Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZ tym spaniem to czekam az bede miala duzy brzuch aby sie budzic przekrecajac na bok bo slyszalam ze z brzuchem to ciezko tak i chcąc nje chcąc trzeba sie przebudzic wtedy bede miala wieksza kontrole nad soba, zasypiam na wznak czasem na lewym boku ale zawsze jak sie budze rano to na prawym
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
anima wrote:witam. Dziewczyny czy śpicie jeszcze ( o ile w ogole) na brzuchu??? To.moja ulubiona pozycja i na belly pisalo ze w 1 trym. mozna. Ale ostatnio ta pozycja jest dla mnie juz niewygodna. Na wznak nie lubie. A na boku (zalecana) nir.moge usnac. Kiepskie mam te noce ostatnio

Ja zasypiam na brzuchu trochę i boku ale jak już brzuszek będzie to napewno nie będzie to możliwe inaczej zasypiajac sekund mi się chce wiec zasypiam tak by mi się aż tak nie chciałoWiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 09:05
-
nick nieaktualnyDzuls przed chwila dzwonila siostra i mowila to samo, ze mogla pic tylko wode gazowana, wiec chyba cos w tym jest

Teraz pije rumianek.
Wspolczuje Ci, bo wiem niestety jak to jest ( jak wszystko boli), teraz staram sie nawet w dzien nie spac bo w nocy wowczas cierpie na bezssennosc.
A wczoraj jak spiewalam to mialam taka zadyszke, ze musialam dac sobie spokoj ;p jednak ciaza powoduje duze zmiany w organizmie
-
nick nieaktualny
-
Isabel dobrze mówi polać jej.... Soku pomarańczowego. Poczytałam trochę na temat rożnych badań i już rozumiem dlaczego standardowo w Norwegii jest 1 usg a w innych krajach Max 3. Nie ma co laski wieszać za to ze nam uświadamia ryzyko i ogólnie rozumiem jak są wskazania medyczne do tego, to nalezy robic usg czesciej ale jak każdy wie większość robi ta masę dodatkowych usg dla własnej satysfakcji a wtedy dobrze sie trochę zorientować. Ja sama zrobię 3 usg bo z 1 by moja ciekawość nie dała rady.
Tak badania często sie wykluczają, mam męża naukowca i dużo sie o tym nasłuchałam, wiec wszystko ze szczypta soli nalezy brac, ale ogólnie to trochę za dużo jest tych badań które wiążą niska wagę urodzeniowa ze zbyt częstymi usg. O i jeszcze link do ciekawego artykulu laczacego czeste usg z zaburzeniami neurologicznymi. http://www.midwiferytoday.com/articles/ultrasoundwagner.asp Ogolnie o wszystkim warto najpierw poczytac niz slepo robic, bo niestety z lekarzami jak i z kazdym innym czlowiekiem chec zysku wygrywa czesto z rozsadkiem.
I wycinek z raportu WHO WHO report, in its summary "Effects of Ultrasound on Biological Systems," stated that "…animal studies suggest that neurological, behavioral, developmental, immunological, haematological changes and reduced fetal weight can result from exposure to ultrasound. To tak na dobry poczatek dnia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 09:39
-
nick nieaktualny
-
Misi@ wrote:Dzuls przed chwila dzwonila siostra i mowila to samo, ze mogla pic tylko wode gazowana, wiec chyba cos w tym jest

Teraz pije rumianek.
Wspolczuje Ci, bo wiem niestety jak to jest ( jak wszystko boli), teraz staram sie nawet w dzien nie spac bo w nocy wowczas cierpie na bezssennosc.
A wczoraj jak spiewalam to mialam taka zadyszke, ze musialam dac sobie spokoj ;p jednak ciaza powoduje duze zmiany w organizmie
Ja też piję tylko wodę mineralną, herbata dalej nie wchodzi, kompoty robiłam, ale nie napijam się nimi tylko najadam, tak samo jest z sokiem, żeby się napić, musi być woda, bo nic innego mi nie wchodzi. -
nick nieaktualnyWitam sie poznym rankiem. Tak dostalysmy w kosc z corka w ten weekend ze ja wstalam o 9, a ona jeszcze spi. Dobrze, ze jej przedszkole darowalam. Z tego przemeczenia brzuch mnie pobolewa jak wstaje i juz sobie wkrecam ze cos nie tak jest, a molejna wizyta dopiero za 3 tyg.
-
nick nieaktualnyStaraczka23 wrote:Ja tak myślałam żeby zapytać was co sądzicie o smarowaniu ud wewnątrz serum anty cellulitowemu? Można czy nie mozna?
Myślę nad eveline ale sama nie wiem
to zalezy jakie skład ma to serum. Moja kolezanka pisze prace magisterska na temat szkodliwosci kosmetykow na ciaze płód i mowila mi ostatnio jak bardzo szkodliwe maja dzialania na dziecko niektore skladniki kosmetykow zapamietalam mentol ktory wlasnie jest w kremach na cellulit i wiele innych w internecie jak sie wpisze to powinno wyskoczycz i te skladniki dzialaja poronnie plus negatywnie wplywaja na rozowj dziecka.
Takze ja bym na Twoim miejscu sprawdzila i poczytala ale zrobisz jak uwazasz:)
Anitka201 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry Wrześniówki,
Pogoda u mnie smętna, ale i tak leżak czeka na tarasie
Ubiorę się ciepło i trochę powietrze bo tego mi brakuje.
anima Zawsze przed ciążą sypiałam na brzuchu i jest to moja ukochana pozycja do spania. Teraz staram się spać na boku, czasami na plecach, ale tak jest mi bardzo niewygodnie. Kupiłam sobie poduchę-kojec do spania i faktycznie jest lepiej, więc polecam
Lady Savage ja też mam wizytę za tydzień
-
nick nieaktualnySpojrzałam ze kofeina w skladzie tez szkodzi, cóż zacxekam do wrześni,, nie mam celluitu ale tez nie chce go mieć a w wakacje pomagalo serum eveline chłodzące więc na pewno jest mentolwiaraczynicuda wrote:to zalezy jakie skład ma to serum. Moja kolezanka pisze prace magisterska na temat szkodliwosci kosmetykow na ciaze płód i mowila mi ostatnio jak bardzo szkodliwe maja dzialania na dziecko niektore skladniki kosmetykow zapamietalam mentol ktory wlasnie jest w kremach na cellulit i wiele innych w internecie jak sie wpisze to powinno wyskoczycz i te skladniki dzialaja poronnie plus negatywnie wplywaja na rozowj dziecka.
Takze ja bym na Twoim miejscu sprawdzila i poczytala ale zrobisz jak uwazasz:)
Myslicie już o dietach i odchudzaniu po ciąży? Ja sie bardzo boję o tą wiszącą skórę ba brzuchu
-
nick nieaktualnyNo wlasnie ja po muszyniance wymiotowalam ( glownie po rej zielonej), moj stwierdzil ze nie mozliwe a jednak po lekko gazowanej bylo ok. Gorzej, ze nakupowalam mi tez muszynianki dwie zgrzewy i musialam to wypic. Ale te wymioty po niej mialam tylko rano, smialam sie ze za zachlannie pilam po nocy przesuszenia
-
Witam się i ja. Z tymi mdłościami po wodzie musi coś być, bo ja też je miałam, ale też tylko rano. Teraz najczęściej zaraz po obudzeniu coś przegryzę i potem mogę juz normalnie pić wodę. A mnie pasuje tylko niegazowana primavera, inne zrobiły się jakieś dziwne w smaku