziecko przy badaniu

kapturnica, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 22:37

Misi@ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w czwartek albo jutro zrobie bete, zeby sie uspokoic troszke.
    A za tydzien wizyta u gin. Mam nadzieje, ze zobacze moj maly cud

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 22:37

Misi@ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage - czop jest w szyjce macicy, a nie w pochwie i w późniejszym etapie ciąży. Gdyby wkładanie czegokolwiek do pochwy miało zagrozić dziecku, to i seks byłby śmiertelnym zagrożeniem, nie? A tymczasem bzykać się można aż miło. Podobnie z przezpochwowym USG i ze zwykłym badaniem ginekologicznym - nic nie zaszkodzi.
    USG nie uszkodzi czopa nawet w zaawansowanej ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 23:39

skabarka, kapturnica, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czuje ,że jednak jak na wiekszości wątków bedzie niezdrowe nakręcanko...
    Dziewczyny każda ma obawy o ciąże czy będzie wszystko dobrze ale trzeba wszystko trzymać w granicach rozsądku.
    Sigma ma racje fale usg to nie radiowe nie zrobia nikomu krzywdy i mozna to badanie robic w zależności od potrzeb :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 00:22

Dorka1979 lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Toa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I my z naszym CUDEM dołączamy do Wrześnióweczek :)

kapturnica, Misi@, adzia, kasiuleks, skabarka lubią tę wiadomość

3917bd3e8d73a01ab1b83b758246ebe4.png
    c55f3e3kmvx0lmmb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! Zycze milego dnia :)
    Wygladam jak zombi kolejna nie przespana noc a do pracy juz czas :p

‹‹ 46 47 48 49 50 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ