X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuśki,gratuluję wam wszystkim z całego serca.Nie zamartwijcie się na zapas bo to tylko szkodzi a nie pomaga.Zdrówka dla was i babasków.Pozdrawiam (marcówka 2015)

kasig, kapturnica, Misi@, kasiuleks, Sigma lubią tę wiadomość

201503231678.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dzisiaj :)

Ide jutro rano na pierwszą betę i troche sie obawiam że będzie za niska bo nie mam za bardzo objawów ciąży. Nie mdli mnie, czuje sie generalnie bardzo dobrze. Jak czytam że Was mdli i tego jesc nie mozecie to Wam smierdzi to sie dziwnie czuje.. bo ja tak nie mam .. to moze właśnie mam za niską dlatego.. ?

• sweety Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć mamuśki :)

rany od rana tak mi wiruje w głowie..ledwo żyję :/ no tak to jeszcze nie miałam

witam się z nowymi :) w kupie siła,nasze kółko różańcowe się powiększa

lady86 to mamy obie jutro wizytę :)już nie mogę się doczekać..przebieram nóżkami z niecierpliwości

i zabieram mężula na wizytę.w pierwszej ciąży też ze mną zawsze był od samego początku do samego końca.tak też będzie tym razem

dobra,idę bo mnie już zamula ..;(

f2w3gzu3wxvbpbcu.png
    córeczka <3

dqpranliv50t8na5.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiaraczynicuda nie martw się na zapas, naprawdę nie warto, ja też nie mam praktycznie żadnych objawów ciążowych, zemdliło mnie raptem parę razy, ale staram się tym nie nakręcać i wierzę że będzie dobrze:)

wiaraczynicuda lubi tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też bez mdłości jak do tej pory, czasem jak jestem głodna to tak jestem na granicy. Niektóre zapachy mnie drażnią, ale to bardziej tak, że wydają mi sie nieprzyjemne, a nie że wzbiera mi się na mdłości.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • marti34 Znajoma

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem sparaliżowana strachem. Po jednym poronieniu w 8/9 tc i 3 biochemicznych (poronienia w 5tc) mam tylko czarne myśli. Beta stosunkowo niska do Waszych wiec mój strach jeszcze bardziej się powiększa. Miałam dużą wiarę, że będzie dobrze zanim spotkały mnie te nieszczęścia...choć z drugiej strony może limit złych wiadomości się wyczerpał?
    Jutro idę na drugą betę - jak przyrośnie - zacznę się cieszyć, a jak gin powie ze ciąża prawidłowa i zobaczę serce będę mega szczęśliwa. Narazie piję ziółka na uspokojenie :)

zem3sg18cmtr0oyr.png

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiaraczynicuda wrote:

Ide jutro rano na pierwszą betę i troche sie obawiam że będzie za niska bo nie mam za bardzo objawów ciąży. Nie mdli mnie, czuje sie generalnie bardzo dobrze. Jak czytam że Was mdli i tego jesc nie mozecie to Wam smierdzi to sie dziwnie czuje.. bo ja tak nie mam .. to moze właśnie mam za niską dlatego.. ?
    Dziewczyny spokojnie mnie w ciazy z synem nigdy nie rzygało a mdłości mogłam policzyc na palcach..Jedyne co mi dokuczało wtedy to ból piersi..Każda z nas jest inna 8) A na mdłości masz jeszcze czas ehhehe

Misi@, wiaraczynicuda, Dorka1979 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiaraczynicuda wrote:

kochana u mnie też objawów brak, jedynie co mnie trochę krzyż boli. A nasza ciąża jest w tym samym wieku więc spokojnie

wiaraczynicuda lubi tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica no mi narazie też tylko piersi i ciągłe pragnienie bardzo duzo pije i co za tym idzie to duzo sikam i to by bylo na tyle moich objawow

adzia uspokoilas mnie;)

dobrze że tu jestescie kobitki i mozna z Wami pogadać:)

zastanawiam sie tylko czy wyniki bede miala na drugi dzien czy na za 2 dni ale to sie dowiem dopiero jutro na miejscu :) jak bede miala wynik to bede musiala go z Wami skonsultowac bo nie znam sie na tych cyferkach a lekarz dopiero za tydzień :)

adzia, kapturnica lubią tę wiadomość

• martika Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti, 3mam mocno kciuki za jutrzejszą bete.

Co do zabierania męża na wizyty, to mój w poprzedniej ciąży był na wszystkich (poza jedną, bo nie mógł) i w tej będzie tak samo. Mało tego jak dowiedziałam się o ciąży to on zadzwonił do gina, powiedział co i jak i umówił nas na następną wizytę. Ja bardzo się cieszę, że on się tak interesuje i jest zaangażowany, a i on przez to bardziej czuje się tatusiem i jest szczęśliwy :)

Ja jeszcze nie powiedziałam nikomu o ciąży, wie tylko mąż i gin. Mam zamiar powiedzieć dopiero po genetycznym i to nie ze względu na zapeszanie, tylko moi rodzice bardzo by się denerwowali, mama szczególnie, ponieważ mamy trudne doświadczenia. A nie wyobrażam powiedzieć komuś innemu wcześniej niż najbliższej rodzinie więc dobre wieści będziemy rozgłaszać w marcu :)

Ja jutro jadę na bete i na wizytę do endo, pewnie zwiększy mi dawkę leków na tarczycę. Teraz spadam, dzisiaj miałam ciężki dzień, bo pogotowie zabrało babcie do szpitala. Przepraszam, że narazie jestem tak tylko z doskoku.

Misi@ lubi tę wiadomość

• Catyyy Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam wrześniówki, nie macie co się przejmować objawami...ja jestem w 21 tygodniu a do tej pory żadnych objawów ciążowych nie miałam :D jedynie po brzuszku widać rozwijającą się ciąże. początki bywają trudne, bo każda pragnie aby ciąża się utrzymała i zaufajcie, że z pozytywnym nastawieniem tak będzie :) Każda z nas ciężarówek jest inna i póki co to tylko bądźcie dobrych myśli. Pozdrawiam :)

Misi@, kasiuleks, adzia, kasig, kapturnica lubią tę wiadomość

relgh371atn0vk9b.png
  • kasiuleks Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny strasznie duzo piszecie a ja wieczorem pozniej musze nadrabiac :) Ehhh tak to jest jak brakuje czasu.

Co do zabierania meza do gina to ja zabieram :) We wczesniejszej ciazy tez byl ze mna :)

Tez bardzo sie cieszy i przezywa bo bardzo dlugo sie staralismy, wiec nie bede mu tego dobierala. Jesli chce byc ze mna na wizytach to niech bedzie :)

A u mnie wiedza moi rodzice i meza , oraz przyjaciolki. W pracy powiem po wizycie i jak mi gin da zaswiadczenie do pracy , ze w ciazy jestem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 21:50

adzia lubi tę wiadomość

h44e3e3kpp3ne81z.png
    03.08.11 - Aniolek 8tc cp
    22.01.15 - Aniolek 7tc
    19.06.15 - Aniolek - 5tc
    11.11.15 Aniolek - 6tc
    12.12.16 Aniołek - 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Ja może jeszcze raz o Usg dopochwowym . We wczesnej ciàży innego się nie wykonuje I nimby co apparat miałby uszkodzić ? Przecież dziecko jest w macicy !!! Od lat wykonywane jest ego typu USG I jeszcze nie słyszałam o przypadku uszkodzenia dziecko przy badaniu

kapturnica, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 22:37

Misi@ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w czwartek albo jutro zrobie bete, zeby sie uspokoic troszke.
    A za tydzien wizyta u gin. Mam nadzieje, ze zobacze moj maly cud

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 22:37

Misi@ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage - czop jest w szyjce macicy, a nie w pochwie i w późniejszym etapie ciąży. Gdyby wkładanie czegokolwiek do pochwy miało zagrozić dziecku, to i seks byłby śmiertelnym zagrożeniem, nie? A tymczasem bzykać się można aż miło. Podobnie z przezpochwowym USG i ze zwykłym badaniem ginekologicznym - nic nie zaszkodzi.
    USG nie uszkodzi czopa nawet w zaawansowanej ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 23:39

skabarka, kapturnica, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czuje ,że jednak jak na wiekszości wątków bedzie niezdrowe nakręcanko...
    Dziewczyny każda ma obawy o ciąże czy będzie wszystko dobrze ale trzeba wszystko trzymać w granicach rozsądku.
    Sigma ma racje fale usg to nie radiowe nie zrobia nikomu krzywdy i mozna to badanie robic w zależności od potrzeb :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 00:22

Dorka1979 lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Toa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I my z naszym CUDEM dołączamy do Wrześnióweczek :)

kapturnica, Misi@, adzia, kasiuleks, skabarka lubią tę wiadomość

3917bd3e8d73a01ab1b83b758246ebe4.png
    c55f3e3kmvx0lmmb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! Zycze milego dnia :)
    Wygladam jak zombi kolejna nie przespana noc a do pracy juz czas :p

‹‹ 46 47 48 49 50 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ