Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi najlepiej wchodzi naturalny sok jabłkowy pół na pół z wodą. Ale to jednak dość konkretne, więc się ograniczam i piję też wodę (ale zwykłą kranówę z Brity), herbatki, miętę itd.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Lady Savage ja też mam wizytę za tydzień :)

o której :P ja mam na 16.20 a Nancy na 8 a Ty?

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Myslicie już o dietach i odchudzaniu po ciąży? Ja sie bardzo boję o tą wiszącą skórę ba brzuchu :/

Oczywiście że tak :) już mam zamiar pod koniec ciąży skontaktować się z moją ukochaną dietetyczką

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja tez mam wizyte za tydzień na 13 20 prenatalne , alez sie boje

km5se6ydozmkg5fc.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warto pilnować sie w czasie ciazy, bo latwiej kontrolować przyrost wagi teraZ niz jesc co się chce a potem katowac dietam. A jak Wasza waga do tej pory? Ja poki co -2kg

relgio4pxlxziakh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed ciaza bylam u dietetyczki i mam diete po ciazy i w trakcie ;)
    Pilnuje sie, bo tak jak w zeszlym tyg bylo -1 tak teraz mam + 0,7. Mysle, ze to po obiedzie tesciowej ;p wchodze a tam kapustka zasmazana o ktorej wczoraj od rana myslalam, no i nie moglam sie powstrzymac, pozniej wieczorem cierpialam oczywiscie z tego powodu.
    Apaetyt mam wiekszy i tym sposobem dzis robie salatke z ryzem

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry =)
    caly weekend mnie nie było....ale mialam nadrabiania w czytaniu =)

a co do wizyt.... ja się właśnie zbieram z domku do lekarza, lekki stresik jest ale staram się na zapas nie panikować =)
    Jak wrócę to dam znać co słychać u mojego gumsia... trzymajcie kochane kciuki =)

chabasse, kasig lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage na 18 i już nie mogę się doczekać :)
    Gusiak trzymam kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 11:12

sRUqp2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się teraz nie zwaze, bo wynik może mi się nie spodobać. ;) Wcześniej było -2,5kg. Ale weekend był bardzo grzeszny, miałam gościa, wiec trochę poszalelismy. Zjadłam placki ziemniaczane, bigos, a co gorsze kawałek kebaba i chipsy. Ale od dzisiaj już będę grzeczna, na obiad myślę, że może kluski leniwe albo lekki sos szpinakowy z makaronem?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Luna1 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uspokoiłyście mnie- bo myślałam, że z tą wodą to tylko ja mam takie akcje- tzn. mogę pic nie wszystkie- a te, które mogę- to nie od razu po otwarciu. Od takich świeżych mdli mnie...no a o herbacie, ziółkach itp. nie wspomnę :/ Czasem zmuszam się do kawy inki (żebyście widziały moją minę przy jej piciu), a ostatnio piję naturalny sok jabłkowy z wodą.

Ale najgorszy jest brak energii i takie osłabienie- zwłaszcza po południu :(
    Ciekawe czy w 2 trymestrze dostanę kopa energii jak piszą w poradnikach ;) Już za 2 tygodnie wracam do pracy i szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie siebie takiej jak teraz- czyli jakby ktoś spuścił ze mnie powietrze :/

A co do wagi- to mi przybyło ze 2 kg od początku ciąży- ale miałam niedowagę, więc może organizm wyrównuje braki ;) No i mam dużo mniej ruchu niż przed zwolnieniem :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 11:24

Kubuś bl9c3e5e2cvzpimq.png
  • Wonderland Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak trzymam kciuki :)

Jak na razie mam -1 kg, ale zauważyłam, że w ostatnim tygodniu dopadł mnie większy apetyt, więc chyba zaczyna się czas szybszego przybierania.
    Ważę się w sumie prawie codziennie rano i przez długi czas ważyłam tyle samo (-1,5 kg), a później z dnia na dzień przybyło mi 0,5 kg. Teraz ta waga znowu się utrzymuje.

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najbardziej tęsknię za herbatkami i ziółkami. Przed ciążą piłam je praktycznie cały czas, a teraz od razu mnie mdli i niestety toleruję tylko wodę w czystej postaci. Od czasu do czasu wypiję trochę soku jabłkowego, ale też nie najlepiej się po nim czuję.

Co do kopa, to myślałam, że nie mam szans na takie rarytasy i będę już nie do życia przez cały czas, ale gdzieś na przełomie 13 i 14 tyg z dnia na dzień przybyło mi energii. W ten pierwszy dzień byłam z tego powodu tak szczęśliwa, że cały dzień chodziłam z bananem od ucha do ucha :P

Luna1 lubi tę wiadomość

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 20:57

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja robię na obiad galaretkę mięsną XD z żelatyny, od jakiegoś czasu króluje u mnie ta galaretka, i pomidory w różnej postaci,

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1 wrote:

Ale najgorszy jest brak energii i takie osłabienie- zwłaszcza po południu :(
    Ciekawe czy w 2 trymestrze dostanę kopa energii jak piszą w poradnikach ;)

Ja kopa miałam na początku ciąży, a od kiedy jestem w II trymestrze ciągle bym spała, i jak idzie deszcz to marudzę jak małe dziecko.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderland wrote:
    Najbardziej tęsknię za herbatkami i ziółkami. Przed ciążą piłam je praktycznie cały czas, a teraz od razu mnie mdli i niestety toleruję tylko wodę w czystej postaci. Od czasu do czasu wypiję trochę soku jabłkowego, ale też nie najlepiej się po nim czuję.

Ja najbardziej tęskne za herbatą i sushi

Carolline lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:21

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    ja miałam moment że ważyłam 1kg więcej, ale znowu wróciłam do swojej wagi więc nadal mam 0kg na liczniku - a to też niedobrze, bo jednak ten 1-2kg powinno się w pierwszym trymestrze przytyć.
    Mój lekarz twierdzi, że jeśli się zdrowo odżywia i stosuje np. dietę cukrzycową to przez całą ciążę można nic nie przytyć, albo nawet zrzucić, a dzidziuś się będzie rozwijał prawidłowo. Zwłaszcza jeśli, tak jak ja, ma się dużą nadwagę przed ciążą.
    Ja tam w drugim trymestrze chciałabym co najwyżej dorównać do wagi sprzed ciąży. Ale apetyt mnie już teraz łapie coraz gorszy, więc może być różnie. Miałam chwilę załamania i żywieniowych grzeszków, ale staram się poprawić. No i spacery w planach, jak pogoda pozwoli to choćby codziennie.
    Ważę na tyle dużo, że zwyczajnie nie mogę sobie pozwolić na duże przytycie, bo boję się powikłań z tym związanych - cukrzycy ciążowej, nadciśnienia, cholestazy itp.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 15:34

Anitka201 lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcę nie więcej niż 10kg. Najlepiej z 5-6, ale nie wiem czy mi samozaparcia starczy. ;)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ ‹ 495 496 497 498 499 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ