Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Sto lat Nancy, zdrowka !
)
Ja osobiscie od tygodnia nie zapinam pasa przepinam zeby nie pikalo jedynie.
Mam tak sztywne pasy ze juz chcialam je wazelina na noc przetrzec (zmiekczaja) ale jak moj facet sie dowiedzial ze chce w nowce sztuce "przerabiac" awantura straszna
Brzuch nie ukrywam ... mam wielgasny do kurtek sie nie dopinam a porzyczane od mamy ktora jest grubsza to samo ! W mojej juz zamek poszedl
Tak zle tak nie dobrze bez kitu ale ruchu to ja nie mam za ta kierownica ale albo auto albo bujanie sie dwoma autobusami w dodatku zawsze przepelnionymi..
Nancy87 lubi tę wiadomość

-
Witajcie Dziewczyny
Nancy, sto lat i dużo radości:)
Anitka, nawiązując do mojej wizyty u kardiologa, to nie udało mi się wtedy dostać...a długa historia. Idę w nadchodzącą śroe i zdam ralacje.
Dziś miałam badania prenatalne:) Wszystko gra: Dzidzia ma 5,8 cm. Spał sobie jak zaczęliśmy i dopiero na głos Męża się obudził, przysięgam
Aż Gin się śmiała, że ma w Tacie autorytet
Przeziernośc 1,4 mm i wszystkie organy na swoim miejscu. Na końcu pokazał nam pupcie i tym samym zakończył badanie:) Piszę w rodzaju męskim, gdyż istnieje dośc spore pradopodobieństwo, że chłopczyk 
Jesteśmy przeszczęsliw a Mąz wzruszony do teraz, popija winko i ogląda fotki. Jutro postaram się je wrzucić.
Miłego wieczorku dla Was wszystkich!
eM, agatka196, agniesja, kasig, easymum, 4me, Anitka201, wiaraczynicuda, Lady Savage, Dżuls, karolcia87, Nancy87, Luna1, Wonderland, Misi@, chabasse lubią tę wiadomość

Córcia
-
U mnie na razie niespodzianka, maluch na badaniu miał nóżki skrzyzowane, lekarz się nie podjął zgadywania.karolcia87 wrote:nancy87 wszystkiego najlepszego
ja o ciąży dowiedziałam się dzień przed moimi urodzinami piękna sprawa 
staraczka jak dla mnie też chlopak
a la lenka będzie dziewczynka tak ?
-
Witam sie z rana a zarazem w 13 tygodniu!!!! Wlasnie Mąż robi mi śniadanko do lozka:) zaczal sie okres na dżem truskawkowy:) życzę milego dnia.
wszystkiego najlepszego dla wczorajszych solenizantek. Dużo zdrowia dla Was i kruszynek:)
eM, agatka196 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Według ostatniego usg II trymestr zaczynałabym jutro, bo ciąża wyszła 3 dni starsza, ale trzymam się pierwotnych wyliczeń i poczekam z zaczynaniem kolejnego trymestru

Mam pytanko do dziewczyn, które były ostatnio na usg. Czy lekarz już wyznaczył Wam datę kolejnego?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 10:41
-
Chodzi mi o usg, nie wiem jak się fachowo nazywa
Wizyty mam co 4 tygodnie, bo też dostaję nowe zwolnienia, ale o następnym usg jeszcze nic nie mówił. Pytam, bo już się nie mogę doczekać kiedy znowu pooglądam maleństwo, ale najbardziej zależy mi na tym, żeby mój mąż w końcu zobaczył
-
Mam wypełnioną kartę ciąży, ale nie napisane kiedy ma być następne usgagatka196 wrote:Agniesia a w karcie nie masz nic napisane?
Ja tym razem mam wizyte za 5 tygodni. Zawsze było co 4, a teraz lekarz idzie na urlop i jeszcze świeta.
U mnie to tak wyglada: http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2836c4210701.jpg
Spoko, na pewno mi powie na następnej wizycie
-
Jesli chodzisz prywatnie to USG jest na kazdej wizycie czyli mniej więcej co miesiąc. Na NFZ zalezy od lekarza. Jesli Twój jest na NFZ i nie ma zwyczaju robic co wizytę to moze być nawet i tak, ze następne bedzie dopiero polowkowe w dwudziestym którymś tygodniu...
A w ogóle to slyszalam opinie, ze teraz nasze dzieci widac najladniej na USG bo w późniejszych tygodniach juz nie... Nie wiem czy to prawda...moze im większe tym mniej sie mieści " na ekranie "

-
Do 20 tyg da sie zobaczyc dziecko w calosci na 1 zdjeciu pozniej juz jest za duze, jeszcze apropo dzieevzyn, co jezdza bez pasow proponuje obejrzec filmy jak zachowyje sie czlowiek bez pasow w razie wypadku... Z racji mojego zawodu widzialam wiele takich prsypadkow, nalesy pamietac tez, ze jesli nie mamy pasow to jesli nie wypadniemy przez przednia szybe to dzialamy jak pocisk i zabijamy innych, którzy sa z nami w samochodzie...
4me, Luna1 lubią tę wiadomość