X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady86 Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    No to się wkłada, to nie jest tak że robi się taki czopek który chroni dziecko przed infekcjami i jak się takie coś włoży to przecież ten czopek się zrywa, mam rację?

hmm, no z tej strony na to nie patrzyłam. pytanie czy tak wcześnie się "korkujemy" żeby chronić dziecko. może nieco później i własnie w tym wcześniejszym okresie jeszcze się da dopochwowo?

16ud3e3k1licdwwn.png[/url]
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieco później się robi czop. Drugie usg jest już przez powłoki, chyba że ktoś ma więcej tłuszczyku, to jeszcze przez pochwę. Coś takiego przeczytałam na jakiejś stronie.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Nieco później się robi czop. Drugie usg jest już przez powłoki, chyba że ktoś ma więcej tłuszczyku, to jeszcze przez pochwę. Coś takiego przeczytałam na jakiejś stronie.

a ja czytałam że czop się robi już w 7 tyg, a my obie Nancy będziemy w 8 jak pójdziemy do gina

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Bruma Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage ale dlaczego miałoby się coś dziać...przecież tyle kobiet miało usg po 7tc i nic się nie dzieje, ja miałam w 2 ciąży usg w 9tc i synek urodził się cały i zdrowy :)
    Nie martw się :)

[*] 06.08.2010 (8tc), [*] 26.06.2014 (9tc)
    Błażejek
    961l3e5ewx9j5tgn.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo faktycznie czop robi się w 7 tygodniu. No ale nie my pierwsze i nie ostatnie:) Lekarz wie co robi:)
    A mnie znowu mdli...idę sobie ziemniaczki podsmażyć.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruma wrote:
    Lady Savage ale dlaczego miałoby się coś dziać...przecież tyle kobiet miało usg po 7tc i nic się nie dzieje, ja miałam w 2 ciąży usg w 9tc i synek urodził się cały i zdrowy :)
    Nie martw się :)

no wiem, ale jest to zastanawiające, czy my wtedy, a raczej dzidzia nie będzie przez pewien czas narażona na infekcje,

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lecę spać, jutro powrót na uniwerek, zajęcia co prawda na 13 ale nie robiłam sobie dzis drzemki, tylko kułam i już czuję że odlatuję, do jutra kobietki! Spokojnej nocy.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny..U mnie o cia zy wie tylko mąż..dopóki nie zobacze sreduszka nic nie mówie, boje się i tyle. Nie chce, żeby ktoś mi później wspóczł i pytał zwłaszcza teściowa...
    za tydzień mam wizyte wówczas sie coś może dowiem...staraliśmy się wiele lat i jak się udało to nie chce zapeszac...w pracy na razie też nie mówie. Powiem po wizycie gina.
    Skarbka..takigin to skarb :)

• Agaja Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Witam się bardzo nieśmiało, bo pozytywny test dopiero przedwczoraj, a dzisiaj 12 dpo.
    Beta robiona wczoraj 69,6 :)
    Czy Wy też się tak boicie? ;)

skabarka, Misi@, kasig, adzia, kasiuleks, Sigma lubią tę wiadomość

• Bruma Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziewczyny już zmykam. Do zobaczonka jutro :)

[*] 06.08.2010 (8tc), [*] 26.06.2014 (9tc)
    Błażejek
    961l3e5ewx9j5tgn.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny! duzo zdrowka dla Was i Waszych dzieciaczkow - wrześniowka 2014 :*

Misi@, kasig, kasiuleks, Sigma lubią tę wiadomość

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 22:37

Agaja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Agaja...oj ja strasznie się boję, że coś się stanie. Ale chce wietrzyć, że jest wszystko donrze.
    ofooo dziękuję i również życzę Wam dużo zdrówka :)

ofcooo lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie ..Dzis w 12tym dniu po ovu zobaczyłam rano cień cienia a powtórzony test późnym popołudniem pokazal 2krechy 8)
    Nie wiem czy jest tu jakas znajoma mi twarzyczka..ale witam wszystkie wrześniówki..Termin wstepnie mam na 17wrzesnia..Mam nadzieje ,że wszystko bedzie dobrze =D

adzia, Misi@, kasiuleks, skabarka, Sigma, Foto_Anna, dorbie lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Agaja Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica, mamy takie sam termin :)

kapturnica lubi tę wiadomość

• kasig Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Agaja :) gratulacje :) chyba każda z nas ma tam jakieś swoje lęki i niepokoje, ale tak jak skabarka pisze fajne jest to, że tu można wymienić sie obawami, doświadczeniami i zawsze znajdzie się ktoś kto doda wiary. Ja też ostatnio miałam chwile doła jak źle obliczyłam na kalkulatorze przyrost bety i też znalazła się dobra dusza która zauważyła ten błąd i dodała wsparcia :)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale przecież czop śluzowy jest u ujścia szyjki, a USG robi się po prostu dopochwowo.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady86 Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica i Agaja witajcie u nas :)
    oczywiście, że się boimy, jedne pewnie mniej inne bardziej. Ja jestem z tych schizujących i panikujących a mam trochę jak skabarka - falami. Jednego dnia tryskam energią, jestem pełna pozytywnego myślenia, innego jestem chodzącym czarnowidztwem.

Jutro pierwsza wizyta u lekarza :) Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze! Trzymajcie się mamuśki i trzymajcie kciuki za mnie i maluszka. Dobrej nocki!

kapturnica, adzia lubią tę wiadomość

16ud3e3k1licdwwn.png[/url]
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie. U mnie im dalej tym większy spokój. Ale chyba najbardziej spokojna będę po poniedziałkowej wizycie, jak zobaczę serduszko.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady86 na pewno będzie wszystko dobrze :) Trzymam kciuki, żebyś zobaczyła już jutro swoją fasolinkę :)

‹‹ 45 46 47 48 49 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ