X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wie siostra, rodzice, teściowie i przyjaciółka. No i w pracy też, ale ja pracuje w maleńkiej 3-osobowej firemce, gdzie stosunki są bardzo rodzinne i gdzie miałam duże wsparcie już na czas starań.
    Reszcie świata nie zamierzam oficjalnie ogłaszać, ale szykuje się kilka dużych spotkań, więc w pewnym momencie wszyscy i tak zobaczą. Mąż na razie też nie mówi np. w swojej pracy. Dla mnie to nie przesąd, tylko takie realne spojrzenie na świat. Początkowe tygodnie mają najwyższy stopień potencjalnego niebezpieczeństwa; owszem zawsze może się zdarzyć wszystko, ale statystycznie potem jest już dużo lepiej. Myślę, że niektórzy mają po prostu taki charakter, że ciężko im by było wytrzymać czyjeś współczucie, dopytywania; dlatego wolą przeczekać ten najbardziej niebezpieczny okres.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żeby się powił suwaczek musisz skopiować
    URL !

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Żeby się powił suwaczek musisz skopiować
    URL !

dzięki spróbuję, może mi się w końcu uda :)

• Lady86 Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA wklejam dokładnie taki lonk i się pojawia:

[img noborder]https://www.suwaczki.com/tickers/f2w3s65gzs1oxex0.png[/img tylko na końcu jeszcze zamykam nawias kwadratowy.[/img]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 17:19

16ud3e3k1licdwwn.png[/url]
  • kasig Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest :) dzięki lady86 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 22:37

Lady Savage lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

ampoule, Misi@ lubią tę wiadomość

• kasig Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie skabarka, też myślę że co ma być to będzie i u mnie też wie rodzina, przyjaciele, a w pracy tez powiedziałam, żeby móc liczyć na pomoc przy dźwiganiu i innych ciężkich czynnościach.

• kasig Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    a tak w wg to udało mi sie skontaktować z ginem smsowo - uwielbiam go za to ;) nie miałam odwagi wydzwaniać bo w końcu to dzień wolny ;)
    Napisałam mu że wyszła mi CMV dodatnia, podałam wynik i normy z lab i zapytałam co teraz robić? no i dostałam odp:
    "Na to i tak leczenia nie ma. Więc olej to. Ciąża zazwyczaj rozwija się prawidłowo. USG w 13tyg będzie bardzo ważne w celu diagnostyki wad płodu. Jeżeli CMV w ostrej fazie wystąpiła w ciąży i spowodowała wady rozwojowe to taką ciążę zaleca się zakończyć. W ciągu ostatnich 15 lat widziałem 2 powikłania po CMV, a pamiętać należy że 60-80% ludzi jest zarażonych wirusem. To taka farmaceutyczno-medialna nagonka na ludzi, uwielbiana przede wszystkim przez polskie i niemieckie media, jak każda nagonka służąca do straszenia i wyciagania kasy na badania i leki. Pier***enie. Daj se spokój".

Być może kto inny poczuł by się urażony taką odpowiedzią, ale mnie ona uspokoiła :) znamy sie z moim ginem hoho ponad 10 lat, od dawna na Ty jesteśmy i taka znajomość i podejście mi sie podoba. Bezpośrednio, dobitnie i konkretnie. Żadnego ściemniania, łagodzenia. On zawsze mi mówi co myśli i to w nim lubię :) w związku z powyższym - nie zamierzam się stresować :) każde badanie dodatkowe to raz że strata kasy, a dwa że oczekiwanie dwa dni na wynik wykończy mnie nerwowo. Póki mi nie odpisał to miejsca sobie znaleźc nie mogłam i gryzłam się tym strasznie. A teraz odcięcie i spokój :) idę zamówić pizze na tę okolicznośc :D

będzie dobrze :)

• marti34 Znajoma

Wysłany: 6 stycznia 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka,
    masz super gina! bedzie OK

zem3sg18cmtr0oyr.png

Wysłany: 6 stycznia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka mati34 dobrze mówi, masz super gin., który nie dość że odpowiedział Ci w dzień wolny i jak widać po wypowiedzi jest konkretny i potrafi uspokoić :)
    Miłego pałaszowania pizzy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 18:07

[*] 06.08.2010 (8tc), [*] 26.06.2014 (9tc)
    Błażejek
    961l3e5ewx9j5tgn.png
  • Bruma Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    hej dziewczyny, rzadko tu zaglądam bo czasu brakuje ale na bieżąco poczytuję. Dopisałam się w końcu do listy, super że nas tam już sporo i ciągle przybywa. Chciałam się dopisać dopiero po wizycie bo jednak narazie jest sporo obaw, ale postanowiłam myśleć bardziej pozytywnie. Po długich staraniach już musi być dobrze. Miłego popołudnia Wam życzę :)
    kasig witamy w naszym gronie :D ja też rzadko zaglądam, bo brak czasu ale zawsze jestem miło przyjmowana przez dziewczyny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 18:06

[*] 06.08.2010 (8tc), [*] 26.06.2014 (9tc)
    Błażejek
    961l3e5ewx9j5tgn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż ze mną był na pierwszym USG, na początku robi się dopochwowo. Nie rozumiem czemu chłop miałby nie być przy tym - w końcu chyba akurat on zna Waszą pochwę na pamięć i raczej nie będzie to dla niego nic nowego. U mnie akurat było to rozwiązane tak, że ja i lekarz byliśmy za zasłonką, a mąż miał w drugiej części kanapę i dodatkowy monitor - ale to było bardzo dziwne, czułam się tak, jakby jego nie było przy badaniu, tylko był gdzieś w pomieszczeniu obok. Wolałabym, żeby był w takiej chwili bliżej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 18:06

kapturnica lubi tę wiadomość

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się napisałam i mi się skasowało. Grrr.
    Ja w poniedziałek zabieram męża na wizytę. Nie wiem tylko czy od razu z nim wejsć do gabinetu, czy poprosić przed usg. Chcę razem z nim cieszyć się tym małym człowieczkiem i biciem jego serduszka. Mąż specjalnie na tę okazję wziął wolne.
    A co do mówienia o ciąży to u nas dużo osób wie, oprócz ludzi w mojej pracy, ale to z wiadomych przyczn nie mówię. Może jak dostanę w poniedziałek l4 to siłą reczy się dowiedzą. Staram się myśleć pozytywnie, że wszystko będzie ok. Jak bym się miała martwić, że coś się stanie i w związku z tym nikomu nie powiemy o ciąży, to dopiero po porodzie bym mogła się pochwalić hehe
    A w ogóle znowu przespałam pół dnia:(

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka - zajebisty gin! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Sigma lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

adzia lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badanie dopochwowo a to nie zaszkodzi dzidzi ?

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    a czemu miało by zagrozić?? ja miałam w pierwszej ciąży i było ok :) prenatalne jest już przez powłoki brzuszne robione. Ale oczywiście inny lekarz może mieć na ten temat swoje zdanie :)

zjadłam tą pizze.... ale mi teraz doooobrze :D

No to się wkłada, to nie jest tak że robi się taki czopek który chroni dziecko przed infekcjami i jak się takie coś włoży to przecież ten czopek się zrywa, mam rację?

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 44 45 46 47 48 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ