X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 15:34

8pdp47e.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 Właśnie w pierwszej ciąży miałam takie wizyty bez USG. Przynosiłam wyniki badań, ważenie, pomiar ciśnienia, lekarz pytał jak się czuję itp. + samolot i do domu :)
    Dżuls U mnie to 7 razy było łącznie z prenatalnymi trzema u innego gina. Czyli też wcale nie mało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2015, 16:59

sRUqp2.png
  • ceska Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdybym nie poszla do lekarza rpywatnego na usg to bym miala tylko 1 usg na NFZ...

oar8skjod4lwslof.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabel zlituj się, zwykłe USG (nie dopplerowskie) na przełomie 1 i 2 trymestru (czyli nie ma już od dawna mowy o zarodku) miałoby być szkodliwe? Jezu, czegoś Ty się naczytała...

kapturnica, Kucykowa, Wonderland, SweetCherryPie, Anitka201, Toa, Lady Savage, karolcia87 lubią tę wiadomość

• Kucykowa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki, wiem, że już milion razy mówiłyście jak to robić, ale jestem gapa...jak wkleić zdjęcie?? :)

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • SweetCherryPie Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

http://pl.tinypic.com/

Kopiuje się link z i poprostu wkleja do wpisu.

in8vzdb.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rm92zd.jpg

Nasz Maluszek :) Drapie się po główce :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2015, 20:03

agatka196, Wonderland, Terazsięuda:-), bento, Anitka201, adzia, Sigma, Dżuls, Lady Savage, Misi@, skabarka, chabasse lubią tę wiadomość

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma badań potwierdzających negatywny wpływ USG na płód. USG wykonuje się tak często, jak jest to potrzebne. Ponieważ USG wykonuje się mniej więcej od lat 80, nie można też całkowicie stwierdzić, że jest to badanie bez wpływu na rozwijające się dziecko, ale przez te 40 lat nic takiego nie zaobserwowano. A PTG zaleca trzy badania ponieważ to są te 'strategiczne' badania i prawdopodobnie dlatego, że w gabinetach NFZ nie zawsze są aparaty, więc zrobiłby się problem, gdyby kobiety w ciąży chciały badanie na każdej wizycie...

Znalazłam ciekawy artykuł o USG i ewentualnym NIEUDOWODNIONYM negatywnym wpływie: http://blog.klinikabocian.pl/2013/02/czy-usg-jest-szkodliwe.html

Poza tym wybacz Isabel08, ale wydaje mi się że Twój sposób przywitania się na forum jest niezbyt taktowny...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2015, 20:30

Toa lubi tę wiadomość

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję SweetCherryPie :)

A to nóżki:) Pływa jak żabka :)

acx2tf.jpg

agatka196, Wonderland, Terazsięuda:-), Luna1, bento, la_lenka, Anitka201, Dżuls, Lady Savage, Misi@, skabarka lubią tę wiadomość

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • Terazsięuda:-) Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny- jakiś czas temu ktoś dodał link odnośnie szkolenia...ale ja mam spóźniony zapłon i teraz nie mogę tego znaleźć, czy macie moze gdzies namiary? Będe wdzięczna za przypomnienie.

oar8dqk316wccxxh.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:21

Kucykowa, Toa lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terazsięuda:-) wrote:
    Dziewczyny- jakiś czas temu ktoś dodał link odnośnie szkolenia...ale ja mam spóźniony zapłon i teraz nie mogę tego znaleźć, czy macie moze gdzies namiary? Będe wdzięczna za przypomnienie.

http://www.bezpiecznymaluch.com.pl/ :)

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarze często na wszelki wypadek stosują 'zasadę ograniczonego zaufania' do USG, więc prawdopodobnie dlatego Twój lekarz Anima powiedział, żebyś z jednego zrezygnowała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2015, 20:23

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, Agatka :) To akurat fotki z prenatalnych robionych w miniony piątek, ale już czekam na nowe :) Swoją drogą ciekawe czy teraz we wtorek moja gin mi zrobi USG, skoro w piątek miałam prenatalne...Dam Wam znać. Wg mnie to nie szkodzi, jeśli nie robi się tego co 2gi dzień, bez przesadyzmu...

Miłego wieczorku !

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • bento Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa śliczne nóżki :)

Kucykowa lubi tę wiadomość

sRUqp2.png
  • Terazsięuda:-) Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderland bardzo dziękuję :-)

oar8dqk316wccxxh.png
  • isabel08 Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma- widzę, że Ty jesteś na tym forum "znawczynią od wszystkiego" :). Nie ma to jak wszechwiedza ;). Pogratulować.
    Kolejna sprawa, nie naczytałaś- studiowałam i pracuję.

Wonderland- proszę... jaki to artykuł? Z takich się uczyłaś :)? Zajrzyj sobie do zagranicznych czasopism-w których są prawdziwe artykuły. Baza Science Direct (Elseviery).

Co do lekarzy. Są lekarze i Lekarze-tłumaczyć chyba nie muszę.

Nikt nie napisał, że USG jest szkodliwe-proszę o czytanie ze zrozumieniem. Badania pokazują, że są przypadki gdzie zbyt częste jego stosowanie może mieć negatywny wpływ na rozwoj.

Nie chciałam nikogo urazić. Każda z Nas zrobi jak uważa. Przecież takie ma prawo.
    Miłego wieczoru.

Staraczka23, Carolline lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kucykowa rewelacyjne zdjęcia.

Co do usg to z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że to nie jest przyjemne dla dziecka. Słyszałam, że ponoć dziecko odczówa to jak pisk powstający podczas hamowania pociągu. ile w tym prawdy to nie wiem, ale wiem, że iza nie lubiła badan. pod koniec ciąży podczas każdego usg tak się prężyła, że aż mnie brzuch bolał. tak jakby się chciała przed nim schować.

Kucykowa lubi tę wiadomość

• Wonderland Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabel08 jeśli pomyślałaś, że wkleiłam naukowy artukuł, to chyba mnie nie zrozumiałaś :) Są różne badania, ale ten negatywny wpływ nie został JEDNOZNACZNIE UDOWODNIONY. Jeśli zagłębiłabyś się bardziej chociażby we wspomniane przez Ciebie Elseviery, to zauważyłabyś, że praktycznie na każdy temat można znaleźć artykuły, które sobie przeczą, ale żeby coś udowodnić trzeba znaleźć naprawdę mocne argumenty (i chodzi mi tutaj o naukowców oczywiście, a nie o mnie czy o Ciebie).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2015, 20:44

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderland wrote:
    Lekarze często na wszelki wypadek stosują 'zasadę ograniczonego zaufania' do USG, więc prawdopodobnie dlatego Twój lekarz Anima powiedział, żebyś z jednego zrezygnowała.

Pewnie tak. I zrezygnowalam z tego sobotniego usg z wielkim zalem. Potem troche zalowalam bo strasznie bolal mnie tego dnia brzuch i sobie plulam w brode, ze przynajmniej po usg wiedzialabym, ze jest ok.
    Ale musze tylko do czwartku wytrzymac :-)

‹‹ 492 493 494 495 496 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ