X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady86 Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    No to się wkłada, to nie jest tak że robi się taki czopek który chroni dziecko przed infekcjami i jak się takie coś włoży to przecież ten czopek się zrywa, mam rację?

hmm, no z tej strony na to nie patrzyłam. pytanie czy tak wcześnie się "korkujemy" żeby chronić dziecko. może nieco później i własnie w tym wcześniejszym okresie jeszcze się da dopochwowo?

16ud3e3k1licdwwn.png[/url]
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieco później się robi czop. Drugie usg jest już przez powłoki, chyba że ktoś ma więcej tłuszczyku, to jeszcze przez pochwę. Coś takiego przeczytałam na jakiejś stronie.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Nieco później się robi czop. Drugie usg jest już przez powłoki, chyba że ktoś ma więcej tłuszczyku, to jeszcze przez pochwę. Coś takiego przeczytałam na jakiejś stronie.

a ja czytałam że czop się robi już w 7 tyg, a my obie Nancy będziemy w 8 jak pójdziemy do gina

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Bruma Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage ale dlaczego miałoby się coś dziać...przecież tyle kobiet miało usg po 7tc i nic się nie dzieje, ja miałam w 2 ciąży usg w 9tc i synek urodził się cały i zdrowy :)
    Nie martw się :)

[*] 06.08.2010 (8tc), [*] 26.06.2014 (9tc)
    Błażejek
    961l3e5ewx9j5tgn.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo faktycznie czop robi się w 7 tygodniu. No ale nie my pierwsze i nie ostatnie:) Lekarz wie co robi:)
    A mnie znowu mdli...idę sobie ziemniaczki podsmażyć.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruma wrote:
    Lady Savage ale dlaczego miałoby się coś dziać...przecież tyle kobiet miało usg po 7tc i nic się nie dzieje, ja miałam w 2 ciąży usg w 9tc i synek urodził się cały i zdrowy :)
    Nie martw się :)

no wiem, ale jest to zastanawiające, czy my wtedy, a raczej dzidzia nie będzie przez pewien czas narażona na infekcje,

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lecę spać, jutro powrót na uniwerek, zajęcia co prawda na 13 ale nie robiłam sobie dzis drzemki, tylko kułam i już czuję że odlatuję, do jutra kobietki! Spokojnej nocy.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny..U mnie o cia zy wie tylko mąż..dopóki nie zobacze sreduszka nic nie mówie, boje się i tyle. Nie chce, żeby ktoś mi później wspóczł i pytał zwłaszcza teściowa...
    za tydzień mam wizyte wówczas sie coś może dowiem...staraliśmy się wiele lat i jak się udało to nie chce zapeszac...w pracy na razie też nie mówie. Powiem po wizycie gina.
    Skarbka..takigin to skarb :)

• Agaja Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Witam się bardzo nieśmiało, bo pozytywny test dopiero przedwczoraj, a dzisiaj 12 dpo.
    Beta robiona wczoraj 69,6 :)
    Czy Wy też się tak boicie? ;)

skabarka, Misi@, kasig, adzia, kasiuleks, Sigma lubią tę wiadomość

• Bruma Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziewczyny już zmykam. Do zobaczonka jutro :)

[*] 06.08.2010 (8tc), [*] 26.06.2014 (9tc)
    Błażejek
    961l3e5ewx9j5tgn.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny! duzo zdrowka dla Was i Waszych dzieciaczkow - wrześniowka 2014 :*

Misi@, kasig, kasiuleks, Sigma lubią tę wiadomość

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 22:37

Agaja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Agaja...oj ja strasznie się boję, że coś się stanie. Ale chce wietrzyć, że jest wszystko donrze.
    ofooo dziękuję i również życzę Wam dużo zdrówka :)

ofcooo lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie ..Dzis w 12tym dniu po ovu zobaczyłam rano cień cienia a powtórzony test późnym popołudniem pokazal 2krechy 8)
    Nie wiem czy jest tu jakas znajoma mi twarzyczka..ale witam wszystkie wrześniówki..Termin wstepnie mam na 17wrzesnia..Mam nadzieje ,że wszystko bedzie dobrze =D

adzia, Misi@, kasiuleks, skabarka, Sigma, Foto_Anna, dorbie lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Agaja Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica, mamy takie sam termin :)

kapturnica lubi tę wiadomość

• kasig Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Agaja :) gratulacje :) chyba każda z nas ma tam jakieś swoje lęki i niepokoje, ale tak jak skabarka pisze fajne jest to, że tu można wymienić sie obawami, doświadczeniami i zawsze znajdzie się ktoś kto doda wiary. Ja też ostatnio miałam chwile doła jak źle obliczyłam na kalkulatorze przyrost bety i też znalazła się dobra dusza która zauważyła ten błąd i dodała wsparcia :)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale przecież czop śluzowy jest u ujścia szyjki, a USG robi się po prostu dopochwowo.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady86 Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica i Agaja witajcie u nas :)
    oczywiście, że się boimy, jedne pewnie mniej inne bardziej. Ja jestem z tych schizujących i panikujących a mam trochę jak skabarka - falami. Jednego dnia tryskam energią, jestem pełna pozytywnego myślenia, innego jestem chodzącym czarnowidztwem.

Jutro pierwsza wizyta u lekarza :) Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze! Trzymajcie się mamuśki i trzymajcie kciuki za mnie i maluszka. Dobrej nocki!

kapturnica, adzia lubią tę wiadomość

16ud3e3k1licdwwn.png[/url]
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie. U mnie im dalej tym większy spokój. Ale chyba najbardziej spokojna będę po poniedziałkowej wizycie, jak zobaczę serduszko.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady86 na pewno będzie wszystko dobrze :) Trzymam kciuki, żebyś zobaczyła już jutro swoją fasolinkę :)

‹‹ 45 46 47 48 49 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ