X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś właśnie próbowałam znaleźć kiedy warto robić filmik i np. usg 3D/4D - no i znalazłam, że 18-22 tydzień. Wizytę mam teraz w 17 tygodniu i chyba dopytam lekarza co on myśli.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz co wizytę robi usg. Ostatnio na prenatalnych pytałam o nagrywanie (12+3) to powiedziała mi, że radzi później jak bobo będzie troszke większe. Pewnie też chodziło jej o to, że jak będzie kolorowe robić:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Toa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy i my :)
    Dzisiaj zaczelismy II trymestr (wg OM). Bo wg USG wejdziemy w niego we wtorek. :)

My chodzimy na NFZ tyle, ze do szpitala i na kazdej wizycie mamy USG. Nastepna wizyte mamy 1 kwietnia. Tylko dla mnie USG co 4 tygodnie to za malo wiec chodzimy jeszcze do jednej Pani ginekolog, tez na NFZ, wiec Maluszka ogladamy co 2 tygodnie. :) Taka sprytna jestem :D.

A USG polowkowe (czyli II trymestru) bedziemy miec robione dwa razy - 3 kwietnia (16tc+6d) a drugie gdzies 2-3 tygodnie pozniej. :)

3917bd3e8d73a01ab1b83b758246ebe4.png
    c55f3e3kmvx0lmmb.png
  • Toa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moze my juz od tygodnia jestesmy w II trymestrze? Bo dzisiaj mamy 13tc+0d czyli tak jakby 14 tydzien.

3917bd3e8d73a01ab1b83b758246ebe4.png
    c55f3e3kmvx0lmmb.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 15:34

8pdp47e.png
  • asiek191 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

powiedzcie mi czy Wy też macie taką strasznie suchą skórę na całym ciele? :/ nigdy nie miałam z tym problemów ale teraz to jakaś masakra :/

już zrobiłam zamówienie w aptece na oilatum balsam co prawda dla dzieci, ale podobno najlepszy, elancyl na rozstępy i witaminki bo za niedługo II trymestr :) jeszcze chyba jakąś oliwkę kupię i mam nadzieję że to pomoże :)

to nasz <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 szczęśliwy cykl!:) nasz mały CUD <3
    CÓRECZKA <3

3i49hdgee1o4pbfq.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiek191 wrote:

powiedzcie mi czy Wy też macie taką strasznie suchą skórę na całym ciele? :/ nigdy nie miałam z tym problemów ale teraz to jakaś masakra :/

już zrobiłam zamówienie w aptece na oilatum balsam co prawda dla dzieci, ale podobno najlepszy, elancyl na rozstępy i witaminki bo za niedługo II trymestr :) jeszcze chyba jakąś oliwkę kupię i mam nadzieję że to pomoże :)

Tak - mi strasznie wysuszuły się ramiona i "boczki".

8pdp47e.png
  • SweetCherryPie Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 2 trymestrze :)

Sucha skóra i swędzenie to również dolegliwości, które mnie dotyczą. Nic nie daje nawilżanie :(

agatka196, chabasse, eM lubią tę wiadomość

in8vzdb.png
  • asiek191 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh nawet nie straszcie że nic nie daje :( wcześniej brzucha niczym nie smarowałam, czekając na II trymestr, ale jak się dziś przyjrzałam to boczki są mega suche a to pierwszy stopień do rozstępów :/

to nasz <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 szczęśliwy cykl!:) nasz mały CUD <3
    CÓRECZKA <3

3i49hdgee1o4pbfq.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesja wrote:
    Chodzi mi o usg, nie wiem jak się fachowo nazywa :P Wizyty mam co 4 tygodnie, bo też dostaję nowe zwolnienia, ale o następnym usg jeszcze nic nie mówił. Pytam, bo już się nie mogę doczekać kiedy znowu pooglądam maleństwo, ale najbardziej zależy mi na tym, żeby mój mąż w końcu zobaczył :)

Dziwne, moja ginekolog zawsze podaje datę kolejnej wizyty

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    Do 20 tyg da sie zobaczyc dziecko w calosci na 1 zdjeciu pozniej juz jest za duze, jeszcze apropo dzieevzyn, co jezdza bez pasow proponuje obejrzec filmy jak zachowyje sie czlowiek bez pasow w razie wypadku... Z racji mojego zawodu widzialam wiele takich prsypadkow, nalesy pamietac tez, ze jesli nie mamy pasow to jesli nie wypadniemy przez przednia szybe to dzialamy jak pocisk i zabijamy innych, którzy sa z nami w samochodzie...

I tak mnie to nie przekonuje,

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiek191 wrote:

Tak ale nie na całym ciele ale tylko na buzi od jakiś 2 tyg, ;/ więc tu mam takie syfy jak góry a tu schodzą mi płaty wysuszonej skóry, chyba skoczę do jakieś kosmetyczki z tym.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc laski... ja wreszcie sie wyrwalamz domku i siedze na wsi u rodzicow i moich 2 kochanych suczek.. 2 miechy mnie tu niebylo, zwykle spedzalam tu kazdy weekend. Ale tesknota juz zaspokojona i jestem cala happy... :)

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SweetCherryPie wrote:
    Witam się w 2 trymestrze :)

Sucha skóra i swędzenie to również dolegliwości, które mnie dotyczą. Nic nie daje nawilżanie :(
    KOchana.. jak twoje wyniki. Ostatnio nastraszylas ze cos jest nie tak. Mam nadzieje, ze sie sprawa wyjasnila i wszystko jest ok. Tego ci zycze z calego serca. Przepraszam, ze pytam.. ale tez po pappa zastanawiam sie nad nifty..

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny a ja sie dzisiaj koszmarnie czuje. Od kilku dni sppradycznie lapie mnie mocny bol brzucha- taki mocny skurcz az mnie lamie wpol. Po minucie.mija ale nigdy tak nie mialam. A dzisiaj od rana boli mnie brzuch, mimo nospy nie przechodzi i nie wiem co robic :-( Nie chce panikowac ale jak nie minie do wieczora to jade na IP. Przez te 3 miesiace nigdy tak mie bylo.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiek191 wrote:
    eh nawet nie straszcie że nic nie daje :( wcześniej brzucha niczym nie smarowałam, czekając na II trymestr, ale jak się dziś przyjrzałam to boczki są mega suche a to pierwszy stopień do rozstępów :/
    Ja mam stwierdzone AZS wiec dla mnie sucha skóra to codzienność. Bardzo fajnie nawilża balsam Ziaja AZS i do tego olejek myjący pod prysznic. Na rozstępy używam elancyl, swietnie nawilża. Do twarzy albo cetaphil albo iwostin lipidia :-)

• SweetCherryPie Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    KOchana.. jak twoje wyniki. Ostatnio nastraszylas ze cos jest nie tak. Mam nadzieje, ze sie sprawa wyjasnila i wszystko jest ok. Tego ci zycze z calego serca. Przepraszam, ze pytam.. ale tez po pappa zastanawiam sie nad nifty..
    Czekam nadal... Minęło 9 dni od pobrania krwi. Wyniki przeciętnie są w 2 tygodnie, więc mam nadzieję, że w nadchodzącym tygodniu podzielę się z Wami najlepszą wiadomością w moim życiu :)

Nie odebrałam pappy, nie chcę się denerwować na zapas. Ostatnie dni to i tak psychiczny koszmar.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 17:09

in8vzdb.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:21

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) Kupiłam sobie na allegro 3 pary spodni ciążowych :) jak przybędą do mnie :) to porobię zdjęcia i Wam wyślę, hmm wiecie co zawsze marzyłam o ogrodniczkach XD w ciąży, ale będzie za gorąco na nie

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anima wrote:
    Oj dziewczyny a ja sie dzisiaj koszmarnie czuje. Od kilku dni sppradycznie lapie mnie mocny bol brzucha- taki mocny skurcz az mnie lamie wpol. Po minucie.mija ale nigdy tak nie mialam. A dzisiaj od rana boli mnie brzuch, mimo nospy nie przechodzi i nie wiem co robic :-( Nie chce panikowac ale jak nie minie do wieczora to jade na IP. Przez te 3 miesiace nigdy tak mie bylo.
    Ja bym na Twoim miejscu jechała na IP. Skoro ból jest tak silny i nie przechodzi po nospie, to nie ma co się zastanawiac.

8pdp47e.png
‹‹ 488 489 490 491 492 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ