Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyA powiedzcie czy konieczne jest branie tabletek z tymi dha, ja bym wolala postawic na jedzenie owocow i warzyw niż lykac tabletki nawet mama sie burzy ze kiedys tego nie bylo siostra bedac w ciazy zazywala tylko kwas foliowy na początku, mama nawet kazala odstawic hormony tarczycowe ale tego nie odstawie bo ona nie wnika w ten temat a tlumaczuc setny raz mi sie nie chce
I sprawa z serkami topionymi mozna czy nie? Plesniowe i fete to wiem ale topione w pazlotku i te z pudeleczka to jak? -
Hej, mam pytania do dziewczyn stosujących luteinę. Czy używacie aplikatora? Nie udało mi się zaaplikować go do długości tej wypukłej kreski, która na nim widnieje. Nie wiem czy nie za płytko umieściłam tabletkę. Czy odczuwacie lekki dyskomfort po zastosowaniu tabletki (uczucie szczypania wewnątrz). Z góry dzięki za odpowiedzi. Pozdrowienia.
-
A ja witam się z rana
patrzajcie co dorwałam na allegro:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/528da63256fd.jpg
nowy z h&mza 5zł
Staraczka23, kasig, chabasse, Dżuls, easymum, Wonderland, 4me, Gusiak, bento, Lady Savage, skabarka lubią tę wiadomość
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
Lenka ja też nie mogę używać tego olejku z rossmanna bo mi śmierdzi (wiem, że ma świetny skład i nawet kupiłam go ostatnio ale no walą mi nim już ręczniki pomimo, że nastawiłam je na 90 stopni). Od palmersa dostałam potwornego uczulenia (wysypka na całym brzuchu, piersiach i jak mi zostawało coś na dłoniach to smarowałam nim ramiona i oczywiście tam wysypka też się pojawiła). ja zwalam to na parafinę bo jestem na nią uczulona. Zapach przy mdłościach był też nie do zniesienia.
Obecnie stosuję elancyl i jestem nim zachwycona. Fajnie się rozsmarowuje, dobrze wchłania pozostawiając taką warstewkę, która utrzymuje się do wieczornego prysznica (smaruję się 2 razy dziennie) i ładnie pachnie (świeży zapach, nie tak mdlący jak plamers). -
nick nieaktualnyNancy tez mam jedna taką koszulę
Sowa kiedys pisalysmy o tym aplikatorku, ktos mowil ze lepiej palcem bo jest duze ukrwienie i tym plastikiem mozna uszkodzic blone czy cos, mnie nie piecze, moze jaka infekcje masz? Jak zaczynalam przygode z lutkiem to gdzies czytalam ze dziewczyny najpierw moczyly w wodzie tabletke i wtedy wkladaly -
nick nieaktualnyDżuls wrote:Serki topione w złotku to meeeega chemia, ktoś mi kiedyś tłumaczył jak je się robi i mi się odechciało, a lubiłam.
Czy Twoja mama jest lekarzem, że Ci kazała odstawić leki?Kiedyś wielu rzeczy nie było.
Z jedzenia przyswaja się tylko jakiś tam % witamin itd, a teraz masz większe zapotrzebowanie, więc lepiej łykać. Moj gin na kazdej wizycie dopytuje, czy aby na pewno biorę witaminy. A DHA potrzebne jest przy rozwoju oczu, mózgu, układu nerwowego itd, jest głównie w rybach, a wiadomo, a jak u nas z rybami w diecie. Przy poprzedniej ciąży gin mi powiedział, że na początku ciąży to DHA jest nawet ważniejsze niż witaminy.tlumaczylam jej wiele razy ale nie dociera do niej
Ja mialam brac w pierwszym tr. Prenatal a teraz w drugim dha wlasnie i tak myslalam czy zastąpić jedzeniem ale chyba sie nie da
MOWISZ w pazlotku serek odstawic a co z tymi gladkimi w pudełeczku?
Wędliny mi nie smakują a z nutella ile mozna jesc -
nick nieaktualnyeM wrote:A ja witam się z rana
patrzajcie co dorwałam na allegro:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/528da63256fd.jpg
nowy z h&mza 5zł
kup teraz czy bcm?
Ale zbierasz ciuszkow co bedziesz robic wiosna i layem na spacerkach w miescie jak juz sie obkupisz teraz hehe -
Staraczka23 wrote:Nancy tez mam jedna taką koszulę
Sowa kiedys pisalysmy o tym aplikatorku, ktos mowil ze lepiej palcem bo jest duze ukrwienie i tym plastikiem mozna uszkodzic blone czy cos, mnie nie piecze, moze jaka infekcje masz? Jak zaczynalam przygode z lutkiem to gdzies czytalam ze dziewczyny najpierw moczyly w wodzie tabletke i wtedy wkladaly
Właśnie nie mogę się dokopać do tego wątku. Infekcji nie mam - wczoraj byłam u lekarza i pod tym względem wszystko ok. Może faktycznie podraznilam aplikatorem. Przepraszam za intymne pytanie, ale czy jakoś bardzo głęboko należy umieścić tabletkę? Mam jakieś obawy, żeby niczego nie naruszyć wewnątrz. -
nick nieaktualnysowa28 wrote:Właśnie nie mogę się dokopać do tego wątku. Infekcji nie mam - wczoraj byłam u lekarza i pod tym względem wszystko ok. Może faktycznie podraznilam aplikatorem. Przepraszam za intymne pytanie, ale czy jakoś bardzo głęboko należy umieścić tabletkę? Mam jakieś obawy, żeby niczego nie naruszyć wewnątrz.
dopóki nie wypływa na bielizne ta biała maz to jest ok, w sumie chyba nawet jak wyplynie to jest ok mi po nocy wyplywa
lepiej aplikuj palcem tak jak mozesz na dlugosc palca -
sowa28 też mi się wydaje że mogłaś się podrażnić, ja nigdy aplikatora nie używałam. Wsadzam tabletkę tak, że wchodzi cały palec wskazujący i nigdy nie wypadła ani nie wypłynęła za wcześnie więc chyba dobrze.
Co do witamin mi powiedzieli ze dopóki badania krwi wychodzą prawidłowo to nie ma podstaw żeby faszerować witaminami tylko kwas foliowy brać i już. -
dzień dobry wszystkim.. Ja po weekendzie mam tak naładowane baterie, że nie wiem co z tą energią zrobić. Oczywiście weekend spędziłam u mamy na wsi i dużo spacerowałam. Poniedziałek sobie odpoczęłam, a wczoraj była teak piękna pogoda, że nie mogłam usiedzieć w domu. Poszłam do fryzjera i wreszcie te odrosty pofarbowałam do ślubu. Poza tym mam już kieckę i żakiecik jedynie butów mi brakuje.. ale z tym to nie będzie kłopotu. A dzisiaj.. no cóż pogoda byle jaka.. ale energia nadal mnie rozpiera. Czuję się świetnie, nie mam plamień a o prenatalnych już prawie zapomniałam..
Dziewczyny.. miłego dnia Wam życzę i powodzenia na wizytach, jeśli któraś się wybiera.!!!
Misi@, Anitka201, adzia, 4me, Gusiak, Bruma lubią tę wiadomość
-
Staraczka23 wrote:Superowe
kup teraz czy bcm?
Ale zbierasz ciuszkow co bedziesz robic wiosna i layem na spacerkach w miescie jak juz sie obkupisz teraz heheogólnie staram się przestać kupować bo znajoma obiecała mi że w lato powysyła mi sporo swoich ciuszków
a te bluzę kupiłam bo kupowałam sobie spodnie i tunikę od tej samej osoby
w ogóle mam szał zakupowy, to źleeeeee
kasig wrote:Em a jak tam Twój detektor, bo ja właśnie czekam na swój i jestem ciekawa czy teraz Ci już łatwiej znaleźć serduszko dzidziusia?ale to dlatego że się nauczyłam że dzidzia jest z lewej i szukałam i szukałam z lewej, niby coś tam na chwile znalazłam ale pomiar był dość niski. Ogólnie 70-80 więc mój albo łożysko, ewentualnie na chwilę wskakiwało na 120, raz na 140, bardziej takim echem jakby. Potem poszłam do gina i okazało się że dzidzia schowała się z prawej
a tam z prawej tak mało miejsca, taka skulona kruszyna... teraz mam przykaz leżeć na lewym boku jak najwięcej
Tak czy siak na tą chwilę nie jestem zadowolona z tego że mam ten wyświetlacz, bo trochę mnie te pomiary zaczęły martwić. Gdybym miała tylko odsłuch to słyszałam szybszy puls niż mój i pewnie by było git, choć szczerze nie wiem na ile te nerwy były spowodowane 1 wizytą po tym jak wszystkim powiedziałam w rodzinie, jeszcze w moje urodziny to już w ogóle bałam się złych wieści, a na ile problemem z detektorem. Bo prawda jest taka że nie bałam się że dzidzia się przestała rozwijać, tylko że coś się dzieje nie tak...
sowa28 wrote:Właśnie nie mogę się dokopać do tego wątku. Infekcji nie mam - wczoraj byłam u lekarza i pod tym względem wszystko ok. Może faktycznie podraznilam aplikatorem. Przepraszam za intymne pytanie, ale czy jakoś bardzo głęboko należy umieścić tabletkę? Mam jakieś obawy, żeby niczego nie naruszyć wewnątrz.
Ja raz próbowałam aplikator i tabletka została w aplikatorzeja wkładam nie za daleko mniej więcej z 3cm od szyjki tak żeby nie przylegała do szyjki bo słyszałam że może podrażniać. Tak mniej więcej 2/3 palca...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 10:20
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]