Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Witamy i my

Dzisiaj zaczelismy II trymestr (wg OM). Bo wg USG wejdziemy w niego we wtorek.
My chodzimy na NFZ tyle, ze do szpitala i na kazdej wizycie mamy USG. Nastepna wizyte mamy 1 kwietnia. Tylko dla mnie USG co 4 tygodnie to za malo wiec chodzimy jeszcze do jednej Pani ginekolog, tez na NFZ, wiec Maluszka ogladamy co 2 tygodnie.
Taka sprytna jestem
.
A USG polowkowe (czyli II trymestru) bedziemy miec robione dwa razy - 3 kwietnia (16tc+6d) a drugie gdzies 2-3 tygodnie pozniej.
-
Cześć dziewczyny

powiedzcie mi czy Wy też macie taką strasznie suchą skórę na całym ciele?
nigdy nie miałam z tym problemów ale teraz to jakaś masakra 
już zrobiłam zamówienie w aptece na oilatum balsam co prawda dla dzieci, ale podobno najlepszy, elancyl na rozstępy i witaminki bo za niedługo II trymestr
jeszcze chyba jakąś oliwkę kupię i mam nadzieję że to pomoże
to nasz
szczęśliwy cykl!
nasz mały CUD 
CÓRECZKA

-
asiek191 wrote:Cześć dziewczyny

już zrobiłam zamówienie w aptece na oilatum balsam co prawda dla dzieci, ale podobno najlepszy, elancyl na rozstępy i witaminki bo za niedługo II trymestr
jeszcze chyba jakąś oliwkę kupię i mam nadzieję że to pomoże 
Tak - mi strasznie wysuszuły się ramiona i "boczki". -
agniesja wrote:Chodzi mi o usg, nie wiem jak się fachowo nazywa
Wizyty mam co 4 tygodnie, bo też dostaję nowe zwolnienia, ale o następnym usg jeszcze nic nie mówił. Pytam, bo już się nie mogę doczekać kiedy znowu pooglądam maleństwo, ale najbardziej zależy mi na tym, żeby mój mąż w końcu zobaczył 
Dziwne, moja ginekolog zawsze podaje datę kolejnej wizyty -
MadziaRatMed wrote:Do 20 tyg da sie zobaczyc dziecko w calosci na 1 zdjeciu pozniej juz jest za duze, jeszcze apropo dzieevzyn, co jezdza bez pasow proponuje obejrzec filmy jak zachowyje sie czlowiek bez pasow w razie wypadku... Z racji mojego zawodu widzialam wiele takich prsypadkow, nalesy pamietac tez, ze jesli nie mamy pasow to jesli nie wypadniemy przez przednia szybe to dzialamy jak pocisk i zabijamy innych, którzy sa z nami w samochodzie...
I tak mnie to nie przekonuje, -
asiek191 wrote:Cześć dziewczyny

Tak ale nie na całym ciele ale tylko na buzi od jakiś 2 tyg, ;/ więc tu mam takie syfy jak góry a tu schodzą mi płaty wysuszonej skóry, chyba skoczę do jakieś kosmetyczki z tym. -
KOchana.. jak twoje wyniki. Ostatnio nastraszylas ze cos jest nie tak. Mam nadzieje, ze sie sprawa wyjasnila i wszystko jest ok. Tego ci zycze z calego serca. Przepraszam, ze pytam.. ale tez po pappa zastanawiam sie nad nifty..SweetCherryPie wrote:Witam się w 2 trymestrze

Sucha skóra i swędzenie to również dolegliwości, które mnie dotyczą. Nic nie daje nawilżanie
-
nick nieaktualnyOj dziewczyny a ja sie dzisiaj koszmarnie czuje. Od kilku dni sppradycznie lapie mnie mocny bol brzucha- taki mocny skurcz az mnie lamie wpol. Po minucie.mija ale nigdy tak nie mialam. A dzisiaj od rana boli mnie brzuch, mimo nospy nie przechodzi i nie wiem co robic
Nie chce panikowac ale jak nie minie do wieczora to jade na IP. Przez te 3 miesiace nigdy tak mie bylo.
-
Ja mam stwierdzone AZS wiec dla mnie sucha skóra to codzienność. Bardzo fajnie nawilża balsam Ziaja AZS i do tego olejek myjący pod prysznic. Na rozstępy używam elancyl, swietnie nawilża. Do twarzy albo cetaphil albo iwostin lipidiaasiek191 wrote:eh nawet nie straszcie że nic nie daje
wcześniej brzucha niczym nie smarowałam, czekając na II trymestr, ale jak się dziś przyjrzałam to boczki są mega suche a to pierwszy stopień do rozstępów 
-
Czekam nadal... Minęło 9 dni od pobrania krwi. Wyniki przeciętnie są w 2 tygodnie, więc mam nadzieję, że w nadchodzącym tygodniu podzielę się z Wami najlepszą wiadomością w moim życiuchabasse wrote:KOchana.. jak twoje wyniki. Ostatnio nastraszylas ze cos jest nie tak. Mam nadzieje, ze sie sprawa wyjasnila i wszystko jest ok. Tego ci zycze z calego serca. Przepraszam, ze pytam.. ale tez po pappa zastanawiam sie nad nifty..

Nie odebrałam pappy, nie chcę się denerwować na zapas. Ostatnie dni to i tak psychiczny koszmar.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 17:09
-
Ja bym na Twoim miejscu jechała na IP. Skoro ból jest tak silny i nie przechodzi po nospie, to nie ma co się zastanawiac.anima wrote:Oj dziewczyny a ja sie dzisiaj koszmarnie czuje. Od kilku dni sppradycznie lapie mnie mocny bol brzucha- taki mocny skurcz az mnie lamie wpol. Po minucie.mija ale nigdy tak nie mialam. A dzisiaj od rana boli mnie brzuch, mimo nospy nie przechodzi i nie wiem co robic
Nie chce panikowac ale jak nie minie do wieczora to jade na IP. Przez te 3 miesiace nigdy tak mie bylo.

w ciąży, ale będzie za gorąco na nie