Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś właśnie próbowałam znaleźć kiedy warto robić filmik i np. usg 3D/4D - no i znalazłam, że 18-22 tydzień. Wizytę mam teraz w 17 tygodniu i chyba dopytam lekarza co on myśli.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz co wizytę robi usg. Ostatnio na prenatalnych pytałam o nagrywanie (12+3) to powiedziała mi, że radzi później jak bobo będzie troszke większe. Pewnie też chodziło jej o to, że jak będzie kolorowe robić:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Toa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy i my :)
    Dzisiaj zaczelismy II trymestr (wg OM). Bo wg USG wejdziemy w niego we wtorek. :)

My chodzimy na NFZ tyle, ze do szpitala i na kazdej wizycie mamy USG. Nastepna wizyte mamy 1 kwietnia. Tylko dla mnie USG co 4 tygodnie to za malo wiec chodzimy jeszcze do jednej Pani ginekolog, tez na NFZ, wiec Maluszka ogladamy co 2 tygodnie. :) Taka sprytna jestem :D.

A USG polowkowe (czyli II trymestru) bedziemy miec robione dwa razy - 3 kwietnia (16tc+6d) a drugie gdzies 2-3 tygodnie pozniej. :)

3917bd3e8d73a01ab1b83b758246ebe4.png
    c55f3e3kmvx0lmmb.png
  • Toa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moze my juz od tygodnia jestesmy w II trymestrze? Bo dzisiaj mamy 13tc+0d czyli tak jakby 14 tydzien.

3917bd3e8d73a01ab1b83b758246ebe4.png
    c55f3e3kmvx0lmmb.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 15:34

8pdp47e.png
  • asiek191 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

powiedzcie mi czy Wy też macie taką strasznie suchą skórę na całym ciele? :/ nigdy nie miałam z tym problemów ale teraz to jakaś masakra :/

już zrobiłam zamówienie w aptece na oilatum balsam co prawda dla dzieci, ale podobno najlepszy, elancyl na rozstępy i witaminki bo za niedługo II trymestr :) jeszcze chyba jakąś oliwkę kupię i mam nadzieję że to pomoże :)

to nasz <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 szczęśliwy cykl!:) nasz mały CUD <3
    CÓRECZKA <3

3i49hdgee1o4pbfq.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiek191 wrote:

powiedzcie mi czy Wy też macie taką strasznie suchą skórę na całym ciele? :/ nigdy nie miałam z tym problemów ale teraz to jakaś masakra :/

już zrobiłam zamówienie w aptece na oilatum balsam co prawda dla dzieci, ale podobno najlepszy, elancyl na rozstępy i witaminki bo za niedługo II trymestr :) jeszcze chyba jakąś oliwkę kupię i mam nadzieję że to pomoże :)

Tak - mi strasznie wysuszuły się ramiona i "boczki".

8pdp47e.png
  • SweetCherryPie Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 2 trymestrze :)

Sucha skóra i swędzenie to również dolegliwości, które mnie dotyczą. Nic nie daje nawilżanie :(

agatka196, chabasse, eM lubią tę wiadomość

in8vzdb.png
  • asiek191 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh nawet nie straszcie że nic nie daje :( wcześniej brzucha niczym nie smarowałam, czekając na II trymestr, ale jak się dziś przyjrzałam to boczki są mega suche a to pierwszy stopień do rozstępów :/

to nasz <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 szczęśliwy cykl!:) nasz mały CUD <3
    CÓRECZKA <3

3i49hdgee1o4pbfq.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesja wrote:
    Chodzi mi o usg, nie wiem jak się fachowo nazywa :P Wizyty mam co 4 tygodnie, bo też dostaję nowe zwolnienia, ale o następnym usg jeszcze nic nie mówił. Pytam, bo już się nie mogę doczekać kiedy znowu pooglądam maleństwo, ale najbardziej zależy mi na tym, żeby mój mąż w końcu zobaczył :)

Dziwne, moja ginekolog zawsze podaje datę kolejnej wizyty

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    Do 20 tyg da sie zobaczyc dziecko w calosci na 1 zdjeciu pozniej juz jest za duze, jeszcze apropo dzieevzyn, co jezdza bez pasow proponuje obejrzec filmy jak zachowyje sie czlowiek bez pasow w razie wypadku... Z racji mojego zawodu widzialam wiele takich prsypadkow, nalesy pamietac tez, ze jesli nie mamy pasow to jesli nie wypadniemy przez przednia szybe to dzialamy jak pocisk i zabijamy innych, którzy sa z nami w samochodzie...

I tak mnie to nie przekonuje,

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiek191 wrote:

Tak ale nie na całym ciele ale tylko na buzi od jakiś 2 tyg, ;/ więc tu mam takie syfy jak góry a tu schodzą mi płaty wysuszonej skóry, chyba skoczę do jakieś kosmetyczki z tym.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc laski... ja wreszcie sie wyrwalamz domku i siedze na wsi u rodzicow i moich 2 kochanych suczek.. 2 miechy mnie tu niebylo, zwykle spedzalam tu kazdy weekend. Ale tesknota juz zaspokojona i jestem cala happy... :)

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SweetCherryPie wrote:
    Witam się w 2 trymestrze :)

Sucha skóra i swędzenie to również dolegliwości, które mnie dotyczą. Nic nie daje nawilżanie :(
    KOchana.. jak twoje wyniki. Ostatnio nastraszylas ze cos jest nie tak. Mam nadzieje, ze sie sprawa wyjasnila i wszystko jest ok. Tego ci zycze z calego serca. Przepraszam, ze pytam.. ale tez po pappa zastanawiam sie nad nifty..

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny a ja sie dzisiaj koszmarnie czuje. Od kilku dni sppradycznie lapie mnie mocny bol brzucha- taki mocny skurcz az mnie lamie wpol. Po minucie.mija ale nigdy tak nie mialam. A dzisiaj od rana boli mnie brzuch, mimo nospy nie przechodzi i nie wiem co robic :-( Nie chce panikowac ale jak nie minie do wieczora to jade na IP. Przez te 3 miesiace nigdy tak mie bylo.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiek191 wrote:
    eh nawet nie straszcie że nic nie daje :( wcześniej brzucha niczym nie smarowałam, czekając na II trymestr, ale jak się dziś przyjrzałam to boczki są mega suche a to pierwszy stopień do rozstępów :/
    Ja mam stwierdzone AZS wiec dla mnie sucha skóra to codzienność. Bardzo fajnie nawilża balsam Ziaja AZS i do tego olejek myjący pod prysznic. Na rozstępy używam elancyl, swietnie nawilża. Do twarzy albo cetaphil albo iwostin lipidia :-)

• SweetCherryPie Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    KOchana.. jak twoje wyniki. Ostatnio nastraszylas ze cos jest nie tak. Mam nadzieje, ze sie sprawa wyjasnila i wszystko jest ok. Tego ci zycze z calego serca. Przepraszam, ze pytam.. ale tez po pappa zastanawiam sie nad nifty..
    Czekam nadal... Minęło 9 dni od pobrania krwi. Wyniki przeciętnie są w 2 tygodnie, więc mam nadzieję, że w nadchodzącym tygodniu podzielę się z Wami najlepszą wiadomością w moim życiu :)

Nie odebrałam pappy, nie chcę się denerwować na zapas. Ostatnie dni to i tak psychiczny koszmar.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 17:09

in8vzdb.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:21

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) Kupiłam sobie na allegro 3 pary spodni ciążowych :) jak przybędą do mnie :) to porobię zdjęcia i Wam wyślę, hmm wiecie co zawsze marzyłam o ogrodniczkach XD w ciąży, ale będzie za gorąco na nie

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anima wrote:
    Oj dziewczyny a ja sie dzisiaj koszmarnie czuje. Od kilku dni sppradycznie lapie mnie mocny bol brzucha- taki mocny skurcz az mnie lamie wpol. Po minucie.mija ale nigdy tak nie mialam. A dzisiaj od rana boli mnie brzuch, mimo nospy nie przechodzi i nie wiem co robic :-( Nie chce panikowac ale jak nie minie do wieczora to jade na IP. Przez te 3 miesiace nigdy tak mie bylo.
    Ja bym na Twoim miejscu jechała na IP. Skoro ból jest tak silny i nie przechodzi po nospie, to nie ma co się zastanawiac.

8pdp47e.png
‹‹ 488 489 490 491 492 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ