X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi najlepiej wchodzi naturalny sok jabłkowy pół na pół z wodą. Ale to jednak dość konkretne, więc się ograniczam i piję też wodę (ale zwykłą kranówę z Brity), herbatki, miętę itd.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Lady Savage ja też mam wizytę za tydzień :)

o której :P ja mam na 16.20 a Nancy na 8 a Ty?

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Myslicie już o dietach i odchudzaniu po ciąży? Ja sie bardzo boję o tą wiszącą skórę ba brzuchu :/

Oczywiście że tak :) już mam zamiar pod koniec ciąży skontaktować się z moją ukochaną dietetyczką

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja tez mam wizyte za tydzień na 13 20 prenatalne , alez sie boje

km5se6ydozmkg5fc.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warto pilnować sie w czasie ciazy, bo latwiej kontrolować przyrost wagi teraZ niz jesc co się chce a potem katowac dietam. A jak Wasza waga do tej pory? Ja poki co -2kg

relgio4pxlxziakh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed ciaza bylam u dietetyczki i mam diete po ciazy i w trakcie ;)
    Pilnuje sie, bo tak jak w zeszlym tyg bylo -1 tak teraz mam + 0,7. Mysle, ze to po obiedzie tesciowej ;p wchodze a tam kapustka zasmazana o ktorej wczoraj od rana myslalam, no i nie moglam sie powstrzymac, pozniej wieczorem cierpialam oczywiscie z tego powodu.
    Apaetyt mam wiekszy i tym sposobem dzis robie salatke z ryzem

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry =)
    caly weekend mnie nie było....ale mialam nadrabiania w czytaniu =)

a co do wizyt.... ja się właśnie zbieram z domku do lekarza, lekki stresik jest ale staram się na zapas nie panikować =)
    Jak wrócę to dam znać co słychać u mojego gumsia... trzymajcie kochane kciuki =)

chabasse, kasig lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage na 18 i już nie mogę się doczekać :)
    Gusiak trzymam kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 11:12

sRUqp2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się teraz nie zwaze, bo wynik może mi się nie spodobać. ;) Wcześniej było -2,5kg. Ale weekend był bardzo grzeszny, miałam gościa, wiec trochę poszalelismy. Zjadłam placki ziemniaczane, bigos, a co gorsze kawałek kebaba i chipsy. Ale od dzisiaj już będę grzeczna, na obiad myślę, że może kluski leniwe albo lekki sos szpinakowy z makaronem?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Luna1 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uspokoiłyście mnie- bo myślałam, że z tą wodą to tylko ja mam takie akcje- tzn. mogę pic nie wszystkie- a te, które mogę- to nie od razu po otwarciu. Od takich świeżych mdli mnie...no a o herbacie, ziółkach itp. nie wspomnę :/ Czasem zmuszam się do kawy inki (żebyście widziały moją minę przy jej piciu), a ostatnio piję naturalny sok jabłkowy z wodą.

Ale najgorszy jest brak energii i takie osłabienie- zwłaszcza po południu :(
    Ciekawe czy w 2 trymestrze dostanę kopa energii jak piszą w poradnikach ;) Już za 2 tygodnie wracam do pracy i szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie siebie takiej jak teraz- czyli jakby ktoś spuścił ze mnie powietrze :/

A co do wagi- to mi przybyło ze 2 kg od początku ciąży- ale miałam niedowagę, więc może organizm wyrównuje braki ;) No i mam dużo mniej ruchu niż przed zwolnieniem :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 11:24

Kubuś bl9c3e5e2cvzpimq.png
  • Wonderland Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak trzymam kciuki :)

Jak na razie mam -1 kg, ale zauważyłam, że w ostatnim tygodniu dopadł mnie większy apetyt, więc chyba zaczyna się czas szybszego przybierania.
    Ważę się w sumie prawie codziennie rano i przez długi czas ważyłam tyle samo (-1,5 kg), a później z dnia na dzień przybyło mi 0,5 kg. Teraz ta waga znowu się utrzymuje.

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najbardziej tęsknię za herbatkami i ziółkami. Przed ciążą piłam je praktycznie cały czas, a teraz od razu mnie mdli i niestety toleruję tylko wodę w czystej postaci. Od czasu do czasu wypiję trochę soku jabłkowego, ale też nie najlepiej się po nim czuję.

Co do kopa, to myślałam, że nie mam szans na takie rarytasy i będę już nie do życia przez cały czas, ale gdzieś na przełomie 13 i 14 tyg z dnia na dzień przybyło mi energii. W ten pierwszy dzień byłam z tego powodu tak szczęśliwa, że cały dzień chodziłam z bananem od ucha do ucha :P

Luna1 lubi tę wiadomość

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 20:57

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja robię na obiad galaretkę mięsną XD z żelatyny, od jakiegoś czasu króluje u mnie ta galaretka, i pomidory w różnej postaci,

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1 wrote:

Ale najgorszy jest brak energii i takie osłabienie- zwłaszcza po południu :(
    Ciekawe czy w 2 trymestrze dostanę kopa energii jak piszą w poradnikach ;)

Ja kopa miałam na początku ciąży, a od kiedy jestem w II trymestrze ciągle bym spała, i jak idzie deszcz to marudzę jak małe dziecko.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderland wrote:
    Najbardziej tęsknię za herbatkami i ziółkami. Przed ciążą piłam je praktycznie cały czas, a teraz od razu mnie mdli i niestety toleruję tylko wodę w czystej postaci. Od czasu do czasu wypiję trochę soku jabłkowego, ale też nie najlepiej się po nim czuję.

Ja najbardziej tęskne za herbatą i sushi

Carolline lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:21

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    ja miałam moment że ważyłam 1kg więcej, ale znowu wróciłam do swojej wagi więc nadal mam 0kg na liczniku - a to też niedobrze, bo jednak ten 1-2kg powinno się w pierwszym trymestrze przytyć.
    Mój lekarz twierdzi, że jeśli się zdrowo odżywia i stosuje np. dietę cukrzycową to przez całą ciążę można nic nie przytyć, albo nawet zrzucić, a dzidziuś się będzie rozwijał prawidłowo. Zwłaszcza jeśli, tak jak ja, ma się dużą nadwagę przed ciążą.
    Ja tam w drugim trymestrze chciałabym co najwyżej dorównać do wagi sprzed ciąży. Ale apetyt mnie już teraz łapie coraz gorszy, więc może być różnie. Miałam chwilę załamania i żywieniowych grzeszków, ale staram się poprawić. No i spacery w planach, jak pogoda pozwoli to choćby codziennie.
    Ważę na tyle dużo, że zwyczajnie nie mogę sobie pozwolić na duże przytycie, bo boję się powikłań z tym związanych - cukrzycy ciążowej, nadciśnienia, cholestazy itp.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 15:34

Anitka201 lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcę nie więcej niż 10kg. Najlepiej z 5-6, ale nie wiem czy mi samozaparcia starczy. ;)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 495 496 497 498 499 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ