Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
agatka196 wrote:
J teraz do ciała mam Elancyl i jestem zadowolona, ale też słyszałam że powinno się co jakiś czas zmieniać kremy by skóra się nie przyzwyczaiła. Ale ile w tym prawdy?ja będę jemu wierna
kupowałam przez ceneo ale jak zobaczyłam jego cenę w super pharm to dosłownie myślałam , że padnę (289 zł
)
-
nick nieaktualnyKasiarzynka ale przeżyłas przygode
współczuję ale ciesze sie ze jestes nadal z nami i juz po wszystkim, odpoczywaj teraz
Karolcia nutelle to ja łyżeczka wole jesc niz z pieczywem haha a rano to tak nie bardzo
Zapytam lekarza na wizycie o te witaminy bo kurde w piątek lekarz mowil ze dziecko ladnie rosnie i wedlug schematu tzn patrząc na ostatnia @ to prawidlowo jest, nie chce sie faszerowac tymi witaminami ale jak bedzie trzeba to trudno, byc moze chodzi o tarczyce moze nie przyswajam duzo witamin z jedzenia no niewiem sama
tarczycowych oczywiście nie odstawie bo nie chce zrobic sobie i dziecku krzywdy -
agatka196 wrote:Mi koleżanka kupiła w angli za 5 funtów. Bo cena faktycznie dołująca.
Ja rozstępy mam na cyckach bo zdążyły mi wyjść ale mam nadzieję że więcej się nie pojawi. Ale co się dziwić jak prktycznie 3 rozmiary większy biustonosz kupiłam i cena też powalająca 110 zł. -
Kasiarzynka wrote:Anitka, miałam najpierw przed dobę po operacji glukozę i coś tam w kroplówkach. Potem dobę płynów (woda i na czczo), przedwczoraj kleik (nie zjadłam ani jednej z trzech porcji, wszystkie zwymiotowałam) a wczoraj zupy (taki sam efekt). Przez 5 dni w szpitalu straciłam 4 kg na wadze mimo że w ogóle się prawie nie ruszałam (głównie leżałam i spałam).
. Powodzenia
Kasiarzynka lubi tę wiadomość
-
agatka196 wrote:Dżuls co tam na obiad u Ciebie dziś serwują? Bo u mnie pomysłu brak
Najchętniej to bym zgrzeszyła i do MD pojechała. Ale niestety pomarzyć można -
nick nieaktualnyKasiarzynka wrote:Dzięki za miłe słowa - staram się być dobrej myśli:)
Misi@ ja właśnie leżałam na oddziale operacyjno-onkologicznym z braku miejsc (pierwsza noc w przejściu w ogóle, tak że co chwile potrącali mi łóżko). Ale nie dali mi nic na wymioty "bo nie chcieli zaszkodzić". Podejście super, choć w danej chwili tak nie myślałam.
No, ale mam pogląd jak wygląda cesarka (bo pewnie nie będę rodziła siłami natury zgodnie z tym co zapowiada gin).
-
agatka196 wrote:No to faktycznie twój bardziej się opłacał. Ja mam 150ml więc mały. Ale co tam ja nie płaciłam
Jak możesz to wyślij mi linka do tej apteki
a tu link do tej apteki: http://www.wystrzalowa.pl/elancyl-krem-przeciw-rozstepom-500ml-p-2530.html
tutaj za 129 zł dodatkowo z olejkiem na rozstępy: http://www.kuzniazdrowia.pl/4354,elancyl-zestaw-krem-przeciw-rozstepom-w-ciazy-500ml-olejek-tonujacy-pod-prysznic-200-ml.htmlagatka196 lubi tę wiadomość
-
Kasiarzynka współczuję przejść, ale teraz już będzie tylko lepiej
Odpoczywaj i dbaj o siebie
eM świetna bluza/sweterek, a za taką cenę to grzech byłoby nie brać
Dziewczyny trzymajcie kciuki, bo dzisiaj wizytujemy. To chyba najbardziej stresująca wizyta od początku ciąży.eM, agatka196, Kucykowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKasiarzynka a nie nalozyli takiego przescieradla czy cos? Bo ogladajac cc wlasnie operacja jest zakryta lezysz tylko i nie widzisz, mnie kroili tez jak na cc ale mialam narkoze i spalam sobie , najgorsze telepanie bylo i rzyganie po jakims mocnym leku nie pamieyam nazwy
-
jeśli chodzi o witaminy to poza kwasem foliowym OBOWIĄZKOWO witamina D3 - prawie 90% populacji w Polsce ma jej niedobory, zwłaszcza zimą, a my mamy zwiększone zapotrzebowanie! co do kwasów DHA ciężko zjeść odpowiednią ilość bo zalecana to ok 500mg dziennie czyli 300g łososia lub sardynki, 500g makreli czy 5kg dorsza
) zakładam, że żadna nie jest w stanie codziennie tyle jeść
dlatego trzeba suplementować
niestety te tabletki są okropne i ja ich jeszcze nie łykam, bo każda próba kończy się wymiotami... łukam D3 i kwas foliowy i staram się jeść dużo warzyw i owoców
Carolline, Toa lubią tę wiadomość