X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem u teściów wiec na chwilę rano przywitałam się z toaletą do wieczora miłego dnia życzę :-)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 20:55

chabasse, easymum, kasig lubią tę wiadomość

• SweetCherryPie Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka, też mam takie łaskotki, ale nie przypuszczałam, że mogą być to ruchy dziecka :D Rzeczywiście uczucie niespotykane, jednak ciągle wmawiam sobie, że to jelita pracują... ;)

in8vzdb.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jakiegoś doła dostałam na wieczór :( ajc płakać mi się chce i nawet nie wiem czemu. Ja też jutro zaczynam 15 tydzień.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 20:56

Nancy87 lubi tę wiadomość

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka super,że czujesz maluszka:) Ja od kilku dni czuję taką rybkę muskającą mój brzuch. Na pewno to nie lita, bo przez całe życie tego nie czułam. Ostatni raz o 24 w dniu moich urlodzin czułam. Chyba bobo mi prezencik dało, a ja od razu krzyknęłam do męża: poczułam go hehe. A jak pierwszy raz mi się to przydażyło, to poczułam taki gorąc:) Ciekawe kiedy skopie mamusie.

skabarka lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:21

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka, ostatnio gdzieś czytałam, że jak ktoś jest drobnej budowy, szczupły, a na dodatek to już kolejna ciąża, to można poczuć dziecko już koło 14 tygodnia, więc by się zgadzało :))

8pdp47e.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Tak ale nie na całym ciele ale tylko na buzi od jakiś 2 tyg, ;/ więc tu mam takie syfy jak góry a tu schodzą mi płaty wysuszonej skóry, chyba skoczę do jakieś kosmetyczki z tym.
    Lady na też mam w ciąży problem z cera i moje 2 bardzo dobre koleżanki kosmetolozki odradzily mi wszelkie zabiegi kosmetyczne w ciąży. One twierdzą że to hormony i szkoda wyrzucać pieniądze na zabiegi bo efekt będzie na chwile i znowu powróci. Kolejna sprawa to to że w ciąży nie powinno się wykonywać większość zabiegów kosmetycznych. Trzeba uważać do kogo się idzie bo mało kumata kosmetyczka może zaszkodzić dziecku nie mówiąc już o nabijaniu sobie kieszeni.
    Jeśli chcesz z tym do kogoś się udać to poszukaj lepiej dobrego dermatologa. Ale jeśli masz suche placki na buzi to myślę że 80% dermatologów przepisze ci cetaphil :-)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    cześć dziewczynki ;) komp mi padł, więc dostęp do neta mam jak mąż idzie do pracy :)

później Was nadrobię, a teraz tak na gorąco to się pochwalę pierwszymi ruchami :)
    łaskotanie czułam już kilka dni, wczoraj już byłam prawie pewna że to to a wieczorem doczekałam się pierwszego delikatnego puknięcia :) z synkiem w pierwszej ciąży ruchy poczułam w połowie 16tc,a jutro zaczynam 15tc więc by się zgadzało :)podejżewam że niewysoki wzrost (156cm) i mało tkanki tłuszczowej robią tu swoje :)
    od razu zdementuje wątpliwości - nie, to nie są ruchy jelit - te czułam wcześniej, natomiast pierwsze ruchy są zupełnie inne :) ciężko to opisać, najpierw to takie łaskotanie ale nie w całym brzuchu tylko w miejscu gdzie jest maluszek (można to porównać też do motyli w brzuchu...), natomiast to puknięcie jest takie delikatne i też w jednym miejscu. Gdyby to były jelita jak wcześniej to pukanie powtarzało by sięw miarę regularnie (tak jak przy skórczach mięśni brzucha)... a to takie "puk" i cisza :) i łaskotki :) mija jakieś 15 minut,30 minut (różnie) i znowu w tym samym miejscu puknięcie :D cudowne uczucie :) buzia mi się przy tym śmieje od ucha do ucha :) aaa no i pojawia się najczęściej jak się położę i poleżę sobie dłużej :)

Też od kilku dni czuję dzidzię, te pukania, a jak dziś włączyłam odkurzacz to jak zrobił fikoła, chyba się wystraszył

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Dziwne, moja ginekolog zawsze podaje datę kolejnej wizyty
    Wizytę mam w następny poniedziałek, ale chodziło mi o usg :) Być może źle mnie zrozumiałyście. U mojego lekarza (chodzę do Luxmedu, mam prywatne ubezpieczenie z pracy) na wizytę umawia się osobno a na usg osobno, bo to są dwa różne gabinety :) Wizyty mam co 4 tygodnie i za każdym razem mówi, kiedy mam przyjść, ale na ostatnim usg nie powiedział kiedy będzie następne (nie pokrywają mi się z wizytami), więc będę musiała go o to zapytać, ale pewnie sam powie.

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakaś cisza tutaj:) Chybq wszyscy oglądali mali giganci albo celebrity splash:p

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie skabarka. Kasia poroni?! Ja nie zawsze to oglądam ale mniej więcej się orientuję.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie odwiedza tata, więc nie mam czasu zaglądać. Ale za to w domu trochę porządku, nawet okna doczekały się przetarcia, bo już światło nie miało jak zaglądać. Poza tym tata twierdzi, że mój brzuch zyskuje inny kształt i zaczyna być widać, że to ciążowy. Ja jeszcze tego nie zauważam, ale pstryknełam se fotkę, będę porównywać. Plus tata obczaił, że jednak wyglądam na chłopca, ciekawe co się sprawdzi. :P

Ruchów na razie nie czuję, czasem zdarza się, że odczuwam w brzuchu coś dziwnego, ale fakt faktem ostatnio kiepsko czuję się na przewodzie pokarmowym. Zresztą ja jestem twardo stąpajacy po ziemi inżynier, żadne tam rybki czy motylki mnie nie interesują, dopiero konkretny kopniak sprawi, że nie będę mieć wątpliwości. ;)

easymum, Carolline lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2015, 01:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Ja tam sama nie wiem. Coś tam czuję, czasem jakby mi przepływała woda w jelitach, a czasem jakby mięsień w macicy "przeskakiwał" (znacie to uczucie, jak mięsień lekko przeskakuje i tak jakby puka?). Tyle, że nie wiem, czy to dziecko, czy po prostu zachowanie mięśnia macicy albo jelit - w końcu teraz wszystko tam w środku jest poupychane, powiększone i pracuje inaczej. Np. jak mam wzdęcie, to czuję ból jakby przy macicy, aż się za pierwszym razem wystraszyłam, potem nauczyłam się odróżniać, że to jest ból na tylnej ścianie macicy ale od zewnątrz - po prostu jelita przylegają do macicy i przesuwająca się w nich treść albo gaz (fuu :P) są odczuwane przeze mnie jakby z tyłu macicy. Także dopóki nie poczuję jakiegoś wyraźnego kopnięcia czy ruchu, dopóty nie będę się doszukiwać, bo to może być wszystko :P zresztą na moim ostatnim USG dziecko miało spoooro miejsca w porównaniu z Waszymi pęcherzykami - u mnie był on prawie 2x większy od dziecka. Także pewnie stąd u mnie spory brzuszek, ale na ruchy jeszcze poczekam ;-)

la_lenka, easymum lubią tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 2 trymestrze :-)

easymum, karolcia87, skabarka, agatka196, kasig, chabasse lubią tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ostatniej wizycie lekarz powiedział mi ze jeszcze dobry miesiąc nie poczuje ruchów dziecka. Podobno w 2 ciąży suchej je czuć bo kobieta wie czego ma się spodziewać. Ja muszę poczuć konkret aby być pewna :-) na razie niczego się nie doszukuje bo ciągle słyszę pracujące jelita :-)

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 15:34

8pdp47e.png
‹‹ 489 490 491 492 493 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ